Roan van de Moosdijk bleef kalm tijdens de laatste ronde van het FIM European EMX250 Motocross Championship om de titel voor Kawasaki en het F&H Racing Team binnen te halen.

De Nederlandse tiener had in de tweede manche van de MXGP van Uddevalla, Zweden, slechts een finish in de top negen nodig en reed in de eerste bocht een veilige lijn naar plek 6, maar werd vervolgens ernstig gehinderd bij het uitkomen van bocht twee toen een andere rijder voor hem viel en deze moest ontwijken met als gevolg dat hij nu buiten de top 10 reed. Gelukkig wist Roan zich snel te herstellen en reed al weer op de negende positie aan het eind van de tweede ronde. Terwijl zijn titelrivalen vrij baan hadden vooraan, bleef Roan kalm om aan het einde van ronde vier door te pakken naar de zesde plek. Verder vermeed hij elk mogelijk contact met de andere rijders om zo de finish te passeren op plek 6 en de Europese titel binnen te halen! Nu dat hij zijn seizoensdoel heeft bereikt, zal Roan nu de laatste twee MX2 GP's in Turkije en China meedoen ter voorbereiding van zijn opstap naar het FIM MX2 Wereldkampioenschap in 2020. Het binnenhalen van de titel geeft ook aan dat zijn nominatie voor Team NL tijdens de Motocross of Nations meer dan gerechtvaardigd is.

Roan van de Moosdijk: "Het was een beetje stressvol de afgelopen dagen, maar ik heb het de afgelopen maanden goed naar mijn zin gehad en veel races gewonnen, dus ik ging met vertrouwen dit laatste race weekend in. Natuurlijk was ik een beetje nerveus voor de tweede race, maar ik denk dat dat normaal is! Mijn start was redelijk goed, maar in de tweede bocht crashte Haarup. Ik moest stoppen en verloor vijf of zes plekken. Toen zag ik Rubini slechts een of twee posities voor mij. Hij passeerde iemand en ik deed hetzelfde. Ik controleerde de race en wist dat dat genoeg was. Tijdens de laatste paar ronden zei ik tegen mijzelf: ‘gewoon niet crashen, geen fouten maken’ en liet me door één rijder passeren in de laatste ronde om ervoor te zorgen dat er niets meer kon gebeuren en zodoende de titel veilig te stellen. Ik wil iedereen om me heen bedanken - Kawasaki, mijn team, mijn sponsors, mijn familie en mijn vriendin. Nu ga ik, ter voorbereiding op volgend jaar, de MX2 GP’s racen in Turkije en China. Dit zal tevens een goede voorbereiding zijn als de Nederlandse federatie me mij uiteindelijk kiest voor Team NL met de MX of Nations. Zowel de GP van Turkije als ook China zijn natuurlijk harde banen en Assen is een zandbaan, maar ik heb al laten zien wat ik in het zand kan doen. ”

Roan van de Moosdijk kampioen EMX250