Dossier: alles over de 2021 BMW R1250RT

Dossier: alles over de 2021 BMW R1250RT

Al meer dan vier decennia lang staat de afkorting 'RT' van BMW Motorrad synoniem voor dynamische touringmotorfietsen, die comfort op lange ritten combineren met dynamisch rijplezier op plattelandswegen. Meer zelfs: een BMW RT heeft in deze klasse altijd de maatstaf gezet. Om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst het geval blijft, heeft BMW Motorrad ingrijpende wijzigingen en innovaties aangebracht aan de nieuwe R 1250 RT – voor nog meer rijplezier en tourgenot op het allerhoogste niveau. Zoals voorheen staat de legendarische 2-cilinder boxermotor garant voor comfortabele ritten en een dynamische aandrijving. Hij heeft nog steeds een cilinderinhoud van 1.254 cc en levert 100 kW (136 pk) in de huidige EU5-registratie. Dankzij de BMW ShiftCam-technologie, die de timing en lifthoogte van de inlaatkleppen regelt, biedt hij een uitzonderlijk vermogen bij alle toerentallen, een uiterst soepele en geraffineerde werking en uitstekende verbruiks- en emissiewaarden.

Dynamic Traction Control (DTC) en nieuwe 'Eco'-rijmodus standaard. Riding Modes Pro met optionele voorselectie van de rijmodus en regeling van het motorkoppel (MSR). De standaard dynamische tractiecontrole DTC garandeert een hoog veiligheidsniveau dankzij de uitstekende tractie, terwijl de nieuwe standaard ‘Eco’-rijmodus de rijder helpt het best mogelijke brandstofverbruik te verzekeren. De nieuwe F 1250 RT Adventure kan af fabriek worden uitgerust met ‘Pro Riding Modes’. Een ander nieuw onderdeel van Riding Modes Pro is de regeling van het motorkoppel (MSR), die kan worden gebruikt om onstabiele rijomstandigheden te vermijden die zich kunnen voordoen tijdens het uitbollen of terugschakelen door overmatige remslip aan het achterwiel.

Link: bijna 60 foto's vindt u in hoge resolutie in een mega-gallery op onze facebookpagina

Nieuw BMW Full Integral ABS Pro-systeem standaard.
In zijn jongste uitvoering is de R 1250 RT standaard uitgerust met het nieuwe Full Integral ABS Pro-systeem van BMW Motorrad. Dit is een remsysteem waarbij zowel de hand- als de voetrem gebruikt worden om de voor- en achterremmen gelijktijdig te bedienen. In combinatie met de kwaliteiten van ABS Pro met optimalisering van de kantelhoek en dynamische remkrachtverdeling is Full Integral ABS Pro het perfecte remsysteem voor een tourer zoals de R 1250 RT.

Nieuwe 'full led'-koplamp met richtingaanwijzers en nieuwe lichtfuncties af fabriek.
De nieuwe standaard 'full led'-koplamp verlicht de weg al met een ongeëvenaarde intensiteit en helderheid. De nieuwe koplamp met zwenkfunctie gaat nog een stap verder: met de optie ‘Adaptive Turning Light’ verandert het dimlicht van de standaard 'full led'-koplamp in de bocht naargelang de kantelstand. Op die manier wordt de bocht zo goed als volledig verlicht omdat het licht beweegt naar waar de motor heen rijdt. Dankzij nieuwe lichtfuncties is de rijervaring van de nieuwe R 1250 RT nog intenser en zijn er ook nog praktische voordelen. Zo zullen de 'Welcome'-functie, de 'Goodbye'-functie voor het afscheid en de 'Follow me home'-functie ter begeleiding als optie beschikbaar zijn in de toekomst.

Dynamic Cruise Control (DCC) standaard. Active Cruise Control (ACC) – snelheidsregelaar met geïntegreerde afstandsregeling voor ontspannen rijden als fabrieksoptie.
In combinatie met de standaard Dynamic Cruise Control (DCC) betekent ‘dynamisch’ dat de vooraf ingestelde snelheid constant wordt gehouden wanneer men bergaf rijdt. Als het remeffect van de motor daarvoor niet volstaat, wordt de volledig geïntegreerde rem automatisch geactiveerd om de gewenste rijsnelheid aan te houden. De Active Cruise Control (ACC), die als optie verkrijgbaar is, gaat nog een stap verder. Dankzij radartechnologie kan ontspannen worden gereden met afstandscontrole en hoeft de rijder de rijsnelheid niet aan te passen aan zijn voorligger.

Nieuw 10,25” groot tft-kleurenscherm met geïntegreerd navigatiesysteem voor standaard handige routeplanning en uitgebreide connectiviteit.
De nieuwe R 1250 RT is uitgerust met een 10,25" groot tft-kleurenscherm met geïntegreerde kaartnavigatie en connectiviteit. Dankzij zijn uitstekende leesbaarheid, duidelijke menunavigatie en sterk geïntegreerd bedieningsconcept staat de nieuwe R 1250 RT aan de top van het gamma motorfietsen in serieproductie. Als primeur op een motor maakt het nieuwe 10,25"-kleurenscherm het mogelijk om een navigatiekaart weer te geven in het instrumentenbord, zodat er geen extra scherm nodig is.

Behalve de introductie van de standaard connectiviteit en de navigatiekaart op het scherm is ook de nieuwe optie ‘Comfort telephony with extended smartphone connection’ beschikbaar. Een smartphone kan veilig in een opbergvak worden geplaatst dat beschermd is tegen spatwater en dat door een elektrische ventilator wordt verlucht. De batterij kan inductief of via een USB-aansluiting gebruiksklaar worden gehouden. Met het audiosysteem 2.0 biedt de nieuwe R 1250 RT een nog intensere geluidservaring dan zijn voorganger.

De nieuwe R 1250 RT: verbeterde reiscapaciteiten en dynamische prestaties dankzij het nieuwe bekledingspaneel. Exclusief tourerkarakter in een aantrekkelijke basislak en geraffineerde stijlvarianten. Dankzij het nieuw ontwikkelde bekledingspaneel vooraan oogt de nieuwe R 1250 RT niet alleen frisser en dynamischer, maar verbetert hij ook de reis- en tourerkwaliteiten dankzij de bijkomende aerodynamische verbeteringen. Zo omsluit het nieuwe bekledingspaneel niet alleen de nieuwe ‘full led’-koplampen, maar is ook het bovenste deel van het bekledingspaneel kleiner geworden. Dat resulteert in een breder gezichtsveld voor de rijder en geeft de nieuwe R 1250 RT een lichtere en dynamischere uitstraling. Naast de aantrekkelijke basisversie in Alpine White 3 is de nieuwe R 1250 RT ook verkrijgbaar in de geraffineerde stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’.

De hoogtepunten van de nieuwe BMW S 1250 RT:
-Authentieke boxermotor met BMW ShiftCam-technologie om de timing en slag van de inlaatkleppen te regelen.
-Krachtige respons over het volledige toerentalbereik, voorbeeldig brandstofverbruik, voorbeeldige emissieniveaus, soepelheid en verfijning.
-Vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en 143 Nm bij 6.250 t/min.
-Pingelsensor voor geoptimaliseerde reiscapaciteiten.
-Nieuw Full Integral ABS Pro-systeem van BMW Motorrad standaard.
-Drie rijmodi standaard.
-Nieuwe 'Eco'-rijmodus voor bijzonder zuinig rijden standaard.
-Riding Modes Pro met bijkomende ‘Dynamic’-rijmodus en nieuwe regeling van het motorkoppel (MSR) als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Dynamic Traction Control (DTC) standaard.
-Elektronische 'Dynamic ESA'-ophanging van de nieuwste generatie met volautomatische laadcompensatie als optie verkrijgbaar.
-Hill Start Control Pro (HSC Pro) met uitgebreide functie als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Nieuw ontworpen bekledingspaneel vooraan met geoptimaliseerde aerodynamica.
-Nieuwe standaard led-koplampen en nieuwe ‘full led’-koplampen met adaptief zwenklicht als fabrieksoptie verkrijgbaar
-Connectiviteit: Nieuw, multifunctioneel instrumentenbord met 10,25" groot tft-kleurenscherm en tal van andere standaard voorzieningen.
-Nieuwe optie ‘Comfort telephony with extended smartphone connection’.
-Nieuw optioneel audiosysteem 2.0.
-Nieuwe claxon met dubbele toon standaard.
-Intelligent Emergency Call als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Aantrekkelijke basislakuitvoering, naast de drie stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’ als fabrieksopties.
-Brede waaier aan opties en originele accessoires van BMW Motorrad.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Op haar Youtubekanaal heeft Honda Motorcycles Europe vandaag officieel de 2021 Honda CB1000R aangekondigd. Op 10 november 2020 zal de officiële ont...
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
In Japan heeft Honda een officiële HRC-raceversie van haar nieuwe MSX125 Grom model aangekondigd. Het is de bedoeling dat met de HRC-Grom een cupra...
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
Morgen, donderdag 22 oktober 2020 om 18:00, uur onthult BMW Motorrad vijf nieuwe "heritage" modellen. In deze modelrange vallen de R nineT retro-mo...
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Wegens mogelijk opeens wegvallen van de aandrijving roept Harley-Davidson in de USA alle elektrische LiveWire modellen terug die gebouwd werden tus...
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
APRR, eigenaar van de meeste 'péage' tolwegen in Frankrijk, heeft speciaal voor motorrijders elf 'Espace Motards' in benzinestations langs de snelw...

Motorsport

Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Jean Louis Schlesser maakt vandaag bekend dat de 31ste Africa Eco Race in januari 2021 niet door kan gaan wegens de wereldwijde impact van de coron...
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
Op Motorland Aragón werd de elfde race verreden voor het 2020 MotoGP kampioenschap. Een race zonder Valentino Rossi. Hij testte positief op Covid-1...
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
In World Superbikes pakte Jonathan Rea vandaag zijn 6e wereldtitel op rij, terwijl de jonge Nederlandse coureur Jeffrey Buis wereldkampioen werd in...
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
Op de vandaag aangekondigde 2021 kalender van British Superbikes (BSB) komt het TT-Circuit in Assen niet voor. Hiermee neemt de Britse organisatie ...
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Yamaha Motor meldt dat Valentino Rossi dit weekend niet aanwezig zal zijn op de Gran Premio de Aragón omdat hij besmet is met het corona-virus en d...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Het Europees Parlement heeft deze week maatregelen aangekondigd waardoor onverkochte motorfietsen met EURO4 homologatie ook in 2021 nog verkocht mo...
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Nadat BOVAG eerder waarschuwde voor de mogelijkheid dat er door een technische aanpassing aan de BPM-procedure voortaan BTW over BPM dreigde, heeft...
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow & Expo gaat niet door! Door de maatregelen vanwege de tweede golf corona-besmettingen is duidelijk geworden dat het organisere...
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Na ruim 21 jaar Trackdays4all is het voor oprichter Jeroen Versteeg nu tijd om het 'steentje' over te dragen aan een jonge enthousiaste motor(sport...
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Na de chaos waarin voormalig eigenaar Stuart Garner het klassieke motormerk Norton achterliet, probeert de nieuwe eigenaar TVS nu de oude problemen...

Motorvacatures

MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
Het team van Doornekamp Motorsport is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die nieuwe chef werkplaats? Jij houdt van alles wat met mo...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
Affetto Ducati is een bedrijf ontstaan uit de passie voor het merk Ducati. Al jaren is onze naam een begrip binnen de motorwereld en vooral in het ...
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
Ben je een Product Manager met benzine in je bloed? Dan is dit jouw perfecte uitdaging! CMS (Consolidated Motor Spares) is wereldwijd de groot...
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
Ben jij de vertegenwoordiger onderdelenverkoop & dealernetwerk specialist voor KTM, Husqvarna Motorcycles en GasGas die wij zoeken? Heb jij de ...
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Wegens sterke groei zijn wij per direct op zoek naar versterking voor ons team. Heb jij benzine in je bloed? Zie je jezelf al in een motorzaak...

Persberichten

Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en Euro-5
Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en  Euro-5
Voor 2021 presenteert Ducati de Streetfighter V4 S in een nieuw Dark Stealth kleurstelling, die zich aansluit bij het sportieve Ducati Red. Bovendi...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Class...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Voor het aanstaande seizoen 2021 voert BMW Motorrad voor de R nineT familie enkele technische wijzigingen door, maar de modellen krijgen ook een aa...
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Na zes jaar onopvallend succes en een aantal kleine uiterlijke aanpassingen gericht op de volgende golf jonge motorrijders, is het nu tijd voor een...
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent begin 2021 de deuren van een nog grotere winkel welke gevestigd zal worden in Capelle aan den IJssel. De nieuwe winkel aan ...

Plaats Reactie


{rsform 3}