Nieuw: RST Adventure-X Airbag motorjack en -broek

Nieuw: RST Adventure-X Airbag motorjack en -broek

Na jarenlange verfijningen krijgt de RST Adventure outfit (nu met toegevoegde ‘X’) voor modeljaar 2020 een serieuze update te verwerken door toepassing van een draadloos, volledig geïntegreerd airbagsysteem. 

De Franse airbagtechnologie waarmee de RST airbagcollectie is uitgerust, werd al in 2014 leven ingeblazen. Het systeem van RST opereert - geleverd door In&Motion - draadloos en werkt in perfecte harmonie met de CE-level 1 goedgekeurde rugprotector waar ieder product uit de airbaglijn mee is uitgerust. Het systeem functioneert autonoom qua detectie en inwerkingtreding en wordt nu al gebruikt door meer dan 20.000 motorrijders. Hierdoor is het momenteel de meest gebruikte technologie in zijn categorie en heeft de airbag zijn meerwaarde al onderstreept.

Dankzij alle wedstrijdervaring en de jarenlange betrokkenheid bij de IoM Tourist Trophy, is het RST-systeem zo ontworpen dat de kussens zichzelf opblazen, rekening houdend met de vervorming van bepaalde delen van het jack. Hierdoor voelt de drager geen enkele vorm van druk bij een valpartij en de erop volgende schuiver.

Daarnaast wordt het systeem – zoals bij alle RST-producten – volledig in de jas geïntegreerd. Het voordeel hiervan is dat de ademende eigenschappen van de geventileerde mesh voering en panelen blijven gehandhaafd, in tegenstelling tot losse airbagvesten die de ademende eigenschappen belemmeren.

Het RST-airbagsysteem is gebruiksvriendelijk en heeft compacte afmetingen. Na het activeren van het systeem door aanmaak van een gebruikersaccount, is het via de smartphone-app en Bluetooth te sturen aan de hand van een verzameling informatie en instellingen. Wanneer het detectiesysteem van onvrijwillig afstappen geactiveerd is, werkt het systeem volledig autonoom, zonder tussenkomst van de gebruiker. Die kan zich dus ongestoord blijven concentreren op het rijden en het verkeersbeeld.

Het elektronische detectiesysteem analyseert met duizend (1000!) berekeningen per seconde de bewegingen van de rijder via specifieke sensoren en algoritmes. Tijdens deze permanente analysefase kan het systeem anticiperen op een schok, een onherstelbare afwijking van het evenwicht opmerken en het systeem aansturen om de airbag op te blazen. Wanneer het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, begint hij na 33 milliseconde het inwendige airbagvest op te pompen. 22 milliseconde later is de airbag volledig operationeel. In totaal verstrijken 60 milliseconde tussen de detectie en de volledige werkzaamheid.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor het systeem met het aanmaken van een gebruikersprofiel, krijg je toegang tot een vrijblijvende abonnementenservice. Met een abonnement profiteer je van een onbeperkte garantie op het systeem en een materiële update: iedere drie jaar wordt het bedieningskastje vervangen door een recenter exemplaar. Rijd je een periode niet en blijft je machine op stal staan, kun je het abonnement opschorten. Idem voor circuitgebruik ; je kunt je abonneren puur voor de maanden dat je je rondetijden aan het aanscherpen bent. Een maandelijks abonnement kost € 12,-, een jaarabonnement € 120,-. Kies je voor de circuitoptie, betaal je € 8,- per maand óf € 25,- per jaar extra.

Motorjack Adventure X
Het Adventure X jack met zijn comfortabele rechte snit is geboren als alleskunner voor ieder seizoen, ongeacht de weersomstandigheden. Het jack heeft ten opzichte van het 2019 model 3 centimeter meer lengte voor extra comfort en een betere bescherming. Voeg daarbij het uitneembare, wind- en waterdichte SinAqua Pro membraan en je hebt een jack dat perfect opgewassen is tegen noodweer. De warme, comfortabel met het membraan gecombineerde thermovoering zorgt voor behoud van warmte op vrieskoude ochtenden. Stijgt het kwik na een koude start, laat de voering zich eenvoudig verwijderen. Loopt de temperatuur nog verder op tot zomerse waarden, zijn de luchthappers aan de mouwen, schouders en borst te openen waardoor een circulatie van verse rijwind in het jack plaatsvindt. Lichaamswarmte wordt vervolgens afgevoerd door het openritsen van het rugpaneel.

Om niet opgescheept te zitten met de verwijderde voeringen, is een grote zak aan de onderrug ingericht. Om een ideale pasvorm te creëren en windgeklapper de kop in te drukken, zijn aan de onder- & bovenarmen en aan de taille stelmogelijkheden aangebracht. Door toepassing van een 360° ritssluiting laat de bijbehorende Adventure X broek zich moeiteloos aanritsen; hierdoor ontstaat een heus pak waarbij stiekeme koude tocht of regenwater geen kans krijgen. Ligt een trip door de Australische outback in het verschiet, zul je volop gebruik maken van de mogelijkheid een hydra bag met slang in het jack kwijt te kunnen.

Motorbroek Adventure X
Deze broek beschikt over een warme voering gecombineerd met uitneembaar SinAqua Pro membraan maar tegelijkertijd diverse luchtopeningen en twee ventilatiepanelen ter hoogte van de dijen voor gebruik tijdens zomerse verhitte ritten. Extra blootgestelde delen zoals het zitvlak, de benen en heupen zijn extra versterkt, gevouwen flappen met klittenband- en ritssluitingen vergemakkelijken het aan- en uittrekken van laarzen. Ook kan de broek aan het jack bevestigd worden door een 360° ritssluiting. Cargo buitenzakken aan beide benen maken het plaatje compleet.

De Adventure X is opgebouwd uit diverse textiel materialen, waaronder MaxTex en Ballistic 1600 nylon, die garant staan voor bescherming en comfort tijdens de langste trips, zowel off- als on-road. De diverse delen zijn onlosmakelijk aan elkaar bevestigd met extreem sterk stiksel.

Qua bescherming maakt de Adventure X gebruik van huisprotectoren van het type RST Contour Plus, die gehomologeerd en gecertificeerd zijn volgens de laatste Europese normen. Het beschermingsniveau kan nog verder geüpgraded worden met de high performance RST Contour Plus Aktiv kit.

Al met al hoeft het kiezen van de ideale Adventure kleding geen avontuur op zich te betekenen: de Adventure X outfit is de veiligste keuze op de markt, beschikt over het CE-certificaat AA en is uitgerust met een elektronische airbag met SRA vijf sterren goedkeuring. 

Kenmerken RST Adventure X airbag motorjas:

- Maxtex textiel
- Ballistic textiel
- 3D mesh textiel
- Geperforeerde ventilatiepanelen
- Vaste meshvoering
- Uitneembare thermovoering
- Waterdicht, ademend en uitneembaar SinAqua Pro© membraan
- Luchthappers op de armen, schouders en dijen met waterdichte ritsen
- Brede gaaspanelen aan de borst, waterdichte ritsen
- Stretch panelen
- CE-level 2 goedgekeurde protectoren RST Contour Plus aan ellenbogen, schouders en knieën
- RST Contour Aktiv rugbeschermer
- 2 binnenzakken, 4 buitenzakken
- Grote verwijderbare zak aan de onderrug voor meenemen niet-gebruikte voeringen
- Stelbanden aan de kraag, mouwen, taille, polsen
- Hydra-bag ready
- 360° ritssluiting voor bevestiging RST broek of jeans
- CE-level 1 rugprotector met ingebouwde In&Motion-unit
- SRA 5* gecertificeerde airbag
- Airbagvest aan de voering
- Vervangende patroon (= 1 hervulling): 99 euro
- Verbinding regelunit via Bluetooth
- 2 modi / algoritmen : straat en circuit (optie met abonnement)
- Updates via Wi-Fi
- Batterijduur: 15 dagen (auto-stand-by); 25 uur bij continu gebruik
- Laadtijd: maximaal 3 uur met USB
- Gewicht (opblaasbare kussens + regelunit): 800 gram
- Onbeperkte garantie volgens de abonnementsvoorwaarden
- CE-gekeurd klasse AA

 Kleuren: zwart; blauw/beige/rood - Maten: S - 3XL (S - 4XL in zwart) - Prijs : € 679,- + € 279,- (broek) - Info: Bihr – www.bihr.eu 

 Over RST :
RST is in 1988 opgericht door Jonny Towers en in luttele jaren uitgegroeid tot het toonaangevende Britse merk. Niet alleen is RST marktleider in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Sinds eind 2019 behoort RST tot de Bihr groep en wordt het merk in meer dan 40 landen wereldwijd verkocht. De onderneming bevindt zich nog altijd waar het ooit allemaal begon: in Derbyshire. 

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Naast de vandaag gepresenteerde supernaked Tuono V4 en V4 Factory heeft Aprilia ook de vernieuwde 2021 Aprilia RSV4 en RSV4 Factory geïntroduceerd....
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Na de Aprilia Tuono 660 en de Aprilia Tuono V4X komt Aprilia nu met de reguliere Aprilia V4 en Aprilia V4 Factory. Beide modelvarianten van de V4 z...
KNMV wil groots evenement op 11 en 12 september 2021
KNMV wil groots evenement  op 11 en 12 september 2021
Wat er precies te gebeuren staat, blijft nog even onduidelijk, maar de KNMV wil op 11 en 12 september 2021 een 'groots nieuw evenement' organi...
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
Nadat Giovanni Castiglioni eerder deze week aankondigde een nieuwe designbedrijf te starten, komt MV Agusta nu met een persbericht waarin een nieuw...
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Enige tijd geleden kondigde Harley-Davidson de reorganisatie plannen genaamd 'The Rewire' aan. Inmiddels laat Harley weten dat The Rewire is voltoo...

Motorsport

Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
In de laatste etappe van de 2021 Dakar Rally is het Honda fabriekscoureur Kevin Benavides gelukt de leiding in het klassement vast te houden, de Ar...
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
De 11e etappe van vandaag in de 2021 Dakar werd al voor de rally als zéér zwaar, met misschien wel de moeilijkste special aangeduid. Het scheelde w...
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
 Ook vandaag moest er weer een grote naam de Dakar 2021 na een val verlaten, deze keer was het zelfs klassementsleider Nacho Cornejo, voluit J...
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
De 2021 Dakar Rally verloor vandaag twee belangrijke kanshebbers voor de overwinning: Toby Price (KTM) kwam ten val en de Yamaha van Ross Branch ga...
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Na de tweede dag van de marathonetappe leidt Jose "Nacho" Cornejo het klassement. Dat is voor een tweede dag op rij dat dezelfde motorrijder bovena...

Motorprijzen

KTM motoren prijslijst 2021
KTM motoren prijslijst 2021
Op de voorlopige prijslijst van KTM ontbreken begin 2021 nog een aantal modellen, waarvoor blijkbaar (nog) geen Euro5-versie beschikbaar is, maar d...
BMW Motorrad prijslijst 2021
BMW Motorrad prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van BMW Motorrad Nederland staan een aantal nieuwe modellen, waaronder de lichte G310R en G310GS adventure, de S1000R naked b...
SWM prijslijst 2021
SWM prijslijst 2021
De historie van SWM is roemrucht, met vele verschillende hoofdstukken. De meeste recente aflevering draait om een samenwerking tussen de overgeblev...
FB Mondial prijslijst 2021
FB Mondial prijslijst 2021
Ook FB Mondial is een Chinees product met een klassieke Europese naam, zoals meer merken van importorganisatie BW Import dat zijn. Vooral in België...
Orcal prijslijst 2021
Orcal prijslijst 2021
Feitelijk is Orcal nog nauwelijks aanwezig in Nederland, maar onder aanvoering van importeur BW Import wordt er vanuit België hard aan een dealerne...

Motorbranche

Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Het kabinet heeft besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. De geldende maatregelen voor de mobiliteitssector...
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
Volgens gegevens van de Italiaanse beursexperts van Finaria daalde de wereldwijde omzet van motorfietsen met 18% tot 108,8 miljard US dollar in 202...
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daa...
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
De motorkledingketen MKC Moto heeft bekend gemaakt dat zij per direct MotoReflex uit Kortrijk (B) hebben overgenomen. De bekende gezichten van het ...
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Nadat BOVAG gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK, is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede...

Motorvacatures

MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
Tijd voor een nieuwe route in 2021? Volg je de mbo-opleiding Motorfietstechnicus of ben je al een ervaren monteur? In beide gevallen nodigen wij je...
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
Heb je iets met motorfietsen, ben je commercieel-technisch aangelegd en wou je altijd al van je hobby je werk maken, check dan deze vacature.Tracti...
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
Ben je een talent op logistiek gebied, heb je interesse in motorsport, check dan deze vacture. Tractive Suspension in Cuijk levert met bijna 30 med...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...

Persberichten

2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van...
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken mochten de Belgische motorwinkels in 2020 gedurende 2 periodes geen klanten ontvangen. Je zou e...
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar ...
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Monimoto is een anti-diefstal smart tracking systeem dat je actief opbelt wanneer het nodig is. Het systeem werkt door middel van een Monimoto...
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
Tijdens 3 weekends in januari openen bijna 500 Belgische motordealers hun deuren voor het eerste Popup Motosalon op op16 & 17, 23 & 34 en 3...

Plaats Reactie


{rsform 3}