Nieuw: 2021 BMW R18 Transcontinental en R18B cruisers

Nieuw: 2021 BMW R18 Transcontinental en R18B cruisers

De nieuwe BMW R 18 Transcontinental en BMW R 18 B: de Big Boxer als Grand American Tourer voor luxueus reizen en als Bagger voor cruisen als op een Amerikaanse highway. Met de nieuwe R 18 Transcontinental voegt BMW Motorrad een Grand American Tourer toe aan de R 18 familie. De R 18 B is een ‘Bagger’, een bijzonder populair genre in de VS. De nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B combineren de kracht van de Big Boxer met exclusieve uitrusting, een stijlvol design en een klassiek concept dat is gebaseerd op historische modellen. 

DE NIEUWE R 18 TRANSCONTINENTAL EN R 18 B HIGHLIGHTS:

 • Aan het stuur gemonteerde kuip voor uitstekende bescherming tegen weer en wind.
 • Hoog windscherm (R 18 Transcontinental).
 • Laag windscherm (R 18 B).
 • Koffers in bijpassende kleur (27 liter, met audio 26,5 liter).
 • Vibratievrije topkoffer in bijpassende kleur (48 liter, met audio 47 liter, alleen voor R 18 Transcontinental).
 • Windgeleiders in bijpassende kleur (alleen voor R 18 Transcontinental).
 • 24 liter brandstoftank.
 • Cockpit met vier analoge ronde instrumenten en 10,25 inch TFT kleurendisplay.
 • Grootste BMW boxermotor ooit, met inhoud van 1.802 cc.
 • Vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.740 t/min, maximaal koppel 158 Nm bij 3.000 t/min.
 • Altijd meer dan 150 Nm beschikbaar tussen 2.000 en 4.000 t/min.
 • Open, met glanzend nikkel beklede cardanas in klassieke stijl.
 • Dubbel wiegframe van stalen buizen, met ruggengraat van plaatstalen delen.
 • Dubbelzijdige Swingarm met cardanasoverbrenging in klassiek, robuust ontwerp.
 • Telescopische voorvork met vorkhulzen en cantilever veerunit achter met progressieve demping en automatische lastcompensatie voor optimale rijeigenschappen onder alle omstandigheden.
 • Comfortabele zithouding en ergonomie voor ontspannen cruisen en toeren met optimale controle.
 • Voor en achter schijfremmen en gegoten lichtmetalen wielen.
 • BMW Motorrad Full Integral ABS.
 • Standaard Dynamic Cruise Control (DCC).
 • Optionele Active Cruise Control (ACC) – cruise control met geïntegreerde afstandsregeling voor ontspannen toeren.
 • State-of-the-art LED verlichting met klassieke uitstraling.
 • Optioneel adaptieve bochtverlichting met draaiende lichtmodule voor betere verlichting van de weg in bochten.
 • Motorbescherming (alleen voor R 18 Transcontinental).
 • Standaard buddyseatverwarming (alleen voor R 18 Transcontinental).
 • Standaard handvatverwarming.
 • Instelbare hak- en teenschakelpedaal (in combinatie met treeplanken, standaard voor R 18 Transcontinental).
 • Keyless Ride.
 • Standaard drie rijmodi, ASC en MSR.
 • Optionele achteruitrijhulp Reverse Assist voor gemakkelijk manoeuvreren en Hill Start Control voor gemakkelijk wegrijden vanuit stilstand op hellingen.
 • Drie aantrekkelijke kleuren: naast Black storm metallic en Option 719 Galaxy Dust metallic zijn de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B ook leverbaar in Manhattan metallic matt. 
 • De R 18 Transcontinental First Edition en R 18 B First Edition: exclusieve uitstraling met lak en chroom.
 • Uitgebreid aanbod optionele uitrusting, Originele BMW Motorrad Accessoires en Ride & Style Collection.
 • Option 719 collectie met bijzonder hoogwaardige en exclusieve optionele uitrusting.

De BMW R 18 Transcontinental is ontworpen voor reizen en het afleggen van lange afstanden in Amerikaanse stijl, zowel solo als met passagier en bagage. De R 18 B is daarentegen meer een rijdersmachine, met zinnenprikkelend rijplezier, gericht op cruisen.

De speciale uitrusting van de R 18 Transcontinental omvat: aan het stuur gemonteerde kuip met hoog windscherm en windgeleiders, cockpit met vier analoge ronde instrumenten en 10,25 inch TFT kleurendisplay, extra koplamp, Marshall audiosysteem, motorbeschermingsbeugels, koffers, topkoffer, buddyseatverwarming, chromen afwerkingsdetails en motorblok uitgevoerd in Silver metallic.

De nieuwe R 18 B heeft onder meer een laag windscherm in de stijl van een ‘Bagger’, een slankere buddyseat, zijkoffers (geen topkoffer) en het motorblok is uitgevoerd in matzwart metallic.

De grootste BMW boxermotor ooit, met hoog koppel

Het hart van de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B is een tweecilinder boxermotor, de Big Boxer, zoals dat ook is toegepast in de andere R 18 modellen. Het motorblok ziet er niet alleen imposant uit, maar ook de bouwwijze is in lijn met die van de traditionele luchtgekoelde boxermotoren die sinds het begin van BMW Motorrad in 1923 voor inspirerende rijbeleving zorgen. De grootste tweecilinder boxermotor ooit voor een motorfiets in serieproductie heeft een inhoud van 1.802 cc. Hij heeft een vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min.
In het toerenbereik van 2.000 tot 4.000 t/min levert hij altijd meer dan 150 Nm koppel, met daarmee gepaard gaande trekkracht en een sonoor geluid.

Dubbel wiegframe van stalen buizen met een ruggengraat van plaatstalen delen en een tweezijdige swingarm met authentieke cardanaandrijving.
De nieuwe BMW R 18 Transcontinental en R 18 B hebben een dubbel wiegframe van stalen buizen, met een ruggengraat van plaatstalen delen. Het design is gebaseerd op een traditioneel frametype van BMW Motorrad. De bijzonder hoge bouwkwaliteit en aandacht voor detail zijn ook duidelijk terug te zien in subtiele details zoals de lasverbindingen tussen stalen buizen en gegoten of gesmede onderdelen. Net als bij de legendarische BMW R 5 is er sprake van een tweezijdige swingarm met een cardanasoverbrenging in het achterwiel die op authentieke wijze is opgebouwd met boutverbindingen.

Telescopische voorvork met afdekking, cantilever veerunit achter, lichtmetalen wielen en schijfremmen in combinatie met BMW Motorrad Full Integral ABS

De vering en demping van de nieuwe BMW R 18 Transcontinental en R 18 B hebben bewust geen elektronische instellingsmogelijkheden. In plaats daarvan zorgen een telescopische voorvork en een centrale cantilever veerunit achter voor superieure wielgeleiding en een prettig veercomfort. Voor de best mogelijk rijeigenschappen, ook bij het rijden met passagier en bagage, is de veerunit achter voorzien van progressieve demping en automatische lastcompensatie.

Net als bij de legendarische BMW R 5 schuiven de bewegende veerbenen van de telescopische voorvork in een omhullende kraag. De diameter van de veerbenen is 49 mm, de veerweg is 120 mm voor en achter. De nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B hebben een remsysteem met dubbele schijfremmen voor en een enkele schijfrem achter, beide met vierzuiger vaste remklauwen. Verder zijn de nieuwe modellen voorzien van BMW Motorrad Full Integral ABS.

Standaard Dynamic Cruise Control (DCC), optioneel Active Cruise Control (ACC) met geïntegreerde afstandsregeling voor ontspannen toeren.
De BMW R 18 Transcontinental en R 18 B zijn standaard uitgerust met elektronische Dynamic Cruise Control (DCC). DCC houdt automatisch de door de berijder ingestelde snelheid aan. ‘Dynamic’ betekent dat de ingestelde snelheid ook constant wordt aangehouden op hellingen. Active Cruise Control (ACC) zorgt voor ontspannen toeren door automatisch de afstand tot de voorganger aan te passen – zonder dat de berijder zelf iets hoeft te doen. Met behulp van radarsensoren in de kuip accelereert de motorfiets automatisch mee met de voorganger of remt het volledig integrale remsysteem de motorfiets af wanneer dat nodig is. ACC zorgt ook voor extra veiligheid in bochten. Indien nodig verlaagt het systeem automatisch de snelheid om de bocht met een comfortabele en veilige hellingshoek te kunnen nemen.

Goede ergonomie voor best mogelijke controle

De nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B hebben een zogenaamde ‘middenpositie’ voor de treeplanken en voetsteunen, geheel in lijn met de BMW Motorrad filosofie. Deze klassieke positie achter de cilinders is niet alleen kenmerkend voor BMW Motorrad, ook zorgt het voor een comfortabele en toch actieve houding voor de berijder en voor een optimale controle over de motorfiets. De R 18 Transcontinental is standaard voorzien van een bijzonder comfortabel verwarmbare buddyseat. Zo biedt hij berijder en passagier ook rijcomfort op lange afstanden. De R 18 B heeft een wat slankere buddyseat voor twee personen. De nieuwe R 18 Transcontinental is standaard uitgerust met treeplanken en de nieuwe R 18 B met bredere en meer comfortabele voetsteunen dan de R 18.

Cockpit met klassieke ronde instrumenten en 10,25 inch TFT kleurendisplay met standaard kaartnavigatie en uitgebreide connectiviteit.
De cockpit is speciaal ontworpen voor de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B, met vier analoge ronde instrumenten en een 10,25 inch TFT kleurendisplay dat harmonieus aansluit op de klassieke uitstraling. Met het iconische BERLIN BUILT opschrift volgt de cockpit enerzijds de klassieke stijl van de nieuwe R 18 modellen, maar biedt het ook een perfect afleesbaar TFT kleurendisplay met maximale functionaliteit en informatie.

Standaard drie rijmodi, ASC en MSR verhogen rijveiligheid en rijplezier. Achteruitrijhulp Reverse Assist en Hill Start Control als opties.
De R 18 Transcontinental en R 18 B zijn standaard voorzien van drie rijmodi ‘Rain’, ‘Roll’ en ‘Rock’. Dat is ongebruikelijk in dit segment. Standaard is eveneens Automatic Stability Control (ASC), dat voor extra veiligheid zorgt.
Daarnaast beschikken de R 18 Transcontinental en R 18 B standaard over een motorkoppelregelsysteem (MSR). De optionele achteruitrijhulp Reverse Assist maakt het manoeuvreren gemakkelijker en de functie Hill Start Control vereenvoudigt het vanuit stilstand wegrijden op een helling.

De nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B: iconische stijl, met robuust frame en moderne technologie.

De nieuwe R 18 Transcontinental onderscheidt zich als luxueuze tourer en de nieuwe R 18 B als stijlvolle ‘Bagger’, beide met een karakteristieke ‘stroomlijn’. De vormen van de kuip, de koffers en in het geval van de R 18 Transcontinental ook de topkoffer, zijn perfect op elkaar afgestemd. Het is de iconische stijl van geweldige tourers en cruisers van weleer. Het puristische design dat talrijke BMW Motorrad klassiekers kenmerkt, is te zien aan de vele details. Functionele en stijlvolle elementen zoals het dubbele wiegframe, de 24 liter druppelvormige brandstoftank, de open cardanaandrijving of de dubbele witte belijning op de lak (optie) verwijzen naar legendarische BMW boxermodellen. Ook de wielophanging verwijst hiernaar. Samen met de tweezijdige swingarm en cantilever veerunit is ook het robuuste frame van de R 5 perfect vertaald naar moderne tijden.

Standaard Marshall audiosysteem: een nieuwe digitale geluidsdimensie

Met het Marshall audiosysteem bieden de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B een intense geluidsbeleving. Standaard zijn de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B al voorzien van een audiosysteem dat in samenwerking met de Britse fabrikant is ontwikkeld, met in de kuip geïntegreerde luidsprekers. Zwarte luidsprekerroosters met wit Marshall opschrift maken de klassieke uitstraling af. De audiosystemen Marshall Gold Series Stage 1 en Stage 2 zijn optioneel leverbaar en bieden een nog intenser luistergenot. Met tot vier luidsprekers en twee subwoofers met een totaal vermogen van 280 watt bieden ze een ongeëvenaarde geluidskwaliteit en ‘good vibrations’. Al 60 jaar produceert Marshall, oorspronkelijk uit Hanwell, Londen, nu gevestigd in Bletchley, Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk), legendarische gitaarversterkers die worden gebruikt door 's werelds beste muzikanten. Sinds 2012 hebben ze hun audiokwaliteit uitgebreid met bekroonde hoofdtelefoons en actieve luidsprekers die zijn ontworpen voor muziekliefhebbers.

De BMW R 18 Transcontinental First Edition en R 18 B First Edition: exclusief in lak en chroom

Direct bij marktintroductie zijn de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B leverbaar als exclusieve R 18 Transcontinental First Edition en R 18 First Edition. Zij vallen op door de klassieke zwarte lak met dubbele witte belijning.
Andere highlights zijn de speciaal ontworpen oppervlakken (Chrome Package), hoogwaardig stiksel voor de buddyseat en het First Edition opschrift.

Veel verschillende onderdelen voor perfecte customising en optimale individualisatie. Exclusieve Option 719 uitrusting.

De Originele BMW Motorrad Accessoires bieden talrijke mogelijkheden om de R 18 Transcontinental en R 18 B naar persoonlijke smaak aan te passen. De fraaie collecties van gefreesde aluminium onderdelen van de R 18 en R 18 Classic, ontworpen in samenwerking met Roland Sands Design, zijn ook leverbaar voor de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B. BMW Motorrad biedt onder de naam Option 719 bijzonder hoogwaardige en exclusieve optionele uitrustingen, bijvoorbeeld Option 719 Galaxy Dust metallic lak en originele BMW Motorrad Accessoires.

2021 BMW R18B en R18 Transcontinental. Option 719 colour Galaxy Dust metallic

Share

 • 650 dsx
 • 700 cl-x


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuwe GoPro Hero 10 Black onboardcamera: zelfde uiterlijk, nieuwe processor
Nieuwe GoPro Hero 10 Black onboardcamera: zelfde uiterlijk, nieuwe processor
Met de GoPro Hero 10 Black heeft GoPro een nieuwe versie van de -onder motorrijders zeer populaire- onboardcamera gelanceerd. Hoewel het nieuwe mod...
Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager
Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager
Kawasaki heeft een recall ingezet op de Ninja H2, Ninja SX SE en SX SE+. Er bestaat namelijk het gevaar dat het achterwiel kan blokkeren. Zoals dui...
Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
In een Europese enquête heeft FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) motorrijders uit verschillende landen gevraagd hoe zij denk...
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
BMW Motorrad laat haar klanten in Duitsland weten dat bepaalde gefreesde voetsteunen uit het accessoire assortiment voor de GS-modellen, in individ...
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Honda heeft een terugroepactie ingezet op de CB500F, CB500X en CBR500R. Het probleem dat kan ontstaan is dat er drukverlies kan optreden in de ABS ...

Motorsport

Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
De legendarische motorcoureur Boet van Dulmen is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeval in Ammerzoden. Van Dulmen startte tussen 1975 en 1...
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio "Tony" Cairoli stopt na dit seizoen met motorcross op het hoogste niveau, zo maakte de Italiaan vandaag -toch no...
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
In het Nederlandse wegracekampioenschap op het hoogste niveau, het International Dutch Championship, is onrust ontstaan omdat organisator CRT aange...
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Francesco (Pecco) Bagnaia heeft op Aragon zijn allereerste MotoGP zege geboekt. De jonge Italiaan leidde de race vanaf de start, de enige die zijn ...
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Komend weekend wordt in Spanje de dertiende Grand Prix van het seizoen 2021 verreden op het Motorland Aragon Circuit. Hieronder het tijdschema voor...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Nadat motorfabrikant Kawasaki recent in een mail aan dealers haar excuses voor de huidige leveringsproblemen maakte, komt het bedrijf nu ook met op...
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Uit nieuw onderzoek van Oxford Economics blijkt dat de motorfietssector in Europa ongeveer 389.000 banen oplevert, zoals in de productie van voertu...
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
MotorCentraal heeft Marije van Ettekoven aangesteld als Sales Manager voor de populaire motorwebsites Nieuwsmotor, Testmotor, Cruizem, Oliepeil en ...
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Evenals in juli, kent de motormarkt in België ook in augustus een flinke daling. In totaal zijn er afgelopen maand 2167 motorfietsen op kenteken ge...
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha is nog steeds marktleider in Nederland qua verkoop van motorfietsen. Het Japanse motormerk registeerde ook in de maand augustus de meeste ni...

Motorvacatures

MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
Ben jij een commercieel talent en ben jij op zoek naar een commerciële functie? Heb jij gevoel voor service en ben je ambitieus? Wij zijn op zoek n...
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
Ben jij gek op fashion, vind je het leuk om mensen de juiste outfit te adviseren en heb jij passie voor het merk Harley-Davidson? Dan zoeken wij jo...
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
Tsubakimoto Chain Co. met hoofdkantoor in Osaka, Japan, is een toonaangevende wereldwijde producent van mechanische aandrijfcomponenten; met een st...
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
Voor onze nieuwe prachtige motorkledingwinkel in Amsterdam zijn we per direct op zoek naar parttime/fulltime verkoop-adviseurs.Heb jij net als wij ...
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
Van de Kuinder Motoren in Hilversum is een familiebedrijf dat 93 jaar bestaat. Sinds begin 2015 zijn wij exclusief Yamaha dealer. Naast de verkoop ...

Persberichten

Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
De nieuwe Speed Triple 1200 RR reflecteert de trotse traditie die de automotive wereld in het VK kenmerkt en combineert Britse elegantie met meesle...
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Je kan vanaf nu de nieuwe CFMOTO 700CL-X testen ! Via de website kan je een testrit aanvragen bij een dealer bij jou in de buurt.  De nieuwe ...
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Onderscheid je van de rest en laat ze vooral jouw sporen zien. De KTM 350 EXC-F Factory Edition voor 2022 is gebouwd voor iedere rijder die op zoek...
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
Wat als je de handige, flexibele eigenschappen van een motorfiets zou kunnen combineren met die van een fiets? Zodat niet alleen de wegen, maar ook...
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad een week voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit. Het...

Plaats Reactie


{rsform 3}