Yamaha Motor maakt 2022-prijzen Nederland bekend

Yamaha Motor maakt 2022-prijzen Nederland bekend

Vandaag heeft Yamaha Motor de adviesprijzen voor modeljaar 2022 in Nederland bekendgemaakt. Het brede en veelzijdige (nieuwe) productgamma in combinatie met de zeer scherpe prijsstellingen beloven weer een succesvol verkoopjaar voor Yamaha. 

Opwindend en tijdloos: XSR900 

Een van de meest opwindende modellen in de Yamaha line-up is de compleet vernieuwde XSR900. Het pure en doelgerichte ontwerp biedt rijders een unieke mix van tijdloze sportieve styling en verwijzingen naar de legendarische Yamaha-racemotoren uit de jaren ’80, herkenbaar aan het Deltabox-frame. De XSR900 combineert hoogwaardige details en eersteklas componenten, in een vooruitstrevend en grensverleggend Sport Heritage-model. De XSR900 heb je in je garage staan vanaf EUR 11.999,-. 

Toonzetter: TMAX 

Ook in het motorscooter-segment zet Yamaha volgend jaar weer de toon. Al 20 jaar is de TMAX Europa’s meest succesvolle motorscooter en met het radicaal nieuwe ontwerp, geïnspireerd op de supersport, is die hegemonie weer voor vele jaren verzekerd. De TMAX kreeg voor 2022 nieuw, compacter kuipwerk, een krachtig 560 cc EU5-motorblok en verbeterde vering en velgen, voor (nog) sportiever rijgedrag. Daarnaast heeft de TMAX o.a. een toonaangevend 7-inch TFT-kleurenscherm met volledige smartphone-connectiviteit, verbeterde ergonomie en een elektrisch verstelbaar windscherm. De TMAX staat voor EUR 13.999,- bij de Yamaha-dealer.

MT-10 en MT10-SP: zinvol geweld

In het Hyper Naked segment is de gloednieuwe MT-10 de onbetwiste koning. De van de R1 afgeleide 998 cc CP4-motor combineert indrukwekkend hoogtoerig vermogen met een waanzinnig koppel. Onder andere een Brembo radiale hoofdcilinder, een Quick Shift System voor op- en terugschakelen en een 6-assige IMU met volledige suite voor rijhulpmiddelen helpen rijders om al dat geweld zinvol toe te passen. De prijs van de MT-10 en de prijs van de nog exclusievere MT-10 SP worden begin 2022 bekendgemaakt.

Meer nieuws

Naast deze nieuwe modellen presenteert Yamaha ook talloze upgrades voor bestaande modellen. Zo kreeg de nog altijd mateloos populaire Ténéré 700 een nieuwe kleurstelling, waarmee het model een diepe buiging maakt naar de oorspronkelijke XT-modellen. Ook de twee nieuwe lakafwerkingen van de XSR700 brengen een hommage aan de tijden van weleer. In het moderne ontwerp van deze Sport Heritage verkooptopper zijn onmiskenbaar retro-invloeden te herkennen. Niet retro maar juist vooruitstrevender dan ooit zijn de nieuwe kleuren van de 2022 XMAX-modellen en de Tricity 300. Meer over het Yamaha productgamma en de nieuwe prijzen vind je op yamaha-motor.nl.

Beste producten, beste prijs

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux, is blij met de nieuwe prijzen voor 2022. Hij vertelt: “Voor ons als wereldwijd opererend en producerend bedrijf betekenen stijgende grondstofprijzen, container schaarste en coronabeperkingen dat we op productniveau nogal wat financiële uitdagingen hebben. Desondanks hebben we de prijsstijging op bestaande modellen tot zo’n 100 tot 200 euro kunnen beperken. Zo kunnen we rijders ook in 2022 geweldige producten voor een zeer scherpe prijs blijven bieden.”


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form