Nieuwe importeur Mutt Motorcycles voor Nederland en België

Nieuwe importeur Mutt Motorcycles voor Nederland en België

Black Flamingo Moto is vanaf mei 2021 de importeur en distributeur van Mutt Motorcycles in Nederland, België en Luxemburg. Mutt Motorcycles specialiseert zich in stijlvolle en betaalbare 125cc en 250cc caferacers en scramblers. De oprichters van Black Flamingo Moto zijn Arjan van den Boom en Paul van Mondfrans Lindén van Nederlands’ bekendste custom bouwer Ironwood Motorcycles. 

De motoren van Mutt Motorcycles werden jarenlang met succes verkocht in België, maar de toenmalige importeur ging ruim een jaar geleden met pensioen. De nieuwe distributeurs nemen enthousiast het stokje over, omdat ze zien dat er veel vraag is naar betaalbare kwalitatief hoogwaardige custom motoren. 

Arjan van den Boom: ‘We zien al jaren de trend dat mensen op zoek zijn naar een betaalbare caferacer of scrambler, en met Mutt Motorcycles bieden wij klanten de mogelijkheid om tegen een betaalbare prijs in te stappen in het custom segment.’ De distributie zal plaatsvinden vanuit een nieuw heropend pand in Almere, dat gedeeld wordt met Ironwood Motorcycles.

‘De komende tijd gaan we op strategische locaties een dealernetwerk opbouwen in zowel Nederland en België als Luxemburg om zo goed bereikbaar te zijn in alle gebieden’, vertelt Paul van Mondfrans Lindén.’Enthousiaste dealers die dit segment omarmen zijn welkom om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te verkennen.’

Mutt Motorcycles onderscheidt zich van andere 125cc- en 250cc-merken door een hoogwaardige afwerking, stoere designs en bijbehorende lifestyle artikelen zoals kleding. Van Mondfrans Lindén: ‘We zien dat er vanuit het A1-rijbewijs-segment animo is voor deze motoren. Maar er is ook een andere groep erg geïnteresseerd. Dit zijn de rijders die op zoek zijn naar een coole betaalbare stadsmotor om even snel te pakken voor een boodschap en die deze lifestyle omarmen’, legt Van Mondfrans Lindén uit.

Naast het opzetten van een dealernetwerk in deze opkomende markt, is het ook mogelijk voor klanten om rechtstreeks een motor te kopen bij Black Flamingo Moto: ‘Kopers kunnen straks een Mutt kopen en deze bij Ironwood direct extra aanpassingen geven’, zegt Van Den Boom. ‘Hiermee bedienen we een grote groep motorrijders met verschillende budgetten.’


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form