Triumph Motorcycles is er ongelooflijk trots op dat het de Distinguished Gentlemans Ride (DGR) voor het zesde achtereenvolgende jaar ondersteunt als hoofdsponsor.

Op zondag 29 september 2019 zullen meer dan 125.000 volledig in stijl geklede deelnemers in meer dan 700 steden in 110 landen over de hele wereld hun sjaals omdoen, stropdassen strikken, tweed jasje persen en op hun favoriete klassieke motorfiets plaatsnemen met als doel meer dan $7 miljoen op te halen en het bewustzijn te verhogen voor de (geestelijke) gezondheid van mannen en in het bijzonder prostaatkanker.

Onze focus dit jaar is het verhogen van het aantal fondsenwervers en geld in te zamelen voor de gezondheid van mannen door het onder de aandacht brengen van de zeer persoonlijke connectie die rijders hebben met de DGR via een campagne genaamd "Ride for the people you love". Dit zal worden gedeeld in de aanloop naar het belangrijkste DGR-evenement in 2019 met de presentatie van verschillende korte video's over de persoonlijke motivatie van mensen om deel te nemen aan het DGR. We delen deze authentieke verhalen met elkaar met de ambitie om meer fondsenwervers te bereiken, met name ter ondersteuning van doelen waar mensen een diepe persoonlijke affiniteit mee hebben. We vertellen hun DGR-verhaal; voor wie ze rijden, waar ze op rijden en de redenen waarom het zo belangrijk is.

The Distinguished Gentlemans Ride is opgericht in Sydney, Australië door Mark Hawwa. Hij werd geïnspireerd door een foto van Mad Men's Don Draper op een klassieke motor in zijn mooiste pak. Mark besloot dat een themaritje een geweldige manier zou zijn om het vaak negatieve stereotype van mannen op motorfietsen te bestrijden en tegelijkertijd de wereldwijde motorgemeenschap te verbinden.

Die eerste rit in 2012 bracht meer dan 2.500 rijders in 64 steden samen. Het succes van het evenement moedigde de oprichter aan om na te denken over hoe het gebruikt zou kunnen worden om een waardig doel te steunen, wat vorig jaar leidde tot de grootste wereldwijde rit die tot nu toe werd gehouden met meer dan 115.000 rijders in 101 landen die in totaal meer dan 6 miljoen dollar inzamelden voor liefdadigheidsdoelen.

Als belangrijke sponsor sinds 2014 heeft Triumph besloten dat de Distinguished Gentlemans Ride alles vertegenwoordigt wat gevierd moet worden over motorrijden en heeft het evenement rechtstreeks ondersteund met de hulp van ons wereldwijde netwerk van meer dan 700 dealers en 100.000 gepassioneerde rijders, waardoor DGR uit is gegroeit tot een wereldwijd fenomeen.

Onze gezamenlijke focus is gericht op mannen die de nodige tegenslag in het leven hebben gekend. In het bijzonder door de gepassioneerde steun van onze rijders in te zetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker, geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventieprogramma's, als onderdeel van de missie van de DGR om de gezondheid van mannen wereldwijd te ondersteunen. Deze fondsen worden geïnvesteerd door de Movember Foundation, 's werelds grootste mannengezondheidsorganisatie.

Triumph Distinguised Gentlemans Ride 2019