Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660

Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660

Maak kennis met de gloednieuwe Tiger Sport 660, de motorfiets waarmee Triumph hun driecilinderplatform introduceert in het gamma van de middenklasse Adventure Sports-motoren. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe toonaangevende standaard dankzij het meeste vermogen, de best mogelijke specificaties en de laagste gebruikskosten in de categorie.

De prestatievoordelen van een driecilinder

 • De krachtigste motorfiets in zijn klasse met 80 pk piekvermogen bij 10.250 tm en 64 Nm piekkoppel bij 6.250 tpm
 • Het eerste motorblok met drie cilinders in de categorie, wat zorgt voor de perfecte combinatie van koppel in het lage toerengebied, een sterk middengebied en toonaangevend piekvermogen.
 • Toegankelijk, sportief karakter met Triumphs kenmerkende soepele en lineaire vermogensafgifte.
 • Compatibel voor het A2-motorrijbewijs in Europa via optionele conversiekit

De nieuwe maatstaf voor wegligging binnen zijn categorie

 • Triumphs typische vertrouwenwekkende wendbare en sportieve rijervaring
 • Comfortabele ergonomie voor rijder en passagier met geïntegreerde steungrepen voor de passagier
 • Toegankelijke zadelhoogte van 835 mm
 • Showa 41 mm geïnverteerde vorkpoten met cartridge en Showa RSU monoshock met hydraulisch instelbare voorspanning
 • Nissin-remmen met dubbele remschijf 310 mm diameter vooraan en veelzijdige Michelin Road 5-banden.

Alle capaciteiten voor langeafstandsritten

 • Knap vormgegeven benzinetank van 17 liter voor uitstekend rijbereik
 • Discreet geïntegreerde zijpaneelsteunen voor eenvoudige montage van optionele zijkoffers
 • In hoogte instelbaar scherm dat met één hand ingesteld kan worden, ook onderweg.

Toonaangevende technologie voor maximale veiligheid en controle

 • Het beste multifunctionele TFT-instrumentenpaneel in zijn klasse, met mogelijkheid voor optionele My Triumph connectiviteitssysteem
 • Toonaangevende rijmodi – Road en Rain
 • Volledige LED-verlichting met dubbele koplamp en automatisch uitschakelende richtingaanwijzers
 • Hoogwaardige standaarduitrusting met instelbare tractiecontrole, ABS, ride-by-wire gashendel, slip & assist-koppeling en immobiliser.

Dynamisch nieuw karakter en onderscheidende stijl van de Tiger Sport 660

 • Rechtop, indrukwekkende Tiger-houding met volledig nieuw koetswerk en compacte, laag gemonteerde einddemper
 • Drie eigentijdse kleurenschema’s met sportieve graphics
 • Triumphs bekende afwerkingsniveau, met uitzonderlijk oog voor detail

Scherp geprijsd en met de laagste onderhoudskosten in zijn categorie

 • De laagste onderhoudskosten in de categorie
 • Toonaangevende onderhoudsinterval van 16.000 km of 12 maanden
 • Twee jaar garantie met ongelimiteerde kilometers, optioneel een of twee jaar te verlengen
 • Prijs in Nederland vanaf €10.299 incl BTW & BPM
 • Prijs in België vanaf €9.195 incl BTW
 • Vanaf februari 2022 in de showrooms

Triumphs volledig nieuwe Tiger Sport 660 herdefinieert de betekenis van triple powered veelzijdigheid dankzij een combinatie van topprestaties uit het 660 cc driecilinderblok, toonaangevend vermogen, specificaties van het beste niveau en alle capaciteiten voor langeafstandsritten.

Net als de Trident 660, vorig jaar gelanceerd en internationaal uiterst positief onthaald, ontwikkelde Triumph ook deze nieuwe Tiger Sport 660 met als doel een compleet nieuwe maatstaf te zetten op vlak van prestaties, uitrusting en onderhoudskosten. De Tiger Sport 660 brengt aanzienlijke voordelen naar de markt van de middenklasse Adventure Sports-motoren en is op die manier een uitstekende eerste keuze voor rijders die op zoek zijn naar ultieme veelzijdigheid, rit na rit. Zij het voor woon-werkverkeer, dagelijkse ritjes of langere trips, de nieuwe Tiger 660 staat garant voor optimale prestaties, de beste baanligging, topkwaliteit en een uitgesproken stijl. De perfecte introductie tot de wereld van Triumph voor een hele nieuwe generatie.

De prestatievoordelen van een driecilinder

De eerste driecilinder in zijn categorie, en meteen de krachtigste ook. De 660 cc krachtbron van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de prestatievoordelen die Triumphs driecilinder typeert: het koppel van een tweecilinder in de lage toeren gecombineerd met een krachtig middengebied en een ongelofelijk vermogen bovenin.

Piekkoppel bedraagt 64 Nm bij 6.250 tpm en piekvermogen is 80 pk bij 10.250 tpm. Met deze cijfers is de Tiger Sport 660 de krachtigste motor in zijn klasse. Geniet van geweldige acceleratie in elke versnelling, ook met een passagier of tijdens het laveren doorheen de file. Vanaf de lage toeren tot aan de rode zone levert het motorblok de perfecte balans tussen opwindende prestaties en bruikbare kracht.

Een gesofisticeerd motormanagementsysteem met ride-by-wire beheert de vermogensafgifte, wat zorgt voor een nauwkeurig en responsief gevoel. De tandwielratio’s van de versnellingsbak met zes versnellingen zijn geoptimaliseerd voor alledaagse bruikbaarheid en een plezierige rit.

Het diepe, typerende uitlaatgeluid uit de 660 cc driecilinder komt vanuit een korte, minimalistische roestvrijstalen einddemper.

Het motorblok is volledig Euro 5-compatibel en levert weinig uitstoot met een zuinig verbruik. Via een optionele conversiekit kan het motorblok aangepast worden om te voldoen aan de vereisten voor het Europese A2-rijbewijs. De conversie kan ook weer tenietgedaan worden.

De nieuwe maatstaf voor wegligging binnen zijn categorie

Het ontwerp van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de dynamiek, wendbaarheid en comfortabele souplesse waar Triumph bekend om staat. Dankzij een perfect uitgekiende balans, eenvoudige controle en nauwkeurig stuurgedrag – onder andere dankzij het lichtgewicht aluminium taps toelopende stuur – zorgt de nieuwe 660 voor een vertrouwenwekkende rijervaring. Het dubbele zadel, praktisch en comfortabel, staat op een toegankelijke 835 mm hoogte en is standaard uitgerust met ergonomisch geoptimaliseerde steungrepen voor de passagier. Het zadel is ook erg smal, wat het eenvoudig maakt om te manoeuvreren aan lage snelheden en waardoor de voeten stevig aan de grond kunnen bij stilstaan.

De ophanging werd zorgvuldig ontwikkeld voor een sportief gevoel tijdens het solorijden en voor een zijdezachte ervaring tijdens langere ritten en tijdens het rijden met een passagier. Vooraan is de Tiger Sport 660 uitgerust met een Showa 41 mm geïnverteerde cartridge voorvork, goed voor 150 mm veerweg. Achteraan staat de Showa monoshock met dubbele veerconstante om de prestaties te optimaliseren bij sologebruik of rijden met passagier. De veerconstante van de monoshock kan ook hydraulisch ingesteld worden om de prestaties af te stemmen naargelang rijden met bagage en/of passagier.

De lichtgewicht vijfspaaks 17” wielen zijn vervaardigd uit gegoten aluminium, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke wendbaarheid van de motorfiets. De Michelin Road 5-banden zorgen dan weer voor uitstekende grip op zowel droge als natte ondergrond. Nissin tweezuigerremklauwen zorgen voor uitstekende remkracht en grijpen op twee remschijven vooraan van 310 mm diameter, beheert door de instelbare remhendel.

Alle capaciteiten voor langeafstandsritten

Praktische bruikbaarheid en veelzijdigheid zijn essentieel voor Adventure Sports-rijders. De nieuwe Tiger Sport 660 zorgt dan ook voor uitgebreide inzetbaarheid met kwaliteiten voor zowel woon-werkverkeer en stadsritten als weekenduitjes en langere trips.

De knap vormgegeven benzinetank kan 17 liter brandstof opslaan en zorgt zo voor een groot rijbereik. Het strakke, aerodynamische windscherm is instelbaar in de hoogte en kan eenvoudig met één hand bediend worden. Dat maakt het mogelijk om ook onderweg en tijdens het rijden meteen in te spelen op veranderende weersomstandigheden.

De discreet geïntegreerde steunen voor de zijpanelen accentueren de touringcapaciteiten van de nieuwe 660 en zorgen voor een naadloze, eenvoudige montage van de specifiek ontwikkelde zijkoffers, zonder daarbij afbreuk te doen aan de nette uitstraling van het koetswerk achteraan. De bagagemogelijkheden kunnen verder uitgebreid worden aan de hand van een topkoffer met een inhoud van 52 l, voldoende om twee integraalhelmen veilig in op te bergen. De kleuren van de zij- en topkoffer kunnen ook aan die van de motorfiets worden aangepast.

Toonaangevende technologie voor maximale veiligheid en controle

Triumph voorziet de nieuwe Tiger Sport 660 van toonaangevende rijtechnologie van de hoogste standaard. Om te beginnen is de Tiger Sport als eerste in zijn klasse uitgerust met een nieuw multifunctioneel instrumentenpaneel met TFT-display. Het scherm geeft de nodige informatie op een duidelijke, compacte en heldere manier weer. Het ontwerp van het display integreert ook naadloos met het optionele My Triumph connectiviteitssyteem. Dat systeem maakt stapsgewijze (turn-by-turn) navigatie mogelijk, net als GoPro-bediening en interactie met telefoon en muziek-apps. De bediening gebeurt eenvoudig via de elementen aan het stuur en de heldere weergave op het TFT-scherm maakt interactie onderweg erg gemakkelijk.

Verder beheren de twee compleet uitgewerkte rijmodi, Road en Rain, de gasrespons en tractiecontrole en zorgen zo voor optimale controle en meer vertrouwen in alle rijomstandigheden. ABS en instelbare tractiecontrole behoren tot de standaarduitrusting en verbeteren de veiligheid onderweg. Tractiecontrole kan desgewenst ook volledig uitgeschakeld worden via het instrumentenpaneel.

Een slip & assist-koppeling en optimaal afgestelde koppelingshendel verbeteren de algemene rijervaring van de Tiger Sport 660 verder en zorgen voor een lichte en moeiteloze bediening. Dat vermindert rijdersmoeheid, zeker tijdens rijden in de stad.

LED-verlichting zorgt voor maximale efficiënte en duurzaamheid en is over de hele motorfiets terug te vinden: van de uitgesproken nieuwe dubbele koplampen over de automatisch uitschakelende richtingaanwijzers tot het compacte, geïntegreerde achterlicht.

Dynamisch nieuw karakter en onderscheidende stijl van de Tiger Sport 660

De nieuwe Tiger Sport 660 verenigt praktische bruikbaarheid met eigentijds avontuurlijk en sportief design. Het volledig nieuwe koetswerk zorgt voor een zelfzekere, uitgesproken houding met zuivere, vloeiende lijnen vanaf de cockpit en de dubbele koplamp tot aan de minimalistische achterzijde en het zorgvuldig vormgegeven achterlicht.

Verder accentueren andere stilistische details de kwalitatieve uitstraling van de nieuwe 660. Zo zijn er de druppelvormige spiegels, gestileerde radiator- en vorkbeschermers en de minimalistische, laag gemonteerde roestvrijstalen einddemper.

Rijders hebben keuze uit drie aantrekkelijke kleurschema’s: het eigentijds Lucerne Blue/Sapphire Black, het levendige Korosi Red/Graphite met sportieve graphics of het minimalistische Graphite/Black.

De laagste onderhoudskosten in zijn categorie

De nieuwe Tiger Sport 660 is – zeker gezien zijn specificaties en uitrusting – niet alleen competitief geprijsd, hij profiteert ook van de laagste onderhouds- en gebruikskosten in zijn categorie. Zo bedraagt het onderhoudsinterval 16.000 kilometer (of 12 maanden) en genieten rijders van twee jaar garantie met ongelimiteerde kilometers. De garantie kan bovendien ook optioneel één of twee jaar verlengd worden. Het uitgebreide testprogramma dat aan de basis ligt van Triumphs meest betrouwbare motorplatform maakt dat mogelijk.

De hoge mate van betrouwbaarheid wordt weerspiegelt door de laagste werkplaatskosten in de categorie van de Tiger Sport 660. Over een tijdspanne van drie jaar heeft de nieuwe 660 binnen zijn marktcategorie met iets meer dan acht uur de minste tijd nodig in de werkplaats. Dat is 30% kostenefficiënter ten opzichte van de concurrentie op vlak van arbeidskosten. Bovendien is de Tiger Sport 660 tegenover zijn directe concurrenten ook 17% goedkoper op vlak van onderhoudsgevoelige onderdelen.

Type Vloeistofgekoelde drie-in-lijn met dubbele bovenliggende nokkenas, 12 kleppen, 240° ontstekingsvolgorde
Inhoud 660 cc
Boring 74,04 mm
Slag 51,5 mm
Compressie 11.95:1
Max. vermogen 80 PK (59,6 kW) @ 10.250 tpm
Max. koppel 64 Nm @ 6.250 tpm
Benzinesysteem Sequentiële, elektronische multipoint-brandstofinjectie met elektronische gasklepregeling
Uitlaatsysteem Roestvrijstalen 3-in-1 uitlaatspruitstuk met onderliggende primaire roestvrijstalen geluiddemper
Eindaandrijving X-ringketting
Koppeling Natte meerplaatskoppeling, slip & assist
Versnellingsbak Zes versnellingen
   
CHASSIS  
Frame Stalen perimeterframe
Swingarm Dubbelzijdig, gefabriceerd staal
Voorwiel Gegoten aluminium, 17 x 3,5 inch
Achterwiel Gegoten aluminium, 17 x 5,5 inch
Voorband 120/70 ZR 17 (58W)
Achterband 180/55 ZR 17 (75W)
Ophanging vooraan Showa 41 mm separate function geïnverteerde vorkpoten met cartridge, 150 mm veerweg
Ophanging achteraan Showa RSU monoshock, hydraulisch instelbare veervoorspanning, 150 mm veerweg
Voorrem Dubbele remschijf 310 mm met Nissin tweezuigerremklauw, ABS
Achterrem Enkele remschijf 255 mm met Nissin enkelvoudige remklauw, ABS
Instrumentenpaneel Multifunctioneel instrumentenpaneel met TFT-kleurenscherm
   
AFMETINGEN & GEWICHT  
Lengte 2.071 mm
Breedte (stuur) 834 mm
Hoogte zonder spiegels 1.398 mm / 1.315 mm (hoogste / laagste stand windscherm)
Zadelhoogte 835 mm
Wielbasis 1.418 mm
Balhoofdhoek 23,1º
Naloop 97,1 mm
Rijklaar gewicht 206 kg
Capaciteit benzinetank 17,2 liter
   
BENZINEVERBRUIK  
Verbruik 4,5 liter / 100 km
CO2-informatie 107 g/km
Standaard EURO 5
   
ONDERHOUD  
Onderhoudsinterval 16.000 km / 12 maanden

Share

Laatste Nieuws

Motornieuws

Honda kondigt 2022 NT1100 crossover op basis van Africa Twin aan
Honda kondigt 2022 NT1100 crossover op basis van Africa Twin aan
In een teaservideo kondigt Honda een nieuw crossovermodel voor 2022 aan, waarvan al langer bekend is dat het nieuwe model NT1100 moet gaan heten. D...
Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Sinds 2018 heeft Frankrijk de snelheidscontroles opengesteld voor particuliere bedrijven. Dit werd toen gedaan om de politie te ontlasten. Sinds 20...
Terugroepactie Benelli TRK 502 en TRK 502 X
Terugroepactie Benelli TRK 502 en TRK 502 X
Benelli roept in Italië eigenaren van de TRK 502 en TRK 502 X op om een afspraak te maken bij de dealer. Op het moment is de 499cc tweecilinder één...
Amsterdam start proef met lawaaiflitspaal
Amsterdam start proef met lawaaiflitspaal
De gemeente Amsterdam gaat proeven doen met zogenaamde lawaaiflitspalen. Er zal gestart worden met het plaatsen van drie palen voorzien van special...
Snelheidsovertreding Duitsland twee keer zo duur
Snelheidsovertreding Duitsland twee keer zo duur
De Duitse boete systematiek is vernieuwd en goedgekeurd door de federale raad. Volgens de federale raad zijn de nieuwe en verhoogde boetes met name...

Motorsport

Yamaha lanceert Europese R7 Cup-serie, Nederland volgt in 2023
Yamaha lanceert Europese R7 Cup-serie, Nederland volgt in 2023
Yamaha Motor Europe is verheugd om in 2022 een uniek race-evenement aan te kondigen, met de geheel nieuwe Yamaha R7 Supersport-motorfiets. De Europ...
Voorlopige MotoGP-kalender 2022 bekend: 21 races wereldwijd
Voorlopige MotoGP-kalender 2022 bekend: 21 races wereldwijd
Het MotoGP-seizoen 2022 begint op 6 maart 2022 onder de lichten van Qatar, zo vermeldt de vandaag vrijgegeven voorlopige MotoGP-kalender voor volge...
KNMV & MON: nieuwe versie MX Masterplan naar losse stichting
KNMV & MON: nieuwe versie MX Masterplan naar losse stichting
Motorsportbonden KNMV en MON gaan samen een stichting oprichten die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het MX-Masterplan en het beheer v...
MotoGP: Marc Marquez heer en meester in Amerika
MotoGP: Marc Marquez heer en meester in Amerika
Afgelopen dagen is er veel gesproken over Circuit of the Americas, veel klachten door de coureurs over het slechte asfalt. De baan is erg hobbelig ...
Biografie "Open" van Marc de Reuver nu te bestellen
Biografie "Open" van Marc de Reuver nu te bestellen
In een zoektocht naar waarom zijn eigen carrière nooit geworden is wat het volgens velen had moeten zijn, vertelt Marc de Reuver alles over zijn zw...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
De Belg Mark Op de Beeck, jarenlang vooral bekend als General Manager van de Belgische Yamaha-importeur D'Ieteren Sport, zal vanaf nu de sales...
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
In tegenstelling tot in Nederland, kijkt de Belgische motormarkt ook afgelopen maand wederom tegen een verlies aan ten opzichte van 2020. In septem...
Franchisegever MotoPort Europe opent zelf motorkledingwinkel
Franchisegever MotoPort Europe opent zelf motorkledingwinkel
Normaal is MotoPort Europe BV alleen het bedrijf achter de franchiseformule van zestien MotoPort motorzaken in Nederland, maar nu komt daar iets bi...
Motorverkopen september 2021: BMW Motorrad valt hard terug
Motorverkopen september 2021: BMW Motorrad valt hard terug
In de maand september van 2021 liep Yamaha qua kentekenregistraties uit op het in de achtervolging gedwongen BMW Motorrad en een sterk volgend Kawa...
Mulders Motoren Veendam failliet verklaard.
Mulders Motoren Veendam failliet verklaard.
Mulders Motoren in Veendam is failliet. De dealer van KTM en Husqvarna is al sinds 1956 actief en of er een doorstart gaat komen is tot op heden on...

Motorvacatures

MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
The Kawasaki Motors Europe IT team in Hoofddorp, The Netherlands, is looking for an innovative person who takes initiative and has experience in so...
MotorVacature: motorfiets technicus/monteur MotoPort Hippolytushoef
MotorVacature: motorfiets technicus/monteur MotoPort Hippolytushoef
Heb jij hart voor de motorfiets? Een technische opleiding & ervaring? En wil je als technicus & monteur doorgroeien in de nieuwste motortec...
MotorVacature: 1e monteur motorfietsen Motorhuis Zwolle
MotorVacature: 1e monteur motorfietsen Motorhuis Zwolle
Motorhuis Zwolle, de BMW en Ducati specialist in Zwolle en omstreken, zoekt een 1e monteur motorfietsen. Ben jij de monteur waar de klant vert...
MotorVacature: Technisch aftersales medewerker MotoMondo
MotorVacature: Technisch aftersales medewerker MotoMondo
MotoMondo is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf in de motorbranche als importeur van de prachtige motorfietsmerken Royal Enfield, Mash, Moto Mor...
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
Ben jij een commercieel talent en ben jij op zoek naar een commerciële functie? Heb jij gevoel voor service en ben je ambitieus? Wij zijn op zoek n...

Persberichten

Justlease start private lease Qooder vierwielers
Justlease start private lease Qooder vierwielers
De Nederlandse private lease sector groeit onverminderd hard door en is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Waar voo...
Nieuw: 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro en Urban Motard
Nieuw: 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro en Urban Motard
Ducati Scrambler was de hoofdrolspeler tijdens de tweede aflevering van de Ducati World Première 2022. In deze aflevering werden twee nieuwe modell...
Opening nieuwe locatie Geratel workshops motorfietsonderhoud
Opening nieuwe locatie Geratel workshops motorfietsonderhoud
Na 3,5 jaar met veel liefde en plezier workshops motorfietsonderhoud in ‘s Hertogenbosch te hebben gegeven, groeide Geratel uit haar voegen. Daarom...
2022 Indian Motorcycle eFTR Mini elektrische motor
2022 Indian Motorcycle eFTR Mini elektrische motor
Indian Motorcycle heeft vandaag een elektrische jeugdfiets aan zijn modellen gamma toegevoegd met de introductie van de geheel nieuwe eFTR Mini. Me...
Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660
Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660
Maak kennis met de gloednieuwe Tiger Sport 660, de motorfiets waarmee Triumph hun driecilinderplatform introduceert in het gamma van de middenklass...

Plaats Reactie


Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input