Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic

Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic

Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Classic. De nieuwe BMW R 18 Classic is een nostalgische touringmotor die verwijst naar het begin van de fantastische tourcruiser-modellen. Terwijl de R 18 een erg puristische stijl heeft, beschikt de R 18 Classic over een grote voorruit, een passagierszetel, zadeltassen, bijkomende LED-koplampen en een 16"-voorwiel.

De nieuwe BMW R 18 Classic en de nieuwe BMW R 18: nostalgisch touren en ultiem cruisen met historische wortels.
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Classic. De nieuwe BMW R 18 Classic is een nostalgische touringmotor die verwijst naar het begin van de fantastische tourcruiser-modellen. Terwijl de R 18 een erg puristische stijl heeft, beschikt de R 18 Classic over een grote voorruit, een passagierszetel, zadeltassen, bijkomende LED-koplampen en een 16"-voorwiel.

De nieuwe BMW R 18 Classic en de BMW R 18 zijn helemaal volgens de traditie van historische BMW motorfietsen opgevat. Zowel op technologisch als visueel vlak grijpen ze terug naar befaamde modellen zoals de BMW R 5 en leggen ze opnieuw de nadruk op de essentie van een motorfiets: puristische technologie zonder franjes en de boxermotor als epicentrum van rijplezier, gecombineerd met “good vibrations”. Bovendien wordt het klassieke design van de R 18 Classic en R 18 gecombineerd met pasklare, maar eigentijdse technologie om een fascinerend totaalconcept te creëren, met een rijervaring die even gecultiveerd als emotioneel is.

De krachtigste BMW boxermotor ooit met enorm veel koppel.
Het hart van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 is een volledig nieuw ontwikkelde tweecilinder-boxermotor – de “Big Boxer”. Zowel zijn indrukwekkende uiterlijk als zijn technologie weerspiegelen de voortzetting van de traditionele luchtgekoelde boxermotoren die al meer dan zeven decennia een inspirerende rijervaring bieden sinds de start van de productie bij BMW Motorrad in 1923. De krachtigste tweecilinder-boxermotor ooit in de motorenreeks heeft een cilinderinhoud van 1.802 cm³. Het maximumvermogen bedraagt 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min. Van 2.000 tot 4.000 toeren per minuut is er altijd meer dan 150 Nm koppel beschikbaar, en deze elementaire trekkracht gaat gepaard met een volle, sonore klank.

Dubbellusvormig stalen buizenframe en swingarm achteraan met ingesloten asaandrijving in ‘stijf frame’-look.
Het hart van de ophanging van de nieuwe R 18 Classic is een dubbellusvormig stalen buizenframe. Zijn design bestendigt de aloude BMW Motorrad traditie van dit frametype. De uitstekende productiekwaliteit en het doorgedreven oog voor detail komen ook tot uiting in nauwelijks waarneembare kenmerken zoals de gelaste verbindingen tussen de stalen buizen en de gegoten of gesmede onderdelen. Net als bij de legendarische BMW R 5 omgeeft de swingarm achteraan – met een vergelijkbaar design – de achteras in authentieke stijl met boutverbindingen.

Telescoopvork met vorkbussen, vrijdragende veerpoot, draadspaakwielen en schijfremmen.
De ophangingselementen van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 laten bewust elektronische instelmogelijkheden achterwege. In de plaats daarvan zorgen een telescoopvork en direct gemonteerde centrale veerpoot met veerwegafhankelijke demping en instelbare veervoorspanning voor een superieure wielcontrole en een aantrekkelijk ophangingscomfort. Net als bij de legendarische BMW R 5 zijn de buizen van de telescoopvork in vorkbussen gehuld. De vorkbuis heeft een diameter van 49 mm, terwijl de veerweg vooraan 120 mm en achteraan 90 mm bedraagt. De nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 worden vertraagd door een dubbele schijfrem vooraan en een enkele schijfrem achteraan, in combinatie met vaste remklauwen met vier zuigers. Ondertussen zorgen de draadspaakwielen voor een uiterst stijlvolle look.

Harmonieuze ergonomie voor een optimale voertuigbeheersing.
Aansluitend bij de filosofie van BMW Motorrad beschikken de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18 over naar achteren geplaatste voetsteunen, zogenaamde “middengemonteerde voetsteunen”. Deze klassieke positie achter de cilinders is niet alleen typisch voor BMW, maar verzekert ook een ontspannen en actieve rijpositie voor een optimale voertuigbeheersing.

Drie rijmodi, die samen met ASC en MSR standaard een hoge mate van rijplezier en veiligheid verzekeren. Achteruitrijhulp en Hill Start Control als fabrieksopties
De nieuwe R 18 Classic en R 18 bieden ook de drie standaardrijmodi “Rain”, “Roll” en “Rock” – een unicum in dit segment – om zich aan te passen aan de individuele voorkeuren van de rijder. De standaarduitrusting omvat ook ASC (Automatic Stability Control, uitschakelbaar), dat een hoog veiligheidsniveau verzekert. Bovendien zijn de nieuwe R 18 Classic en R 18 standaard uitgerust met regeling van het motorkoppel (MSR). Een andere optie is de achteruitrijhulp die het manoeuvreren vergemakkelijkt, terwijl de Hill Start Control helpt bij het vertrekken op hellingen.

De nieuwe R 18 Classic en R 18: nieuwe iconische stijl, met een ‘stijf frame’-look, moderne technologie en authentieke materialen.
De R 18 Classic en R 18 vertalen de iconische stijl van weleer meesterlijk naar vandaag, met een puristisch design voor tal van details dat vooral beïnvloed wordt door klassiekers zoals de BMW R 5. Het is geen toeval dat functionele en stilistische elementen zoals het dubbellusvormige frame, de druppelvormige tank, de open universele aandrijfas en het lakwerk met dubbele biezen (fabrieksoptie) doen denken aan de legendarische boxer uit 1936. De klassieke koetswerkelementen van de R 18 Classic en R 18 zijn eveneens gemaakt van metaal, zoals het een authentieke klassieker betaamt. De ophanging doet eveneens treffend denken aan de legendarische R 5. Samen met de tweezijdige swingarm en de vrijdragende veerpoot wordt het stijve frame van de R 5 visueel perfect naar de moderne tijd vertaald.

De R 18 Classic First Edition en R 18 First Edition: exclusieve look in lak en chroom.
De nieuwe R 18 zal van bij de lancering wereldwijd worden aangeboden als exclusieve R 18 Classic First Edition en R 18 First Edition. Op bepaalde markten kan ook een standaardmodel worden besteld. Hij combineert de R 18-look met exclusieve uitrustingselementen in een klassieke zwarte lak met dubbele witte biezen. Andere hoogtepunten zijn onder meer de talloze chroomvlakken, het zetelembleem en de verchroomde “First Edition”-beugel op de zijbekledingen.

Conversievriendelijke architectuur als voorwaarde voor een eenvoudige personalisering en optimale individualisering.
Meer nog dan vrijwel elke andere motor bieden de nieuwe R 18 Classic en R 18 een uiterst conversievriendelijke architectuur, een focus die zelfs in de eerste designfasen van de basislay-out van het voertuig centraal stond. Daardoor is hij uitgerust met een gemakkelijk afneembaar achterframe en een eenvoudig te demonteren gelakte onderdelenset. Zorgvuldig ontworpen aansluitingspunten voor de hydraulische leidingen van de rem, koppeling en kabelboom maken een volledig probleemloze installatie van een hoger of lager stuur mogelijk in combinatie met bijpassende hydraulische leidingen en kabelbomen. Bovendien zijn de zichtbare kleppendeksels (voor de cilinderkoppen) en de riemafdekking (voor het motorhuis) zo ontworpen dat ze zich buiten de oliekamer bevinden, zodat ze gemakkelijk te vervangen zijn.

Personaliseringsonderdelen en Roland Sands Designcollecties “Machined” en “2-Tone Black” voor de nieuwe R 18 Classic en R 18.
Het uitrustingsgamma van BMW Motorrad biedt een maximale selectie van individualiseringsopties om de R 18 Classic en R 18 af te stemmen op uw persoonlijke smaak en voorkeuren. Het uitgebreide assortiment verschillende onderdelen uit het gamma originele BMW Motorrad accessoires maakt individuele conversies mogelijk die het karakter van de R 18 Classic en R 18 sterk wijzigen. Voor de marktintroductie van de nieuwe R 18 Classic en R 18 zijn twee verschillende designcollecties van onderdelen uit gefreesd aluminium beschikbaar, die gecreëerd werden in samenwerking met Roland Sands Design: “Machined” en “2-Tone-Black”.

Co-branding met bekende merken: Mustang-zetels en Vance & Hines-uitlaatsystemen “Made in USA”.
Voor het accessoire- en personaliseringsprogramma van de nieuwe R 18 werkt BMW Motorrad niet alleen samen met Roland Sands Design, maar ook met verscheidene bekende leveranciers, waaronder de Amerikaanse fabrikant Mustang Seat, om verschillende versies van hoogwaardige, met de hand vervaardigde zetels te kunnen aanbieden. Ondertussen is het personaliseringspotentieel voor de uitlaatsystemen in samenwerking met Vance & Hines niet minder creatief.

De hoogtepunten van de nieuwe BMW R 18 Classic:

 • Windscherm (afneembaar).
 • adeltassen (afneembaar).
 • Passagierszetel (afneembaar).
 • Bijkomende LED-koplamp.
 • 16"-voorwiel.
 • Elektronische Cruise Control standaard.

Gemeenschappelijke hoogtepunten van de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18:

 • Iconische stijl die moderne technologie combineert met authentieke materialen.
 • Grootste BMW boxermotor ooit met een inhoud van 1.802 cm³.
 • Vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min en maximumkoppel van 158 Nm bij 3.000 t/min.
 • Meer dan 150 Nm op elk moment beschikbaar tussen 2.000 en 4.000 t/min.
 • Open universele aandrijfas op basis van het klassieke rolmodel.
 • Met groot vakmanschap gemaakt dubbellusvormig stalen buizenframe.
 • Swingarm achteraan met ingesloten asaandrijving in ‘stijf frame’-look.
 • Telescoopvork met bussen en vrijdragende veerpoot met veerwegafhankelijke demping.
 • Harmonieuze ergonomie voor ontspannen rijden en optimale beheersing.
 • Schijfremmen voor- en achteraan, met draadspaakwielen.
 • Geavanceerde LED-verlichtingstechnologie, klassiek geïnterpreteerd.
 • Adaptive Headlight voor een nog betere verlichting van de weg in bochten als fabrieksoptie.
 • Klassiek rond instrument met geïntegreerd display.
 • Keyless Ride voor een gebruiksvriendelijke activering met de afstandsbediening.
 • Twee standaardrijmodi, ASC en MSR.
 • Achteruitrijhulp om comfortabel te manoeuvreren en Hill Start Control om gemakkelijk te vertrekken op hellingen als fabrieksopties.
 • De R 18 First Edition: exclusieve look in lak en chroom.
 • Uitgebreid assortiment opties en originele accessoires van BMW Motorrad, naast een coole Ride & Style collectie.

Share

 • 650 dsx
 • 700 cl-x


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuwe GoPro Hero 10 Black onboardcamera: zelfde uiterlijk, nieuwe processor
Nieuwe GoPro Hero 10 Black onboardcamera: zelfde uiterlijk, nieuwe processor
Met de GoPro Hero 10 Black heeft GoPro een nieuwe versie van de -onder motorrijders zeer populaire- onboardcamera gelanceerd. Hoewel het nieuwe mod...
Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager
Terugroepactie Kawasaki Ninja H2 en Ninja SX: Achterwiellager
Kawasaki heeft een recall ingezet op de Ninja H2, Ninja SX SE en SX SE+. Er bestaat namelijk het gevaar dat het achterwiel kan blokkeren. Zoals dui...
Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
Enquête: 92% tegen ban op nieuwe benzine motorfietsen
In een Europese enquête heeft FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) motorrijders uit verschillende landen gevraagd hoe zij denk...
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
Terugroepactie voetsteunen BMW GS-modellen
BMW Motorrad laat haar klanten in Duitsland weten dat bepaalde gefreesde voetsteunen uit het accessoire assortiment voor de GS-modellen, in individ...
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Terugroepactie Honda CB500-reeks: drukverlies in ABS modulator
Honda heeft een terugroepactie ingezet op de CB500F, CB500X en CBR500R. Het probleem dat kan ontstaan is dat er drukverlies kan optreden in de ABS ...

Motorsport

Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
Wegracelegende Boet van Dulmen overleden na verkeersongeval
De legendarische motorcoureur Boet van Dulmen is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeval in Ammerzoden. Van Dulmen startte tussen 1975 en 1...
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli stopt met motorcross
Negenvoudig wereldkampioen Antonio "Tony" Cairoli stopt na dit seizoen met motorcross op het hoogste niveau, zo maakte de Italiaan vandaag -toch no...
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
Onrust in IDC wegracekampioenschap om 'exclusieve' track support
In het Nederlandse wegracekampioenschap op het hoogste niveau, het International Dutch Championship, is onrust ontstaan omdat organisator CRT aange...
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Bagnaia boekt zijn eerste MotoGP zege na spannend duel Marc Marquez
Francesco (Pecco) Bagnaia heeft op Aragon zijn allereerste MotoGP zege geboekt. De jonge Italiaan leidde de race vanaf de start, de enige die zijn ...
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Tijdschema MotoGP Aragon 2021
Komend weekend wordt in Spanje de dertiende Grand Prix van het seizoen 2021 verreden op het Motorland Aragon Circuit. Hieronder het tijdschema voor...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan
Nadat motorfabrikant Kawasaki recent in een mail aan dealers haar excuses voor de huidige leveringsproblemen maakte, komt het bedrijf nu ook met op...
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Studie: motorfietssector zeer belangrijke factor Europese economie
Uit nieuw onderzoek van Oxford Economics blijkt dat de motorfietssector in Europa ongeveer 389.000 banen oplevert, zoals in de productie van voertu...
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
Marije van Ettekoven nieuwe Sales Manager Nieuwsmotor/Testmotor
MotorCentraal heeft Marije van Ettekoven aangesteld als Sales Manager voor de populaire motorwebsites Nieuwsmotor, Testmotor, Cruizem, Oliepeil en ...
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Motormarkt België: flinke dip in augustus 2021
Evenals in juli, kent de motormarkt in België ook in augustus een flinke daling. In totaal zijn er afgelopen maand 2167 motorfietsen op kenteken ge...
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha blijft marktleider motorverkopen in augustus 2021, BMW valt terug
Yamaha is nog steeds marktleider in Nederland qua verkoop van motorfietsen. Het Japanse motormerk registeerde ook in de maand augustus de meeste ni...

Motorvacatures

MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorverzekeringen
Ben jij een commercieel talent en ben jij op zoek naar een commerciële functie? Heb jij gevoel voor service en ben je ambitieus? Wij zijn op zoek n...
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
MotorVacature: medewerk(st)er HD kledingshop part-time - Amersfoort
Ben jij gek op fashion, vind je het leuk om mensen de juiste outfit te adviseren en heb jij passie voor het merk Harley-Davidson? Dan zoeken wij jo...
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
MotorVacature: Allround werkplaatsmedewerker met commerciële ambities
Tsubakimoto Chain Co. met hoofdkantoor in Osaka, Japan, is een toonaangevende wereldwijde producent van mechanische aandrijfcomponenten; met een st...
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
MotorVacature: verkoop-adviseur Voordeelhelmen Amsterdam - parttime/fulltime
Voor onze nieuwe prachtige motorkledingwinkel in Amsterdam zijn we per direct op zoek naar parttime/fulltime verkoop-adviseurs.Heb jij net als wij ...
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
MotorVacature: Verkoper motoren en motorkleding
Van de Kuinder Motoren in Hilversum is een familiebedrijf dat 93 jaar bestaat. Sinds begin 2015 zijn wij exclusief Yamaha dealer. Naast de verkoop ...

Persberichten

Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
Alles over de nieuwe 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR
De nieuwe Speed Triple 1200 RR reflecteert de trotse traditie die de automotive wereld in het VK kenmerkt en combineert Britse elegantie met meesle...
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Maak nu kennis met de nieuwe CFMOTO 700CL-X
Je kan vanaf nu de nieuwe CFMOTO 700CL-X testen ! Via de website kan je een testrit aanvragen bij een dealer bij jou in de buurt.  De nieuwe ...
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Nieuw: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition
Onderscheid je van de rest en laat ze vooral jouw sporen zien. De KTM 350 EXC-F Factory Edition voor 2022 is gebouwd voor iedere rijder die op zoek...
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
BMW Motorrad Vision Amby concept: kruising tussen motor en fiets?
Wat als je de handige, flexibele eigenschappen van een motorfiets zou kunnen combineren met die van een fiets? Zodat niet alleen de wegen, maar ook...
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
BMW Concept CE 02: elektrische A1 motorfiets
Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad een week voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit. Het...

Plaats Reactie


{rsform 3}