BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets

BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets

Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad een week voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit. Het elektrische concept is geen klassieke motorfiets of scooter, maar een spannende en zeer emotionele vorm van mobiliteit. 

“Op het eerste gezicht is er weinig typisch BMW Motorrad aan Concept CE 02 – het is iets volledig nieuws. Dat is ook waar we naar willen streven. We willen pioniers zijn. Met eerdere projecten hebben we bewezen dat we dat kunnen. Concept CE 02 heeft nieuwe proporties en moderne vormen voor stedelijke mobiliteit op twee wielen. Bovendien wilden we een nog niet eerder getoonde mate van innovatief design. Een gemakkelijk gebruik was belangrijk, maar boven alles was het emotionele component cruciaal, samen met rijplezier”, legt Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, uit.

Met zijn compacte afmetingen en jeugdige proporties spreekt de BMW Concept CE 02 een nieuwe doelgroep aan: mensen van 16 jaar en ouder, die nog niet eerder op een motorfiets hebben gereden maar wel open staan voor nieuwe ervaringen en slimme technologie. Die vooral mobiliteit willen combineren met plezier.

De BMW Motorrad Concept CE 02 is een lichtgewicht elektrische tweewieler die slechts 120 kg weegt en daarmee ideaal is voor in de stad. Hij heeft een hoge fun factor en is tegelijkertijd geschikt voor doelgericht maar stijlvol forenzen. Het vermogen van 11 kW (15 pk) en het volledige koppel zijn vanaf stilstand beschikbaar voor een snelle acceleratie bij stoplichten. Een topsnelheid van 90 km/h en een actieradius van 90 km maken het eenvoudig om – zelfs in druk verkeer – van A naar B te komen.

Design toont nieuw facet van BMW Motorrad.
Het uiterlijk maakt al bij de eerste blik het vernieuwende karakter van
de BMW Motorrad Concept CE 02 duidelijk. “We wilden een tweewieler ontwikkelen die toegankelijk is voor iedereen die mobiel en onafhankelijk wil zijn”, zegt Alexander Buckan, Head of Vehicle Design BMW Motorrad. “De BMW Motorrad Concept CE 02 is een betrouwbare dagelijkse metgezel. Je houdt van hem omdat hij altijd voor je klaar staat en hij het altijd doet – ook als je er niet zo voorzichtig mee omgaat. Er zijn stickers, tapes en andere vormen van persoonlijke aanpassingen waarmee de eigenaar voor iedereen duidelijk kan maken dat de tweewieler van hem is. De Concept CE 02 belichaamt jeugdige vrijheid en zorgeloosheid – bijna als een skateboard op twee wielen.

De eenvoudige en transparante proporties zorgen voor een eerlijke, emotionele en esthetische uitstraling. Twee grote wielen beloven robuustheid en puur rijplezier. Ze zijn ontworpen als schijfwielen en benadrukken zo op grafische wijze de proporties van het voertuig. Het donkere deel voor de twee batterijen en de aandrijving met zilveren accenten zorgen voor een compact geheel. De lange, smalle buddyseat en het frame maken het onderscheidende silhouet compleet.

Een nieuwe introductie tot BMW Motorrad.
Dankzij het lage ontwerp ligt het zwaartepunt laag, wat de rijdynamiek ten goede komt. Tegelijkertijd ziet de BMW Motorrad Concept CE 02 er uitnodigend en vertrouwenwekkend uit dankzij de grote schijfwielen en lage zitpositie. De karakteristieke proporties zorgen niet alleen voor heel wendbare rijeigenschappen, maar nodigen ook niet-motorrijders uit om eens een ritje te maken.

De doorlopende buddyseat staat voor de veelzijdigheid van het concept. Achterover zitten met de voeten naar voren, voorover zitten met de voeten op de achterste voetsteunen, gebruik door twee personen – de buddyseat maakt het allemaal mogelijk. De vrije ruimte tussen de buddyseat en het frame – te danken aan de elektrische aandrijving – biedt plaats aan kleine bagage. Voor de buddyseat zitten twee gekruiste, elastische banden waar eenvoudig kleinere zaken tussen geklemd kunnen worden. De beugels zorgen voor nog meer opbergruimte; ook de voorste voetsteunen zijn hier geplaatst. Het is ook mogelijk om hier een skateboard aan te bevestigen en die als voetsteun te gebruiken.

Hoogwaardige details.
Het puristische design is voorzien van hoogwaardige details en technische verfijningen. De koplamp bestaat uit een vierkante, zwarte lichtunit met vier afzonderlijke LED elementen. Het achterlicht bestaat uit twee kleine, doorzichtige LED armaturen die links en rechts achteraan de buddyseat zijn bevestigd. Een klein kleurenscherm aan het stuur is voorzien van basisfuncties en is verbonden via een zichtbare, opzettelijk nadrukkelijk aanwezige kabelboom. Samen met de schijfwielen en de enkelzijdige swingarm benadrukken elementen zoals de aandrijfriem, het stuur en de voorvork het stedelijke, moderne karakter van het concept tot in detail.

Kleurenschema stelt berijder centraal.
Ook op gebied van kleur is de BMW Motorrad Concept CE 02 puristisch: zwart/zilver is het onderliggende thema. De kleur zwart verwijst naar vroegere BMW motorfietsen. Nieuw is echter het samenspel van matte en hoogglans oppervlakken, die het concept expressiever maken. Zilverkleurige elementen zoals de kroonplaat of de aandrijfunit, de witte decoratie en de petrol-kleurige spanbanden voor bagage zijn duidelijke accenten. Technoïde typografie wordt toegepast als een aantrekkelijk designmiddel en zorgt voor een associatie met technische informatie zoals op machines. Het BMW embleem is geïntegreerd in de witte buddyseat, net voor het stuur. Verder verwijzen alleen de letters ‘BMW’ op de velgen en spanbanden voor bagage naar de fabrikant.

Met dit best terughoudende kleurenschema vormt de BMW Motorrad Concept CE 02 het ideale platform voor de berijder om zijn eigen, individuele karakter te tonen. Aanvullende personalisatie met behulp van stickers of tapes behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Fashion statement – stedelijke kleding voor jonge mannen en vrouwen.
De innovatieve, conceptuele berijdersuitrusting past perfect bij de BMW Motorrad CE 02. Twee op hedendaagse trends geïnspireerde jacks bieden veel mogelijkheden voor zowel functionele als modieuze kleding, met innovatieve materialen en afwerkingstechnieken. De twee varianten hebben dezelfde typografische stijl als de decoratie op het voertuig. De casual kleding benadrukt ook een jeugdige modebewustheid.

Op speelse wijze is transparantie toegepast – functie als een designelement – waardoor het product zowel functioneel als modieus is. Zo onderscheidt het zich van conventionele berijdersuitrusting en volgt het in plaats daarvan de huidige modetrends.

Geprinte bescherming.
Beide varianten van de berijdersuitrusting zijn voorzien van bescherming die eveneens een grafisch statement maakt. Een nieuw ontwikkelde techniek, GRDXKN, maakt het mogelijk om deze bescherming op de kleding te printen. Dit geïntegreerde materiaal is slijtvast en schokabsorberend. Het zorgt voor een volledig nieuw samenspel tussen design en structuur van de outfits. Functie en design komen daarmee op hetzelfde niveau.

Bij het dames-jack komt de neon-oranje kleur van de print terug in het licht transparante Windstopp materiaal, met gouden reflecterende decoratie en een kleurrijk design.

De 3D structuur van de print komt bij het heren-jack volledig tot zijn recht. De petrol-kleurige details en de witte decoratie sluiten volledig aan op het kleurenschema van het concept en maken het totaalplaatje compleet.

BMW Motorrad heeft de berijdersuitrusting vrijwel volledig geproduceerd in samenwerking met regionale experts en toeleveranciers in Duitsland.

Technische gegevens van de BMW Motorrad Concept CE 02.
Batterij: geen specificaties
Vermogen: 11 kW (15 pk) voor rijbewijs A1 (ECE)
Max. snelheid: tot 90 km/h
Actieradius: ongeveer 90 km (WMTC)
Wielen: 15 inch schijfwielen voor en achter
Hoogte buddyseat: 730 mm
Leeggewicht: ongeveer 120 kg

Share

Laatste Nieuws

Motornieuws

Honda kondigt 2022 NT1100 crossover op basis van Africa Twin aan
Honda kondigt 2022 NT1100 crossover op basis van Africa Twin aan
In een teaservideo kondigt Honda een nieuw crossovermodel voor 2022 aan, waarvan al langer bekend is dat het nieuwe model NT1100 moet gaan heten. D...
Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Meer particuliere radarcontroles in Frankrijk
Sinds 2018 heeft Frankrijk de snelheidscontroles opengesteld voor particuliere bedrijven. Dit werd toen gedaan om de politie te ontlasten. Sinds 20...
Terugroepactie Benelli TRK 502 en TRK 502 X
Terugroepactie Benelli TRK 502 en TRK 502 X
Benelli roept in Italië eigenaren van de TRK 502 en TRK 502 X op om een afspraak te maken bij de dealer. Op het moment is de 499cc tweecilinder één...
Amsterdam start proef met lawaaiflitspaal
Amsterdam start proef met lawaaiflitspaal
De gemeente Amsterdam gaat proeven doen met zogenaamde lawaaiflitspalen. Er zal gestart worden met het plaatsen van drie palen voorzien van special...
Snelheidsovertreding Duitsland twee keer zo duur
Snelheidsovertreding Duitsland twee keer zo duur
De Duitse boete systematiek is vernieuwd en goedgekeurd door de federale raad. Volgens de federale raad zijn de nieuwe en verhoogde boetes met name...

Motorsport

Yamaha lanceert Europese R7 Cup-serie, Nederland volgt in 2023
Yamaha lanceert Europese R7 Cup-serie, Nederland volgt in 2023
Yamaha Motor Europe is verheugd om in 2022 een uniek race-evenement aan te kondigen, met de geheel nieuwe Yamaha R7 Supersport-motorfiets. De Europ...
Voorlopige MotoGP-kalender 2022 bekend: 21 races wereldwijd
Voorlopige MotoGP-kalender 2022 bekend: 21 races wereldwijd
Het MotoGP-seizoen 2022 begint op 6 maart 2022 onder de lichten van Qatar, zo vermeldt de vandaag vrijgegeven voorlopige MotoGP-kalender voor volge...
KNMV & MON: nieuwe versie MX Masterplan naar losse stichting
KNMV & MON: nieuwe versie MX Masterplan naar losse stichting
Motorsportbonden KNMV en MON gaan samen een stichting oprichten die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het MX-Masterplan en het beheer v...
MotoGP: Marc Marquez heer en meester in Amerika
MotoGP: Marc Marquez heer en meester in Amerika
Afgelopen dagen is er veel gesproken over Circuit of the Americas, veel klachten door de coureurs over het slechte asfalt. De baan is erg hobbelig ...
Biografie "Open" van Marc de Reuver nu te bestellen
Biografie "Open" van Marc de Reuver nu te bestellen
In een zoektocht naar waarom zijn eigen carrière nooit geworden is wat het volgens velen had moeten zijn, vertelt Marc de Reuver alles over zijn zw...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
De Belg Mark Op de Beeck, jarenlang vooral bekend als General Manager van de Belgische Yamaha-importeur D'Ieteren Sport, zal vanaf nu de sales...
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
In tegenstelling tot in Nederland, kijkt de Belgische motormarkt ook afgelopen maand wederom tegen een verlies aan ten opzichte van 2020. In septem...
Franchisegever MotoPort Europe opent zelf motorkledingwinkel
Franchisegever MotoPort Europe opent zelf motorkledingwinkel
Normaal is MotoPort Europe BV alleen het bedrijf achter de franchiseformule van zestien MotoPort motorzaken in Nederland, maar nu komt daar iets bi...
Motorverkopen september 2021: BMW Motorrad valt hard terug
Motorverkopen september 2021: BMW Motorrad valt hard terug
In de maand september van 2021 liep Yamaha qua kentekenregistraties uit op het in de achtervolging gedwongen BMW Motorrad en een sterk volgend Kawa...
Mulders Motoren Veendam failliet verklaard.
Mulders Motoren Veendam failliet verklaard.
Mulders Motoren in Veendam is failliet. De dealer van KTM en Husqvarna is al sinds 1956 actief en of er een doorstart gaat komen is tot op heden on...

Motorvacatures

MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
The Kawasaki Motors Europe IT team in Hoofddorp, The Netherlands, is looking for an innovative person who takes initiative and has experience in so...
MotorVacature: motorfiets technicus/monteur MotoPort Hippolytushoef
MotorVacature: motorfiets technicus/monteur MotoPort Hippolytushoef
Heb jij hart voor de motorfiets? Een technische opleiding & ervaring? En wil je als technicus & monteur doorgroeien in de nieuwste motortec...
MotorVacature: 1e monteur motorfietsen Motorhuis Zwolle
MotorVacature: 1e monteur motorfietsen Motorhuis Zwolle
Motorhuis Zwolle, de BMW en Ducati specialist in Zwolle en omstreken, zoekt een 1e monteur motorfietsen. Ben jij de monteur waar de klant vert...
MotorVacature: Technisch aftersales medewerker MotoMondo
MotorVacature: Technisch aftersales medewerker MotoMondo
MotoMondo is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf in de motorbranche als importeur van de prachtige motorfietsmerken Royal Enfield, Mash, Moto Mor...
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
Ben jij een commercieel talent en ben jij op zoek naar een commerciële functie? Heb jij gevoel voor service en ben je ambitieus? Wij zijn op zoek n...

Persberichten

Justlease start private lease Qooder vierwielers
Justlease start private lease Qooder vierwielers
De Nederlandse private lease sector groeit onverminderd hard door en is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Waar voo...
Nieuw: 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro en Urban Motard
Nieuw: 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro en Urban Motard
Ducati Scrambler was de hoofdrolspeler tijdens de tweede aflevering van de Ducati World Première 2022. In deze aflevering werden twee nieuwe modell...
Opening nieuwe locatie Geratel workshops motorfietsonderhoud
Opening nieuwe locatie Geratel workshops motorfietsonderhoud
Na 3,5 jaar met veel liefde en plezier workshops motorfietsonderhoud in ‘s Hertogenbosch te hebben gegeven, groeide Geratel uit haar voegen. Daarom...
2022 Indian Motorcycle eFTR Mini elektrische motor
2022 Indian Motorcycle eFTR Mini elektrische motor
Indian Motorcycle heeft vandaag een elektrische jeugdfiets aan zijn modellen gamma toegevoegd met de introductie van de geheel nieuwe eFTR Mini. Me...
Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660
Alles over de 2022 Triumph Tiger Sport 660
Maak kennis met de gloednieuwe Tiger Sport 660, de motorfiets waarmee Triumph hun driecilinderplatform introduceert in het gamma van de middenklass...

Plaats Reactie


Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input