KTM 1290 september 19

Triumph introduceert de nieuwe Street Triple en Street Triple R

Geplaatst in: Persberichten op: 28 maart 2011 Triumph heeft zijn best verkopende modellen, de Street Triple en Street Triple R-modellen, voor 2011 een uitgebreide make-over gegeven. Dit kenmerkt zich door tal van nieuwe details en visuele verbeteringen, waaronder het gebruik van opvallende, nieuwe koplampen, een design dat gedeeld wordt met de iconische Speed Triple. Naast de agressief ogende koplampen hebben de testwinnaars op meer onderdelen een meer eigentijdse look en een nog hoger kwaliteitsniveau gekregen. Dit is het gevolg van het gebruik van een aantal nieuwe onderdelen en kleurstellingen, dit geeft de toch al uiterst luxe “nakeds” een hogere waarde zonder verhoging van de verkoopprijs.

Beide modellen zijn 'ontchroomd,' met geborsteld stalen uitlaatbochten, uitlaatdempers en hitteschilden, ter vervanging van de voorheen gepolijste onderdelen. De nieuwe stuurklemmen, de gefreesde details op de stuureindgewichten en de nieuwe balhoofdafdekking voegen een extra uiting van kwaliteit toe aan de uitstraling van deze leiders in hun klasse. Het standaard model heeft nu ook een prachtig aluminium stuur, zoals al eerder gemonteerd op de Street Triple R. Beide varianten worden geleverd met de laatste versie van het zeer uitgebreide en van vele functies voorziene dashboard. Nieuwe kleuren en sportieve graphics geven de toonaangevende middengewicht een geheel nieuwe look. Beide modellen zijn, naast een stijlvol nieuw 'Street Triple 675' logo, uitgerust met de nieuwe Triumph-aanduiding op de tank. Dit moderne logo debuteerde al eerder op de nieuwe Daytona 675R. Als direct gevolg van het beleid van Triumph met betrekking tot het toevoegen van nog meer waarde aan haar producten, heeft het standaard model drie metallic-lak opties zonder extra kosten, te weten Crystal White, Phantom Black en het zeer opvallende nieuwe Imperial Purple. Voor de 'R' is er keuze uit Diablo Red , Crystal White en Black Phantom (met goudkleurige wielen).

Motorisch blijven de 2012 Street Triples ongewijzigd, met hun pittige 675cc driecilinder motoren leveren ze nog steeds een toonaangevende 106 PK bij 11.700 tpm, met 68Nm aan koppel bij 9.200 tpm. Zowel de Street Triple als Street Triple R hebben hetzelfde lichtgewicht frame dat, net als het motorblok, is afgeleid van de winnende Daytona 675 supersport. Daarbij is de R-versie rijker uitgerust, met onder andere circuitgeoriënteerde remmen en -vering voor de meer sportieve rijders. Beide machines zijn leverbaar vanaf medio april en te koop voor consumentenadviesprijs van respectievelijk € 8.990,- en € 9.990,-, met inbegrip van twee jaar Triumph garantie zonder kilometerbeperking. Voor meer informatie kunt u terecht op www.triumphmotorcycles.nl.kawa mei 19 z1000sx