Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

Alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter

In de belangrijkste steden over heel Europa zie je twee in het oog springende letters voortdurend rondrijden: SH. De laatste 36 jaar verkocht Honda meer dan een miljoen SH-scooters overheen heel Europa, wat de SH een merk-in-een-merk maakt, bekrachtigd door Honda’s befaamde bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Met zijn compacte, toegankelijke design met vlakke vloer en een 16 inch voor- en achterwiel bracht de SH300i in 2007 alles wat de SH-naam typeert, maar voegde het ook iets extra’s toe: een krachtige motor die maximaal respons levert voor zowel gebruik in de stad als daar buiten.

In 2015 was de SH300i de eerste EURO4-compatibele Honda en verbeterde het motorkoppel en de zuinigheid van het blok. Ook het uiterlijk werd gespierder en het vernieuwde frame zorgde voor meer opbergruimte zonder dat de vlijmscherpe stuurbaarheid ingeperkt werd. 2019 zag de toevoeging van Honda Selectable Torque Control (HSTC) en bediening via Smart Key. Het verhaal van de SH350i krijgt een vervolg in 2021 met een grotere motorinhoud en dus meer vermogen en koppel. De elegante restyling verstevigt verder de status van de perfecte allround scooter.

Modeloverzicht

De 50 cc extra motorcapaciteit resulteert in 16% meer piekvermogen (tot 21,5 kW) en het nieuwe eSP+-motorblok van de SH350i is aanzienlijk krachtiger doorheen het hele toerengebied met snellere acceleratie en een hogere topsnelheid. Het is ook EURO5-compatibel.

Het hernieuwde frame spaart gewicht uit. De styling is compleet nieuw en geldt als een gestroomlijnde evolutie van de SH-formule die draait om compacte en handige toepasbaarheid, eenvoudig om te rijden én te parkeren. Een USB-oplaadpoort onder het zadel vervangt de ACC-oplader en het LCD-dashboard is nieuw.

De 2021 SH350i zal te verkrijgen zijn in volgende kleurstellingen: Mat Carnelian Red Metallic, Mat Ruthenium Silver Metallic en Pearl Cool White
Black.

312718 2021 HONDA SH350i

Belangrijkste kenmerken

Motor
• 330cc motor genereert 3 kW extra piekvermogen @ 7.500 tpm en 4,8 Nm meer koppel bij 5.250 tpm.
• Enhanced Smart Power + (eSP+)-technologie verzekert een zuinig verbruik van 3,33 l/100 km (30km/l) in WMTC-mode, EURO5-compatibel
• 10% lichtere krukas
• Gasklephuis vergroot naar 36 mm (was 34 mm)
• Inlaatklepdiameters vergroot naar 28 mm (was 27 mm)
• Nieuwe oliesproeier voor zuiger voor efficiëntere koeling en verbranding
• Gemoderniseerde inlaat- en uitlaatpoorten voor beter efficiëntie
• Hertekende demper met slechts twee kampers
• Hydraulische nokkenkettingspanner en spoelpomp om interne frictie te reduceren

De nieuwe ‘enhanced Smart Power+’-motor in de SH350i is minder belastend voor het milieu en werkt als krachtige aandrijfbron dankzij verregaande technologieën om wrijving te reduceren

312720 2021 HONDA SH350i

Dankzij de extra 50 cc (van 179 cc naar 330 cc, zonder toenemend rijklaar gewicht) produceert de vloeistofgekoelde, SOHC-motor met vier kleppen een piekvermogen van 21,6 kW @ 7.500 tpm, ten opzichte van 18,5 kW bij het vorige model. Maximaal koppel is 32 Nm bij 5.250 tpm. De grafiek van de rollenbank schetst het volledige plaatje en toont dat zowel vermogen als koppel aanzienlijk stijgen vanaf 3.500 tpm. Vanuit stilstand legt de SH350i de eerste 200 meter 0,7 seconden sneller af, in 10,2 seconden.

De extra cc’s komen vanuit een grotere boring, van 72 mm naar 77 mm en een grotere slag, 70,7 mm. De compressieratio is 10.5:1. Om de grotere capaciteit ten volle te benutten werden de lengte en timing van de klepverplaatsing geoptimaliseerd. Ten opzichte van het vorige model zijn het sluiten van de inlaatklep en de open/sluittijd van de uitlaatklep met 5° vertraagd. De opening van de klep werd ook 0,3 mm vergroot. De inlaatkleptiming blijft onveranderd.

De krukas is nu 10% lichter. De afmetingen van de krukashals bleven onveranderd en de sterkte en stijfheid van het geheel kunnen de verhoogde output probleemloos verwerken. De roltuimelaar, krukasglijlager en gesloten carter zorgen voor langdurige betrouwbaarheid en een krachtige prestatie. Om zuigerkoeling te verbeteren spuit een oliesproeier olie recht naar de achterkant van de zuiger, net zoals bij de Honda CRF450R. Dat versterkt de ontstekingstiming en verbetert het verbrandingsresultaat. De oliecapaciteit is 1,85 liter.

Het gasklephuis vergroot van 34 mm naar 36 mm en de inlaatkleppen vergroten tot met 1 mm tot 28 mm, wat de efficiënte ten goede komt. De luchtfilterkast heeft een capaciteit van 5,5 liter. In- en uitlaatpoorten zijn volledige hertekend. De inlaatpoort trekt nu efficiënter lucht binnen dankzij een sterkere luchtstroom binnenin de cilinder wat zorgt voor consistentere benzineverbranding. De uitlaatgassen worden via een rechte uitlaatpoort weggestuurd, ter vervanging van de gebogen uitlaatpoort, voor een betere efficiëntie.

Om uitlaatgasweerstand te verminderen is de nieuwe demper uitgerust met twee in plaats van drie kamers. Verbeteringen aan de verbinding van de expansiekamer en aan de omvang en plaatsing van de katalysator verbeteren gasstroom en gaszuivering. Een 5 mm offset cilinder vermindert de interne wrijving, net als de introductie van een hydraulische nokkenkettingspanner en een spoelpomp. De pomp vermindert de interne druk in het blok en reduceert ook pompverliezen, interne rotatiewrijving en oliebeweging. Een nieuwe balansas vermindert trillingen en draagt bij tot een vlotte, aangename rijervaring.

De automatische centrifugaalkoppeling bedient het V-MATIC schakelmechanisme (waarvan de ratio’s afgesteld zijn voor snelle reactie bij lage snelheid en slimme acceleratie) en de eindaandrijvingsriem. De motorcover werd aangepast om perfect aan te sluiten bij het nieuwe koetswerk.

Het motorblok van de SH350i is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). Dat systeem detecteert elk snelheidsverschil tussen voor- en achterband, berekent de wielslip en past vervolgens het geleverde motorkoppel aan via het injectiesysteem om achterwieltractie terug te winnen. Het HSTC kan je ook uitschakelen via een bediening aan de linkerstuurhelft. Een knipperende ‘T’ op het digitale dashboard geeft aan wanneer het systeem in werking treedt.

Het blok haalt nu ook EURO5-norm, wat sinds 1 januari 2020 een aanzienlijk strengere uitstootrestrictie oplegt ten opzichte van EURO4. De vereisten omvatten een substantiële reductie van toegestane uitstoot van carbonmonoxide, een afnamen van meer dan 40% van de totale uitstoot van koolwaterstof, strengere ontstekingsfoutdetectie en de introductie van een limiet op fijnstofdeeltjes.

Het benzineverbruik is een opperzuinige 3,33l/100km (30 km/l) in WMTC-mode. Met een benzinecapaciteit van 9,1 liter geeft dat een bereik van ongeveer 270 km.

Styling & Equipment
• De SH-stijl evolueert en behoudt de typische vlakke vloer
• USB Type C-oplaadpoort onder het zadel
• Nieuw LCD-display
• Noodstopsignaal waarschuwt andere weggebruikers bij bruusk remmen

De SH350i markeert zijn aanwezigheid op de weg met de typische premium SH-lijnen en een gloednieuw design dat voortbouwt op de uitstraling van de populaire kleine broer, de SH125i. ‘Gespierd’ en ‘oppervlaktespanning’ zijn de te hanteren trefwoorden. Het nieuwe ‘gezicht’ springt in het oog: de LED-koplamp bestaat uit een centrale spot die twee dimlichten opsplitst. Positielichten bovenaan het stuurgondel creëren een stijlvol, eigentijds vooraanzicht. Het LED-achterlicht en de richtingaanwijzers werden opnieuw uitgetekend en staan netjes aan de aluminium handvatten voor de passagier.

Bij een SH is functie even belangrijk als vorm. De rijpositie blijft geschikt voor rijders van erg veel verschillende grootte en zorgt voor een relaxte, rechtop positie en een uitstekend zicht rondom. De totale lengte van de machine is 2.160 mm met 742 mm breedte en 1.161 mm hoogte. De grondspeling is minimaal 131 mm.

Onder het zadel is voldoende ruimte voor een integraalhelm. Zadelhoogte is een toegankelijke 805 mm (slechts 5 mm meer dan de SH125/150). Een USB Type C-oplaadpoort staat je toe om je mobiele toestel op te laden onderweg. De treeplank van de SH (435 mm breed) maakt het gemakkelijk om bagage mee te nemen en helpt de rijder om op- en af te stappen. Een inklapbaar haakje aan het voorste paneel voegt nog meer gebruiksgemak toe.

Het nieuwe LCD-dashboard geeft alle waarschuwingslampjes – ook voor HSTC en ABS – netjes weer rond de centrale digitale snelheidsmeter en toerenteller. Alle handelingen voor het dashboard zijn uit te voeren via de A/B-knoppen aan de linkerstuurhelft.

312729 2021 HONDA SH350i

De richtingaanwijzers van de SH350i hebben een noodstopsignaal (ESS) dat automatisch uitschakelt. Wanneer het ABS een bruusk remmanoeuvre detecteert zullen de waarschuwingslichten beginnen knipperen om andere weggebruikers te waarschuwen.

Extra gebruiksgemak onderweg is er dankzij de Smart Key. Het systeem beheert de ontsteking en de vergrendeling van het opslagcompartiment, net als de optionele 35 l topkoffer. Met de Smart Key in de (broek)zak ontgrendelt de koffer en vergrendelt opnieuw automatisch wanneer je wegwandelt. Kan ook met de sleutel zelf vergrendeld worden.

Frame
• Verfijnd stalen underbone frame om gewicht te besparen
• 35 mm telescopische voorvorkpoten en dubbele schokbrekers achteraan
• Stabiliteit dankzij het 16 inch voor- en achterwiel

Het frame van de SH350i levert de gekende stuurbaarheid en controle in alle rijomstandigheden. Het nieuwe model, met herziene buisdiameters, wanddiktes en materiaalkeuze van sommige compartimenten, verbetert de stabiliteit bij hoge snelheid en bespaart daarbovenop 1 kilogram gewicht.

De 35 mm telescopische voorvorken, dubbele schokbrekers achteraan, aluminium swingarm en het Oleo linksysteem onder het motorblok zorgen voor subtiele schokabsorptie en helpen bij de stuurbaarheid. Balhoofdhoek en naloop staan op 27°5’ en 99 mm met een wielbasis van 1.452 mm. Het stuur heeft een draaihoek van 45° ten opzichte van het centrum. Rijklaar gewicht is 174 kg.

De bandmaat vooraan is 110/70-16 en 130/70-16 achteraan. Tweekanaals ABS ondersteunt de enkelvoudige remschijf met 256 mm diameter vooraan en de enkelvoudige remschijf van 256 mm diameter achteraan.

Accessories
Een collectie van Genuine Honda Accessories is beschikbaar voor de SH350i. Onder andere:
35 liter Smart topkoffer en bagagedragerkit
Windscherm en knokkelbescherming
Verwarmde handvatten
Scooterdeken

Share

  • ftr
  • chief

Laatste Nieuws

Motornieuws

Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Waar vooral kleinere merken zich vol op elektrische aandrijving richten, lijkt dat bij de grote motormerken juist het tegenovergestelde; geen enkel...
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
De meeste Nederlandse motorrijders tanken premiumbenzine, waarvoor sinds kort de prijs in veel gevallen op of boven de 2 euro per liter ligt. ...
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
De gemeente Valkenswaard werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het Eurocircuit. Na de uitspraak van de rechtbank dat de provincie Brabant geen n...
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Door de redactie van Testmotor is de combinatie van een Sunlight T68 Adventure Edition met een Kawasaki Z400 in de 'garage' getest, wat nog een ing...
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
In de huidige hype rondom het afschaffen van fossiele brandstoffen, zet Indonesië, qua bevolking het op drie na grootste land ter wereld, ook in op...

Motorsport

Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Voor de wedstrijdzondag van de Dutch TT 2021, komend weekend op het TT-Circuit in Assen, zijn alle beschikbare 11.500 kaarten weliswaar verkocht, m...
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
Op de Sachsenring werd de GP van Duitsland verreden. De temperatuur was hoog met veel bewolking en een kans op regen. Espagaro start het best van a...
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Nadat dit seizoen achtereenvolgens Orla Chennaoui en Matt Roberts als MotoGP-presentator voor Eurosport Nederland werkten, zal in de komende twee M...
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
De TT Assen is al jarenlang het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Het motorspektakel beleeft op zondag 27 juni 2021 alweer zijn 90st...
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Op de avond waarop dit jaar eigenlijk de Senior TT race verreden zou worden kwam de organisatie van de Isle of Man TT met belangrijk nieuws voor de...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Het wordt steeds lastiger om aan nieuwe banden te komen, zo laten de leden van brancheorganisatie VACO in de laatste coronamonitor van de organisat...
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
In de maand mei van 2021 wisselden er 20.322 tweedehands motoren van eigenaar, dat is maar liefst 18,4 % minder dan dezelfde maand in 2020. To...
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
De motorfietsmarkt in België kent evenals in Nederland een stijging in het aantal motorfietsen afgelopen maand. In mei 2021 zijn er 9% meer motorfi...
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Bihr en de aandeelhouders van Paaschburg & Wunderlich kondigen vandaag aan dat Bihr 100% van Paaschburg & Wunderlich GmbH (hierna P&W) ...
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan samenwerken in de verkoop en ontwikkeling van uitlaten voor motorfietsen. Remus komt uit Oostenrijk en is...

Motorvacatures

MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
Ter versterking van ons team zijn we per direct op zoek naar een 1e motorfietstechnicus met enige jaren aantoonbare werkervaring. We verwachten van...
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
Heb jij een passie voor een mooie en goed georganiseerde showroom en dat bij een van de meest succesvolle motorkleding specialisten van Nederland? ...
MotorVacature: marketing stagiair KTM
MotorVacature: marketing stagiair KTM
Gedreven door de passie van meer dan 4000 medewerkers is KTM de grootste Europese motorfietsfabrikant met een omzet van meer dan € 1,5 miljard. We ...
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
Hoco Parts te Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
Hannamax Motorsport zoekt versterking!  Ben jij die technische enthousiasteling die onderdeel wil zijn van een jong dynamisch team, lees dan v...

Persberichten

2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
De 2022 KTM 450 Rally Factory Replica is gebouwd met als doel de competities te domineren en is klaar om de zwaarste meerdaagse rallyraces ter were...
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Na een populaire herintroductie in 2018 krijgt Honda’s iconische Monkey in 2022 een gloednieuwe luchtgekoelde motor met vijf versnellingen die hele...
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Na een geslaagde terugkeer naar de Europese straten in 2018 als de Super Cub 125 wordt de bestverkochte motorfiets ter wereld in 2022 EURO5-compati...
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
Op maandagavond 21 juni 2021 organiseert MotoShare samen met Zero Motorcycles en Energica de eerste EV-Ning-Ride, een toertocht voor elektrische mo...
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
Suzuki introduceert vandaag de nieuwe GSX-S950. Met dezelfde styling en rijwielgedeelte van de GSX-S1000, nu ook geschikt voor jongere motorrijders...

Plaats Reactie


{rsform 3}