2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië

2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië

‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van 2022 plaats in Albanië – een van de laatste grotendeels ongerepte off-roadgebieden van Europa. 

De deelnemende landenteams mogen uitkijken naar een opwindende, maar ook intense tijd, met kwalificatie-evenementen en het selecteren van de deelnemers voor dit unieke avontuur. In 22 landen worden de komende maanden teams gevormd; er zijn voor het eerst ook zes damesteams.

Kwalificatie-evenementen voor de International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa vinden plaats in Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, Latijns-Amerika, Mexico, Nederland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Korea.

Eén team is al zeker van deelname aan de International GS Trophy 2022. Dat is het Chinese Team 2020, dat een wildcard ontving omdat het vanwege de coronapandemie en de geldende beperkingen afgelopen jaar niet kon afreizen naar Nieuw-Zeeland.

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa

Lange wedstrijddagen waren aan de orde van de dag tijdens de Oceania 2020-editie van de GS Trophy in Nieuw-Zeeland. Ralf Rodepeter, Head of Brand and Product BMW Motorrad, zegt dat Albanië de goed geoefende GS-rijders weer een compleet andere omgeving en belevenis zal bieden: “Na Tunesië, Zuid-Afrika, Patagonië, Canada, Thailand, Mongolië en Nieuw-Zeeland heeft BMW Motorrad opnieuw een land gevonden met het perfecte landschap voor de GS Trophy: Albanië.”

Hij gaat verder: “Dat land heeft onder meer veel legaal toegankelijke, maar veeleisende en onbekende off-roadroutes te bieden. Gevarieerde gebieden met hoge bergen en hoogvlaktes, diepe bossen, de stranden langs de Adriatische kust, schitterende rivierbeddingen om over te steken en diepe bergmeren vormen het ideale decor voor, verwachten wij, een van de opwindendste GS Trophies ooit."

Albanië

Het kleine Balkanland met zijn zeer gastvrije bevolking is nog een reisdoel voor de echte kenners en een van de laatste paradijzen voor off-roadrijden in Europa. Het land grenst in het noordwesten aan Montenegro, in het noorden aan Kosovo, in het noordoosten in aan Noord-Macedonië, in het zuiden en zuidoosten aan Griekenland, in het zuidwesten aan de Ionische Zee en in het westen aan de Adriatische Zee.

Tot in de jaren tachtig was Albanië zeer geïsoleerd en pas in 1990 konden de Albanezen voor het eerst deelnemen aan vrije verkiezingen. Sinds 2009 is Albanië lid van de NAVO en sinds juni 2014 is het land kandidaat-lid van de Europese Unie.

Albanië staat geleidelijk steeds meer open voor toerisme, vooral de smalle kuststrook aan de Adriatische Zee trekt in de zomer al veel toeristen. Het achterland is dunbevolkt en tweederde van het land bestaat uit berglandschap. Het kustgebied heeft een mediterraan klimaat en het binnenland een landklimaat.

Albanië is een land van tegenstellingen. Ruïnes van kastelen en vestingen staan overal langs de wegen en paden. In kleine dorpjes hangt een mysterieuze sfeer en je hoeft vaak niet ver te reizen om het gevoel te krijgen dat je ver bent verwijderd van de moderne wereld.

Er wordt veel gebouwd in Albanië, maar de natuur neemt net zo snel bezit van kleine wegen en paden. Slechts weinig wegen verbinden het noorden met het zuiden van het land en ook van west naar oost doorkruisen weinig wegen het land. Het binnenland is echter rijk aan smalle kronkelweggetjes en onverharde paden, die terreinvaardigheid en rijtechniek op de proef stellen. Na elke bocht wachten weer nieuwe verrassingen en je weet nooit of de weg dan doorgaat of gewoon doodloopt.

Hoofdstad: Tirana - Aantal inwoners: ongeveer 2,8 miljoen - Oppervlakte: 28.748 km² - Munt: lek - Taal: Albanees

Over de International GS Trophy

De International GS Trophy is een evenement dat de ‘spirit’ van de legendarische BMW GS modellen ‘viert’. Het omvat alles waarvoor een GS motorfiets is gemaakt: rijplezier, avontuur en uitdagingen. De International GS Trophy Zuidoost-Europa 2022 is de achtste editie van dit evenement. Eerdere edities vonden plaats in 2020 in Oceanië (Nieuw-Zeeland), in 2018 in Centraal-Azië (Mongolië), in 2016 in Zuidoost-Azië (Thailand), in 2014 in Noord-Amerika (Canada), in 2012 in Zuid-Amerika (Chili en Argentinië), in 2010 in Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique en in 2008 in Noord-Afrika (Tunesië).

In de komende editie nemen 22 landenteams van over de hele wereld het tegen elkaar op. Het startveld van zestig rijders wordt begeleid door de GS Trophy Marshals, artsen, sponsors, vertegenwoordigers van de media én een foto- en filmcrew.

De International GS Trophy is geen race maar een teamcompetitie, waarin de deelnemers met elkaar strijden op diverse proeven, ‘special stages’. Niet alle proeven zijn opgezet als pure rijtest, het gaat ook om kennis en teamwork. Doordat de deelnemers veel tijd samen doorbrengen en overnachten in bivaks, bevordert dit evenement ook het gevoel van samenzijn. Het is niet ongebruikelijk dat hier vriendschappen voor het leven tot stand komen. Zo verbindt de International GS Trophy mensen, culturen en motorrijders van overal ter wereld, op dezelfde manier als de GS motorfietsen doen.

Afgaande op de ervaringen uit de eerdere International GS Trophy-evenementen is te stellen dat het succesvolste team het team is dat het beste is voorbereid, waarvan de leden het beste samenwerken en het behendigst zijn op de motorfiets, terwijl ze enorm veel plezier beleven aan de geweldige internationale camaraderie.

Word deelnemer!

De komende periode geeft BMW Motorrad steeds meer informatie over de GS motorfietsen die worden gebruikt, de uitrusting die de deelnemers helpt tijdens het evenement en meer informatie over de deelnemende landenteams.

Op de website kunnen Nederlandse geïnteresseerden zich aanmelden voor een voorkwalificatie-evenement in Nederland. Er is ruimte voor tachtig personen in deze Pre-Qualifier. De beste twintig deelnemers gaan door naar de Qualifier in Wales. Daaruit komen de drie winnaars die Nederland in Albanië gaan vertegenwoordigen.

BMW Motorrad doet via diverse media verslag van de International GS Trophy, details hierover volgen binnenkort. Berichten posten op social en in andere media en een dagelijks professioneel videoverslag maken deel uit van het communicatietraject. Voorlopig is alle beschikbare informatie te vinden op de speciale website.

Na de BMW Motorrad International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa biedt BMW Motorrad weer de ‘Follow the Trails’-reizen aan – klanten kunnen het spoor van de International GS Trophy volgen op originele GS Trophy motorfietsen.

Aanvullend persbericht van Berrt:

Voorronde in Nederland.
De GS Trophy is een evenement voor de GS-rijder. Niet professionals, maar rijders zoals jij, zoals wij die dagelijks trainen. Daarom zijn we verheugt dat we dit jaar samen met BMW Motorrad Nederland een extra voorronde organiseren in Nederland, de GS Trophy 2022 Pre-Qualifier. Hiermee kunnen meer Nederlandse GS-rijders deelnemen aan deze droom.

De Pre-Qualifier is een voorronde van de Qualifier die dit jaar wederom in Wales gehouden zal worden met de beste 20 rijders uit de Pre-Qualifier. En of dat niet genoeg is, die 20 rijders krijgen 5 weken lang een nieuwe R 1250 GS HP te leen om zich voor te bereiden...

Inschrijven kan hier: https://bit.ly/2LOnPwv 

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Naast de vandaag gepresenteerde supernaked Tuono V4 en V4 Factory heeft Aprilia ook de vernieuwde 2021 Aprilia RSV4 en RSV4 Factory geïntroduceerd....
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Na de Aprilia Tuono 660 en de Aprilia Tuono V4X komt Aprilia nu met de reguliere Aprilia V4 en Aprilia V4 Factory. Beide modelvarianten van de V4 z...
KNMV wil groots evenement op 11 en 12 september 2021
KNMV wil groots evenement  op 11 en 12 september 2021
Wat er precies te gebeuren staat, blijft nog even onduidelijk, maar de KNMV wil op 11 en 12 september 2021 een 'groots nieuw evenement' organi...
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
Nadat Giovanni Castiglioni eerder deze week aankondigde een nieuwe designbedrijf te starten, komt MV Agusta nu met een persbericht waarin een nieuw...
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Enige tijd geleden kondigde Harley-Davidson de reorganisatie plannen genaamd 'The Rewire' aan. Inmiddels laat Harley weten dat The Rewire is voltoo...

Motorsport

Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
In de laatste etappe van de 2021 Dakar Rally is het Honda fabriekscoureur Kevin Benavides gelukt de leiding in het klassement vast te houden, de Ar...
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
De 11e etappe van vandaag in de 2021 Dakar werd al voor de rally als zéér zwaar, met misschien wel de moeilijkste special aangeduid. Het scheelde w...
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
 Ook vandaag moest er weer een grote naam de Dakar 2021 na een val verlaten, deze keer was het zelfs klassementsleider Nacho Cornejo, voluit J...
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
De 2021 Dakar Rally verloor vandaag twee belangrijke kanshebbers voor de overwinning: Toby Price (KTM) kwam ten val en de Yamaha van Ross Branch ga...
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Na de tweede dag van de marathonetappe leidt Jose "Nacho" Cornejo het klassement. Dat is voor een tweede dag op rij dat dezelfde motorrijder bovena...

Motorprijzen

KTM motoren prijslijst 2021
KTM motoren prijslijst 2021
Op de voorlopige prijslijst van KTM ontbreken begin 2021 nog een aantal modellen, waarvoor blijkbaar (nog) geen Euro5-versie beschikbaar is, maar d...
BMW Motorrad prijslijst 2021
BMW Motorrad prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van BMW Motorrad Nederland staan een aantal nieuwe modellen, waaronder de lichte G310R en G310GS adventure, de S1000R naked b...
SWM prijslijst 2021
SWM prijslijst 2021
De historie van SWM is roemrucht, met vele verschillende hoofdstukken. De meeste recente aflevering draait om een samenwerking tussen de overgeblev...
FB Mondial prijslijst 2021
FB Mondial prijslijst 2021
Ook FB Mondial is een Chinees product met een klassieke Europese naam, zoals meer merken van importorganisatie BW Import dat zijn. Vooral in België...
Orcal prijslijst 2021
Orcal prijslijst 2021
Feitelijk is Orcal nog nauwelijks aanwezig in Nederland, maar onder aanvoering van importeur BW Import wordt er vanuit België hard aan een dealerne...

Motorbranche

Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Het kabinet heeft besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. De geldende maatregelen voor de mobiliteitssector...
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
Volgens gegevens van de Italiaanse beursexperts van Finaria daalde de wereldwijde omzet van motorfietsen met 18% tot 108,8 miljard US dollar in 202...
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daa...
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
De motorkledingketen MKC Moto heeft bekend gemaakt dat zij per direct MotoReflex uit Kortrijk (B) hebben overgenomen. De bekende gezichten van het ...
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Nadat BOVAG gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK, is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede...

Motorvacatures

MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
Tijd voor een nieuwe route in 2021? Volg je de mbo-opleiding Motorfietstechnicus of ben je al een ervaren monteur? In beide gevallen nodigen wij je...
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
Heb je iets met motorfietsen, ben je commercieel-technisch aangelegd en wou je altijd al van je hobby je werk maken, check dan deze vacature.Tracti...
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
Ben je een talent op logistiek gebied, heb je interesse in motorsport, check dan deze vacture. Tractive Suspension in Cuijk levert met bijna 30 med...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...

Persberichten

Nieuw Stadler Treasure- en Quest Pro motorpak
Nieuw Stadler Treasure- en Quest Pro motorpak
Motorkledingspecialist Stadler uit Duitsland presenteert ‘s werelds meest ventilerende 3-laags Gore-Tex laminaat motorpak met een zeer innovatief v...
Ducati verkoopt 350.000 Monsters
Ducati verkoopt 350.000 Monsters
De Ducati Monster bereikt een belangrijke mijlpaal in zijn geschiedenis met de levering van het 350.000ste model. De Monster is het meest verk...
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van...
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken mochten de Belgische motorwinkels in 2020 gedurende 2 periodes geen klanten ontvangen. Je zou e...
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar ...

Plaats Reactie


{rsform 3}