Alles over de 2021 Yamaha NMAX 125 en 155 motorscooter

Alles over de 2021 Yamaha NMAX 125 en 155 motorscooter

De NMAX 125 is Yamaha's best verkopende model in de Urban Mobility-klasse met meer dan 72.000 verkochte exemplaren tot nu toe. Samen met de NMAX 155 is hij goed voor bijna twee derde van Yamaha's afzet in dit steeds belangrijker wordende segment. Om de NMAX naar een hoger niveau te tillen en een nog groter wereldwijd publiek aan te spreken, heeft het bedrijf dit belangrijke model volledig opnieuw ontworpen. De scooter zal opnieuw in 125cc- en 155cc-varianten worden aangeboden. 

De NMAX, voor het eerst geïntroduceerd in 2015, is een premium scooter met een sportief karakter die gericht is op bestuurders die nog niet zo veel ervaring hebben op scooters of motorfietsen. Deze bijzondere combinatie van krachtige motorprestaties, samen met uitstekend rijcomfort en opmerkelijke zuinigheid, staat garant voor blijvend succes. Zijn sterke prestaties en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken deze scooter tot het ideale vervoersmiddel voor woon-werkverkeer in de stad, voor zowel mannelijke als vrouwelijke rijders die snel, gemakkelijk en betrouwbaar dagelijks vervoer nodig hebben. Het sportieve, mooie uiterlijk en speelse karakter maken dit model ideaal voor jongere eigenaren met een druk sociaal leven. 

Voor 2021 Yamaha krijgt de NMAX 125/155 een geheel nieuw kuipwerkontwerp, een nieuw frame en een hoogwaardige afwerking met extra details. De Blue Core-motor voldoet volledig aan de EU5-norm en misschien is de belangrijkste verandering wel de toevoeging van Yamaha's toonaangevende Simple Communication Control Unit, die totale connectiviteit biedt en elke klant een aangenamere en beter geïnformeerde rijervaring geeft.  

EU5 Blue Core-motorblok van 125 cc
De 125 cc vloeistofgekoelde viertakt 1-cilindermotor met vier kleppen van de NMAX is ontwikkeld met behulp van Yamaha's verfijnde Blue Core-technologie voor kleine motoren, die ontworpen is om het meest optimale niveau van brandstofverbruik te bereiken en tegelijkertijd het rijplezier van de scooter te verbeteren. De Blue Core-technologie richt zich op drie gebieden: het verhogen van het verbrandingsrendement, het verminderen van vermogensverlies en het verbeteren van de koelefficiëntie. De technologie maakt deel uit van een continu proces dat voortdurend evolueert om ervoor te zorgen dat niet alleen de NMAX, maar elke Yamaha met kleine capaciteit in staat blijft om de ideale mix van vermogen, plezier en zuinigheid te bieden.

De VVA-technologie (Variable Valve Actuation) van het 125 cc-motorblok is één van de belangrijkste Blue Core-technologieën en beschikt over een speciale inlaatnokkenas die bestaat uit twee nokken, één die ideaal is voor lage tot middelhoge toeren en één die ideaal is voor hoge toeren. Het VVA-systeem wisselt automatisch tussen de twee nokken om de meest efficiënte verbranding te bereiken. Dit zorgt voor krachtige prestaties en een hoog motorrendement.

De NMAX 125 produceert 9,0 kW bij 8000 toeren en levert een sterke acceleratie, die ontworpen is om het stadsverkeer voor te blijven. Samen met zijn extreem lage brandstofverbruik is dit sportieve voertuig voor woon-werkverkeer in de stad één van de voordeligste manieren om je te verplaatsen - en ook nog eens één van de leukste!

Sportief nieuw kuipwerkontwerp met hoogwaardige afwerking
Het sportieve nieuwe kuipwerkontwerp profiteert van een nog luxer afwerkingsniveau dat de hele look-and-feel van de NMAX voor 2021 transformeert en deze stadsscooter naar een hoger niveau tilt. De geheel nieuwe voorkuip is uitgerust met nieuwe twin-eye LED-koplampen en ingebouwde contourverlichting die zorgen voor een dynamischer en verfijnder uiterlijk. Het geïntegreerde achterlicht en de knipperlichten achter benadrukken de premiumspecificaties van de NMAX 125.

Naast zijn strakkere, sportieve uitstraling biedt de nieuwe voorkuip betere bescherming tegen wind en regen. De verbeterde aerodynamica vermindert bovendien het geruis van de wind voor een comfortabele rijervaring.

Nieuw ontworpen frame
Hoewel het frame grotendeels verborgen is achter het nieuwe kuipwerk, is het nieuwe frame van de NMAX 125 ontworpen om een aantal belangrijke verbeteringen te bieden in vergelijking met het huidige model. Een belangrijk kenmerk is de nieuw ontworpen middentunnel die plaats biedt aan een grotere brandstoftank van 11 liter. Dit zorgt niet alleen voor een grotere actieradius van ongeveer 500 km tussen tankbeurten door, maar biedt ook een beter zwaartepunt voor meer wendbaarheid en betere manoeuvreerbaarheid.

Het nieuwe frame verbetert samen met de opnieuw ontworpen kuip ook de ergonomie voor een comfortabelere rit. De betere aerodynamica draagt bovendien bij aan het uitstekende brandstofverbruik en helpt om het beuken van de wind te verminderen voor een ontspannen reis.

Traction Control Systeem
Veel NMAX 125-klanten zijn misschien nog niet vertrouwd met twee wielen. Door het lichte gewicht en de gemakkelijke wendbaarheid van deze stadsscooter voor woon-werkverkeer is dit model voor hen de perfecte keuze. Het traction control systeem geeft de rijder extra vertrouwen bij het accelereren op natte of losse oppervlakken door het vermogen naar het achterwiel onmiddellijk te beperken wanneer het systeem detecteert dat de band slipt.

Motorblok met start-stoptechnologie
Het nieuwe EU5-conforme 125 cc Blue Core-motorblok is de schoonst lopende en zuinigste motor ooit op de NMAX en de nieuwe in-uitschakelbare start-stoptechnologie helpt niet alleen lokale vervuiling verder te verminderen, maar zorgt ook voor een lagere brandstofrekening. Wanneer het systeem ingeschakeld is, schakelt de start-stopfunctie automatisch de motor uit wanneer de scooter tot stilstand komt bij lichten of kruispunten. Zodra de remmen worden losgelaten en de bestuurder aan het gas draait, wordt de motor weer gestart.

Bluetooth-connectiviteit met de Simple Communication Control Unit (SCCU)
De NMAX is de eerste scooter met Yamaha's Simple Communication Control Unit (SCCU), een gebruiksvriendelijke elektronische technologie die is ontworpen om de rijder op de hoogte te houden en elke rit leuker en aangenamer te maken. Eigenaren van de NMAX 125 en 155 kunnen Yamaha's gratis MyRide-app downloaden naar hun smartphone en vervolgens hun smartphone via Bluetooth koppelen met de SCCU wanneer ze zich in de buurt van de scooter bevinden. Zodra er verbinding is, geeft de MyRide-app de rijder volledige toegang tot een breed scala aan technische- en motorloopinformatie, zoals de accu- en oliestatus, het brandstofverbruik en meer. Het is voor de rijder zelfs mogelijk om te zien waar de NMAX geparkeerd staat, met behulp van de laatste locatie waar er verbinding was met de smartphone. Door MyRide te gebruiken krijgt elke NMAX-eigenaar ook toegang tot vele opwindende functies, waaronder Ride & Record, dat gegevens van eerdere ritten registreert zoals de hellingshoek, acceleratie, snelheid, afstand en meer. De gegevens kunnen worden gedeeld met andere MyRide-gebruikers over de hele wereld. Ook is het mogelijk om nieuwe routes te ontdekken en met elkaar te delen. Zodra het nieuwe model verkrijgbaar is bij Yamaha-dealers, krijgen alle NMAX-eigenaren toegang tot een instructievideo waarin ze zien hoe ze de MyRide-app kunnen gebruiken en hoe ze optimaal kunnen profiteren van het grote aanbod aan functies.

Connected LCD-instrumentenpaneel
De NMAX wordt geleverd met een compleet nieuw hightech LCD-instrumentenpaneel dat volledig gekoppeld is aan de nieuwe SCCU. Rijders kunnen de gebruikelijke informatie over snelheid, afstand, brandstofpeil en temperatuur bekijken, maar wat de nieuwe NMAX 125 zo speciaal maakt, is dat het connected instrumentenpaneel ook pictogrammen bevat die oplichten en de rijder laten weten dat er een oproep, e-mail of sms-bericht is binnengekomen. Ook de batterijstatus van de smartphone wordt weergeven.

Smart Key - starten zonder sleutel
Deze zeer gewilde scooter beschikt over enkele van de meest indrukwekkende elektronische technologieën die in deze categorie te krijgen zijn. Naast de nieuwe SCCU en het connected LCD-instrumentenpaneel is de NMAX ook uitgerust met Yamaha's Smart Key-systeem, waarmee zonder sleutel gestart kan worden. Dit handige systeem stelt NMAX-rijders in staat om de scooter te activeren zolang ze de Smart Key bij zich dragen in hun jas of tas. Daardoor wordt elke rit een beetje gemakkelijker en sneller: het is één van de vele toonaangevende functies die dit één van de meest aantrekkelijke stadsscooters voor woon-werkverkeer maakt in zijn klasse.

Opbergruimte onder het zadel
Het comfortabele duozadel kan worden opengeklapt voor toegang tot een grote opbergruimte, die plaats biedt aan een helm of andere persoonlijke spullen. Dit afsluitbare compartiment is ook weerbestendig, waardoor het ideaal is voor het vervoeren van allerlei zaken die nodig zijn voor werk of ontspanning.

Stroomaansluiting en opbergruimtes aan de voorzijde
De SCCU van de NMAX 125 biedt de rijder volledige connectiviteit en het nieuwe instrumentenpaneel geeft een melding wanneer er e-mails, sms-berichten of telefoonoproepen binnenkomen op de smartphone van de gebruiker. Dankzij de 12V-aansluiting kan het toestel van de bestuurder opgeladen blijven. Het opbergvak in het console biedt gemakkelijke toegang tot een smartphone, portemonnee of camera.

Schijfremmen vóór en achter met ABS
Het remsysteem is één van de beste in zijn klasse en is voorzien van een remschijf van 230 mm voor en een remschijf van 230 mm achter, die zorgen voor voldoende soepele en controleerbare remkracht. ABS is standaard op beide remmen gemonteerd om slippen tijdens overmatig remmen te voorkomen. Dit geeft onervaren bestuurders extra gemoedsrust wanneer ze op weg zijn onder omstandigheden met weinig grip.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE NMAX 125

 • 125 cc EU5 Blue Core-motorblok - minder uitstoot met een lager brandstofverbruik
 • 9,0 kW bij 8.000 tpm
 • Uitstekend brandstofverbruik: Start-stopsysteem aan: 2,2 liter/100 km
 • Lagere CO²-uitstoot: Start-stopsysteem aan: 52 g/km
 • Variable Valve Actuation (VVA)
 • Sportief nieuw kuipwerkontwerp
 • Nieuw ontworpen frame voor verbeterde ergonomie en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid
 • Traction Control Systeem
 • Motortechnologie met in-/uitschakelbaar start-stopsysteem
 • Twin-eye LED-koplampen, ingebouwde contourverlichting en geïntegreerde knipperlichten
 • Bluetooth-connectiviteit met Simple Communication Control Unit (SCCU)
 • Smart Key - starten zonder sleutel
 • Grotere brandstoftank van 11 liter biedt actieradius van ongeveer 500 km tussen tankbeurten
 • Opbergruimte onder het zadel
 • Connected LCD-instrumentenpanee
 • Stroomaansluiting en opbervakken aan de voorzijde
 • Remschijven van 230 mm voor en 230 mm achter, beide uitgerust met ABS

EXTRA KENMERKEN VAN DE NMAX 155

 • EU5 Blue Core-motorblok van 155 cc
 • 11,1 kW bij 8.000 tpm
 • Krachtigere acceleratie en hogere topsnelheid, gemakkelijker inhalen

Kleuren
NMAX 125 / 155 Anodized Red, Phantom Blue, Power Grey.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Flinke daling motordiefstallen 2021, motorscooters meest gestolen
Flinke daling motordiefstallen 2021, motorscooters meest gestolen
In de eerste helft van 2021 werden er 588 motorrijwielen met een Nederlands kenteken gestolen, een forse daling van 24% in vergelijking met de...
Nieuw: 2021 Ducati Panigale V2 Bayliss
Nieuw: 2021 Ducati Panigale V2 Bayliss
Zojuist heeft Ducati een speciale Bayliss-editie van de Panigale V2 gepresenteerd. Daarmee eert Ducati Bayliss als 'familielid', maar herinnert de ...
Ducati: 2022 Troy Bayliss Special Edition Panigale V4 onderweg
Ducati: 2022 Troy Bayliss Special Edition Panigale V4 onderweg
In een zeer kort bericht kondigt Ducati voor komende donderdag om 16:00 uur de komst van een speciale "21" versie van één van hun modellen aan voor...
Terugroepactie Aprilia Tuono 660 en RS660
Terugroepactie Aprilia Tuono 660 en RS660
Aprilia heeft een recall ingezet op de RS 660 en diens naked variant de Tuono 660. De reden van de terugroepactie is dat de drijfstangen mogelijk k...
Yamaha: 24% minder CO2 uitstoot door producten in 2030
Yamaha: 24% minder CO2 uitstoot door producten in 2030
In een persbericht kondigt Yamaha Motor aan dat in 2050 haar productieprocessen en producten volledig CO2-neutraal zullen zijn, maar heeft voor de ...

Motorsport

Valentino Rossi opent Yellow Park in Tavullia
Valentino Rossi opent Yellow Park in Tavullia
Valentino Rossi en de bedrijven om hem heen, zijn druk bezig met voorbereidingen om in Rossi's woonplaats Tavullia een ​​nieuw 'themapark' te creër...
Komend weekend 2021 WorldSBK Superbikes TT-Circuit Assen: tijdschema en televisie
Komend weekend 2021 WorldSBK Superbikes TT-Circuit Assen: tijdschema en televisie
Komend weekend is het alsnog tijd voor de vijfde ronde van het 2021 WorldSBK Wereldkampioenschap Superbikes op het TT-Circuit van Assen. Bij het ev...
Gemeenteraad neemt besluit Eurocircuit Valkenswaard
Gemeenteraad neemt besluit Eurocircuit Valkenswaard
Op 15 juli heeft de gemeenteraad van Valkenswaard een besluit genomen omtrent de toekomst van Eurocircuit Valkenswaard. Eerder werd al duidelijk da...
Komend weekend: 2021 WK MXGP motorcross in Oss met publiek
Komend weekend: 2021 WK MXGP motorcross in Oss met publiek
Het MXGP wereldkampioenschap motorcross keert dit weekend terug naar Nederland voor de Nederlandse Grand Prix van dit jaar, deze keer in Oss. In de...
Kijkcijfers: minder TV-kijkers Dutch TT Assen MotoGP 2021
Kijkcijfers: minder TV-kijkers Dutch TT Assen MotoGP 2021
Op het hoogtepunt van de Dutch TT in Assen keken er gemiddeld 296.000 mensen naar de MotoGP-race op de NPO en 72.000 naar Eurosport, totaal go...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Harley-Davidson 2021 verkoopcijfers Q2: stijging USA, daling Europa
Harley-Davidson 2021 verkoopcijfers Q2: stijging USA, daling Europa
In het tweede kwartaal van 2021 verkocht Harley-Davidson wereldwijd 65.300 motorfietsen, een stijging van 24% ten opzichte van de verkoopcijfers va...
BMW Motorrad met Marshall speakers in zee
BMW Motorrad met Marshall speakers in zee
Hoe of wat blijft nog wat duister, maar BMW Motorrad laat weten een samenwerking aan te gaan met Marshall Amplification, bekend van de muziekverste...
NOW4 overheidssteun haalde vooral motordealers door corona-pandemie
NOW4 overheidssteun haalde vooral motordealers door corona-pandemie
De vier achtereenvolgende versies van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) hebben ook in de motorbranche een groot aantal bedrijven ...
Yamaha gaat wel naar 2021 EICMA motorshow in Milaan
Yamaha gaat wel naar 2021 EICMA motorshow in Milaan
De jaarlijkse EICMA motorshow in Milaan is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de motorbranche, waar alle nieuwe modellen voor het volgende...
Nieuwe eigenaars Yamaha dealer TopMoto Apeldoorn
Nieuwe eigenaars Yamaha dealer TopMoto Apeldoorn
Albert Ensing heeft TopMoto Apeldoorn verkocht aan Annemarie en Dirk Slagman, waarmee de Yamaha Exclusief Dealer na 9 jaar nieuwe eigenaren kr...

Motorvacatures

MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
Van de Kuinder Motoren in Hilversum is een familiebedrijf dat 93 jaar bestaat. Sinds begin 2015 zijn wij exclusief Yamaha dealer. Naast de verkoop ...
MotorVacature: Online Marketeer Paid Media
MotorVacature: Online Marketeer Paid Media
At REV'IT!, we have a deep-rooted drive. We want motorcyclists to enjoy their passion to the fullest. To achieve that goal, we try to learn somethi...
MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
Ter versterking van ons team zijn we per direct op zoek naar een 1e motorfietstechnicus met enige jaren aantoonbare werkervaring. We verwachten van...
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
Heb jij een passie voor een mooie en goed georganiseerde showroom en dat bij een van de meest succesvolle motorkleding specialisten van Nederland? ...
MotorVacature: marketing stagiair KTM
MotorVacature: marketing stagiair KTM
Gedreven door de passie van meer dan 4000 medewerkers is KTM de grootste Europese motorfietsfabrikant met een omzet van meer dan € 1,5 miljard. We ...

Persberichten

GP Products breidt portfolio uit met Remus sportuitlaten
GP Products breidt portfolio uit met Remus sportuitlaten
In 2006 is GP Products gestart met het distribueren van Akrapovič motoruitlaatsystemen in de BeNeLux en later in Duitsland. In 2016 volgde een gele...
Triumph kondigt komst echte motorcross en enduro offroadmotoren aan
Triumph kondigt komst echte motorcross en enduro offroadmotoren aan
Triumph kondigt officieel aan dat het bezig is met de ontwikkeling van een volledige reeks motorcross- en enduromotoren. Samen met het kwalitatieve...
Juni 2021 was beste maand ooit voor Ducati
Juni 2021 was beste maand ooit voor Ducati
De zeer positieve trend zet zich voort voor Ducati die, aan het einde van de eerste zes maanden van 2021, 34.485 motorfietsen heeft geleverd, een s...
Alles over de nieuwe 2021 Harley-Davidson Sportster S 1250
Alles over de nieuwe 2021 Harley-Davidson Sportster S 1250
De Harley-Davidson Sportster S is een geheel nieuwe sport custom die is ontworpen om een opwindende rijervaring te bieden en een nieuw tijdperk van...
Aantal motorfietsen in Nederland blijft groeien
Aantal motorfietsen in Nederland blijft groeien
De verkoop van nieuwe motorfietsen heeft in het eerste halfjaar van 2021 met 9.383 stuks het hoogste niveau bereikt sinds 2009. Uit de cijfers van ...

Plaats Reactie


{rsform 3}