Alles over de vernieuwde 2021 Honda CB1000R - The Black Edition

Alles over de vernieuwde 2021 Honda CB1000R - The Black Edition

Op vlak van uiterlijk ogen de lijnen van de CB1000R agressiever en zijn ze ook meer naar voren gekant, met subtiele details zoals het zichtbare aluminium subframe, radiatorkappen en airbox covers die in een holistische, dynamische harmonie in elkaar overvloeien. Ook de koplamp evolueert in vorm en staat naar achteren gekant. Verfijnde nieuwe wielen vergroten de tentoongestelde technische bekwaamheid verder uit. 

Het chassis blijft onaangeroerd maar de motor geniet van gereviseerde instellingen voor het PGM-FI-injectiesysteem waardoor de vermogensaflevering soepeler verloopt. Een nieuw, full-coulour TFT-insturmentendisplay beschikt over het Honda Smartphone Voice Control System en verbindt de smartphone van de rijder met de machine. Onder het zadel bevindt zich nu een USB-oplaadpoort.

De 2021 CB1000R komt in volgende kleurstellingen: Candy Chromosphere Red, Mat Ballistic Black Metallic  en Matt Beta Silver Metallic. 

The Black Edition

De CB1000R is een in nuttige schoonheid gehouwen machine. Maar Honda’s ingenieurs gingen enkele stappen verder met de nieuwe Black Edition. Die start op dezelfde productiewijze als de standaard CB1000R maar neemt een zijsprong naar een stemmigere esthetiek, met een handgemaakte en custom uitstraling en extra accessoires.

Behalve enkele machinale aluminium details (op de wielspaken, swingarm, motorcover en stuurklemmen) is alles wat zichtbaar is, zwart: de sierrand van de koplamp, het windscherm, de binnenste vorkbuis, radiatorkappen, airboxcovers (met geanodiseerde afwerking), uitlaat en demper. Deep Graphite zwarte verf siert de brandstoftank en de bekleding van het passagierszitje. De quickshifter is deel van het standaardpakket. Een machinaal aangebracht ‘CB’-logo voegt een finishing touch toe.

Belangrijkste elementen

Styling & uitrusting
• Agressieve, voorwaarts getilde houding met een scherpere styling over de hele lengte en nieuwe, aluminium gegoten wielen.
• Honda Smartphone Voice Control System linkt de smartphone van de rijder aan het 5 inch kleuren-TFT-scherm via Bluetooth. USB-oplaadpoort onder het zitje.

Honda’s ‘Neo Sports Café’ designesthetiek gaat niet enkel uit van een voorliefde voor het verleden, maar geeft ook een blik op de toekomst en biedt voldoende ruimte voor variaties op dat thema. De CB1000R staat niet stil en gebruikt het indrukwekkende styling-statement gemaakt in 2018 als springplank naar een volgende stap in 2021. De karakteristieke Neo Sports Café-uitstraling is niet te missen en krijgt extra drama en een agressievere, voorovergebogen houding die diagonaal naar beneden afloopt, rond het opvallende, zwart afgewerkte motorblok. Nieuwe zevenspaaks aluminium gegoten wielen voegen een intrigerende afwerking toe.

De flow overheen de hele lengte straalt harmonie uit: de onmiddellijk herkenbare ronde koplamp huist in een traanvormige omgeving en leunt naar achteren aan de voorvork. De aluminium gepolijste radiatorkappen zijn compacter en leunen in de rijrichting, een designelement dat ook in de airboxcovers terugkomt.

Het volledig opnieuw ontworpen aluminium subframe is afgewerkt in aluminium (in plaats van in het zwart), wat het krachtige minimalisme achteraan accentueert. Als esthetisch detail verkleinde ook de nummerplaathouder.

De nieuwe uitstraling doet ongetwijfeld hoofden draaien, maar de dagelijkse functionaliteiten werden niet overzien dankzij kenmerken die je reis door het dagelijkse verkeer vergemakkelijken. Zo beschikt de CB1000R over een 5 inch full-colour TFT-display dat vier weergavemogelijkheden voor snelheid en motortoeren vooropstelt – afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de rijder – met daarbovenop een benzinemeter en verbruiksmeter, gekozen rijmodus, motorparameters en een schakelindicator. Bediening via de knoppen op de linkerstuurhelft.

Het geïntegreerde Honda Smartphone Voice Control (HSVC)-systeem linkt de smartphone van de rijder met de motorfiets en maakt stembediening van oproepen, e-mail, muziek en navigatie mogelijk – indien je beschikt over een in de helm geïntegreerde headset. Het HSVC verbindt met het dashboard via Bluetooth. Bediening is ook mogelijk via de knoppen aan de linkerstuurhelft. Onder het zadel bevindt zich nu ook een USB-oplaadpoort om je smartphone op te laden onderweg.

De richtingaanwijzers achteraan zijn met een Emergency Stop Signal (ESS)-functie uitgerust. Bij bruusk remmen gaan de waarschuwingslichten knipperen om andere weggebruikers te waarschuwen dat een noodstop aan de gang is. Het ESS schakelt zich automatisch uit. In plaats van met een timer te werken detecteert het systeem het snelheidsverschil tussen voor- en achterwiel en berekent zodoende wanneer uit te schakelen.

2021 HONDA CB1000R zilver

Motorblok
• Viercilinder afgeleid van de CBR1000RR uitgerust met Throttle By Wire.
• Gereviseerde PGM-FI-instellingen voor soepele vermogensaflevering en respons.
• EURO5-compatibel

De 998 cc DOHC-viercilinder produceert een gezonde dosis vermogen en koppel: 107 kW bij 10.500 tpm en 104 Nm bij 8.250 tpm. Boring x slag staan op 75 mm x 56,5 mm met compressieratio 11.6:1. De rode zone begint aan 11.500 tpm en de toerenbegrenzer komt tussenbeide vanaf 12.000 tpm. De enige veranderingen voor 2021 zijn geoptimaliseerde PGM-FI-instellingen – voor een soepelere aflevering van de kracht en verbeterde respons – en EURO5-compatibiliteit.

De afstelling van de motor zorgt voor een karakteristieke uitbarsting van koppel in het 6-8.000 tpm-gebied, wat zorgt voor een spannende, meeslepende rijervaring. Het helpt ook in het dagelijkse verkeer voor vlotte inhaalmanoeuvres.

De airbox, luchtkanaal en -filter zorgen voor een soepele luchtstroom naar de motor en verminderen drukverlies. De gasklep van 44 mm diameter voert het lucht/benzinemengsel naar de inlaatpoorten en zorgvuldig ontworpen verbrandingskamers. De in- en uitlaatklepopening zijn respectievelijk 8,3 en 8,1 mm. De zuigers zijn gemaakt van gesmeed aluminium.

Kortere overbrengingsverhoudingen zorgen voor een opwindende acceleratie doorheen de versnellingen tussen 30 en 130 km/u. De lichtgewicht assist-/slipperkoppeling helpt bij snel en hard terugschakelen.

De 4-2-1 uitlaat draagt bij aan het gespierde maar lichtgewicht geheel van de CB1000R. Het design voert het uitlaatgas via vier korte katalysatoren naar een hoofdkamer die verbonden is met een einddemper met dubbele kamer. Het uitlaatgeluid is intern afgesteld, wat betekent dat de toon aanzienlijk dieper en rauwer wordt wanneer de motor boven de 5.500 tpm stijgt.

Om aan de EURO5-norm te voldoen zijn de 02 lambda-sensoren aan de uitlaat vervangen door Lineair Air Flow (LAF)-sensoren in de uitlaatbocht die de uitlaatgassen accurater kunnen doormeten. Het benzineverbruik is 5,8 l/100km.

Motorelektronica
• Throttle By Wire met drie standaard rijmodi en een USER-modus
• Drie niveaus Power, Engine Brake en Honda Selectable Torque Control

Throttle By Wire (TBW) staat maximale controle toe over de krachtige motor van de CB1000R via drie standaard rijmodi en een USER-modus, bedienbaar via knoppen aan de linkerstuurhelft en het TFT-scherm.

Er zijn drie niveaus van Engine Power (P), motorrem of Engine Brake (EB) en Honda Selectable Torque Control (HSTC) beschikbaar. Het HSTC kan ook uitgeschakeld worden. De rijmodi bieden verschillende combinaties voor elke parameter. RAIN-modus activeert de laagste Power-instelling en levert daarmee het minst agressieve vermogen, gemiddelde EB en hoge HSTC. Het lage koppel en vermogen zijn gefocust rond de eerste drie versnellingen. De STANDARD-modus past de middelste setting toe voor Power, HSTC en EB. Het maakt de vermogensaflevering uit de eerste en tweede versnelling iets soepeler en geeft een niveautje minder vermogen vrij ten opzichte van de SPORT-modus, met minder koppel bij een deels geopende gasschuif. SPORT hanteert de grootste vermogensaflevering en de laagste niveaus EB en HSTC voor 100% prestatie doorheen alle zes versnellingen, maximaal koppen en vermogen bij alle gasstanden. HSTC is minimaal. USER-modus staat toe te kiezen tussen drie instellingen voor elke parameter en de gekozen instellingen te bewaren voor toekomstig gebruik.

Chassis
• Sterk, lichtgewicht mono-backbone stalen frame, instelbare Showa SFF-BP-vorkpoten en monoshock achteraan
• Dubbele radiaal gemonteerde vierzuigerremklauwen en 310 mm remschijven vooraan.

Het onveranderde chassis van de CB1000R gebruikt een mono-backbone stalen frame en is verbonden met de kenmerkende 574,2 mm enkelzijdige swingarm. Balhoofdhoek is 25° met een nasleep van 100 mm. De wielbasis is 1.455 mm en rijklaar gewicht 212 kg. De gewichtsverdeling is 48,5% voor, 51,5% achter.

De relaxte rijdersdriehoek met een breed, taps toelopend aluminium stuur en bijpassende zadelhoogte van 830 mm zorgt voor een ‘natuurlijke bukpositie’. De gladde brandstoftank heeft brede schouders en beschikt dankzij de uitsparingen over ruim voldoende knieruimte.

De aanpasbare voorvork is een Showa Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) -unit. De ene vorkpoot zorgt voor de ingaande demping wat gewicht reduceert en comfort en controle verschaft overheen een breed gamma rijomstandigheden. De Showa achtervering is instelbaar in veervoorspanning en uitgaande demping.

Vooraan grijpen dubbele radiaal gemonteerde vierzuigerklauwen in 310 mm remschijven, bijgestaan door de tweezuigerklauw en 256 mm remschijf achteraan en tweekanaals ABS. De nieuwe, intrigerende aluminium zevenspaaks gegoten aluminium wielen stralen een gedurfde elegantie uit. De achterband (gemonteerd op een § inch velg) meet 190/55 ZR17, de voorbaand 120/70 ZR17.

2021 HONDA CB1000R red

Share

  • ftr
  • chief

Laatste Nieuws

Motornieuws

Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Yamaha Smart Motor Generator: mogelijke opstap naar echte hybrides
Waar vooral kleinere merken zich vol op elektrische aandrijving richten, lijkt dat bij de grote motormerken juist het tegenovergestelde; geen enkel...
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
Benzineprijs voor meeste motorrijders al boven 2 euro per liter
De meeste Nederlandse motorrijders tanken premiumbenzine, waarvoor sinds kort de prijs in veel gevallen op of boven de 2 euro per liter ligt. ...
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
Gemeente Valkenswaard komt met nieuw bestemmingsplan Eurocircuit
De gemeente Valkenswaard werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het Eurocircuit. Na de uitspraak van de rechtbank dat de provincie Brabant geen n...
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Combinatietest: Sunlight T68 camper met Kawasaki Z400 in de garage
Door de redactie van Testmotor is de combinatie van een Sunlight T68 Adventure Edition met een Kawasaki Z400 in de 'garage' getest, wat nog een ing...
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
Indonesië: vanaf 2050 alleen maar elektrische motorfietsen
In de huidige hype rondom het afschaffen van fossiele brandstoffen, zet Indonesië, qua bevolking het op drie na grootste land ter wereld, ook in op...

Motorsport

Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021
Voor de wedstrijdzondag van de Dutch TT 2021, komend weekend op het TT-Circuit in Assen, zijn alle beschikbare 11.500 kaarten weliswaar verkocht, m...
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
MotoGP: Marquez nog steeds King of the Ring
Op de Sachsenring werd de GP van Duitsland verreden. De temperatuur was hoog met veel bewolking en een kans op regen. Espagaro start het best van a...
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Vanessa Guerra nieuwe presentatrice MotoGP Eurosport Nederland
Nadat dit seizoen achtereenvolgens Orla Chennaoui en Matt Roberts als MotoGP-presentator voor Eurosport Nederland werkten, zal in de komende twee M...
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online
De TT Assen is al jarenlang het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Het motorspektakel beleeft op zondag 27 juni 2021 alweer zijn 90st...
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023
Op de avond waarop dit jaar eigenlijk de Senior TT race verreden zou worden kwam de organisatie van de Isle of Man TT met belangrijk nieuws voor de...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Leveringsproblemen nieuwe motorbanden groeien
Het wordt steeds lastiger om aan nieuwe banden te komen, zo laten de leden van brancheorganisatie VACO in de laatste coronamonitor van de organisat...
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
Verkoop tweedehands motoren zakt in mei 2021 terug
In de maand mei van 2021 wisselden er 20.322 tweedehands motoren van eigenaar, dat is maar liefst 18,4 % minder dan dezelfde maand in 2020. To...
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
Belgische motormarkt groeit 9% in mei 2021
De motorfietsmarkt in België kent evenals in Nederland een stijging in het aantal motorfietsen afgelopen maand. In mei 2021 zijn er 9% meer motorfi...
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Paaschburg & Wunderlich overgenomen door Bihr
Bihr en de aandeelhouders van Paaschburg & Wunderlich kondigen vandaag aan dat Bihr 100% van Paaschburg & Wunderlich GmbH (hierna P&W) ...
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan nauw samenwerken
Uitlaatfabrikanten Remus en Kesstech gaan samenwerken in de verkoop en ontwikkeling van uitlaten voor motorfietsen. Remus komt uit Oostenrijk en is...

Motorvacatures

MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
MotorVacature: TT Motoren zoekt een motorfietstechnicus
Ter versterking van ons team zijn we per direct op zoek naar een 1e motorfietstechnicus met enige jaren aantoonbare werkervaring. We verwachten van...
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
MotorVacature: Store Manager Chromeburner
Heb jij een passie voor een mooie en goed georganiseerde showroom en dat bij een van de meest succesvolle motorkleding specialisten van Nederland? ...
MotorVacature: marketing stagiair KTM
MotorVacature: marketing stagiair KTM
Gedreven door de passie van meer dan 4000 medewerkers is KTM de grootste Europese motorfietsfabrikant met een omzet van meer dan € 1,5 miljard. We ...
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker Hoco Parts
Hoco Parts te Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
MotorVacature: Monteur Hannamax Motorsport
Hannamax Motorsport zoekt versterking!  Ben jij die technische enthousiasteling die onderdeel wil zijn van een jong dynamisch team, lees dan v...

Persberichten

2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
2022 KTM 450 Rally Factory Replica vanaf september leverbaar
De 2022 KTM 450 Rally Factory Replica is gebouwd met als doel de competities te domineren en is klaar om de zwaarste meerdaagse rallyraces ter were...
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Dossier: alles over de 2022 Honda Monkey 125
Na een populaire herintroductie in 2018 krijgt Honda’s iconische Monkey in 2022 een gloednieuwe luchtgekoelde motor met vijf versnellingen die hele...
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Dossier: alles over de nieuwe 2022 Honda Super Cub 125
Na een geslaagde terugkeer naar de Europese straten in 2018 als de Super Cub 125 wordt de bestverkochte motorfiets ter wereld in 2022 EURO5-compati...
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
EV-Ning-Ride: toertocht voor elektrische motorfietsen
Op maandagavond 21 juni 2021 organiseert MotoShare samen met Zero Motorcycles en Energica de eerste EV-Ning-Ride, een toertocht voor elektrische mo...
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
2021 Suzuki GSX-S950: A2-versie van GSX-S1000
Suzuki introduceert vandaag de nieuwe GSX-S950. Met dezelfde styling en rijwielgedeelte van de GSX-S1000, nu ook geschikt voor jongere motorrijders...

Plaats Reactie


{rsform 3}