2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië

2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië

‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van 2022 plaats in Albanië – een van de laatste grotendeels ongerepte off-roadgebieden van Europa. 

De deelnemende landenteams mogen uitkijken naar een opwindende, maar ook intense tijd, met kwalificatie-evenementen en het selecteren van de deelnemers voor dit unieke avontuur. In 22 landen worden de komende maanden teams gevormd; er zijn voor het eerst ook zes damesteams.

Kwalificatie-evenementen voor de International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa vinden plaats in Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, Latijns-Amerika, Mexico, Nederland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Korea.

Eén team is al zeker van deelname aan de International GS Trophy 2022. Dat is het Chinese Team 2020, dat een wildcard ontving omdat het vanwege de coronapandemie en de geldende beperkingen afgelopen jaar niet kon afreizen naar Nieuw-Zeeland.

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa

Lange wedstrijddagen waren aan de orde van de dag tijdens de Oceania 2020-editie van de GS Trophy in Nieuw-Zeeland. Ralf Rodepeter, Head of Brand and Product BMW Motorrad, zegt dat Albanië de goed geoefende GS-rijders weer een compleet andere omgeving en belevenis zal bieden: “Na Tunesië, Zuid-Afrika, Patagonië, Canada, Thailand, Mongolië en Nieuw-Zeeland heeft BMW Motorrad opnieuw een land gevonden met het perfecte landschap voor de GS Trophy: Albanië.”

Hij gaat verder: “Dat land heeft onder meer veel legaal toegankelijke, maar veeleisende en onbekende off-roadroutes te bieden. Gevarieerde gebieden met hoge bergen en hoogvlaktes, diepe bossen, de stranden langs de Adriatische kust, schitterende rivierbeddingen om over te steken en diepe bergmeren vormen het ideale decor voor, verwachten wij, een van de opwindendste GS Trophies ooit."

Albanië

Het kleine Balkanland met zijn zeer gastvrije bevolking is nog een reisdoel voor de echte kenners en een van de laatste paradijzen voor off-roadrijden in Europa. Het land grenst in het noordwesten aan Montenegro, in het noorden aan Kosovo, in het noordoosten in aan Noord-Macedonië, in het zuiden en zuidoosten aan Griekenland, in het zuidwesten aan de Ionische Zee en in het westen aan de Adriatische Zee.

Tot in de jaren tachtig was Albanië zeer geïsoleerd en pas in 1990 konden de Albanezen voor het eerst deelnemen aan vrije verkiezingen. Sinds 2009 is Albanië lid van de NAVO en sinds juni 2014 is het land kandidaat-lid van de Europese Unie.

Albanië staat geleidelijk steeds meer open voor toerisme, vooral de smalle kuststrook aan de Adriatische Zee trekt in de zomer al veel toeristen. Het achterland is dunbevolkt en tweederde van het land bestaat uit berglandschap. Het kustgebied heeft een mediterraan klimaat en het binnenland een landklimaat.

Albanië is een land van tegenstellingen. Ruïnes van kastelen en vestingen staan overal langs de wegen en paden. In kleine dorpjes hangt een mysterieuze sfeer en je hoeft vaak niet ver te reizen om het gevoel te krijgen dat je ver bent verwijderd van de moderne wereld.

Er wordt veel gebouwd in Albanië, maar de natuur neemt net zo snel bezit van kleine wegen en paden. Slechts weinig wegen verbinden het noorden met het zuiden van het land en ook van west naar oost doorkruisen weinig wegen het land. Het binnenland is echter rijk aan smalle kronkelweggetjes en onverharde paden, die terreinvaardigheid en rijtechniek op de proef stellen. Na elke bocht wachten weer nieuwe verrassingen en je weet nooit of de weg dan doorgaat of gewoon doodloopt.

Hoofdstad: Tirana - Aantal inwoners: ongeveer 2,8 miljoen - Oppervlakte: 28.748 km² - Munt: lek - Taal: Albanees

Over de International GS Trophy

De International GS Trophy is een evenement dat de ‘spirit’ van de legendarische BMW GS modellen ‘viert’. Het omvat alles waarvoor een GS motorfiets is gemaakt: rijplezier, avontuur en uitdagingen. De International GS Trophy Zuidoost-Europa 2022 is de achtste editie van dit evenement. Eerdere edities vonden plaats in 2020 in Oceanië (Nieuw-Zeeland), in 2018 in Centraal-Azië (Mongolië), in 2016 in Zuidoost-Azië (Thailand), in 2014 in Noord-Amerika (Canada), in 2012 in Zuid-Amerika (Chili en Argentinië), in 2010 in Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique en in 2008 in Noord-Afrika (Tunesië).

In de komende editie nemen 22 landenteams van over de hele wereld het tegen elkaar op. Het startveld van zestig rijders wordt begeleid door de GS Trophy Marshals, artsen, sponsors, vertegenwoordigers van de media én een foto- en filmcrew.

De International GS Trophy is geen race maar een teamcompetitie, waarin de deelnemers met elkaar strijden op diverse proeven, ‘special stages’. Niet alle proeven zijn opgezet als pure rijtest, het gaat ook om kennis en teamwork. Doordat de deelnemers veel tijd samen doorbrengen en overnachten in bivaks, bevordert dit evenement ook het gevoel van samenzijn. Het is niet ongebruikelijk dat hier vriendschappen voor het leven tot stand komen. Zo verbindt de International GS Trophy mensen, culturen en motorrijders van overal ter wereld, op dezelfde manier als de GS motorfietsen doen.

Afgaande op de ervaringen uit de eerdere International GS Trophy-evenementen is te stellen dat het succesvolste team het team is dat het beste is voorbereid, waarvan de leden het beste samenwerken en het behendigst zijn op de motorfiets, terwijl ze enorm veel plezier beleven aan de geweldige internationale camaraderie.

Word deelnemer!

De komende periode geeft BMW Motorrad steeds meer informatie over de GS motorfietsen die worden gebruikt, de uitrusting die de deelnemers helpt tijdens het evenement en meer informatie over de deelnemende landenteams.

Op de website kunnen Nederlandse geïnteresseerden zich aanmelden voor een voorkwalificatie-evenement in Nederland. Er is ruimte voor tachtig personen in deze Pre-Qualifier. De beste twintig deelnemers gaan door naar de Qualifier in Wales. Daaruit komen de drie winnaars die Nederland in Albanië gaan vertegenwoordigen.

BMW Motorrad doet via diverse media verslag van de International GS Trophy, details hierover volgen binnenkort. Berichten posten op social en in andere media en een dagelijks professioneel videoverslag maken deel uit van het communicatietraject. Voorlopig is alle beschikbare informatie te vinden op de speciale website.

Na de BMW Motorrad International GS Trophy 2022 Zuidoost-Europa biedt BMW Motorrad weer de ‘Follow the Trails’-reizen aan – klanten kunnen het spoor van de International GS Trophy volgen op originele GS Trophy motorfietsen.

Aanvullend persbericht van Berrt:

Voorronde in Nederland.
De GS Trophy is een evenement voor de GS-rijder. Niet professionals, maar rijders zoals jij, zoals wij die dagelijks trainen. Daarom zijn we verheugt dat we dit jaar samen met BMW Motorrad Nederland een extra voorronde organiseren in Nederland, de GS Trophy 2022 Pre-Qualifier. Hiermee kunnen meer Nederlandse GS-rijders deelnemen aan deze droom.

De Pre-Qualifier is een voorronde van de Qualifier die dit jaar wederom in Wales gehouden zal worden met de beste 20 rijders uit de Pre-Qualifier. En of dat niet genoeg is, die 20 rijders krijgen 5 weken lang een nieuwe R 1250 GS HP te leen om zich voor te bereiden...

Inschrijven kan hier: https://bit.ly/2LOnPwv 

Share

  • ftr
  • chief

Laatste Nieuws

Motornieuws

Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Waar vooral kleinere merken zich vol op elektrische aandrijving richten, lijkt dat bij de grote motormerken juist het tegenovergestelde; geen enkel...
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
De meeste Nederlandse motorrijders tanken premiumbenzine, waarvoor sinds kort de prijs in veel gevallen op of boven de 2 euro per liter ligt. ...
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
De gemeente Valkenswaard werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het Eurocircuit. Na de uitspraak van de rechtbank dat de provincie Brabant geen n...
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Door de redactie van Testmotor is de combinatie van een Sunlight T68 Adventure Edition met een Kawasaki Z400 in de 'garage' getest, wat nog een ing...
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
In de huidige hype rondom het afschaffen van fossiele brandstoffen, zet Indonesië, qua bevolking het op drie na grootste land ter wereld, ook in op...

Motorsport

Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Voor de wedstrijdzondag van de Dutch TT 2021, komend weekend op het TT-Circuit in Assen, zijn alle beschikbare 11.500 kaarten weliswaar verkocht, m...
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
Op de Sachsenring werd de GP van Duitsland verreden. De temperatuur was hoog met veel bewolking en een kans op regen. Espagaro start het best van a...
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Nadat dit seizoen achtereenvolgens Orla Chennaoui en Matt Roberts als MotoGP-presentator voor Eurosport Nederland werkten, zal in de komende twee M...
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
De TT Assen is al jarenlang het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Het motorspektakel beleeft op zondag 27 juni 2021 alweer zijn 90st...
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Op de avond waarop dit jaar eigenlijk de Senior TT race verreden zou worden kwam de organisatie van de Isle of Man TT met belangrijk nieuws voor de...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Het wordt steeds lastiger om aan nieuwe banden te komen, zo laten de leden van brancheorganisatie VACO in de laatste coronamonitor van de organisat...
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
In de maand mei van 2021 wisselden er 20.322 tweedehands motoren van eigenaar, dat is maar liefst 18,4 % minder dan dezelfde maand in 2020. To...
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
De motorfietsmarkt in België kent evenals in Nederland een stijging in het aantal motorfietsen afgelopen maand. In mei 2021 zijn er 9% meer motorfi...
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Bihr en de aandeelhouders van Paaschburg & Wunderlich kondigen vandaag aan dat Bihr 100% van Paaschburg & Wunderlich GmbH (hierna P&W) ...
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan samenwerken in de verkoop en ontwikkeling van uitlaten voor motorfietsen. Remus komt uit Oostenrijk en is...

Motorvacatures

MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
Ter versterking van ons team zijn we per direct op zoek naar een 1e motorfietstechnicus met enige jaren aantoonbare werkervaring. We verwachten van...
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
Heb jij een passie voor een mooie en goed georganiseerde showroom en dat bij een van de meest succesvolle motorkleding specialisten van Nederland? ...
MotorVacature: marketing stagiair KTM
MotorVacature: marketing stagiair KTM
Gedreven door de passie van meer dan 4000 medewerkers is KTM de grootste Europese motorfietsfabrikant met een omzet van meer dan € 1,5 miljard. We ...
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
Hoco Parts te Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
Hannamax Motorsport zoekt versterking!  Ben jij die technische enthousiasteling die onderdeel wil zijn van een jong dynamisch team, lees dan v...

Persberichten

2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
De 2022 KTM 450 Rally Factory Replica is gebouwd met als doel de competities te domineren en is klaar om de zwaarste meerdaagse rallyraces ter were...
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Na een populaire herintroductie in 2018 krijgt Honda’s iconische Monkey in 2022 een gloednieuwe luchtgekoelde motor met vijf versnellingen die hele...
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Na een geslaagde terugkeer naar de Europese straten in 2018 als de Super Cub 125 wordt de bestverkochte motorfiets ter wereld in 2022 EURO5-compati...
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
Op maandagavond 21 juni 2021 organiseert MotoShare samen met Zero Motorcycles en Energica de eerste EV-Ning-Ride, een toertocht voor elektrische mo...
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
Suzuki introduceert vandaag de nieuwe GSX-S950. Met dezelfde styling en rijwielgedeelte van de GSX-S1000, nu ook geschikt voor jongere motorrijders...

Plaats Reactie


{rsform 3}