Michelin 2019 CashBack NIEUWSMOTOR 797x98

 

Scorpion

Kawasaki

Shoei Web Banner GTAir II En 820x100 mrt 19

MAG en KNMV beginnen bodemprocedure dijkafsluitingen

De door MAG en KNMV aangespannen rechtszaak rond de dijkafsluiting voor motoren in de gemeente Lingewaard werd in maart 2018 beslist in het voordeel van de eisers. Helaas viel het oordeel van de Utrechtse bestuursrechter in de zaak rond de dijkafsluiting bij Lopik anders uit. Volgens de uitspraak van 7 januari 2019 mogen motorrijders tijdens het motorseizoen in de weekenden van de Lekdijk geweerd worden. De politie heeft daarbij aangegeven dat handhaving ter plekke geen prioriteit heeft. 

Om te voorkomen dat MAG en KNMV steeds opnieuw rechtszaken over dergelijke zaken moeten aanspannen, hebben deze organisaties besloten om een bodemprocedure te starten. Daarbij wordt vastgelegd welke punten van overlast gemeenten moeten kunnen aantonen voordat een weg voor motoren afgesloten mag worden. Duidelijke criteria voor het afsluiten van wegen voor uitsluitend motoren maken het voor partijen dus ook mogelijk om gemeenten met grote kans op succes aan te kunnen spreken over voorgenomen of
feitelijk gerealiseerde wegafsluitingen.

Hoewel een bodemprocedure vaak meer tijd vergt, is in veel opzichten dit een slimmere zet dan het aantekenen van een hoger beroep. In een hoger beroep blijft het een verweer tegen de uitspraak die de rechter deed in de zaak tegen Lopik, met een blijvende kans op herhaling in toekomstige procedures met andere gemeenten. 

Dijkverbod Lopik foto Buitenwerf MAG

Bron & foto: MAG

Gerelateerde artikelen
  • Pinterest
Ga

Test de nieuwe Husqvarna Straat Modellen

IXS 20190418 NM Dark 350x300px