KTM 1290 september 19

Nitro Circus Live 20 februari 2016 terug in Gelredome Arnhem

Geplaatst in: Premium persberichten op: 3 juni 2015

Onder leiding van Travis Pastrana, presenteert het wereld beroemde extreme sport spektakel, Nitro Circus Live, hun grootste show ooit met spectaculaire nieuwe creaties en verbazingwekkende stunts. Op zaterdag 20 februari 2016 is de bizarre entertainment show te zien in het GelreDome in Arnhem. De pre-sale start vandaag via www.ticketmaster.nl. 

Nitro Circus Live tilt action sport naar een geheel nieuw niveau door de beste atleten in freestyle motocross (FMX), BMX en skate samen te brengen. Onder leiding van de 17-malig X-Game winnaar Travis Pastrana, zit deze show vol met verbazingwekkende nieuwe stunts, record-brekende prestaties en bizarre trucs. In idiote toestellen als badkuipen, banken, mini steps, hobbelpaarden en Barbie auto’s worden de riders van de ‘Jacked-up Nitro Gigant-A-Ramp’ gelanceerd die dit jaar met 15 meter, 3 meter hoger is dan bij voorgaande edities en de riders tot wel 6 meter verder kan lanceren. 

Travis Pastrana: “We hebben een geweldige tijd gehad tijdens de wereld tour van afgelopen jaar en kunnen niet wachten om met deze nieuwe tour naar Europa te komen. Voor elke show pushen wij elkaar weer om harder te gaan en verder te springen dan de keer ervoor. In 2016 wordt het krankzinnig! Daarnaast is het decor dit jaar helemaal over de top. De fans zullen weggeblazen worden!” 

De FMX line-up bestaat uit ’s werelds eerste triple backflipper en regerend X Fighter kampioen Josh Sheehan, de Australische X-Games gouden medaille winnaar Blake ‘Bilko’ Williams, Cam Sinclair en de Amerikaanse superster Adam Jones. Voor het BMX gedeelte van de show kunnen bezoekers een reeks van nooit eerder vertoonde stunts verwachten onder leiding van James Foster, de enige persoon ter wereld die op dit moment triple backflips uitvoert, en andere grote namen zoals ‘The Warrior’ Jed Mildon en X-Games medaille winnaar Andy Buckworth. Fans kunnen ook uitkijken naar het weerzien van de Nederlandse Jolene van Vugt, de stoerste vrouw in action sports en het baanbrekende rolstoeltalent in motorcross (WCMX) Aaron ‘Wheelz’ Fotheringham.

De nieuwe Nitro Circus show staat geheel in het teken van een circus uit 1920 met olifanten, beren, clowns, trapeze artiesten, vlammenwerpers, leeuwentemmers en meer. De bezoeker waant zich in een griezelig, verlaten en vervallen Big Top. Ondersteund door een lichtshow en explosief vuurwerk, biedt het nieuwe thema de perfecte setting voor de meest spectaculaire show in de geschiedenis van Nitro Circus.

Nieuw dit jaar is het Nitro Club Experience pakket. Voor €89,- (excl. servicekosten) boek je de beste plaatsen in de zaal en krijg je een meet & greet met Travis Pastrana en andere bekende riders tijdens een exclusieve Q&A sessie. Nitro Circus kaarthouders krijgen een keycord en een digitaal gesigneerde A2 poster, plus de kans om andere Nitro goodies te winnen.

Nitro Circus Live In december 2012 kwam het action sport spektakel Nitro Circus Live voor het eerst naar Nederland als onderdeel van hun allereerste Europese tour ooit. Het GelreDome was uitverkocht en met ruim 30.000 bezoekers het best verkochte Nitro Circus Live evenement aller tijden. Een jaar later stond de show wederom in het GelreDome en was er een extra show in Ziggo Dome Amsterdam.

Nitro Circus Live is een 2,5 uur durend spektakel onder leiding van 17-voudig X-Games medaillist en action sport legende Travis Pastrana. Maar liefst 40 van ’s werelds grootse action sport atleten in freestyle motorcross, BMX en skate, voeren hun grootste en gekste trucs uit. Natuurlijk met de spectaculaire stunts op een reeks bijzondere voertuigen die gelanceerd worden van de 15 meter hoge Jacked-up Nitro Gigant-A-Ramp. Nitro Circus Live is inmiddels uitgerold over vijf continenten en heeft bijna twee miljoen fans weggeblazen met uitverkochte shows in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Japan het Midden-Oosten en Zuid-Afrika.

NITRO CIRCUS LIVE 2016 : Zaterdag 20 februari 2016 - GelreDome Arnhem - Nitro Club Experience: € 89 - Entree: € 39, € 49, € 59 - Ticket Rolstoel: € 49 (tickets zijn exclusief servicekosten) - Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 - 3001250 en alle bekende voorverkoopadressen.

Tags:

kawa mei 19 z1000sx