Alles over de 2021 Yamaha NMAX 125 en 155 motorscooter

Alles over de 2021 Yamaha NMAX 125 en 155 motorscooter

De NMAX 125 is Yamaha's best verkopende model in de Urban Mobility-klasse met meer dan 72.000 verkochte exemplaren tot nu toe. Samen met de NMAX 155 is hij goed voor bijna twee derde van Yamaha's afzet in dit steeds belangrijker wordende segment. Om de NMAX naar een hoger niveau te tillen en een nog groter wereldwijd publiek aan te spreken, heeft het bedrijf dit belangrijke model volledig opnieuw ontworpen. De scooter zal opnieuw in 125cc- en 155cc-varianten worden aangeboden. 

De NMAX, voor het eerst geïntroduceerd in 2015, is een premium scooter met een sportief karakter die gericht is op bestuurders die nog niet zo veel ervaring hebben op scooters of motorfietsen. Deze bijzondere combinatie van krachtige motorprestaties, samen met uitstekend rijcomfort en opmerkelijke zuinigheid, staat garant voor blijvend succes. Zijn sterke prestaties en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken deze scooter tot het ideale vervoersmiddel voor woon-werkverkeer in de stad, voor zowel mannelijke als vrouwelijke rijders die snel, gemakkelijk en betrouwbaar dagelijks vervoer nodig hebben. Het sportieve, mooie uiterlijk en speelse karakter maken dit model ideaal voor jongere eigenaren met een druk sociaal leven. 

Voor 2021 Yamaha krijgt de NMAX 125/155 een geheel nieuw kuipwerkontwerp, een nieuw frame en een hoogwaardige afwerking met extra details. De Blue Core-motor voldoet volledig aan de EU5-norm en misschien is de belangrijkste verandering wel de toevoeging van Yamaha's toonaangevende Simple Communication Control Unit, die totale connectiviteit biedt en elke klant een aangenamere en beter geïnformeerde rijervaring geeft.  

EU5 Blue Core-motorblok van 125 cc
De 125 cc vloeistofgekoelde viertakt 1-cilindermotor met vier kleppen van de NMAX is ontwikkeld met behulp van Yamaha's verfijnde Blue Core-technologie voor kleine motoren, die ontworpen is om het meest optimale niveau van brandstofverbruik te bereiken en tegelijkertijd het rijplezier van de scooter te verbeteren. De Blue Core-technologie richt zich op drie gebieden: het verhogen van het verbrandingsrendement, het verminderen van vermogensverlies en het verbeteren van de koelefficiëntie. De technologie maakt deel uit van een continu proces dat voortdurend evolueert om ervoor te zorgen dat niet alleen de NMAX, maar elke Yamaha met kleine capaciteit in staat blijft om de ideale mix van vermogen, plezier en zuinigheid te bieden.

De VVA-technologie (Variable Valve Actuation) van het 125 cc-motorblok is één van de belangrijkste Blue Core-technologieën en beschikt over een speciale inlaatnokkenas die bestaat uit twee nokken, één die ideaal is voor lage tot middelhoge toeren en één die ideaal is voor hoge toeren. Het VVA-systeem wisselt automatisch tussen de twee nokken om de meest efficiënte verbranding te bereiken. Dit zorgt voor krachtige prestaties en een hoog motorrendement.

De NMAX 125 produceert 9,0 kW bij 8000 toeren en levert een sterke acceleratie, die ontworpen is om het stadsverkeer voor te blijven. Samen met zijn extreem lage brandstofverbruik is dit sportieve voertuig voor woon-werkverkeer in de stad één van de voordeligste manieren om je te verplaatsen - en ook nog eens één van de leukste!

Sportief nieuw kuipwerkontwerp met hoogwaardige afwerking
Het sportieve nieuwe kuipwerkontwerp profiteert van een nog luxer afwerkingsniveau dat de hele look-and-feel van de NMAX voor 2021 transformeert en deze stadsscooter naar een hoger niveau tilt. De geheel nieuwe voorkuip is uitgerust met nieuwe twin-eye LED-koplampen en ingebouwde contourverlichting die zorgen voor een dynamischer en verfijnder uiterlijk. Het geïntegreerde achterlicht en de knipperlichten achter benadrukken de premiumspecificaties van de NMAX 125.

Naast zijn strakkere, sportieve uitstraling biedt de nieuwe voorkuip betere bescherming tegen wind en regen. De verbeterde aerodynamica vermindert bovendien het geruis van de wind voor een comfortabele rijervaring.

Nieuw ontworpen frame
Hoewel het frame grotendeels verborgen is achter het nieuwe kuipwerk, is het nieuwe frame van de NMAX 125 ontworpen om een aantal belangrijke verbeteringen te bieden in vergelijking met het huidige model. Een belangrijk kenmerk is de nieuw ontworpen middentunnel die plaats biedt aan een grotere brandstoftank van 11 liter. Dit zorgt niet alleen voor een grotere actieradius van ongeveer 500 km tussen tankbeurten door, maar biedt ook een beter zwaartepunt voor meer wendbaarheid en betere manoeuvreerbaarheid.

Het nieuwe frame verbetert samen met de opnieuw ontworpen kuip ook de ergonomie voor een comfortabelere rit. De betere aerodynamica draagt bovendien bij aan het uitstekende brandstofverbruik en helpt om het beuken van de wind te verminderen voor een ontspannen reis.

Traction Control Systeem
Veel NMAX 125-klanten zijn misschien nog niet vertrouwd met twee wielen. Door het lichte gewicht en de gemakkelijke wendbaarheid van deze stadsscooter voor woon-werkverkeer is dit model voor hen de perfecte keuze. Het traction control systeem geeft de rijder extra vertrouwen bij het accelereren op natte of losse oppervlakken door het vermogen naar het achterwiel onmiddellijk te beperken wanneer het systeem detecteert dat de band slipt.

Motorblok met start-stoptechnologie
Het nieuwe EU5-conforme 125 cc Blue Core-motorblok is de schoonst lopende en zuinigste motor ooit op de NMAX en de nieuwe in-uitschakelbare start-stoptechnologie helpt niet alleen lokale vervuiling verder te verminderen, maar zorgt ook voor een lagere brandstofrekening. Wanneer het systeem ingeschakeld is, schakelt de start-stopfunctie automatisch de motor uit wanneer de scooter tot stilstand komt bij lichten of kruispunten. Zodra de remmen worden losgelaten en de bestuurder aan het gas draait, wordt de motor weer gestart.

Bluetooth-connectiviteit met de Simple Communication Control Unit (SCCU)
De NMAX is de eerste scooter met Yamaha's Simple Communication Control Unit (SCCU), een gebruiksvriendelijke elektronische technologie die is ontworpen om de rijder op de hoogte te houden en elke rit leuker en aangenamer te maken. Eigenaren van de NMAX 125 en 155 kunnen Yamaha's gratis MyRide-app downloaden naar hun smartphone en vervolgens hun smartphone via Bluetooth koppelen met de SCCU wanneer ze zich in de buurt van de scooter bevinden. Zodra er verbinding is, geeft de MyRide-app de rijder volledige toegang tot een breed scala aan technische- en motorloopinformatie, zoals de accu- en oliestatus, het brandstofverbruik en meer. Het is voor de rijder zelfs mogelijk om te zien waar de NMAX geparkeerd staat, met behulp van de laatste locatie waar er verbinding was met de smartphone. Door MyRide te gebruiken krijgt elke NMAX-eigenaar ook toegang tot vele opwindende functies, waaronder Ride & Record, dat gegevens van eerdere ritten registreert zoals de hellingshoek, acceleratie, snelheid, afstand en meer. De gegevens kunnen worden gedeeld met andere MyRide-gebruikers over de hele wereld. Ook is het mogelijk om nieuwe routes te ontdekken en met elkaar te delen. Zodra het nieuwe model verkrijgbaar is bij Yamaha-dealers, krijgen alle NMAX-eigenaren toegang tot een instructievideo waarin ze zien hoe ze de MyRide-app kunnen gebruiken en hoe ze optimaal kunnen profiteren van het grote aanbod aan functies.

Connected LCD-instrumentenpaneel
De NMAX wordt geleverd met een compleet nieuw hightech LCD-instrumentenpaneel dat volledig gekoppeld is aan de nieuwe SCCU. Rijders kunnen de gebruikelijke informatie over snelheid, afstand, brandstofpeil en temperatuur bekijken, maar wat de nieuwe NMAX 125 zo speciaal maakt, is dat het connected instrumentenpaneel ook pictogrammen bevat die oplichten en de rijder laten weten dat er een oproep, e-mail of sms-bericht is binnengekomen. Ook de batterijstatus van de smartphone wordt weergeven.

Smart Key - starten zonder sleutel
Deze zeer gewilde scooter beschikt over enkele van de meest indrukwekkende elektronische technologieën die in deze categorie te krijgen zijn. Naast de nieuwe SCCU en het connected LCD-instrumentenpaneel is de NMAX ook uitgerust met Yamaha's Smart Key-systeem, waarmee zonder sleutel gestart kan worden. Dit handige systeem stelt NMAX-rijders in staat om de scooter te activeren zolang ze de Smart Key bij zich dragen in hun jas of tas. Daardoor wordt elke rit een beetje gemakkelijker en sneller: het is één van de vele toonaangevende functies die dit één van de meest aantrekkelijke stadsscooters voor woon-werkverkeer maakt in zijn klasse.

Opbergruimte onder het zadel
Het comfortabele duozadel kan worden opengeklapt voor toegang tot een grote opbergruimte, die plaats biedt aan een helm of andere persoonlijke spullen. Dit afsluitbare compartiment is ook weerbestendig, waardoor het ideaal is voor het vervoeren van allerlei zaken die nodig zijn voor werk of ontspanning.

Stroomaansluiting en opbergruimtes aan de voorzijde
De SCCU van de NMAX 125 biedt de rijder volledige connectiviteit en het nieuwe instrumentenpaneel geeft een melding wanneer er e-mails, sms-berichten of telefoonoproepen binnenkomen op de smartphone van de gebruiker. Dankzij de 12V-aansluiting kan het toestel van de bestuurder opgeladen blijven. Het opbergvak in het console biedt gemakkelijke toegang tot een smartphone, portemonnee of camera.

Schijfremmen vóór en achter met ABS
Het remsysteem is één van de beste in zijn klasse en is voorzien van een remschijf van 230 mm voor en een remschijf van 230 mm achter, die zorgen voor voldoende soepele en controleerbare remkracht. ABS is standaard op beide remmen gemonteerd om slippen tijdens overmatig remmen te voorkomen. Dit geeft onervaren bestuurders extra gemoedsrust wanneer ze op weg zijn onder omstandigheden met weinig grip.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE NMAX 125

 • 125 cc EU5 Blue Core-motorblok - minder uitstoot met een lager brandstofverbruik
 • 9,0 kW bij 8.000 tpm
 • Uitstekend brandstofverbruik: Start-stopsysteem aan: 2,2 liter/100 km
 • Lagere CO²-uitstoot: Start-stopsysteem aan: 52 g/km
 • Variable Valve Actuation (VVA)
 • Sportief nieuw kuipwerkontwerp
 • Nieuw ontworpen frame voor verbeterde ergonomie en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid
 • Traction Control Systeem
 • Motortechnologie met in-/uitschakelbaar start-stopsysteem
 • Twin-eye LED-koplampen, ingebouwde contourverlichting en geïntegreerde knipperlichten
 • Bluetooth-connectiviteit met Simple Communication Control Unit (SCCU)
 • Smart Key - starten zonder sleutel
 • Grotere brandstoftank van 11 liter biedt actieradius van ongeveer 500 km tussen tankbeurten
 • Opbergruimte onder het zadel
 • Connected LCD-instrumentenpanee
 • Stroomaansluiting en opbervakken aan de voorzijde
 • Remschijven van 230 mm voor en 230 mm achter, beide uitgerust met ABS

EXTRA KENMERKEN VAN DE NMAX 155

 • EU5 Blue Core-motorblok van 155 cc
 • 11,1 kW bij 8.000 tpm
 • Krachtigere acceleratie en hogere topsnelheid, gemakkelijker inhalen

Kleuren
NMAX 125 / 155 Anodized Red, Phantom Blue, Power Grey.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125
Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125
Aprilia heeft de SX en RX 125 voor 2021 voorzien van een update. Door deze update zijn beide modellen nu ook geschikt voor de Euro-5 norm. Om beide...
Occasionverkoop motoren daalt in februari maar groeit tussen particulieren
Occasionverkoop motoren daalt in februari maar groeit tussen particulieren
Net als de verkoop van nieuwe motorfietsen, blijft ook die van tweedehands motoren in de eerste twee maanden van 2021 iets achter bij die van vorig...
Testmotor: eerste test 2021 Husqvarna Svartpilen 125
Testmotor: eerste test 2021 Husqvarna Svartpilen 125
Door de redactie van Testmotor.nl is de nieuwe Husqvarna Svartpilen 125 getest tijdens de persintroductie in de omgeving van Barcelona. De hele tes...
Het Grote Mobiliteitsdebat: ook plaats voor motorrijden?
Het Grote Mobiliteitsdebat: ook plaats voor motorrijden?
Vandaag vindt het Grote Mobiliteitsdebat online plaats. Organisator is de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 25 partijen die een ro...
2021 Indian Motorcycle Chieftain Elite
2021 Indian Motorcycle Chieftain Elite
Indian Motorcycle onthulde gisteren de 2021 Chieftain Elite, vooralsnog zal de gelimiteerde grote bagger van Indian niet naar Nederland komen. Om h...

Motorsport

Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport
Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport
De Britse presentatrice Orla Chennaoui zal bij de MotoGP-uitzendingen op Eurosport de presentatie van de Nederlandse uitzendingen op zich gaan neme...
Nieuwe kleuren voor Valentino Rossi in 2021
Nieuwe kleuren voor Valentino Rossi in 2021
Valentino Rossi, de bekendste motorcoureur ter wereld, zal in het komende MotoGP-seizoen aantreden in een nieuwe kleurstelling, nadat hij overstapt...
2021 Ducati Club Race zonder publiek
2021 Ducati Club Race zonder publiek
De Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland organiseert dit jaar van 28-30 mei de 41e Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Door beperk...
WorldSBK Superbikes 2021 op TT-Circuit Assen uitgesteld
WorldSBK Superbikes 2021 op TT-Circuit Assen uitgesteld
Naar aanleiding van de aanhoudende COVID-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende regionale regelgeving in Drenthe melden de FIM, overheidsfunction...
MXGP motorcross: eerste Grand Prix van 2021 is in Nederland
MXGP motorcross: eerste Grand Prix van 2021 is in Nederland
Organisator Infront Moto Racing komt, zoals was te verwachten, met een aantal updates voor de voorlopige 2021 kalender van het MGXP Motocross Werel...

Motorprijzen

Piaggio motorscooters prijslijst 2021
Piaggio motorscooters prijslijst 2021
De 2021 prijslijst van Piaggio bevat de bekende range aan lichte motorscooters en de populaire MP3 driewielers. Qua motorscooters is alles goed ver...
Moto Guzzi prijslijst 2021
Moto Guzzi prijslijst 2021
Op de prijslijst van Moto Guzzi staan drie modellen die sinds 2021 allemaal van hetzelfde 850 cc motorblok zijn voorzien; de karakteristieke 9...
Vespa scooters prijslijst 2021
Vespa scooters prijslijst 2021
Vespa blijft als bestverkochte merk van Piaggio de kar trekken voor de Italiaanse fabrikant. De Vespa retro-motorscooters zijn en blijven mateloos ...
Aprilia motoren prijslijst 2021
Aprilia motoren prijslijst 2021
De 2021 prijslijst van Aprilia is in Nederland wel heel kort geworden, met maar vier modellen erop. De belangrijke nieuwkomers zijn natuurlijk de R...
Harley-Davidson prijslijst 2021
Harley-Davidson prijslijst 2021
Op de nieuwe 2021 prijslijst van Harley-Davidson is de verrassende Pan America 1250 de opvallendste nieuwkomer. Dit is niet in de laatste plaats do...

Motorbranche

Nieuw logo voor Peugeot Motocycles & scooters
Nieuw logo voor Peugeot Motocycles & scooters
Met de komst van een nieuwe logo voor automerk Peugeot, geldt deze nieuwe "brand identity" ook voor de tweewielertak, ondanks het feit dat deze afd...
Motormarkt België: 10% daling in februari 2021
Motormarkt België: 10% daling in februari 2021
Afgelopen maand kende de Belgische motormarkt een daling van 10% ten opzichte van februari 2020. Evenals in Nederland is het terugzakken in het aan...
Qooder alleen nog bij autodealers, Hans van Wijk Motoren stopt
Qooder alleen nog bij autodealers, Hans van Wijk Motoren stopt
Met ingang van 1 maart 2021 hebben Qooder Nederland en Hans van Wijk Motoren in Zoetermeer afgesproken dat alle Qooder-activiteiten in Nederland on...
CBS: omzetstijging motorbranche in 2020
CBS: omzetstijging motorbranche in 2020
Het CBS heeft de nieuwste kwartaalcijfers over de auto- en motorbranche bekend gemaakt. Hoewel de cijfers pas na ongeveer vijf maanden na afloop va...
Winkelen Op Afspraak ook voor motordealers en -winkels vanaf volgende week
Winkelen Op Afspraak ook voor motordealers en -winkels vanaf volgende week
Het kabinet is voornemens om met ingang van 3 maart 2021 Winkelen Op Afspraak mogelijk te maken, zo maakte Premier Mark Rutte gisteravond bekend. D...

Motorvacatures

MotorVacature: Marketing Manager Hoco Parts
MotorVacature: Marketing Manager Hoco Parts
Hoco Parts te Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in Premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Product Specialist motoronderdelen
MotorVacature: Product Specialist motoronderdelen
Hoco Parts in Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in Premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Parts and Accessories Section Coordinator
MotorVacature: Parts and Accessories Section Coordinator
Parts and Accessories Section (PAS) Coordinator - Kawasaki Motors Europe  Main purposes of the role:  • To support Kawasaki Motors...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising (2)
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising (2)
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorkleding & Helmen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorkleding & Helmen
Alpinestars, Rukka, Bering, HJC, Macna, Sidi en Daytona: een greep uit de collectie A-merken van onze kleding afdeling! Vind je het een uitdaging o...

Persberichten

Treiler aanhangwagens: geremd, neerlaatbaar en opvouwbaar motorvervoer
Treiler aanhangwagens: geremd, neerlaatbaar en opvouwbaar motorvervoer
Het Treiler-assortiment van Eiler biedt de eerste geremde, neerlaatbare en opvouwbare motoraanhangwagen ter wereld aan – Made in Germany. De T...
Damen Motorkleding: nieuwe Bellavista motorjas voor vrouwen
Damen Motorkleding: nieuwe Bellavista motorjas voor vrouwen
Er is weer nieuws bij Damen Motorkleding. Steeds meer vrouwen behalen het motorrijbewijs en dus moet er ook een goed aanbod dames motorjassen ...
Persdossier: alles over de 2021 Harley-Davidson Pan America 1250
Persdossier: alles over de 2021 Harley-Davidson Pan America 1250
De Pan America 1250 en Pan America 1250 Special worden aangedreven door de nieuwe 152pk Revolution Max 1250-motor, een vloeistofgekoelde V-Twin met...
Honda verlaagt prijs NC750X en NC750X DCT
Honda verlaagt prijs NC750X en NC750X DCT
De NC750X is één van de succesvolle modellen van Honda in Nederland (en in Europa), ondanks een stevige evolutie voor 2021, heeft Honda toch beslis...
Continental halveert aantal bandenstickers, scheelt 110 ton plastic
Continental halveert aantal bandenstickers, scheelt 110 ton plastic
Vanaf januari 2021 zal bandenfabrikant Continental in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) niet langer twee, maar nog maar één sticker g...

Plaats Reactie


{rsform 3}