Alles over de vernieuwde 2021 Honda PCX125 motorscooter

Alles over de vernieuwde 2021 Honda PCX125 motorscooter

De nieuwe PCX125 behoudt zijn unieke uitstraling en wordt meer volwassen, steviger en scherper. Behalve de opgefriste LED-verlichting kreeg het koetswerk ook meer opbergruimte onder het zadel, meer ruimte aan de vloer en een USB Type C-oplaadpoort. Een nieuw breedbeeld instrumentenpaneel geeft de nodige informatie weer en Honda’s Smart Key bedient de ontsteking en de zadelvergrendeling.

Het stalen buizenframe van de PCX125 werd hertekend en het enhanced Smart Power Plus (eSP+)-motorblok met vier kleppen is eveneens nieuw. De motor levert meer vermogen en koppel af en is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). De achtervering beschikt over een langere veerweg en beide bandenmaten zijn een maatje gegroeid.

De 2021 PCX125 komt in volgende kleurstellingen; Matt Dim Gray Metallic (nieuw), Pearl Jasmine White, Candy Luster Red en Matt Galaxy Black Metallic. 

Belangrijkste kenmerken

Styling & uitrusting
• Volledig vernieuwd koetswerk voor futuristische uitstraling
• Nieuwe LED-koplamp met het kenmerkende running light
• Meer ruimte onder het zadel; USB-oplaadpoort in het handschoenkastjes
• Smart Key bediening van ontsteking en zadelvergrendeling

Het koetswerk van de PCX125 – met een uitgesproken karakter en kleur – fungeert zoals steeds als een consistente ontwerpsignatuur die de voor- en achterkant soepel met elkaar verbindt. Dat zet zich ook voort in 2021 op een stevigere en scherpere wijze: het futuristische gevoel dat de PCX125 typeert is nu nog beter voelbaar.

De complete premium LED-verlichting onderscheidt de PCX125 van de groep. Het nieuwe ontwerp levert een typische lichtbundel af met vijf smalle paralellijnen. Het past bij het X-vormig achterlicht dat een intens 3D-effect aflevert dankzij de multi-optic technologie

2021 HONDA PCX125 headlight

De lijnen en hoeken werden subtiel hervormd voor een dramatischer effect. De voorkuip springt in het oog bovenaan en vloeit over in een elegant middendeel. Het iets grotere, zwarte scherm zorgt voor betere windbescherming zonder overdreven groot te zijn.

De vorm van het zadel maakt het eenvoudig om voet aan de grond te zetten en zorgt voor extra comfort voor rijder en passagier. Er is ook 30 mm meer voetruimte vooraan en aan de zijkanten. De zadelhoogte blijft 764 mm en is extra handelbaar dankzij de kruishoogte van 540 mm.

Onder het zadel is dan weer 2,4 liter meer ruimte voor opslag, wat het totaal op 30,4 liter brengt – ideaal voor een integraalhelm en meer. Je hebt nu ook een USB Type C-oplaadpoort in het handschoenenkastje ter vervanging van de ACC-oplader van het vorige model. Zelfs het klepje van de benzinetank werd opnieuw ontworpen en maakt het nu mogelijk om de tankdop even op te bergen tijdens het tanken.

Een Smart Key is een andere moderne toevoeging aan het arsenaal van de PCX125. Het systeem bedient zowel de hoofdontstekingsschakelaar als de opbergruimtes aan de scooter en kan ook de (optionele) Smart topkoffer van 35 liter openen en vergrendelen. De Smart Key blijft eenvoudigweg in je zak zitten wanneer je de topkoffer ontgrendelt en wanneer je wegwandelt, vergrendelt de topkoffer automatisch. Je kan ook de reguliere sleutel gebruiken.

Een nieuw breedbeeld centraal instrumentenpaneel presenteert alle informatie overzichtelijk en geordend in een gemakkelijk afleesbaar format. Een LCD-display met inversieweergave geeft de snelheid weer. Andere weergegeven informatie omvat een toerenteller, tripteller, benzinemeter, gemiddeld verbruik en start-stopindicator.

Het brede chroom stuur is typisch voor de PCX. Gemonteerd op traditionele stuurklemmen (met een geoptimaliseerde rubberdichtheid) zorgt het voor nauwkeurige bedienbaarheid en een leuke retro-toets.

De handgreep achteraan is dunner van vorm en spaart 310 gram uit ten opzichte van het vorige ontwerp. Het zorgt voor comfortabel en ondersteund houvast voor de passagier onderweg.

Motorblok
• Nieuw, krachtiger vloeistofgekoeld SOHC eSP+-motorblok met vier kleppen
• Honda Selectable Torque Control (HSTC) geïntegreerd voor 2021
• Start-/stoptechnologie en EURO5-compatibel

Het enhanced Smart Power Plus (eSP+) vloeistofgekoelde SOHC-motorblok met vier kleppen levert 12,3 pk (9,2 kW) @ 8.750 tpm met piekvermogen van 11,8 Nm @ 6.500 tpm. Boring x slag staat op 53,5 x 55,5 mm met een compressieratio van 11.5:1 (ten opzichte van 52,4 x 57,9 mm op het vorige model). De kortere slag maakt meer ruimte vrij voor twee extra kleppen en reduceert wrijving.

De acceleratie vanuit stilstand of rollend gaat erop vooruit en de PCX rijdt gemoedelijk aan 90 km/u. Topsnelheid is 98 km/u. Dankzij een benzine-efficiënt verbruik van 2,1l/100km (47,6 km/l), WMTC-mode, en een tankcapaciteit van 8,1 liter is de afstand tussen twee tankbeurten ongeveer 385 km.

Het nieuw toegevoegd Honda Selectable Torque Control (HSTC) geeft je zelfvertrouwen een boost onderweg. Wanneer de ‘T’ op het dashboard flikkert, grijpt het HSTC in om de tractie op het achterwiel te houden en wielspin te verminderen. Het systeem kan ook uitgeschakeld worden.

Honda’s eSP motorblok is uitgerust met de beste wrijvingsverminderingstechnologie. Slim verpakte items in het blok (zoals de oliepomp die in de krukas is ingebouwd) verhogen de efficiëntie. De compacte ontbrandingskamer en het PGM-FI injectiesysteem - met een gasklepdiameter van 28 mm, 2 mm groter – optimaliseren de ontbrandingssnelheid en de afkoeling.

Een offset cilinder reduceert wrijving die veroorzaakt wordt door contact tussen zuiger en de cilinderwand wat zorgt voor efficiënte overdracht van ontbrandingsenergie naar de krukas. Een geribde gietijzeren cilinderwand gaat elke verstoring aan de binnenste boordoorsnee tegen, wat zorgt voor minder spanning aan de zuigerveren.

Oliesproeiers aan de zuigers zorgen – net zoals toegepast bij de CRF450R MX competitiemotor – voor consistente koeling. Dat resulteert in betere ontstekingstiming en voorkomt abnormale verbranding. Een nieuwe hydraulische nokkenkettingspanner optimaliseert verder de efficiëntie: het reduceert interne vibraties, werkt stiller en verlaagt het benzineverbruik.

Een efficiënte radiator – geïntegreerd in de buitenkant van het rechtse carter – werkt met een kleine, lichte ventilator die wrijvingsverlies vermindert en de weerstand verlaagt. Drie lagewrijvingslagers, bestand zijn tegen de hardere klappen die ze moeten verwerken, verminderen de werkingsweerstand van het versnellingsmechanisme. Een geoptimaliseerde koppeling en riemschijven vullen de verbeterde prestatie aan.

De elektronisch gestuurde borstelloze ACG starter is een geïntegreerd component en staat rechtstreeks aan het uiteinde van de krukas gemonteerd. Het dient als startmotor en als alternator en doet de motor onmiddelijk draaien waardoor elk geluid dat voortkomt uit de tandwielen of uit de tandwieloverbrenging in de kiem gesmoord wordt.

Start-stoptechnologie zorgt ervoor dat de motor automatisch uitschakelt na drie seconden stationair draaien en wanneer de remmen ingedrukt zijn. Bij een draai aan het gashendel slaat de motor meteen weer aan. Dat gebeurt naadloos dankzij de ACG, het swing-backsysteem dat de krukas terugbrengt naar zijn positie net voor de luchtinlaat en een decompressiemechanisme dat krukasweerstand door compressie onderdrukt. De technologie controleert de status van de accu voortuderend en schakelt zichzelf uit indien nodig om de accu niet te laten leeglopen.

De 2021-update voorziet ook een opgefrist motorblokcover en swingarm om bij het nieuwe koetswerk te passen. De interne structuur van de demper werd gereviseerd en de katalysator verplaatst, wat resulteert in een betere gaszuivering en op die manier bijdraagt aan het halen van de EURO5-norm

Frame
• Nieuw stalen frame zorgt voor duurzaamheid en nauwkeurige wendbaarheid
• Dubbele schokdemper achteraan met grotere veerdiameter en langere veerweg voor verbeterd comfort
• Stijlvolle nieuwe wielen passend bij de opgefriste uitstraling. De grotere wielmaat verbetert de wegligging

De nieuwe PCX125 is opgebouwd rond een duplexstalen wiegframe dat de nodige duurzaamheid levert voor het ruwe leven op straat zonder daarbij in te boeten aan beweegbaarheid in het verkeer. Net als de gebruiksvriendelijk en de ergonomische rijpositie is dat een van de absolute sterktepunten van de PCX.

De wielbasis is 1.315 mm met 26° 30’ balhoofdhoek en 80 mm naloop. Rijklaar gewicht is 130 kg. Het stijlvolle nieuwe design van beide wielen past bij het nieuwe koetswerk. Het achterwiel is 13 inch, 1 inch kleiner. De bandenmaten zijn groter: 110/70-14 vooraan en 130/70-13 achter (ten opzichte van 100/80-14 en 120/70-14). De voorvorken van 31 mm diameter blijven onveranderd met een veerweg van 89 mm. Achteraan werd 10 mm extra slag toegevoegd voor 95 mm totaal. Stevigere veren zorgen voor een soepeler gevoel op de ruwe stadstraten.

De remkracht vooraan komt vanuit de tweezuigerklauw en de 220 mm diameter remschijf (met ABS), ondersteund door een 130 mm trommelrem achter.

Accessoires
De PCX125 is uitbreidbaar met enkele Honda Genuine Accessories zoals een windscherm en de Smart topkoffer van 35 liter. 

2021 HONDA PCX125 rearlight

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Naast de vandaag gepresenteerde supernaked Tuono V4 en V4 Factory heeft Aprilia ook de vernieuwde 2021 Aprilia RSV4 en RSV4 Factory geïntroduceerd....
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Na de Aprilia Tuono 660 en de Aprilia Tuono V4X komt Aprilia nu met de reguliere Aprilia V4 en Aprilia V4 Factory. Beide modelvarianten van de V4 z...
KNMV wil groots evenement op 11 en 12 september 2021
KNMV wil groots evenement  op 11 en 12 september 2021
Wat er precies te gebeuren staat, blijft nog even onduidelijk, maar de KNMV wil op 11 en 12 september 2021 een 'groots nieuw evenement' organi...
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
Nadat Giovanni Castiglioni eerder deze week aankondigde een nieuwe designbedrijf te starten, komt MV Agusta nu met een persbericht waarin een nieuw...
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Enige tijd geleden kondigde Harley-Davidson de reorganisatie plannen genaamd 'The Rewire' aan. Inmiddels laat Harley weten dat The Rewire is voltoo...

Motorsport

Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
In de laatste etappe van de 2021 Dakar Rally is het Honda fabriekscoureur Kevin Benavides gelukt de leiding in het klassement vast te houden, de Ar...
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
De 11e etappe van vandaag in de 2021 Dakar werd al voor de rally als zéér zwaar, met misschien wel de moeilijkste special aangeduid. Het scheelde w...
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
 Ook vandaag moest er weer een grote naam de Dakar 2021 na een val verlaten, deze keer was het zelfs klassementsleider Nacho Cornejo, voluit J...
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
De 2021 Dakar Rally verloor vandaag twee belangrijke kanshebbers voor de overwinning: Toby Price (KTM) kwam ten val en de Yamaha van Ross Branch ga...
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Na de tweede dag van de marathonetappe leidt Jose "Nacho" Cornejo het klassement. Dat is voor een tweede dag op rij dat dezelfde motorrijder bovena...

Motorprijzen

KTM motoren prijslijst 2021
KTM motoren prijslijst 2021
Op de voorlopige prijslijst van KTM ontbreken begin 2021 nog een aantal modellen, waarvoor blijkbaar (nog) geen Euro5-versie beschikbaar is, maar d...
BMW Motorrad prijslijst 2021
BMW Motorrad prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van BMW Motorrad Nederland staan een aantal nieuwe modellen, waaronder de lichte G310R en G310GS adventure, de S1000R naked b...
SWM prijslijst 2021
SWM prijslijst 2021
De historie van SWM is roemrucht, met vele verschillende hoofdstukken. De meeste recente aflevering draait om een samenwerking tussen de overgeblev...
FB Mondial prijslijst 2021
FB Mondial prijslijst 2021
Ook FB Mondial is een Chinees product met een klassieke Europese naam, zoals meer merken van importorganisatie BW Import dat zijn. Vooral in België...
Orcal prijslijst 2021
Orcal prijslijst 2021
Feitelijk is Orcal nog nauwelijks aanwezig in Nederland, maar onder aanvoering van importeur BW Import wordt er vanuit België hard aan een dealerne...

Motorbranche

Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Het kabinet heeft besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. De geldende maatregelen voor de mobiliteitssector...
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
Volgens gegevens van de Italiaanse beursexperts van Finaria daalde de wereldwijde omzet van motorfietsen met 18% tot 108,8 miljard US dollar in 202...
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daa...
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
De motorkledingketen MKC Moto heeft bekend gemaakt dat zij per direct MotoReflex uit Kortrijk (B) hebben overgenomen. De bekende gezichten van het ...
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Nadat BOVAG gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK, is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede...

Motorvacatures

MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
Tijd voor een nieuwe route in 2021? Volg je de mbo-opleiding Motorfietstechnicus of ben je al een ervaren monteur? In beide gevallen nodigen wij je...
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
Heb je iets met motorfietsen, ben je commercieel-technisch aangelegd en wou je altijd al van je hobby je werk maken, check dan deze vacature.Tracti...
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
Ben je een talent op logistiek gebied, heb je interesse in motorsport, check dan deze vacture. Tractive Suspension in Cuijk levert met bijna 30 med...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...

Persberichten

2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van...
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken mochten de Belgische motorwinkels in 2020 gedurende 2 periodes geen klanten ontvangen. Je zou e...
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar ...
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Monimoto is een anti-diefstal smart tracking systeem dat je actief opbelt wanneer het nodig is. Het systeem werkt door middel van een Monimoto...
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
MotoSalon Motorbeurs België 2021: Popup Editie bij 500 motordealers
Tijdens 3 weekends in januari openen bijna 500 Belgische motordealers hun deuren voor het eerste Popup Motosalon op op16 & 17, 23 & 34 en 3...

Plaats Reactie


{rsform 3}