Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

In de belangrijkste steden over heel Europa zie je twee in het oog springende letters voortdurend rondrijden: SH. De laatste 36 jaar verkocht Honda meer dan een miljoen SH-scooters overheen heel Europa, wat de SH een merk-in-een-merk maakt, bekrachtigd door Honda’s befaamde bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Met zijn compacte, toegankelijke design met vlakke vloer en een 16 inch voor- en achterwiel bracht de SH300i in 2007 alles wat de SH-naam typeert, maar voegde het ook iets extra’s toe: een krachtige motor die maximaal respons levert voor zowel gebruik in de stad als daar buiten.

In 2015 was de SH300i de eerste EURO4-compatibele Honda en verbeterde het motorkoppel en de zuinigheid van het blok. Ook het uiterlijk werd gespierder en het vernieuwde frame zorgde voor meer opbergruimte zonder dat de vlijmscherpe stuurbaarheid ingeperkt werd. 2019 zag de toevoeging van Honda Selectable Torque Control (HSTC) en bediening via Smart Key. Het verhaal van de SH350i krijgt een vervolg in 2021 met een grotere motorinhoud en dus meer vermogen en koppel. De elegante restyling verstevigt verder de status van de perfecte allround scooter.

Modeloverzicht

De 50 cc extra motorcapaciteit resulteert in 16% meer piekvermogen (tot 21,5 kW) en het nieuwe eSP+-motorblok van de SH350i is aanzienlijk krachtiger doorheen het hele toerengebied met snellere acceleratie en een hogere topsnelheid. Het is ook EURO5-compatibel.

Het hernieuwde frame spaart gewicht uit. De styling is compleet nieuw en geldt als een gestroomlijnde evolutie van de SH-formule die draait om compacte en handige toepasbaarheid, eenvoudig om te rijden én te parkeren. Een USB-oplaadpoort onder het zadel vervangt de ACC-oplader en het LCD-dashboard is nieuw.

De 2021 SH350i zal te verkrijgen zijn in volgende kleurstellingen: Mat Carnelian Red Metallic, Mat Ruthenium Silver Metallic en Pearl Cool White
Black.

312718 2021 HONDA SH350i

Belangrijkste kenmerken

Motor
• 330cc motor genereert 3 kW extra piekvermogen @ 7.500 tpm en 4,8 Nm meer koppel bij 5.250 tpm.
• Enhanced Smart Power + (eSP+)-technologie verzekert een zuinig verbruik van 3,33 l/100 km (30km/l) in WMTC-mode, EURO5-compatibel
• 10% lichtere krukas
• Gasklephuis vergroot naar 36 mm (was 34 mm)
• Inlaatklepdiameters vergroot naar 28 mm (was 27 mm)
• Nieuwe oliesproeier voor zuiger voor efficiëntere koeling en verbranding
• Gemoderniseerde inlaat- en uitlaatpoorten voor beter efficiëntie
• Hertekende demper met slechts twee kampers
• Hydraulische nokkenkettingspanner en spoelpomp om interne frictie te reduceren

De nieuwe ‘enhanced Smart Power+’-motor in de SH350i is minder belastend voor het milieu en werkt als krachtige aandrijfbron dankzij verregaande technologieën om wrijving te reduceren

312720 2021 HONDA SH350i

Dankzij de extra 50 cc (van 179 cc naar 330 cc, zonder toenemend rijklaar gewicht) produceert de vloeistofgekoelde, SOHC-motor met vier kleppen een piekvermogen van 21,6 kW @ 7.500 tpm, ten opzichte van 18,5 kW bij het vorige model. Maximaal koppel is 32 Nm bij 5.250 tpm. De grafiek van de rollenbank schetst het volledige plaatje en toont dat zowel vermogen als koppel aanzienlijk stijgen vanaf 3.500 tpm. Vanuit stilstand legt de SH350i de eerste 200 meter 0,7 seconden sneller af, in 10,2 seconden.

De extra cc’s komen vanuit een grotere boring, van 72 mm naar 77 mm en een grotere slag, 70,7 mm. De compressieratio is 10.5:1. Om de grotere capaciteit ten volle te benutten werden de lengte en timing van de klepverplaatsing geoptimaliseerd. Ten opzichte van het vorige model zijn het sluiten van de inlaatklep en de open/sluittijd van de uitlaatklep met 5° vertraagd. De opening van de klep werd ook 0,3 mm vergroot. De inlaatkleptiming blijft onveranderd.

De krukas is nu 10% lichter. De afmetingen van de krukashals bleven onveranderd en de sterkte en stijfheid van het geheel kunnen de verhoogde output probleemloos verwerken. De roltuimelaar, krukasglijlager en gesloten carter zorgen voor langdurige betrouwbaarheid en een krachtige prestatie. Om zuigerkoeling te verbeteren spuit een oliesproeier olie recht naar de achterkant van de zuiger, net zoals bij de Honda CRF450R. Dat versterkt de ontstekingstiming en verbetert het verbrandingsresultaat. De oliecapaciteit is 1,85 liter.

Het gasklephuis vergroot van 34 mm naar 36 mm en de inlaatkleppen vergroten tot met 1 mm tot 28 mm, wat de efficiënte ten goede komt. De luchtfilterkast heeft een capaciteit van 5,5 liter. In- en uitlaatpoorten zijn volledige hertekend. De inlaatpoort trekt nu efficiënter lucht binnen dankzij een sterkere luchtstroom binnenin de cilinder wat zorgt voor consistentere benzineverbranding. De uitlaatgassen worden via een rechte uitlaatpoort weggestuurd, ter vervanging van de gebogen uitlaatpoort, voor een betere efficiëntie.

Om uitlaatgasweerstand te verminderen is de nieuwe demper uitgerust met twee in plaats van drie kamers. Verbeteringen aan de verbinding van de expansiekamer en aan de omvang en plaatsing van de katalysator verbeteren gasstroom en gaszuivering. Een 5 mm offset cilinder vermindert de interne wrijving, net als de introductie van een hydraulische nokkenkettingspanner en een spoelpomp. De pomp vermindert de interne druk in het blok en reduceert ook pompverliezen, interne rotatiewrijving en oliebeweging. Een nieuwe balansas vermindert trillingen en draagt bij tot een vlotte, aangename rijervaring.

De automatische centrifugaalkoppeling bedient het V-MATIC schakelmechanisme (waarvan de ratio’s afgesteld zijn voor snelle reactie bij lage snelheid en slimme acceleratie) en de eindaandrijvingsriem. De motorcover werd aangepast om perfect aan te sluiten bij het nieuwe koetswerk.

Het motorblok van de SH350i is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). Dat systeem detecteert elk snelheidsverschil tussen voor- en achterband, berekent de wielslip en past vervolgens het geleverde motorkoppel aan via het injectiesysteem om achterwieltractie terug te winnen. Het HSTC kan je ook uitschakelen via een bediening aan de linkerstuurhelft. Een knipperende ‘T’ op het digitale dashboard geeft aan wanneer het systeem in werking treedt.

Het blok haalt nu ook EURO5-norm, wat sinds 1 januari 2020 een aanzienlijk strengere uitstootrestrictie oplegt ten opzichte van EURO4. De vereisten omvatten een substantiële reductie van toegestane uitstoot van carbonmonoxide, een afnamen van meer dan 40% van de totale uitstoot van koolwaterstof, strengere ontstekingsfoutdetectie en de introductie van een limiet op fijnstofdeeltjes.

Het benzineverbruik is een opperzuinige 3,33l/100km (30 km/l) in WMTC-mode. Met een benzinecapaciteit van 9,1 liter geeft dat een bereik van ongeveer 270 km.

Styling & Equipment
• De SH-stijl evolueert en behoudt de typische vlakke vloer
• USB Type C-oplaadpoort onder het zadel
• Nieuw LCD-display
• Noodstopsignaal waarschuwt andere weggebruikers bij bruusk remmen

De SH350i markeert zijn aanwezigheid op de weg met de typische premium SH-lijnen en een gloednieuw design dat voortbouwt op de uitstraling van de populaire kleine broer, de SH125i. ‘Gespierd’ en ‘oppervlaktespanning’ zijn de te hanteren trefwoorden. Het nieuwe ‘gezicht’ springt in het oog: de LED-koplamp bestaat uit een centrale spot die twee dimlichten opsplitst. Positielichten bovenaan het stuurgondel creëren een stijlvol, eigentijds vooraanzicht. Het LED-achterlicht en de richtingaanwijzers werden opnieuw uitgetekend en staan netjes aan de aluminium handvatten voor de passagier.

Bij een SH is functie even belangrijk als vorm. De rijpositie blijft geschikt voor rijders van erg veel verschillende grootte en zorgt voor een relaxte, rechtop positie en een uitstekend zicht rondom. De totale lengte van de machine is 2.160 mm met 742 mm breedte en 1.161 mm hoogte. De grondspeling is minimaal 131 mm.

Onder het zadel is voldoende ruimte voor een integraalhelm. Zadelhoogte is een toegankelijke 805 mm (slechts 5 mm meer dan de SH125/150). Een USB Type C-oplaadpoort staat je toe om je mobiele toestel op te laden onderweg. De treeplank van de SH (435 mm breed) maakt het gemakkelijk om bagage mee te nemen en helpt de rijder om op- en af te stappen. Een inklapbaar haakje aan het voorste paneel voegt nog meer gebruiksgemak toe.

Het nieuwe LCD-dashboard geeft alle waarschuwingslampjes – ook voor HSTC en ABS – netjes weer rond de centrale digitale snelheidsmeter en toerenteller. Alle handelingen voor het dashboard zijn uit te voeren via de A/B-knoppen aan de linkerstuurhelft.

312729 2021 HONDA SH350i

De richtingaanwijzers van de SH350i hebben een noodstopsignaal (ESS) dat automatisch uitschakelt. Wanneer het ABS een bruusk remmanoeuvre detecteert zullen de waarschuwingslichten beginnen knipperen om andere weggebruikers te waarschuwen.

Extra gebruiksgemak onderweg is er dankzij de Smart Key. Het systeem beheert de ontsteking en de vergrendeling van het opslagcompartiment, net als de optionele 35 l topkoffer. Met de Smart Key in de (broek)zak ontgrendelt de koffer en vergrendelt opnieuw automatisch wanneer je wegwandelt. Kan ook met de sleutel zelf vergrendeld worden.

Frame
• Verfijnd stalen underbone frame om gewicht te besparen
• 35 mm telescopische voorvorkpoten en dubbele schokbrekers achteraan
• Stabiliteit dankzij het 16 inch voor- en achterwiel

Het frame van de SH350i levert de gekende stuurbaarheid en controle in alle rijomstandigheden. Het nieuwe model, met herziene buisdiameters, wanddiktes en materiaalkeuze van sommige compartimenten, verbetert de stabiliteit bij hoge snelheid en bespaart daarbovenop 1 kilogram gewicht.

De 35 mm telescopische voorvorken, dubbele schokbrekers achteraan, aluminium swingarm en het Oleo linksysteem onder het motorblok zorgen voor subtiele schokabsorptie en helpen bij de stuurbaarheid. Balhoofdhoek en naloop staan op 27°5’ en 99 mm met een wielbasis van 1.452 mm. Het stuur heeft een draaihoek van 45° ten opzichte van het centrum. Rijklaar gewicht is 174 kg.

De bandmaat vooraan is 110/70-16 en 130/70-16 achteraan. Tweekanaals ABS ondersteunt de enkelvoudige remschijf met 256 mm diameter vooraan en de enkelvoudige remschijf van 256 mm diameter achteraan.

Accessories
Een collectie van Genuine Honda Accessories is beschikbaar voor de SH350i. Onder andere:
35 liter Smart topkoffer en bagagedragerkit
Windscherm en knokkelbescherming
Verwarmde handvatten
Scooterdeken

Share

  • 650 dsx
  • 700 cl-x


Laatste Nieuws

Motornieuws

Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
In een Europese enquête heeft FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) motorrijders uit verschillende landen gevraagd hoe zij denk...
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
BMW Motorrad laat haar klanten in Duitsland weten dat bepaalde gefreesde voetsteunen uit het accessoire assortiment voor de GS-modellen, in individ...
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Honda heeft een terugroepactie ingezet op de CB500F, CB500X en CBR500R. Het probleem dat kan ontstaan is dat er drukverlies kan optreden in de ABS ...
CBR geeft tips om sneller te slagen bij rijexamen. Ook voor motorrijders!
CBR geeft tips om sneller te slagen bij rijexamen. Ook voor motorrijders!
Het CBR begint met een social media-campagne om ervoor te zorgen dat -vooral jongeren- zich beter voorbereiden op het rijexamen. In eerste instanti...
Occasionverkoop motorfietsen daalt weer in augustus 2021
Occasionverkoop motorfietsen daalt weer in augustus 2021
Na de stijging van vorige maand zijn er in augustus 2021 weer minder tweedehands motorfietsen verkocht tegenover augustus 2020. Augustus was goed v...

Motorsport

Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
De legendarische motorcoureur Boet van Dulmen is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeval in Ammerzoden. Van Dulmen startte tussen 1975 en 1...
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio "Tony" Cairoli stopt na dit seizoen met motorcross op het hoogste niveau, zo maakte de Italiaan vandaag -toch no...
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
In het Nederlandse wegracekampioenschap op het hoogste niveau, het International Dutch Championship, is onrust ontstaan omdat organisator CRT aange...
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Francesco (Pecco) Bagnaia heeft op Aragon zijn allereerste MotoGP zege geboekt. De jonge Italiaan leidde de race vanaf de start, de enige die zijn ...
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Komend weekend wordt in Spanje de dertiende Grand Prix van het seizoen 2021 verreden op het Motorland Aragon Circuit. Hieronder het tijdschema voor...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Nadat motorfabrikant Kawasaki recent in een mail aan dealers haar excuses voor de huidige leveringsproblemen maakte, komt het bedrijf nu ook met op...
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Uit nieuw onderzoek van Oxford Economics blijkt dat de motorfietssector in Europa ongeveer 389.000 banen oplevert, zoals in de productie van voertu...
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
MotorCentraal heeft Marije van Ettekoven aangesteld als Sales Manager voor de populaire motorwebsites Nieuwsmotor, Testmotor, Cruizem, Oliepeil en ...
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Evenals in juli, kent de motormarkt in België ook in augustus een flinke daling. In totaal zijn er afgelopen maand 2167 motorfietsen op kenteken ge...
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha is nog steeds marktleider in Nederland qua verkoop van motorfietsen. Het Japanse motormerk registeerde ook in de maand augustus de meeste ni...

Motorvacatures

MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
Ben jij een commercieel talent en ben jij op zoek naar een commerciële functie? Heb jij gevoel voor service en ben je ambitieus? Wij zijn op zoek n...
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
Ben jij gek op fashion, vind je het leuk om mensen de juiste outfit te adviseren en heb jij passie voor het merk Harley-Davidson? Dan zoeken wij jo...
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
Tsubakimoto Chain Co. met hoofdkantoor in Osaka, Japan, is een toonaangevende wereldwijde producent van mechanische aandrijfcomponenten; met een st...
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
Voor onze nieuwe prachtige motorkledingwinkel in Amsterdam zijn we per direct op zoek naar parttime/fulltime verkoop-adviseurs.Heb jij net als wij ...
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
Van de Kuinder Motoren in Hilversum is een familiebedrijf dat 93 jaar bestaat. Sinds begin 2015 zijn wij exclusief Yamaha dealer. Naast de verkoop ...

Persberichten

Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
De nieuwe Speed Triple 1200 RR reflecteert de trotse traditie die de automotive wereld in het VK kenmerkt en combineert Britse elegantie met meesle...
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Je kan vanaf nu de nieuwe CFMOTO 700CL-X testen ! Via de website kan je een testrit aanvragen bij een dealer bij jou in de buurt.  De nieuwe ...
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Onderscheid je van de rest en laat ze vooral jouw sporen zien. De KTM 350 EXC-F Factory Edition voor 2022 is gebouwd voor iedere rijder die op zoek...
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
Wat als je de handige, flexibele eigenschappen van een motorfiets zou kunnen combineren met die van een fiets? Zodat niet alleen de wegen, maar ook...
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad een week voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit. Het...

Plaats Reactie


{rsform 3}