Alles over de nieuwe Triumph Rocket 3 modellen

De in 2004 geïntroduceerde, legendarische Rocket III van Triumph was een pure, originele motorfiets met meer kracht, uitstraling en koppel dan de concurrentie. De gloednieuwe Rocket 3 R en Rocket 3 GT-modellen luiden het begin in van een nieuwe motorlegende. Met 's werelds grootste in serie geproduceerde motorblok van 2.500cc levert de nieuwe Rocket 3 meer vermogen, 11% meer dan de vorige generatie en het hoogste koppel van iedere motorfiets, met 221Nm bij 4.000 tpm. Door de combinatie van een imposante, krachtige uitstraling en prachtige stijl, het hoogste niveau van technologie, de toonaangevende handling van Triumph, het wereldberoemde voorkomen van de Rocket en altijd gemakkelijke rijvermogen, zijn de nieuwe Rockets een klasse apart.

Triumph Rocket 3

• Twee nieuwe toonaangevende Rocket 3-modellen
o Rocket 3 R – De ultieme, krachtige roadster, met direct wereldleidend koppel, ongelooflijke controle, comfort en capaciteiten.
o Rocket 3 GT - Verbluffende prestaties en uitstraling, met subliem comfort, relaxte cruiser rijhouding en nog meer moeiteloze tourcapaciteiten.

• De grootste productiemotor voor in een motorfiets ter wereld
o Het compleet nieuwe 2.500cc Triple motorblok levert ongelooflijke acceleratie en prestaties
o Het hoogste koppel van alle productiemotorfietsen met 221 Nm @ 4.000 tpm
o Opwindend vermogen van 167 pk @ 6.000 tpm, 11% meer dan de vorige generatie
o Onderscheidende nieuwe hydrogevormde uitlaatheaders, produceren een diep grommende Triple sound

• Pure, krachtige uitstraling en prachtige stijl
o Overheersend nieuw Rocket 3 silhouette, imposante houding en uitstraling
o Unieke design kenmerken, waaronder dubbele LED-koplamp, innovatief vormgegeven 3-header uitlaat, verborgen inklapbare passagiersvoetsteunen en 20-spaaks gegoten aluminium wielen met imposante 240 mm achterband
o Comfortabele en verwisselbare duo en single zadelmogelijkheden
o Premium afwerking en detaillering

• Fenomenale handling en indrukwekkend rijgedrag
o Meer dan 40 kg lichter dan zijn voorganger
o De hoogste specificatie qua uitrusting, inclusief Brembo Stylema® Monobloc remmen en instelbare Showa vering
o Rijdergerichte technologie, inclusief 2e generatie TFT-dashboard met verlichte
schakelaars, geoptimaliseerd bochten-ABS & -tractiecontrole, 4 rijmodi (Road, Rain, Sport en Rider-Configurable), integrale LED-verlichting, Hill Hold Control, Cruise Control, sleutelloos starten en verwarmde handgrepen zijn standaard op de GT
(verwarmde handgrepen zijn als accessoire verkrijgbaar op de R)

• 50+ speciale nieuwe Rocket 3 accessoires
o Nieuwe, uitgebreide bagagemogelijkheden en veel nieuwe accessoires voor verbeterd comfort, gebruiksgemak, stijl en veiligheid
o Nieuwe ‘Highway’ inspiratieset presenteert het uitgebreide scala aan tourmogelijkheden

De nieuwe Rocket 3-modellijn introduceert twee fantastische volledig nieuwe modellen. De Rocket 3 R levert ogenblikkelijk toonaangevend koppel, ongelooflijke controle, comfort en capaciteiten, terwijl de Rocket 3 GT is gebouwd om nog verder te gaan, met meer comfort en nog meer moeiteloze tourcapaciteiten.

Beide nieuwe Rocket 3-modellen zijn uitgerust met het geheel nieuwe 2.500cc Triple motorblok, die een nog hogere capaciteit en prestaties biedt dan zijn voorganger - voor verbluffende acceleratie en altijd moeiteloos rijgedrag, of je nu samen rijdt of alleen. Het nieuwe Rocket 3-motorblok levert een verbazingwekkende stap omhoog in piekvermogen met 167 pk @ 6.000 tpm, wat 11% meer is dan zijn voorganger. Met meer kracht bij een lage 3.500 tpm, en helemaal tot de hoge rode lijn van 7.000 tpm, levert de nieuwe Rocket 3 een verbluffend prestatieniveau. Het Rocket 3-motorblok heeft ook het hoogste koppel van alle productiemotoren, met 221 Nm - een verbazingwekkende 71% meer dan zijn naaste concurrentie. Met een ongelooflijk vlakke en rijke koppelkromme, die een piek bereikt bij 4.000 tpm, houdt deze het maximale koppel ook beschikbaar in het middenbereik, wat zorgt voor moeiteloze acceleratie en uitmuntende gasrespons in alle versnellingen. Dit is het grootste motorfietsmotorblok ter wereld met diverse geoptimaliseerde prestatieverbeteringen; inclusief nieuwe carterassemblage, een nieuw smeersysteem met dry sump en een integrale olietank en nieuwe balansassen, die samen een gewichtsbesparing van 18 kilo opleveren ten opzichte van de vorige generatie.

De onderscheidende hydrogevormde 3-header uitlaat is een iconisch ontwerpdetail voor zowel de Rocket 3 R als de Rocket 3 GT. Dit is innovatief ontworpen voor de perfecte uitlaatrouting, die van de kop via de gecombineerde katalysator naar de drievoudige einddemper stroomt, en een onderscheidende en unieke, diep grommende Triple Rocket-sound oplevert. Voor een uitzonderlijk hoog niveau van rijdercomfort en een indrukwekkend niveau van controle over de krachtige prestaties van de Rocket 3, zorgt de nieuwe 'torque assist' hydraulische koppeling voor een lichte bediening van de koppelingshendel. Bovendien is de gloednieuwe, krachtige zesversnellingsbak met schuine vertanding van de Rocket 3 heel nauwkeurig ontwikkeld om soepeler, sterker en lichter te zijn dan een standaardversnellingsbak en specifiek ontworpen om de grotere koppelcapaciteit van deze nieuwe generatie mogelijk te maken. Net als de recente serie Triumph’s, levert het Rocket 3-motorblok moderne capaciteiten met ride-by-wire, evenals een gevoelig, ingebouwd koelvloeistofsysteem voor verbeterde prestaties en een nog efficiëntere rit. Beide Rocket-modellen hebben een lage onderhoudsinterval van 16.000 kilometer.

Met prachtige onderscheidende details, zoals de nieuwe, kenmerkende dubbele LED-koplamp, inclusief de bekende driehoek uit het Triumph-logo en de gevormde 3-header uitlaat, heeft de nieuwe Rocket 3-modelserie een ongelooflijk imposante houding en uitstraling. Bovendien versterken de geheel nieuwe lichtgewicht multi-spaak gegoten aluminium wielen de krachtige, moderne stijl, waarbij de wielen van de Rocket 3 R een mooie zwarte afwerking hebben, terwijl het Rocket 3 GT-model een stap verder gaat met een machinale bewerking op de velg en spaken. Beide modellen zijn uitgerust met Avon Cobra Chrome-banden, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Rocket 3, waarbij het achterwiel de imposante breedte heeft van 240 mm. De nieuwe banden hebben prachtige details en beide zijn voorzien van een nieuw loopvlakpatroon dat is ontwikkeld voor uitstekende grip en duurzaamheid, waardoor ze vele kilometers mee gaan.

De prachtig ontworpen enkelzijdige swingarm levert een duidelijke bijdrage aan de strakke stijl van de Rocket 3, met offset monoshock-ophanging en hoogwaardige afwerking van de achterasbehuizing. Het stijlvolle intern bedrade stuur versterkt verder het krachtige gevoel en de indrukwekkende zithouding op de motorfiets. Het Rocket 3 R-model is voorzien van een stuur in roadster-stijl, terwijl het Rocket 3 GT-model een op touring gericht stuur heeft dat het comfort en de mogelijkheden voor touring verbetert. Beide nieuwe Rocket 3-modellen worden geleverd met een goedgevormd berijders- en passagierszadel, met onder het zadel een gegoten aluminium afwerking om zo een unieke vloeiende lijn door de gehele motorfiets te creëren. De set-up voor elke Rocket 3 is zodanig ontworpen dat deze eenvoudig kan worden veranderd van duo naar single gebruik, met optionele toevoeging van een extra opvulpad voor een nog betere look met alleen berijderszadel. De Rocket 3 R is uitgerust met een op roadster georiënteerd berijders- en passagierszadel, met een lage zithoogte van 773 mm, terwijl de Rocket 3 GT een voor touring geoptimaliseerd berijders- en passagierszadel heeft met een nog toegankelijkere zithoogte van 750 mm. De Rocket 3 GT is bovendien uitgerust met een rugsteun van geborsteld aluminium.

Triumph Rocket 3 6

Voor maximaal comfort voor elke berijder biedt elk Rocket 3-model een aantal ergonomische verstelmogelijkheden aan. De pedalen van de Rocket 3 R hebben twee vertikale positie-instellingen waaruit je kunt kiezen (0 mm / -15 mm), terwijl de Rocket 3 GT foot-forward pedalen biedt met drie horizontale standen (-25 mm / 0 mm / +25 mm) , en ook een in hoogte verstelbare rugsteun voor de passagier. De nieuwe Rocket 3-serie profiteert ook van het hoge, klassebepalende niveau van afwerking en detaillering van Triumph, dat bijdraagt aan zijn prachtige stijl. Deze mooie kenmerken omvatten een krachtig gevormde brandstoftank met het kenmerkende design-DNA van Triumph, geborstelde roestvrij stalen tankband en mooie aluminium Monza-stijl kap, geborsteld aluminium luchtfilterafdekking, geborsteld aluminium koelvloeistof- en olievuldoppen in Monza-stijl, gefreesde vinnen op de carter, hoofd- en nokkenafdekking, geborstelde hitteschilden en eindkappen op de uitlaat en elegante verborgen passagiersvoetsteunen met uniek inklapbaar ontwerp.

Ter complementering van hun unieke uiterlijk, is er voor elk Rocket 3-model keuze uit 2 alternatieve kleurenschema’s:
- Rocket 3 R
o Korosi Red
o Phantom Black
- Rocket 3 GT
o Silver Ice en Storm Grey met een Korosi Red pinstripe applicatie
o Phantom Black

De geheel nieuwe Rocket 3 R en GT bevatten de allerbeste specificaties van premium remmen en veringscomponenten, plus ultramoderne rijdergerichte technologie, allemaal ontworpen om fenomenale handling, superieur comfort en continue indrukwekkend rijgedrag te bieden. Met een gewichtsbesparing van meer dan 40 kilo zijn de nieuwe Rocket 3 R en GT beide meer dan 13% lichter dan de vorige generatie.De Rocket 3-modellijn beschikt over een geheel nieuw, hoogwaardig, geoptimaliseerd aluminium frame met een innovatief ontwerp dat bijdraagt aan de algehele gewichtsbesparing en biedt een ongelooflijke koppel/gewicht-verhouding, meer dan 25% hoger dan de naaste concurrentie. Bovendien zijn de nieuwe Rocket 3-modellen uitgerust met een volledig instelbare Showa monoshock-achterwielophanging met een piggyback reservoir (instelbare rebound, compressie en veervoorspanning) en 47 mm instelbare Showa-voorvork (met instelbare rebound en compressie) voor superieur rijcomfort en uitzonderlijke tourcapaciteiten en handling. Om de hoogstaande technische innovaties af te maken zijn de Brembo Stylema®-remklauwen met de hoogste specificaties op beide nieuwe Rocket 3-modellen gemonteerd. Bovendien zorgt dit nieuwe ontwerp voor een betere luchtstroming rond de remblokken, waardoor de remklauwen sneller afkoelen wat zorgt voor nog betere remprestaties.

De Rocket 3-modellen brengen de capaciteiten tot het allerhoogste niveau en zijn toonaangevend in zijn klasse voor op rijdergerichte technologie, waaronder:
- 2e generatie TFT-dashboard
Beide modellen zijn uitgerust met Triumph’s laatste generatie full-color TFT-dashboard, welke geavanceerder, meer personaliseerbaar en veel meer functionaliteiten biedt dan de instrumenten van de vorige generatie. De TFT-eenheid is in positie verstelbaar voor optimale leesbaarheid en heeft een stijlvol ontwerp en twee informatiethema's die kunnen worden gepersonaliseerd, waardoor de rijder zijn eigen naam ziet terwijl hij de motor start.

- Geoptimaliseerd bochten-ABS – ondersteund door een IMU
Het geoptimaliseerde bochten-ABS is standaard gemonteerd op de Rocket 3 R en GT. Deze waarborgt optimale remprestaties, ongeacht de hellingshoek.

- Geoptimaliseerde bochten-tractiecontrole – ondersteund door een IMU
Beide Rocket 3-modellen zijn standaard uitgerust met geoptimaliseerde bochten-tractiecontrole. Dit handhaaft het optimale niveau van tractiecontrole voor de actuele hellingshoek van de motorfiets.

- IMU – Inertial Measurement Unit
Een vooruitstrevende traagheidsmeter ofwel IMU (Inertial Measurement Unit), die samen met Continental is ontwikkeld, ondersteunt het optimaal functioneren van het geoptimaliseerde bochten-ABS en tractiecontrole. De IMU meet continue de bewegingen, hellingshoek en acceleratie en communiceert automatisch met de relevante en actieve veiligheidssytemen.

- 4 rijmodi
Beide modellen zijn voorzien van de rijmodi Road, Rain, Sport en Rider-Configurable, welke de gasklepregeling en tractiecontrole-instellingen aan de rijomstandigheden en de voorkeuren van de rijder aanpast. De rijmodi kunnen eenvoudig onderweg worden aangepast via de intuïtieve, verlichte schakelaars.

- Integrale LED-verlichting met DRL*-koplamp
Beide Rocket 3-modellen zijn voorzien van integrale LED-verlichting, inclusief een nieuwe dubbele LED-koplamp unit, achterlicht, knipperlichten (afhankelijk van lokale wetgeving) en kentekenverlichting. De koplamp is ook voorzien van LED-dagrijlicht (DRL – afhankelijk van de lokale wetgeving) welke uitstekende zichtbaarheid en een opvallend lichtprofiel oplevert.

- Hill Hold Control
Deze functie voorkomt dat de motorfiets achteruit rolt, voor een verbeterd zelfvertrouwen van de rijder en maximale controle, zelfs met een passagier en volle bepakking. Het systeem brengt de achterrem in werking totdat wordt gedetecteerd dat de rijder begint weg te rijden en wordt geactiveerd door gebruik van de remhendel. De functie is omschakelbaar via het instellingenmenu.

- Cruise Control
De elektronische cruise control is op beide Rocket 3-modellen standaard. Deze functie vermindert op lange afstanden vermoeidheid bij de rijder en kan onder het rijden eenvoudig worden bediend om het gemak en de veiligheid te optimaliseren.

- Sleutelloos starten en stuurslot
Triumph’s systeem voor sleutelloos starten is op beide modellen standaard. Het systeem herkent de afstandsbediening en ontgrendelt de startknop op de schakelaarbehuizing als de afstandsbediening in de buurt is. Voor een nog grotere veiligheid kan de draadloze zendfunctie van de sleutel met een knop worden uitgeschakeld.

- Verwarmde handgrepen
Verwarmde handgrepen zijn eveneens standaard aanwezig op de Rocket 3 GT en zijn beschikbaar als een accessoire op de Rocket 3 R. Deze zijn netjes geïntegreerd en te bedienen via een knop op de linkerhandgreep voor meer rijdercomfort en is instelbaar in twee standen.

- USB-oplaadpunt
Beide nieuwe Rocket 3-modellen zijn uitgerust met een USB-aansluiting van 5V onder het zadel, om persoonlijke apparaten op te laden.

Hoge specificatie optionele accessories

- Triumph Shift Assist
De Triumph Shift Assist maakt het mogelijk om 'op en terug' te schakelen zonder gebruik te maken van de koppeling, wat de inspanning en vermoeidheid van de rijder vermindert en de algehele rijervaring en schakeltijden verbetert. De functie kan als een accessoire op beide Rocket 3-modellen worden gemonteerd.

- ’s Werelds eerste geïntegreerde GoPro bedieningssysteem
De nieuwe Rocket 3-modellen zijn klaar om te worden uitgerust met een baanbrekend geïntegreerd GoPro bedieningssysteem, dat exclusief verkrijgbaar is bij Triumph. Deze functie maakt bediening van de GoPro-camera mogelijk, die wordt vergemakkelijkt door een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. De verbinding en bediening wordt weergegeven op het TFT-dashboard en de video- en fotofunctie kan via de schakelaars worden bediend.

- Turn-by-turn-navigatiesysteem
Deze exclusieve Triumph-functie, mogelijk gemaakt door Google, vergemakkelijkt de navigatie via een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. Wanneer de route is ingesteld op de ‘My Triumph’-app wordt na vertrek met grafische symbolen op het scherm aangegeven wanneer de motorrijder moet afslaan. Met dit systeem heeft de rijder een navigatiesysteem, een routeplanner, de eindbestemming en points-of-interest, zoals hotels, tankstations en restaurants, tot zijn beschikking.

- ‘My Triumph’-app
Voor iOS- en Android-telefoons kunnen rijders de nieuwe Triumph-app gratis downloaden, welke de aangesloten navigatiefunctie levert. De navigatie, routeplanner, eindbestemming en points-of-interest (hotels, tankstations, restaurants, enz.) worden allemaal door de rijder via deze app beheerd.
Google en Android zijn trademarks van Google LLC.

- Geïntegreerde telefoon- en muziekbediening
Ook draadloos telefoneren via Bluetooth is volledig geïntegreerd op de nieuwe Rocket 3-modellen, met een duidelijke weergave op het TFT-dashboard en een intuïtieve telefoonbediening via de schakelaars, om muziek te selecteren, het volume te regelen en oproepen aan te nemen. Dit wordt vergemakkelijkt via een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule.

- Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
Voor verhoogde veiligheid en controle van de rijder kunnen beide Rocket 3-modellen worden uitgerust met de accessoire TPMS, om de bandenspanning eenvoudig te monitoren.

50+ SPECIALE NIEUWE ROCKET 3 ACCESSOIRES

De nieuwe Rocket 3 R en GT kunnen naar wens van de rijder worden gepersonaliseerd met meer dan vijftig originele Triumph accessoires die allemaal zijn ontworpen, ontwikkeld en getest naast de ontwikkeling van deze geheel nieuwe motorfietsen.
Accessoires die de bagagemogelijkheden, het comfort, het praktisch gebruik, de stijl en de veiligheid van de Rocket 3 verbeteren, zijn allemaal verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Triumph dealers.

De nieuwe Rocket 3 bagagemogelijkheden:
- Innovatieve, door Triumph gepatenteerde, gegoten aluminium koffers ‘intrekbaar’ & ‘afsluitbaar’ montagesysteem
- Sportkoffers, 20 liter
- Magnetische tanktas, 12 liter
- Innovatieve, door Triumph gepatenteerde, quick-release achtertas, 9 liter
Nieuwe comfort accessoires omvatten:
- Roadster en touring stuur
- Touring en sport zadel
- Berijderszadel pad
- Comfort passagierszadel
- Rugsteun voor passagier met pad en machinaal bewerkte plaat
- Rugsteun voor passagier met rek
- Foot-forward en gewone pedalen
- Kniepads
Nieuwe stijl accessoires omvatten:
- Sport scherm
- LED-knipperlichten (afhankelijk van de lokale wetgeving)
Nieuwe veiligheid accessoires omvatten:
- Track+ Thatcham goedgekeurde tracker met 24/7 monitoring door in Groot-Brittanië gevestigd en beveiligd callcenter
- Protect+ Thatcham goedgekeurd alarmsysteem
- Beugelslot
- Schijfremslot
- Schijfremslot met alarm
- Ketting en slot
- Beveiligd grondanker

Om het extra niveau van de tourcapaciteiten die aan de Rocket 3 kunnen worden toegevoegd te demonstreren, hebben we een aantal bagagemogelijkheden en op touring gerichte accessoires gecombineerd. Rijders kunnen deze gebruiken als startpunt voor het ontwerpen van hun eigen Rocket 3 R & GT, of kunnen de complete set door hun dealer laten monteren.

De ‘Highway’ inspiratieset omvat:
- Bagagerek
- Sportkoffers
- Koffermontagesysteem
- Triumph Shift Assist
- Triumph TFT Connectivity System

Engine Type Inline 3-cylinder, water-cooled, DOHC
Capacity 2458cc
Bore/Stroke 110.2 mm x 85.9 mm
Maximum Power 167PS /165 bhp (123 kW) @ 6,000rpm
Maximum Torque 221Nm @ 4,000rpm
Fuel system Ride-by-wire, fuel injected
Exhaust Stainless 3-into-1 headers with 3 exit silencer / CAT box
Final drive Shaft, bevel box
Clutch Hydraulic, torque-assist
Gearbox 6 speed
Frame Full aluminium frame
Instruments TFT multi-functional instrument pack with digital speedometer, trip computer, digital tachometer, gear position indicator, fuel gauge, service indicator, ambient temperature, clock and rider modes (Rain/Road/Sport/Rider-configurable) –
Triumph TFT Connectivity System can be added with accessory fitted Bluetooth module
Swingarm Single-sided, cast aluminium
Front Wheel 17 x 3.5in cast aluminium
Rear Wheel 16 x 7.5in cast aluminium
Front Tyre 150/80 R17 V
Rear Tyre 240/50 R16 V
Front Suspension Showa 47mm upside-down 1+1 cartridge front forks, compression and rebound adjuster. 120mm travel
Rear Suspension Fully adjustable Showa piggyback reservoir RSU with remote hydraulic preload adjuster, 107mm rear wheel travel.
Front Brake Dual 320mm discs, Brembo M4.30 Stylema® 4-piston radial monobloc calipers,
Cornering ABS
Rear Brake Single 300mm disc, Brembo M4.32 4-piston monobloc caliper, Cornering ABS
Seat Height 773mm 750mm
Rake 27.9º
Trail 134.9 mm
Dry Weight 291 kg 294 kg
Fuel Tank Capacity 18 L
Fuel Consumption TBC
CO2 Emissions TBC

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Testmotor: test 2020 MV Agusta Superveloce 800
Testmotor: test 2020 MV Agusta Superveloce 800
Door de redactie is, als een van de eersten wereldwijd, de MV Agusta Superveloce 800 getest. De hele test is, inclusief veel zéér mooie foto's en d...
Dit is de nieuwe Harley-Davidson 350 voor de Aziatische markt
Dit is de nieuwe Harley-Davidson 350 voor de Aziatische markt
Op deze afbeeldingen ziet u de nieuwe, in China gebouwde Harley-Davidson met 338 cc. Dat lijkt op het eerste gezicht niet heel erg duidelijk, omdat...
Suzuki brengt modelnaam Bandit terug
Suzuki brengt modelnaam Bandit terug
Met de introductie van de Suzuki GSX150 Bandit, heeft de Japanse motorfabrikant de klassieke modelnaam Bandit teruggebracht in haar line-up. D...
2021 BMW Motorrad updates voor R1250RS, R1250R, S1000RR, S1000XR
2021 BMW Motorrad updates voor R1250RS, R1250R, S1000RR, S1000XR
BMW Motorrad meldt vandaag een aantal updates en nieuwe kleuren voor een paar 2021-modellen, wat ook betekent dat ze voor komend modeljaar niet ver...
Garmin slachtoffer cyberaanval met ransomware, servers gegijzeld
Garmin slachtoffer cyberaanval met ransomware, servers gegijzeld
Garmin bevestigt te zijn getroffen door een cyberaanval, waardoor ze niet meer in haar eigen computersystemen kon komen. Het bedrijf kwam met een v...

Motorsport

Yamaha & KNMV achter ontwikkeling elektrische crossmotor
Yamaha & KNMV achter ontwikkeling elektrische crossmotor
Het moet de eerste elektrische crossmotor worden die zich kan meten met de huidige generatie van 250cc crossmotoren. Eind dit jaar moet het prototy...
Nederland verlengt Motocross of Nations wereldtitel met 1 jaar
Nederland verlengt Motocross of Nations wereldtitel met 1 jaar
Organisator Infront Moto Racing en motorsportbond FIM moeten helaas melden dat de Monster Energy FIM Motocross of Nations 2020, die gepland stond v...
Nieuwe roadraces in 2021: Diamond Races op Isle of Wight
Nieuwe roadraces in 2021: Diamond Races op Isle of Wight
Waar op veel plekken de zogenaamde Road Races, wegraces op afgesloten openbare weg, onder druk staan, lukt het de organisatie van de nieuwe Diamond...
MotoGP: Quartararo wederom de snelste op Jerez
MotoGP: Quartararo wederom de snelste op Jerez
Voor het tweede achtereenvolgende weekend was het circuit van Jerez het toneel van de tweede ronde van het 2020 MotoGP kampioenschap. De race werd ...
Geen Marc Marquez tijdens de tweede MotoGP race
Geen Marc Marquez tijdens de tweede MotoGP race
Regerend wereldkampioen Marc Marquez liep tijdens race één van het 2020 seizoen van de MotoGP een flinke blessure op, na een highsider brak hij zij...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Verkoopcijfers motorfietsen juli 2020 plus 16 procent : Yamaha loopt uit
Verkoopcijfers motorfietsen juli 2020 plus 16 procent : Yamaha loopt uit
In de hard oplopende strijd om het Nederlandse marktleiderschap, heeft Yamaha enige afstand genomen van Kawasaki. BMW Motorrad heeft, na 10 jaar bo...
Jeroen Punt weg bij KTM Nederland, Oostenrijk gaat zelf sturen
Jeroen Punt weg bij KTM Nederland, Oostenrijk gaat zelf sturen
KTM AG is verheugd de benoeming van Andreas Stütz aan te kondigen als nieuwe general manager van haar Nederlandse dochteronderneming, met ingang va...
Harley-Davidson reorganisatie: 30% minder modellen
Harley-Davidson reorganisatie: 30% minder modellen
Harley-Davidson maakte gisteren haar resultaten van het tweede kwartaal van 2020 bekend, waarin de omzet met 47% daalde. Tegelijk met de aanko...
Omzet Harley-Davidson daalt 47% in tweede kwartaal 2020
Omzet Harley-Davidson daalt 47% in tweede kwartaal 2020
Harley-Davidson leed in het tweede kwartaal van 2020 een verlies van $ 92 miljoen, nadat het vorig jaar in dezelfde periode nog een winst van $ 196...
Perier Motorsport neemt distributie Pando Moto en Monimoto over
Perier Motorsport neemt distributie Pando Moto en Monimoto over
 Vanaf 1 juli 2020 heeft Perier Motorsport de distributie overgenomen van Pando Moto en Monimoto. Deze merken worden toegevoegd aan Stadler, T...

Motorvacatures

MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
De Digital Marketing Coördinator is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en bewaken van de digitale communicatiekanalen van Yamaha Moto...
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
Ben jij de verkoper waar de klant vertrouwen in heeft en heb jij het juiste commerciële inzicht? Heb jij daarnaast affiniteit met online marketing?...
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
Ben jij de Allround Balie- / Servicemedewerk(st)er met een passie voor motorfietsen die ons team komt versterken? Houd je van afwisseling in je wer...
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 op...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer via telefoon, e-mail en post binnen. De vragen zijn van alle soorten en ma...

Persberichten

Alle verkeersborden Nederland vanaf nu digitaal vastgelegd
Alle verkeersborden Nederland vanaf nu digitaal vastgelegd
Een wereldprimeur: Nederland krijgt vanaf deze week als eerste land ter wereld een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden...
MotoMondo levert 1000e Royal Enfield in de Benelux af
MotoMondo levert 1000e Royal Enfield in de Benelux af
MotoMondo, de officiële vertegenwoordiger van Royal Enfield voor de Benelux sinds begin 2019, heeft deze maand de 1000e Royal Enfield mogen aflever...
Cardo Systems speciale Packtalk Black editie motorfiets communicatiesysteem
Cardo Systems speciale Packtalk Black editie motorfiets communicatiesysteem
Cardo Systems, de wereldmarktleider op het gebied van draadloze communicatiesystemen voor motorrijders, heeft vandaag Packtalk Black aangekondigd, ...
Lazer RedClean: motorhelmen snel ontsmetten met UV-C lamp
Lazer RedClean: motorhelmen snel ontsmetten met UV-C lamp
Vandaag is Lazers slogan ‘Protect your Freedom” meer dan ooit toepasselijk. Om hun klanten beter te beschermen stelt Lazer de RedClean voor, een on...
Qooder gaat samenwerking aan met Roof helmen
Qooder gaat samenwerking aan met Roof helmen
Qooder Nederland richt zich op automobilisten, omdat de kantelende Qooder motorscooters gereden mogen worden met B-rijbewijs. Die focus is succesvo...

Plaats Reactie


{rsform 3}