Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

In de belangrijkste steden over heel Europa zie je twee in het oog springende letters voortdurend rondrijden: SH. De laatste 36 jaar verkocht Honda meer dan een miljoen SH-scooters overheen heel Europa, wat de SH een merk-in-een-merk maakt, bekrachtigd door Honda’s befaamde bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Met zijn compacte, toegankelijke design met vlakke vloer en een 16 inch voor- en achterwiel bracht de SH300i in 2007 alles wat de SH-naam typeert, maar voegde het ook iets extra’s toe: een krachtige motor die maximaal respons levert voor zowel gebruik in de stad als daar buiten.

In 2015 was de SH300i de eerste EURO4-compatibele Honda en verbeterde het motorkoppel en de zuinigheid van het blok. Ook het uiterlijk werd gespierder en het vernieuwde frame zorgde voor meer opbergruimte zonder dat de vlijmscherpe stuurbaarheid ingeperkt werd. 2019 zag de toevoeging van Honda Selectable Torque Control (HSTC) en bediening via Smart Key. Het verhaal van de SH350i krijgt een vervolg in 2021 met een grotere motorinhoud en dus meer vermogen en koppel. De elegante restyling verstevigt verder de status van de perfecte allround scooter.

Modeloverzicht

De 50 cc extra motorcapaciteit resulteert in 16% meer piekvermogen (tot 21,5 kW) en het nieuwe eSP+-motorblok van de SH350i is aanzienlijk krachtiger doorheen het hele toerengebied met snellere acceleratie en een hogere topsnelheid. Het is ook EURO5-compatibel.

Het hernieuwde frame spaart gewicht uit. De styling is compleet nieuw en geldt als een gestroomlijnde evolutie van de SH-formule die draait om compacte en handige toepasbaarheid, eenvoudig om te rijden én te parkeren. Een USB-oplaadpoort onder het zadel vervangt de ACC-oplader en het LCD-dashboard is nieuw.

De 2021 SH350i zal te verkrijgen zijn in volgende kleurstellingen: Mat Carnelian Red Metallic, Mat Ruthenium Silver Metallic en Pearl Cool White
Black.

312718 2021 HONDA SH350i

Belangrijkste kenmerken

Motor
• 330cc motor genereert 3 kW extra piekvermogen @ 7.500 tpm en 4,8 Nm meer koppel bij 5.250 tpm.
• Enhanced Smart Power + (eSP+)-technologie verzekert een zuinig verbruik van 3,33 l/100 km (30km/l) in WMTC-mode, EURO5-compatibel
• 10% lichtere krukas
• Gasklephuis vergroot naar 36 mm (was 34 mm)
• Inlaatklepdiameters vergroot naar 28 mm (was 27 mm)
• Nieuwe oliesproeier voor zuiger voor efficiëntere koeling en verbranding
• Gemoderniseerde inlaat- en uitlaatpoorten voor beter efficiëntie
• Hertekende demper met slechts twee kampers
• Hydraulische nokkenkettingspanner en spoelpomp om interne frictie te reduceren

De nieuwe ‘enhanced Smart Power+’-motor in de SH350i is minder belastend voor het milieu en werkt als krachtige aandrijfbron dankzij verregaande technologieën om wrijving te reduceren

312720 2021 HONDA SH350i

Dankzij de extra 50 cc (van 179 cc naar 330 cc, zonder toenemend rijklaar gewicht) produceert de vloeistofgekoelde, SOHC-motor met vier kleppen een piekvermogen van 21,6 kW @ 7.500 tpm, ten opzichte van 18,5 kW bij het vorige model. Maximaal koppel is 32 Nm bij 5.250 tpm. De grafiek van de rollenbank schetst het volledige plaatje en toont dat zowel vermogen als koppel aanzienlijk stijgen vanaf 3.500 tpm. Vanuit stilstand legt de SH350i de eerste 200 meter 0,7 seconden sneller af, in 10,2 seconden.

De extra cc’s komen vanuit een grotere boring, van 72 mm naar 77 mm en een grotere slag, 70,7 mm. De compressieratio is 10.5:1. Om de grotere capaciteit ten volle te benutten werden de lengte en timing van de klepverplaatsing geoptimaliseerd. Ten opzichte van het vorige model zijn het sluiten van de inlaatklep en de open/sluittijd van de uitlaatklep met 5° vertraagd. De opening van de klep werd ook 0,3 mm vergroot. De inlaatkleptiming blijft onveranderd.

De krukas is nu 10% lichter. De afmetingen van de krukashals bleven onveranderd en de sterkte en stijfheid van het geheel kunnen de verhoogde output probleemloos verwerken. De roltuimelaar, krukasglijlager en gesloten carter zorgen voor langdurige betrouwbaarheid en een krachtige prestatie. Om zuigerkoeling te verbeteren spuit een oliesproeier olie recht naar de achterkant van de zuiger, net zoals bij de Honda CRF450R. Dat versterkt de ontstekingstiming en verbetert het verbrandingsresultaat. De oliecapaciteit is 1,85 liter.

Het gasklephuis vergroot van 34 mm naar 36 mm en de inlaatkleppen vergroten tot met 1 mm tot 28 mm, wat de efficiënte ten goede komt. De luchtfilterkast heeft een capaciteit van 5,5 liter. In- en uitlaatpoorten zijn volledige hertekend. De inlaatpoort trekt nu efficiënter lucht binnen dankzij een sterkere luchtstroom binnenin de cilinder wat zorgt voor consistentere benzineverbranding. De uitlaatgassen worden via een rechte uitlaatpoort weggestuurd, ter vervanging van de gebogen uitlaatpoort, voor een betere efficiëntie.

Om uitlaatgasweerstand te verminderen is de nieuwe demper uitgerust met twee in plaats van drie kamers. Verbeteringen aan de verbinding van de expansiekamer en aan de omvang en plaatsing van de katalysator verbeteren gasstroom en gaszuivering. Een 5 mm offset cilinder vermindert de interne wrijving, net als de introductie van een hydraulische nokkenkettingspanner en een spoelpomp. De pomp vermindert de interne druk in het blok en reduceert ook pompverliezen, interne rotatiewrijving en oliebeweging. Een nieuwe balansas vermindert trillingen en draagt bij tot een vlotte, aangename rijervaring.

De automatische centrifugaalkoppeling bedient het V-MATIC schakelmechanisme (waarvan de ratio’s afgesteld zijn voor snelle reactie bij lage snelheid en slimme acceleratie) en de eindaandrijvingsriem. De motorcover werd aangepast om perfect aan te sluiten bij het nieuwe koetswerk.

Het motorblok van de SH350i is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). Dat systeem detecteert elk snelheidsverschil tussen voor- en achterband, berekent de wielslip en past vervolgens het geleverde motorkoppel aan via het injectiesysteem om achterwieltractie terug te winnen. Het HSTC kan je ook uitschakelen via een bediening aan de linkerstuurhelft. Een knipperende ‘T’ op het digitale dashboard geeft aan wanneer het systeem in werking treedt.

Het blok haalt nu ook EURO5-norm, wat sinds 1 januari 2020 een aanzienlijk strengere uitstootrestrictie oplegt ten opzichte van EURO4. De vereisten omvatten een substantiële reductie van toegestane uitstoot van carbonmonoxide, een afnamen van meer dan 40% van de totale uitstoot van koolwaterstof, strengere ontstekingsfoutdetectie en de introductie van een limiet op fijnstofdeeltjes.

Het benzineverbruik is een opperzuinige 3,33l/100km (30 km/l) in WMTC-mode. Met een benzinecapaciteit van 9,1 liter geeft dat een bereik van ongeveer 270 km.

Styling & Equipment
• De SH-stijl evolueert en behoudt de typische vlakke vloer
• USB Type C-oplaadpoort onder het zadel
• Nieuw LCD-display
• Noodstopsignaal waarschuwt andere weggebruikers bij bruusk remmen

De SH350i markeert zijn aanwezigheid op de weg met de typische premium SH-lijnen en een gloednieuw design dat voortbouwt op de uitstraling van de populaire kleine broer, de SH125i. ‘Gespierd’ en ‘oppervlaktespanning’ zijn de te hanteren trefwoorden. Het nieuwe ‘gezicht’ springt in het oog: de LED-koplamp bestaat uit een centrale spot die twee dimlichten opsplitst. Positielichten bovenaan het stuurgondel creëren een stijlvol, eigentijds vooraanzicht. Het LED-achterlicht en de richtingaanwijzers werden opnieuw uitgetekend en staan netjes aan de aluminium handvatten voor de passagier.

Bij een SH is functie even belangrijk als vorm. De rijpositie blijft geschikt voor rijders van erg veel verschillende grootte en zorgt voor een relaxte, rechtop positie en een uitstekend zicht rondom. De totale lengte van de machine is 2.160 mm met 742 mm breedte en 1.161 mm hoogte. De grondspeling is minimaal 131 mm.

Onder het zadel is voldoende ruimte voor een integraalhelm. Zadelhoogte is een toegankelijke 805 mm (slechts 5 mm meer dan de SH125/150). Een USB Type C-oplaadpoort staat je toe om je mobiele toestel op te laden onderweg. De treeplank van de SH (435 mm breed) maakt het gemakkelijk om bagage mee te nemen en helpt de rijder om op- en af te stappen. Een inklapbaar haakje aan het voorste paneel voegt nog meer gebruiksgemak toe.

Het nieuwe LCD-dashboard geeft alle waarschuwingslampjes – ook voor HSTC en ABS – netjes weer rond de centrale digitale snelheidsmeter en toerenteller. Alle handelingen voor het dashboard zijn uit te voeren via de A/B-knoppen aan de linkerstuurhelft.

312729 2021 HONDA SH350i

De richtingaanwijzers van de SH350i hebben een noodstopsignaal (ESS) dat automatisch uitschakelt. Wanneer het ABS een bruusk remmanoeuvre detecteert zullen de waarschuwingslichten beginnen knipperen om andere weggebruikers te waarschuwen.

Extra gebruiksgemak onderweg is er dankzij de Smart Key. Het systeem beheert de ontsteking en de vergrendeling van het opslagcompartiment, net als de optionele 35 l topkoffer. Met de Smart Key in de (broek)zak ontgrendelt de koffer en vergrendelt opnieuw automatisch wanneer je wegwandelt. Kan ook met de sleutel zelf vergrendeld worden.

Frame
• Verfijnd stalen underbone frame om gewicht te besparen
• 35 mm telescopische voorvorkpoten en dubbele schokbrekers achteraan
• Stabiliteit dankzij het 16 inch voor- en achterwiel

Het frame van de SH350i levert de gekende stuurbaarheid en controle in alle rijomstandigheden. Het nieuwe model, met herziene buisdiameters, wanddiktes en materiaalkeuze van sommige compartimenten, verbetert de stabiliteit bij hoge snelheid en bespaart daarbovenop 1 kilogram gewicht.

De 35 mm telescopische voorvorken, dubbele schokbrekers achteraan, aluminium swingarm en het Oleo linksysteem onder het motorblok zorgen voor subtiele schokabsorptie en helpen bij de stuurbaarheid. Balhoofdhoek en naloop staan op 27°5’ en 99 mm met een wielbasis van 1.452 mm. Het stuur heeft een draaihoek van 45° ten opzichte van het centrum. Rijklaar gewicht is 174 kg.

De bandmaat vooraan is 110/70-16 en 130/70-16 achteraan. Tweekanaals ABS ondersteunt de enkelvoudige remschijf met 256 mm diameter vooraan en de enkelvoudige remschijf van 256 mm diameter achteraan.

Accessories
Een collectie van Genuine Honda Accessories is beschikbaar voor de SH350i. Onder andere:
35 liter Smart topkoffer en bagagedragerkit
Windscherm en knokkelbescherming
Verwarmde handvatten
Scooterdeken

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Naast de vandaag gepresenteerde supernaked Tuono V4 en V4 Factory heeft Aprilia ook de vernieuwde 2021 Aprilia RSV4 en RSV4 Factory geïntroduceerd....
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Na de Aprilia Tuono 660 en de Aprilia Tuono V4X komt Aprilia nu met de reguliere Aprilia V4 en Aprilia V4 Factory. Beide modelvarianten van de V4 z...
KNMV wil groots evenement op 11 en 12 september 2021
KNMV wil groots evenement  op 11 en 12 september 2021
Wat er precies te gebeuren staat, blijft nog even onduidelijk, maar de KNMV wil op 11 en 12 september 2021 een 'groots nieuw evenement' organi...
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
Nadat Giovanni Castiglioni eerder deze week aankondigde een nieuwe designbedrijf te starten, komt MV Agusta nu met een persbericht waarin een nieuw...
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Enige tijd geleden kondigde Harley-Davidson de reorganisatie plannen genaamd 'The Rewire' aan. Inmiddels laat Harley weten dat The Rewire is voltoo...

Motorsport

Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
In de laatste etappe van de 2021 Dakar Rally is het Honda fabriekscoureur Kevin Benavides gelukt de leiding in het klassement vast te houden, de Ar...
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
De 11e etappe van vandaag in de 2021 Dakar werd al voor de rally als zéér zwaar, met misschien wel de moeilijkste special aangeduid. Het scheelde w...
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
 Ook vandaag moest er weer een grote naam de Dakar 2021 na een val verlaten, deze keer was het zelfs klassementsleider Nacho Cornejo, voluit J...
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
De 2021 Dakar Rally verloor vandaag twee belangrijke kanshebbers voor de overwinning: Toby Price (KTM) kwam ten val en de Yamaha van Ross Branch ga...
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Na de tweede dag van de marathonetappe leidt Jose "Nacho" Cornejo het klassement. Dat is voor een tweede dag op rij dat dezelfde motorrijder bovena...

Motorprijzen

KTM motoren prijslijst 2021
KTM motoren prijslijst 2021
Op de voorlopige prijslijst van KTM ontbreken begin 2021 nog een aantal modellen, waarvoor blijkbaar (nog) geen Euro5-versie beschikbaar is, maar d...
BMW Motorrad prijslijst 2021
BMW Motorrad prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van BMW Motorrad Nederland staan een aantal nieuwe modellen, waaronder de lichte G310R en G310GS adventure, de S1000R naked b...
SWM prijslijst 2021
SWM prijslijst 2021
De historie van SWM is roemrucht, met vele verschillende hoofdstukken. De meeste recente aflevering draait om een samenwerking tussen de overgeblev...
FB Mondial prijslijst 2021
FB Mondial prijslijst 2021
Ook FB Mondial is een Chinees product met een klassieke Europese naam, zoals meer merken van importorganisatie BW Import dat zijn. Vooral in België...
Orcal prijslijst 2021
Orcal prijslijst 2021
Feitelijk is Orcal nog nauwelijks aanwezig in Nederland, maar onder aanvoering van importeur BW Import wordt er vanuit België hard aan een dealerne...

Motorbranche

Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Het kabinet heeft besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. De geldende maatregelen voor de mobiliteitssector...
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
Volgens gegevens van de Italiaanse beursexperts van Finaria daalde de wereldwijde omzet van motorfietsen met 18% tot 108,8 miljard US dollar in 202...
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daa...
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
De motorkledingketen MKC Moto heeft bekend gemaakt dat zij per direct MotoReflex uit Kortrijk (B) hebben overgenomen. De bekende gezichten van het ...
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Nadat BOVAG gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK, is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede...

Motorvacatures

MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
Tijd voor een nieuwe route in 2021? Volg je de mbo-opleiding Motorfietstechnicus of ben je al een ervaren monteur? In beide gevallen nodigen wij je...
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
Heb je iets met motorfietsen, ben je commercieel-technisch aangelegd en wou je altijd al van je hobby je werk maken, check dan deze vacature.Tracti...
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
Ben je een talent op logistiek gebied, heb je interesse in motorsport, check dan deze vacture. Tractive Suspension in Cuijk levert met bijna 30 med...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...

Persberichten

2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van...
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken mochten de Belgische motorwinkels in 2020 gedurende 2 periodes geen klanten ontvangen. Je zou e...
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar ...
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Monimoto is een anti-diefstal smart tracking systeem dat je actief opbelt wanneer het nodig is. Het systeem werkt door middel van een Monimoto...
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
Tijdens 3 weekends in januari openen bijna 500 Belgische motordealers hun deuren voor het eerste Popup Motosalon op op16 & 17, 23 & 34 en 3...

Plaats Reactie


{rsform 3}