Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic

Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic

Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Classic. De nieuwe BMW R 18 Classic is een nostalgische touringmotor die verwijst naar het begin van de fantastische tourcruiser-modellen. Terwijl de R 18 een erg puristische stijl heeft, beschikt de R 18 Classic over een grote voorruit, een passagierszetel, zadeltassen, bijkomende LED-koplampen en een 16"-voorwiel.

De nieuwe BMW R 18 Classic en de nieuwe BMW R 18: nostalgisch touren en ultiem cruisen met historische wortels.
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Classic. De nieuwe BMW R 18 Classic is een nostalgische touringmotor die verwijst naar het begin van de fantastische tourcruiser-modellen. Terwijl de R 18 een erg puristische stijl heeft, beschikt de R 18 Classic over een grote voorruit, een passagierszetel, zadeltassen, bijkomende LED-koplampen en een 16"-voorwiel.

De nieuwe BMW R 18 Classic en de BMW R 18 zijn helemaal volgens de traditie van historische BMW motorfietsen opgevat. Zowel op technologisch als visueel vlak grijpen ze terug naar befaamde modellen zoals de BMW R 5 en leggen ze opnieuw de nadruk op de essentie van een motorfiets: puristische technologie zonder franjes en de boxermotor als epicentrum van rijplezier, gecombineerd met “good vibrations”. Bovendien wordt het klassieke design van de R 18 Classic en R 18 gecombineerd met pasklare, maar eigentijdse technologie om een fascinerend totaalconcept te creëren, met een rijervaring die even gecultiveerd als emotioneel is.

De krachtigste BMW boxermotor ooit met enorm veel koppel.
Het hart van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 is een volledig nieuw ontwikkelde tweecilinder-boxermotor – de “Big Boxer”. Zowel zijn indrukwekkende uiterlijk als zijn technologie weerspiegelen de voortzetting van de traditionele luchtgekoelde boxermotoren die al meer dan zeven decennia een inspirerende rijervaring bieden sinds de start van de productie bij BMW Motorrad in 1923. De krachtigste tweecilinder-boxermotor ooit in de motorenreeks heeft een cilinderinhoud van 1.802 cm³. Het maximumvermogen bedraagt 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min. Van 2.000 tot 4.000 toeren per minuut is er altijd meer dan 150 Nm koppel beschikbaar, en deze elementaire trekkracht gaat gepaard met een volle, sonore klank.

Dubbellusvormig stalen buizenframe en swingarm achteraan met ingesloten asaandrijving in ‘stijf frame’-look.
Het hart van de ophanging van de nieuwe R 18 Classic is een dubbellusvormig stalen buizenframe. Zijn design bestendigt de aloude BMW Motorrad traditie van dit frametype. De uitstekende productiekwaliteit en het doorgedreven oog voor detail komen ook tot uiting in nauwelijks waarneembare kenmerken zoals de gelaste verbindingen tussen de stalen buizen en de gegoten of gesmede onderdelen. Net als bij de legendarische BMW R 5 omgeeft de swingarm achteraan – met een vergelijkbaar design – de achteras in authentieke stijl met boutverbindingen.

Telescoopvork met vorkbussen, vrijdragende veerpoot, draadspaakwielen en schijfremmen.
De ophangingselementen van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 laten bewust elektronische instelmogelijkheden achterwege. In de plaats daarvan zorgen een telescoopvork en direct gemonteerde centrale veerpoot met veerwegafhankelijke demping en instelbare veervoorspanning voor een superieure wielcontrole en een aantrekkelijk ophangingscomfort. Net als bij de legendarische BMW R 5 zijn de buizen van de telescoopvork in vorkbussen gehuld. De vorkbuis heeft een diameter van 49 mm, terwijl de veerweg vooraan 120 mm en achteraan 90 mm bedraagt. De nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 worden vertraagd door een dubbele schijfrem vooraan en een enkele schijfrem achteraan, in combinatie met vaste remklauwen met vier zuigers. Ondertussen zorgen de draadspaakwielen voor een uiterst stijlvolle look.

Harmonieuze ergonomie voor een optimale voertuigbeheersing.
Aansluitend bij de filosofie van BMW Motorrad beschikken de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 over naar achteren geplaatste voetsteunen, zogenaamde “middengemonteerde voetsteunen”. Deze klassieke positie achter de cilinders is niet alleen typisch voor BMW, maar verzekert ook een ontspannen en actieve rijpositie voor een optimale voertuigbeheersing.

Drie rijmodi, die samen met ASC en MSR standaard een hoge mate van rijplezier en veiligheid verzekeren. Achteruitrijhulp en Hill Start Control als fabrieksopties
De nieuwe R 18 Classic en R 18 bieden ook de drie standaardrijmodi “Rain”, “Roll” en “Rock” – een unicum in dit segment – om zich aan te passen aan de individuele voorkeuren van de rijder. De standaarduitrusting omvat ook ASC (Automatic Stability Control, uitschakelbaar), dat een hoog veiligheidsniveau verzekert. Bovendien zijn de nieuwe R 18 Classic en R 18 standaard uitgerust met regeling van het motorkoppel (MSR). Een andere optie is de achteruitrijhulp die het manoeuvreren vergemakkelijkt, terwijl de Hill Start Control helpt bij het vertrekken op hellingen.

De nieuwe R 18 Classic en R 18: nieuwe iconische stijl, met een ‘stijf frame’-look, moderne technologie en authentieke materialen.
De R 18 Classic en R 18 vertalen de iconische stijl van weleer meesterlijk naar vandaag, met een puristisch design voor tal van details dat vooral beïnvloed wordt door klassiekers zoals de BMW R 5. Het is geen toeval dat functionele en stilistische elementen zoals het dubbellusvormige frame, de druppelvormige tank, de open universele aandrijfas en het lakwerk met dubbele biezen (fabrieksoptie) doen denken aan de legendarische boxer uit 1936. De klassieke koetswerkelementen van de R 18 Classic en R 18 zijn eveneens gemaakt van metaal, zoals het een authentieke klassieker betaamt. De ophanging doet eveneens treffend denken aan de legendarische R 5. Samen met de tweezijdige swingarm en de vrijdragende veerpoot wordt het stijve frame van de R 5 visueel perfect naar de moderne tijd vertaald.

De R 18 Classic First Edition en R 18 First Edition: exclusieve look in lak en chroom.
De nieuwe R 18 zal van bij de lancering wereldwijd worden aangeboden als exclusieve R 18 Classic First Edition en R 18 First Edition. Op bepaalde markten kan ook een standaardmodel worden besteld. Hij combineert de R 18-look met exclusieve uitrustingselementen in een klassieke zwarte lak met dubbele witte biezen. Andere hoogtepunten zijn onder meer de talloze chroomvlakken, het zetelembleem en de verchroomde “First Edition”-beugel op de zijbekledingen.

Conversievriendelijke architectuur als voorwaarde voor een eenvoudige personalisering en optimale individualisering.
Meer nog dan vrijwel elke andere motor bieden de nieuwe R 18 Classic en R 18 een uiterst conversievriendelijke architectuur, een focus die zelfs in de eerste designfasen van de basislay-out van het voertuig centraal stond. Daardoor is hij uitgerust met een gemakkelijk afneembaar achterframe en een eenvoudig te demonteren gelakte onderdelenset. Zorgvuldig ontworpen aansluitingspunten voor de hydraulische leidingen van de rem, koppeling en kabelboom maken een volledig probleemloze installatie van een hoger of lager stuur mogelijk in combinatie met bijpassende hydraulische leidingen en kabelbomen. Bovendien zijn de zichtbare kleppendeksels (voor de cilinderkoppen) en de riemafdekking (voor het motorhuis) zo ontworpen dat ze zich buiten de oliekamer bevinden, zodat ze gemakkelijk te vervangen zijn.

Personaliseringsonderdelen en Roland Sands Designcollecties “Machined” en “2-Tone Black” voor de nieuwe R 18 Classic en R 18.
Het uitrustingsgamma van BMW Motorrad biedt een maximale selectie van individualiseringsopties om de R 18 Classic en R 18 af te stemmen op uw persoonlijke smaak en voorkeuren. Het uitgebreide assortiment verschillende onderdelen uit het gamma originele BMW Motorrad accessoires maakt individuele conversies mogelijk die het karakter van de R 18 Classic en R 18 sterk wijzigen. Voor de marktintroductie van de nieuwe R 18 Classic en R 18 zijn twee verschillende designcollecties van onderdelen uit gefreesd aluminium beschikbaar, die gecreëerd werden in samenwerking met Roland Sands Design: “Machined” en “2-Tone-Black”.

Co-branding met bekende merken: Mustang-zetels en Vance & Hines-uitlaatsystemen “Made in USA”.
Voor het accessoire- en personaliseringsprogramma van de nieuwe R 18 werkt BMW Motorrad niet alleen samen met Roland Sands Design, maar ook met verscheidene bekende leveranciers, waaronder de Amerikaanse fabrikant Mustang Seat, om verschillende versies van hoogwaardige, met de hand vervaardigde zetels te kunnen aanbieden. Ondertussen is het personaliseringspotentieel voor de uitlaatsystemen in samenwerking met Vance & Hines niet minder creatief.

De hoogtepunten van de nieuwe BMW R 18 Classic:

 • Windscherm (afneembaar).
 • adeltassen (afneembaar).
 • Passagierszetel (afneembaar).
 • Bijkomende LED-koplamp.
 • 16"-voorwiel.
 • Elektronische Cruise Control standaard.

Gemeenschappelijke hoogtepunten van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18:

 • Iconische stijl die moderne technologie combineert met authentieke materialen.
 • Grootste BMW boxermotor ooit met een inhoud van 1.802 cm³.
 • Vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min en maximumkoppel van 158 Nm bij 3.000 t/min.
 • Meer dan 150 Nm op elk moment beschikbaar tussen 2.000 en 4.000 t/min.
 • Open universele aandrijfas op basis van het klassieke rolmodel.
 • Met groot vakmanschap gemaakt dubbellusvormig stalen buizenframe.
 • Swingarm achteraan met ingesloten asaandrijving in ‘stijf frame’-look.
 • Telescoopvork met bussen en vrijdragende veerpoot met veerwegafhankelijke demping.
 • Harmonieuze ergonomie voor ontspannen rijden en optimale beheersing.
 • Schijfremmen voor- en achteraan, met draadspaakwielen.
 • Geavanceerde LED-verlichtingstechnologie, klassiek geïnterpreteerd.
 • Adaptive Headlight voor een nog betere verlichting van de weg in bochten als fabrieksoptie.
 • Klassiek rond instrument met geïntegreerd display.
 • Keyless Ride voor een gebruiksvriendelijke activering met de afstandsbediening.
 • Twee standaardrijmodi, ASC en MSR.
 • Achteruitrijhulp om comfortabel te manoeuvreren en Hill Start Control om gemakkelijk te vertrekken op hellingen als fabrieksopties.
 • De R 18 First Edition: exclusieve look in lak en chroom.
 • Uitgebreid assortiment opties en originele accessoires van BMW Motorrad, naast een coole Ride & Style collectie.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Terugroepactie Yamaha FJR1300A
Terugroepactie Yamaha FJR1300A
Yamaha Motor Nederland B.V. meldde op 20-11-2020 de Yamaha FJR1300A aan in het terugroepregister van de RDW. De mogelijkheid bestaat dat "onde...
Minister: verruim juridische bevoegdheden voor opsporing 'straatracers'
Minister: verruim juridische bevoegdheden voor opsporing 'straatracers'
Naar aanleiding van een onboardfilmpje op social media, waarin motorfietsen met hoge snelheden over de A16 rijden, blijkt nu dat Minister Grap...
2021 Ducati Monster live presentatie vanavond: Monster 950?
2021 Ducati Monster live presentatie vanavond: Monster 950?
Ducati presenteert vanavond de nieuwe Monster voor 2021, door Ducati zelf omschreven als "compact, essentieel en licht, ontworpen met één doel voor...
Alles over de nieuwe 2021 Honda CRF300L
Alles over de nieuwe 2021 Honda CRF300L
Verhoogde cilinderinhoud voor Honda's populaire gereedschap voor dubbel gebruik, plus hertekende luchtinlaat, inlaatnokkenschakeling en uitlaatsyst...
Testmotor: eerste test + videotest 2021 Ducati Multistrada V4
Testmotor: eerste test + videotest 2021 Ducati Multistrada V4
Door de redactie van Testmotor.nl is de nieuwe Ducati Multistrada V4 adventure-motorfiets getest tijdens de offficiële presslaunch in België. Hiero...

Motorsport

FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma
FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma
De internationale motorsportbond FIM introduceert vandaag het FIM Quality Product (FQP) label. FQP is een op marketing gericht licentieprogramma da...
Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...
Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...
Eurosportplayer, de online streamingdienst van Eurosport, zal komend jaar opgaan in discovery+ van moederbedrijf Discovery Inc. Voor bestaande abon...
Motorsportbond FIM breidt uit: International Foundation for Motorcycling (IFM)
Motorsportbond FIM breidt uit: International Foundation for Motorcycling (IFM)
 De wereldwijde motorsportbond FIM (Federation Internationale de Motocyclisme) heeft onlangs de International Foundation for Motorcycling (IFM...
Dakar 2021: Nederlandse deelnemers en titelfavorieten motorrrijders
Dakar 2021: Nederlandse deelnemers en titelfavorieten motorrrijders
Afgelopen week heeft de organisatie van de Dakar de route voor 2021 bekend gemaakt. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etapp...
2021 Isle of Man TT wegraces nu al afgelast
2021 Isle of Man TT wegraces nu al afgelast
Na één overgeslagen TT wegens COVID-19, heeft het Department for Enterprise van het Isle of Man vandaag  aangekondigd dat de legendarische TT-...

Motorprijzen

AJP enduro prijslijst 2021
AJP enduro prijslijst 2021
AJP is een Portugals fabrikant van enduromotoren. Sinds 1987 ontwikkelt, produceert en verkoopt het bedrijf motoren, toegespitst op de recreatieve ...
Honda motoren prijslijst 2021
Honda motoren prijslijst 2021
In de 2021 prijslijst van Honda motorfietsen zijn een aantal nieuwe modellen en vernieuwde modellen opgenomen. Nieuw zijn de Forza 125, 350 en 750 ...
Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...

Motorbranche

Markt tweedehands motorfietsen 2020 blijft pieken
Markt tweedehands motorfietsen 2020 blijft pieken
In de maand november van 2020 wisselden er 12.029 motorfietsen van eigenaar, dat is 13,9% meer dan de 10.562 occasions die in dezelfde maand van 20...
Verkoopcijfers november 2020: spannende strijd Yamaha en BMW
Verkoopcijfers november 2020: spannende strijd Yamaha en BMW
Na een maand november waarin BMW weer een forse sprint inzette, is de strijd om het marktleiderschap voor 2020 spannender dan ooit: Yamaha staat op...
Motormarkt België: 3,4% groei in november 2020
Motormarkt België: 3,4% groei in november 2020
De Belgische motormarkt weet de groei van de afgelopen paar maanden vast te houden. In november zijn 3,4% meer motorfietsen verkochten dan over dez...
MotoPlus neemt klassieker-motorblad Het Motorrijwiel over
MotoPlus neemt klassieker-motorblad Het Motorrijwiel over
Vanaf 1 januari 2021 komt Het MotorRijwiel in andere handen: het team dat ook verantwoordelijk is voor de uitgave van MotoPlus, MotoPlus XL en Nopp...
Powersports Distribution Group (Hoco Parts UK) neemt Neo Distribution over
Powersports Distribution Group (Hoco Parts UK) neemt Neo Distribution over
Powersports Distribution Group (PDG) meldt dat het de aankoop van het volledige aandelenpakket van Neo Distribution in het Verenigd Koninkrijk heef...

Motorvacatures

MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus
Bleeker Motoren is al 35 jaar de grootste aanbieder in Bovag occasions in Noord-Holland. Wij verkopen voornamelijk zeer recente motoren van BMW, Tr...
MotorVacature: Motorverkoper MotoPort Veldhoven
MotorVacature: Motorverkoper MotoPort Veldhoven
MotoPort Veldhoven is een grote Yamaha exclusief dealer in het zuiden van het land en verkoopt naast de nieuwe Yamaha’s ook gebruikte motoren van a...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur Combi Motors Verzekeringen
MotorVacature: Verzekeringsadviseur Combi Motors Verzekeringen
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer van Combi Motors Verzekeringen BV via telefoon, e-mail en post binnen. De ...
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
Motor Saloon B.V. is officieel Harley-Davidson dealer en sinds 1969 gevestigd in Amersfoort, met in onze grote showroom altijd meer dan 100 nieuwe ...

Persberichten

Nieuw: Husqvarna 2021 FC 450 Rockstar Edition
Nieuw: Husqvarna 2021 FC 450 Rockstar Edition
Met een opvallende, gloednieuwe look en toonaangevende prestaties, is Husqvarna Motorcycles verheugd om de 2021 FC 450 Rockstar Edition te onthulle...
TLM Nijmegen nieuwe Triumph dealer
TLM Nijmegen nieuwe Triumph dealer
Triumph Benelux is verheugd om aan te kondigen dat per 1 januari 2021 een nieuwe Triumph dealer in Nijmegen zal starten. Na enkele maanden van voor...
KNMV lanceert plan voor behoud motocrosscircuits
KNMV lanceert plan voor behoud motocrosscircuits
De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) introduceert een masterplan om de toekomt van motocrossaccommodaties in Nederland veilig ...
Dossier: Alles over de 2021 Ducati Monster
Dossier: Alles over de 2021 Ducati Monster
Alle essentie van Ducati in een moderne motorfiets. Hier is de nieuwe Monster in de meest compacte, essentiële en lichtst mogelijke vorm. Een proje...
Nieuw: 2021 KTM 450 SX-F Factory Edition
Nieuw: 2021 KTM 450 SX-F Factory Edition
De nieuwe KTM 450 SX-F Factory Edition is ontwikkeld op basis van feedback die rechtstreeks afkomstig is van de topracers van Red Bull KTM Factory ...

Plaats Reactie


{rsform 3}