Nieuw: 2019 Yamaha YZF-R125

Precies 20 jaar geleden gaf de eerste Yamaha YZF-R1 het supersportsegment een compleet ander gezicht. Deze baanbrekende motorfiets, gebouwd volgens de hoogste specificaties, zonder concessies te doen, met een sensationeel vermogen, een uitstekende wendbaarheid en een dominante aanwezigheid op de weg, was de pionier van de R-wereld. Hij plaveide de weg voor de ontwikkeling van de huidige R-serie. Met misschien wel het grootste aanbod aan high-performance modellen van 125cc tot en met 1000cc, is de Yamaha's R-serie nog immer toonaangevend. Elke supersportmotor uit R-serie is gewoonweg gemáákt voor de sensatiebeluste motorrijder die de allerhoogste prestaties in deze klasse zoekt, zowel op de weg als op het circuit. Deze machines zijn altijd weer goed voor een adembenemende rit en gebouwd om uw realiteit opnieuw vorm te geven.

Met de meest dynamische en opwindende stijl die werd gecreëerd met het DNA van de R-serie, is de geheel nieuwe YZF-R125 de meest geavanceerde 125cc supersport die ooit door Yamaha werd ontwikkeld. Het geheel nieuwe hightech motorblok zorgt voor krachtigere acceleratie en een veel bredere spreiding van vermogen van lage tot hoge toerentallen. Het nieuwe chassis en de ergonomische vormgeving bieden een soepele wendbaarheid en een grote stabiliteit, waarbij tevens het alledaags comfort en gebruiksgemak is verbeterd. Een gestroomlijnde racekuip en een door MotoGP beïnvloed cockpitontwerp dragen bij aan het agressieve door de YZF-R1 geïnspireerde uiterlijk. Daarmee straalt de YZF-R125 uit dat hij zijn mannetje staat op het circuit. Met daaraan toegevoegd zijn sublieme afwerking en de hoogwaardige motor en chassiscomponenten, vormt de geheel nieuwe YZF-R125 de ultieme 125cc Supersport van Yamaha.

2019 yamaha yzf r125 eu bwcm

Gloednieuwe 125cc motor met een Variable Valve Actuation systeem (VVA)
De Yamaha YZF-R125 staat alom bekend als een van de sterkst presterende modellen in de 125cc supersportklasse. Voor 2019 werd de vloeistofgekoelde motor met vier kleppen geheel opnieuw ontworpen met het oog op meer koppel en een bredere, soepelere vermogensafgifte en tegelijk een lager brandstofverbruik. Een van de sterkste staaltjes technologie is het Variable Valve Actuation systeem (VVA), dat zorgt voor een optimale kleppositie bij verschillende motortoerentallen. Het Variable Valve Actuation systeem zorgt voor de ideale bedrijfskarakteristiek voor de inlaat- en uitlaatkleppen bij alle motortoerentallen, zodat de bestuurder van de YZF-R125 een krachtiger koppel en een betere acceleratie ervaart vanuit een laag tot middelhoog toerental evenals hogere prestaties bij hogere motortoerentallen.

De nieuwe krachtbron profiteert bovendien van een opnieuw ontworpen brandstofinjectiesysteem, voorzien van een gasklephuis dat soepeler aanspreekt voor een betere doseerbaarheid. Ook is er een verfijnd koelsysteem voor een kortere opwarmtijd van de motor en een grotere koelefficiëntie bij hogere motortemperaturen. En dankzij deze verbeterde koelefficiëntie kon de radiateur lichter en compacter worden gemaakt.

Hogere verbrandingsefficiëntie
Naast het prestatieverhogende Variable Valve Actuation systeem kreeg de nieuwe motor een geheel nieuwe vierkleps cilinderkop met grotere en kortere in- en uitlaatkleppen. De verbrandingskamer werd door de technici van Yamaha verkleind, met als resultaat een veel hogere brandstofefficiëntie waardoor een betere spreiding van het nuttig vermogen van de nieuwe YZF-R125 mogelijk werd en tevens de brandstofefficiëntie kon worden verbeterd. Deze ontwikkelingen dragen tevens bij aan het opwindende uitlaatgeluid.

Nieuw Deltabox frame met geoptimaliseerde geometrie
Alle modellen uit de R-serie staan bekend om hun lichtvoetige wendbaarheid op de weg en het circuit, en het 2019 YZF-R125 chassis heeft een reeks belangrijke wijzigingen ondergaan om de status van dit model als de absolute 125 Supersport te onderstrepen.

De geometrie van het chassis, zowel voor als achter, is geoptimaliseerd voor soepelere rijeigenschappen en verbeterde wendbaarheid. Dat levert een opwindender rijgedrag op, en samen met de hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork biedt dit nieuwe chassis meer comfort, zelfs op hoge snelheden.

Nieuw ontwikkelde, lichtgewicht aluminium swingarm
Het verfijnde chassis is nu uitgerust met een nieuw ontworpen lichtgewicht aluminium swingarm. Deze kortere swingarm, die werd geproduceerd met behulp van Yamaha's geavanceerde giettechnologie, zorgt voor geoptimaliseerde stijfheid met een laag onafgeveerd gewicht voor een sportieve, wendbare en comfortabele rit.

Verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling
Om elke berijder van een YZF-R125 de hoogste mate van controle te laten ervaren tijdens het remmen en accelereren, is het nieuwste model uitgerust met een verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling. Dankzij nieuwe koppelingsveren voelt de hendel beter aan en is deze comfortabeler en nauwkeuriger te bedienen. Het ontwerp zorgt voor een goede doseerbaarheid bij het accelereren en voorkomt tevens dat het achterwiel blokkeert bij het afremmen.

Slank en agressief kuipontwerp, geïnspireerd door de YZF-R1
Het uiterlijk en het karakter van de nieuwe YZF-R125 zijn gevormd door hetzelfde dynamische DNA van de R-serie dat de YZF-R1 tot een van de meest gerespecteerde motorfietsen op de weg en op het circuit maakt.

De twee nieuwe twee LED-koplampen en een kuip van het type YZR-M1 onderstrepen dat deze motorfiets integraal onderdeel uitmaakt van de iconische R-serie. En de premium afwerking komt duidelijk naar voren in de hoogwaardige onderdelen zoals de kroonplaat en het gelakte voorspatbord. Zelfs de achterzijde is onderworpen aan de volledige YZF-R1 metamorfose; het volledig vernieuwde achterdeel is voorzien van uit de racewereld afkomstige luchtkanalen en een achterlicht met 12 LED's.

Nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud
Het ranke en sportieve ontwerp van de nieuwe YZF-R125 wordt aangevuld door een nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud. Deze kan gemakkelijk worden verwijderd als er toegang is vereist bij gepland onderhoud. Samen met de prachtig afgewerkte, strak aansluitende panelen zorgt de vorm van deze stijlvolle nieuwe tank voor een uitstekend houvast voor de knieën en kan de berijder verschillende posities aannemen, voor rijden met lage en hoge snelheid.

Nieuw vormgegeven cockpit, afgeleid van de MotoGP
De 'roots' van ieder model uit de R-serie leiden onmiskenbaar terug naar het racecircuit. De YZF-R125 beschikt niet alleen het zuivere DNA dat afkomstig is van de YZF-R1 maar ook over het nieuwe kroonplaatontwerp dat is geïnspireerd op de Yamaha YZR-M1 MotoGP motorfiets. Ook is er een remhendelbeschermer in MotoGP stijl, en de hele 'look and feel' van de nieuwe cockpit illustreert zijn eersteklas 125cc wedstrijdgenen.

Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
Ter versterking van de band tussen de motorfiets en de rijder, verschijnt op het nieuw ontworpen instrumentenpaneel een persoonlijke begroeting zodra het contact wordt ingeschakeld. Naast de gemakkelijk afleesbare toerenteller met indicatiebalken en een grote digitale snelheidsmeter, is dit stijlvolle en sportieve multifunctionele LCD-display tevens voorzien van een schakelindicator, een versnellingsindicator en een display met de Variable Valve Actuation status.

Optimale zitpositie
Belangrijke wijzigingen voor 2019 zijn bedoeld voor meer comfort voor de bestuurder en passagier. Nieuwe stuurgrepen met een meer open en horizontale positie zijn ontworpen om een ideale balans tussen sportief rijgedrag en alledaags comfort te bieden, en beide zittingen zijn opnieuw ontworpen en beschikken nu over een dikkere schuimvulling. Deze aanpassingen en de nieuw vormgegeven brandstoftank en nieuwe aluminium voetsteunset achter maken de nieuwe YZF-R125 comfortabeler en praktischer, zonder concessies te doen aan zijn opwindende supersportkarakter.

Net als de brandstoftank kan ook de vergrendelbare zitting makkelijk worden verwijderd als toegang tot de motor vereist is, waardoor gepland onderhoud snel en makkelijk kan worden uitgevoerd.

Nieuwe, bredere achterband met breedtemaat 140
Voor optimale algehele prestaties van de nieuwe motor en het verbeterde chassis, is de YZF-R125 uitgerust met een bredere achterband van breedte 140. Deze nieuwe 140/70-17 achterband, die werd ontworpen voor een goede balans tussen grip en duurzaamheid, biedt meer stabiliteit en een beter rijgedrag. Het brede profiel accentueert de agressieve uitstraling van deze 125cc Supersport.

Verbeterd remgevoel
De Ø 292 mm schijfrem vóór en de Ø 230 mm schijfrem achter bieden krachtige prestaties en zijn uitstekend doseerbaar. Voor 2019 werd dit eersteklas systeem nog verder verfijnd met een herzien remslangontwerp en een nieuwe achterremklauw met andere remblokspecificatie, voor een nog beter remgevoel en nog meer controle.

Hoofdkenmerken
• Nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation systeem (VVA)
• Verbeterde verbrandingsefficiëntie voor soepelere vermogensafgifte
• Nieuw Deltabox frame met uitmuntende stijfheid
• Nieuwe aluminium swingarm voor wendbaarheid en stabiliteit
• Lichtere en nauwkeurigere Assist & Slipper koppeling,
• Slank, nieuw R-serie frame, 'twin-eye' LED-koplampen
• Nieuw ontworpen brandstoftank met 11 liter inhoud
• Geheel nieuwe op de YZR-M1 MotoGP motorfiets geïnspireerde cockpit
• Geavanceerd, goed afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
• Verbeterde ergonomie voor betere zitpositie
• Bredere achterband voor scherpere besturing en optimale wegligging
• Verfijnd en verbeterd remgevoel
• Ultieme 125 R-serie Supersport

Beschikbaarheid
De nieuwe YZF-R125 is vanaf begin 2019 beschikbaar bij de Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie en de adviesprijs contact op met de Yamaha-persvoorlichter in uw land.

Kleuren: Yamaha Blue - Tech Black - Competition White

 

Originele Yamaha accessoires
Met originele Yamaha accessoires kan elke coureur zijn Yamaha transformeren tot een unieke motorfiets. Het assortiment onderdelen voor de modellen uit de Yamaha R-serie is ontworpen voor betere prestaties, functionaliteit en stijl en omvat titanium uitlaatsystemen en slip-on uitlaatdempers, billet koppelingsbeschermers, en nog veel meer.

Yamaha werkt nauw samen met erkende leveranciers om nieuwe producten te blijven ontwikkelen, het assortiment originele Yamaha accessoires wordt dus continu uitgebreid.

2019 Supersport Pro Tour
Yamaha gaat opnieuw 'On Tour' door Europa en verschillende circuits bezoeken waar potentiële consumenten een scala aan modellen uit de R-serie kunnen testen, ervaren en beoordelen. De professionals van de Supersport Pro Tour adviseren berijders over de eigenschappen van elke motorfiets en geven daarnaast informatie over het originele Yamaha accessoires assortiment.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Terugroepactie Yamaha FJR1300A
Terugroepactie Yamaha FJR1300A
Yamaha Motor Nederland B.V. meldde op 20-11-2020 de Yamaha FJR1300A aan in het terugroepregister van de RDW. De mogelijkheid bestaat dat "onde...
Minister: verruim juridische bevoegdheden voor opsporing 'straatracers'
Minister: verruim juridische bevoegdheden voor opsporing 'straatracers'
Naar aanleiding van een onboardfilmpje op social media, waarin motorfietsen met hoge snelheden over de A16 rijden, blijkt nu dat Minister Grap...
2021 Ducati Monster live presentatie vanavond: Monster 950?
2021 Ducati Monster live presentatie vanavond: Monster 950?
Ducati presenteert vanavond de nieuwe Monster voor 2021, door Ducati zelf omschreven als "compact, essentieel en licht, ontworpen met één doel voor...
Alles over de nieuwe 2021 Honda CRF300L
Alles over de nieuwe 2021 Honda CRF300L
Verhoogde cilinderinhoud voor Honda's populaire gereedschap voor dubbel gebruik, plus hertekende luchtinlaat, inlaatnokkenschakeling en uitlaatsyst...
Testmotor: eerste test + videotest 2021 Ducati Multistrada V4
Testmotor: eerste test + videotest 2021 Ducati Multistrada V4
Door de redactie van Testmotor.nl is de nieuwe Ducati Multistrada V4 adventure-motorfiets getest tijdens de offficiële presslaunch in België. Hiero...

Motorsport

FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma
FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma
De internationale motorsportbond FIM introduceert vandaag het FIM Quality Product (FQP) label. FQP is een op marketing gericht licentieprogramma da...
Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...
Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...
Eurosportplayer, de online streamingdienst van Eurosport, zal komend jaar opgaan in discovery+ van moederbedrijf Discovery Inc. Voor bestaande abon...
Motorsportbond FIM breidt uit: International Foundation for Motorcycling (IFM)
Motorsportbond FIM breidt uit: International Foundation for Motorcycling (IFM)
 De wereldwijde motorsportbond FIM (Federation Internationale de Motocyclisme) heeft onlangs de International Foundation for Motorcycling (IFM...
Dakar 2021: Nederlandse deelnemers en titelfavorieten motorrrijders
Dakar 2021: Nederlandse deelnemers en titelfavorieten motorrrijders
Afgelopen week heeft de organisatie van de Dakar de route voor 2021 bekend gemaakt. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etapp...
2021 Isle of Man TT wegraces nu al afgelast
2021 Isle of Man TT wegraces nu al afgelast
Na één overgeslagen TT wegens COVID-19, heeft het Department for Enterprise van het Isle of Man vandaag  aangekondigd dat de legendarische TT-...

Motorprijzen

AJP enduro prijslijst 2021
AJP enduro prijslijst 2021
AJP is een Portugals fabrikant van enduromotoren. Sinds 1987 ontwikkelt, produceert en verkoopt het bedrijf motoren, toegespitst op de recreatieve ...
Honda motoren prijslijst 2021
Honda motoren prijslijst 2021
In de 2021 prijslijst van Honda motorfietsen zijn een aantal nieuwe modellen en vernieuwde modellen opgenomen. Nieuw zijn de Forza 125, 350 en 750 ...
Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...

Motorbranche

Markt tweedehands motorfietsen 2020 blijft pieken
Markt tweedehands motorfietsen 2020 blijft pieken
In de maand november van 2020 wisselden er 12.029 motorfietsen van eigenaar, dat is 13,9% meer dan de 10.562 occasions die in dezelfde maand van 20...
Verkoopcijfers november 2020: spannende strijd Yamaha en BMW
Verkoopcijfers november 2020: spannende strijd Yamaha en BMW
Na een maand november waarin BMW weer een forse sprint inzette, is de strijd om het marktleiderschap voor 2020 spannender dan ooit: Yamaha staat op...
Motormarkt België: 3,4% groei in november 2020
Motormarkt België: 3,4% groei in november 2020
De Belgische motormarkt weet de groei van de afgelopen paar maanden vast te houden. In november zijn 3,4% meer motorfietsen verkochten dan over dez...
MotoPlus neemt klassieker-motorblad Het Motorrijwiel over
MotoPlus neemt klassieker-motorblad Het Motorrijwiel over
Vanaf 1 januari 2021 komt Het MotorRijwiel in andere handen: het team dat ook verantwoordelijk is voor de uitgave van MotoPlus, MotoPlus XL en Nopp...
Powersports Distribution Group (Hoco Parts UK) neemt Neo Distribution over
Powersports Distribution Group (Hoco Parts UK) neemt Neo Distribution over
Powersports Distribution Group (PDG) meldt dat het de aankoop van het volledige aandelenpakket van Neo Distribution in het Verenigd Koninkrijk heef...

Motorvacatures

MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus
Bleeker Motoren is al 35 jaar de grootste aanbieder in Bovag occasions in Noord-Holland. Wij verkopen voornamelijk zeer recente motoren van BMW, Tr...
MotorVacature: Motorverkoper MotoPort Veldhoven
MotorVacature: Motorverkoper MotoPort Veldhoven
MotoPort Veldhoven is een grote Yamaha exclusief dealer in het zuiden van het land en verkoopt naast de nieuwe Yamaha’s ook gebruikte motoren van a...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur Combi Motors Verzekeringen
MotorVacature: Verzekeringsadviseur Combi Motors Verzekeringen
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer van Combi Motors Verzekeringen BV via telefoon, e-mail en post binnen. De ...
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
Motor Saloon B.V. is officieel Harley-Davidson dealer en sinds 1969 gevestigd in Amersfoort, met in onze grote showroom altijd meer dan 100 nieuwe ...

Persberichten

Nieuw: Husqvarna 2021 FC 450 Rockstar Edition
Nieuw: Husqvarna 2021 FC 450 Rockstar Edition
Met een opvallende, gloednieuwe look en toonaangevende prestaties, is Husqvarna Motorcycles verheugd om de 2021 FC 450 Rockstar Edition te onthulle...
TLM Nijmegen nieuwe Triumph dealer
TLM Nijmegen nieuwe Triumph dealer
Triumph Benelux is verheugd om aan te kondigen dat per 1 januari 2021 een nieuwe Triumph dealer in Nijmegen zal starten. Na enkele maanden van voor...
KNMV lanceert plan voor behoud motocrosscircuits
KNMV lanceert plan voor behoud motocrosscircuits
De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) introduceert een masterplan om de toekomt van motocrossaccommodaties in Nederland veilig ...
Dossier: Alles over de 2021 Ducati Monster
Dossier: Alles over de 2021 Ducati Monster
Alle essentie van Ducati in een moderne motorfiets. Hier is de nieuwe Monster in de meest compacte, essentiële en lichtst mogelijke vorm. Een proje...
Nieuw: 2021 KTM 450 SX-F Factory Edition
Nieuw: 2021 KTM 450 SX-F Factory Edition
De nieuwe KTM 450 SX-F Factory Edition is ontwikkeld op basis van feedback die rechtstreeks afkomstig is van de topracers van Red Bull KTM Factory ...

Plaats Reactie


{rsform 3}