Dossier: alles over de 2021 BMW R1250RT

Dossier: alles over de 2021 BMW R1250RT

Al meer dan vier decennia lang staat de afkorting 'RT' van BMW Motorrad synoniem voor dynamische touringmotorfietsen, die comfort op lange ritten combineren met dynamisch rijplezier op plattelandswegen. Meer zelfs: een BMW RT heeft in deze klasse altijd de maatstaf gezet. Om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst het geval blijft, heeft BMW Motorrad ingrijpende wijzigingen en innovaties aangebracht aan de nieuwe R 1250 RT – voor nog meer rijplezier en tourgenot op het allerhoogste niveau. Zoals voorheen staat de legendarische 2-cilinder boxermotor garant voor comfortabele ritten en een dynamische aandrijving. Hij heeft nog steeds een cilinderinhoud van 1.254 cc en levert 100 kW (136 pk) in de huidige EU5-registratie. Dankzij de BMW ShiftCam-technologie, die de timing en lifthoogte van de inlaatkleppen regelt, biedt hij een uitzonderlijk vermogen bij alle toerentallen, een uiterst soepele en geraffineerde werking en uitstekende verbruiks- en emissiewaarden.

Dynamic Traction Control (DTC) en nieuwe 'Eco'-rijmodus standaard. Riding Modes Pro met optionele voorselectie van de rijmodus en regeling van het motorkoppel (MSR). De standaard dynamische tractiecontrole DTC garandeert een hoog veiligheidsniveau dankzij de uitstekende tractie, terwijl de nieuwe standaard ‘Eco’-rijmodus de rijder helpt het best mogelijke brandstofverbruik te verzekeren. De nieuwe F 1250 RT Adventure kan af fabriek worden uitgerust met ‘Pro Riding Modes’. Een ander nieuw onderdeel van Riding Modes Pro is de regeling van het motorkoppel (MSR), die kan worden gebruikt om onstabiele rijomstandigheden te vermijden die zich kunnen voordoen tijdens het uitbollen of terugschakelen door overmatige remslip aan het achterwiel.

Link: bijna 60 foto's vindt u in hoge resolutie in een mega-gallery op onze facebookpagina

Nieuw BMW Full Integral ABS Pro-systeem standaard.
In zijn jongste uitvoering is de R 1250 RT standaard uitgerust met het nieuwe Full Integral ABS Pro-systeem van BMW Motorrad. Dit is een remsysteem waarbij zowel de hand- als de voetrem gebruikt worden om de voor- en achterremmen gelijktijdig te bedienen. In combinatie met de kwaliteiten van ABS Pro met optimalisering van de kantelhoek en dynamische remkrachtverdeling is Full Integral ABS Pro het perfecte remsysteem voor een tourer zoals de R 1250 RT.

Nieuwe 'full led'-koplamp met richtingaanwijzers en nieuwe lichtfuncties af fabriek.
De nieuwe standaard 'full led'-koplamp verlicht de weg al met een ongeëvenaarde intensiteit en helderheid. De nieuwe koplamp met zwenkfunctie gaat nog een stap verder: met de optie ‘Adaptive Turning Light’ verandert het dimlicht van de standaard 'full led'-koplamp in de bocht naargelang de kantelstand. Op die manier wordt de bocht zo goed als volledig verlicht omdat het licht beweegt naar waar de motor heen rijdt. Dankzij nieuwe lichtfuncties is de rijervaring van de nieuwe R 1250 RT nog intenser en zijn er ook nog praktische voordelen. Zo zullen de 'Welcome'-functie, de 'Goodbye'-functie voor het afscheid en de 'Follow me home'-functie ter begeleiding als optie beschikbaar zijn in de toekomst.

Dynamic Cruise Control (DCC) standaard. Active Cruise Control (ACC) – snelheidsregelaar met geïntegreerde afstandsregeling voor ontspannen rijden als fabrieksoptie.
In combinatie met de standaard Dynamic Cruise Control (DCC) betekent ‘dynamisch’ dat de vooraf ingestelde snelheid constant wordt gehouden wanneer men bergaf rijdt. Als het remeffect van de motor daarvoor niet volstaat, wordt de volledig geïntegreerde rem automatisch geactiveerd om de gewenste rijsnelheid aan te houden. De Active Cruise Control (ACC), die als optie verkrijgbaar is, gaat nog een stap verder. Dankzij radartechnologie kan ontspannen worden gereden met afstandscontrole en hoeft de rijder de rijsnelheid niet aan te passen aan zijn voorligger.

Nieuw 10,25” groot tft-kleurenscherm met geïntegreerd navigatiesysteem voor standaard handige routeplanning en uitgebreide connectiviteit.
De nieuwe R 1250 RT is uitgerust met een 10,25" groot tft-kleurenscherm met geïntegreerde kaartnavigatie en connectiviteit. Dankzij zijn uitstekende leesbaarheid, duidelijke menunavigatie en sterk geïntegreerd bedieningsconcept staat de nieuwe R 1250 RT aan de top van het gamma motorfietsen in serieproductie. Als primeur op een motor maakt het nieuwe 10,25"-kleurenscherm het mogelijk om een navigatiekaart weer te geven in het instrumentenbord, zodat er geen extra scherm nodig is.

Behalve de introductie van de standaard connectiviteit en de navigatiekaart op het scherm is ook de nieuwe optie ‘Comfort telephony with extended smartphone connection’ beschikbaar. Een smartphone kan veilig in een opbergvak worden geplaatst dat beschermd is tegen spatwater en dat door een elektrische ventilator wordt verlucht. De batterij kan inductief of via een USB-aansluiting gebruiksklaar worden gehouden. Met het audiosysteem 2.0 biedt de nieuwe R 1250 RT een nog intensere geluidservaring dan zijn voorganger.

De nieuwe R 1250 RT: verbeterde reiscapaciteiten en dynamische prestaties dankzij het nieuwe bekledingspaneel. Exclusief tourerkarakter in een aantrekkelijke basislak en geraffineerde stijlvarianten. Dankzij het nieuw ontwikkelde bekledingspaneel vooraan oogt de nieuwe R 1250 RT niet alleen frisser en dynamischer, maar verbetert hij ook de reis- en tourerkwaliteiten dankzij de bijkomende aerodynamische verbeteringen. Zo omsluit het nieuwe bekledingspaneel niet alleen de nieuwe ‘full led’-koplampen, maar is ook het bovenste deel van het bekledingspaneel kleiner geworden. Dat resulteert in een breder gezichtsveld voor de rijder en geeft de nieuwe R 1250 RT een lichtere en dynamischere uitstraling. Naast de aantrekkelijke basisversie in Alpine White 3 is de nieuwe R 1250 RT ook verkrijgbaar in de geraffineerde stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’.

De hoogtepunten van de nieuwe BMW S 1250 RT:
-Authentieke boxermotor met BMW ShiftCam-technologie om de timing en slag van de inlaatkleppen te regelen.
-Krachtige respons over het volledige toerentalbereik, voorbeeldig brandstofverbruik, voorbeeldige emissieniveaus, soepelheid en verfijning.
-Vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en 143 Nm bij 6.250 t/min.
-Pingelsensor voor geoptimaliseerde reiscapaciteiten.
-Nieuw Full Integral ABS Pro-systeem van BMW Motorrad standaard.
-Drie rijmodi standaard.
-Nieuwe 'Eco'-rijmodus voor bijzonder zuinig rijden standaard.
-Riding Modes Pro met bijkomende ‘Dynamic’-rijmodus en nieuwe regeling van het motorkoppel (MSR) als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Dynamic Traction Control (DTC) standaard.
-Elektronische 'Dynamic ESA'-ophanging van de nieuwste generatie met volautomatische laadcompensatie als optie verkrijgbaar.
-Hill Start Control Pro (HSC Pro) met uitgebreide functie als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Nieuw ontworpen bekledingspaneel vooraan met geoptimaliseerde aerodynamica.
-Nieuwe standaard led-koplampen en nieuwe ‘full led’-koplampen met adaptief zwenklicht als fabrieksoptie verkrijgbaar
-Connectiviteit: Nieuw, multifunctioneel instrumentenbord met 10,25" groot tft-kleurenscherm en tal van andere standaard voorzieningen.
-Nieuwe optie ‘Comfort telephony with extended smartphone connection’.
-Nieuw optioneel audiosysteem 2.0.
-Nieuwe claxon met dubbele toon standaard.
-Intelligent Emergency Call als fabrieksoptie verkrijgbaar.
-Aantrekkelijke basislakuitvoering, naast de drie stijlvarianten ‘Elegance’, ‘Sport’ en ‘Option 719’ als fabrieksopties.
-Brede waaier aan opties en originele accessoires van BMW Motorrad.

Share

Laatste Nieuws

Motornieuws

Uitbreiding wettelijke garantie motoroccasions uitgesteld
Uitbreiding wettelijke garantie motoroccasions uitgesteld
Op 1 januari 2022 wordt de wetgeving op het gebied van non-conformiteit en commerciële garanties aangepast, onder motorrijders waarschijnlijk beter...
Nieuw: Voge 300 GY Rally
Nieuw: Voge 300 GY Rally
Naast een motorscooter, de SR4, heeft Voge ook een adventure model gepresenteerd tijdens de EICMA in Milaan: de Voge 300 GY Rally. Het motorblok ke...
Nieuw: Voge SR4 motorscooter
Nieuw: Voge SR4 motorscooter
Tijdens de EICMA in Milaan heeft Voge diens eerste motorscooter gepresenteerd. De SR4 is al eerder in Azië getoond, maar in Italië maakte deze moto...
Concept: Royal Enfield SG650
Concept: Royal Enfield SG650
Royal Enfield heeft een concept laten zien tijdens de Eicma, de SG650. Het motorblok dat voor deze concept is gebruikt is dezelfde als die van de I...
Nieuw: Pirelli Diablo Rosso 4 Corsa sportieve motorbanden
Nieuw: Pirelli Diablo Rosso 4 Corsa sportieve motorbanden
Waar de line-up van Pirelli motorbanden al wat aan de ingewikkelde kant leek, gaat dat er met de komst van de nieuwe Diablo Rosso IV Corsa begin 20...

Motorsport

Zeer exclusieve Honda CBR1000RR-R Fireblade “Spa 100” circuitmotor
Zeer exclusieve Honda CBR1000RR-R Fireblade “Spa 100” circuitmotor
Iets meer dan een eeuw geleden werd een uniek verhaal geschreven toen er voor het eerst een race voor motorfietsen werd gehouden op wat later het c...
Nieuwe MotoGP documentaireserie in 2022 op Amazon Prime
Nieuwe MotoGP documentaireserie in 2022 op Amazon Prime
Streamingdienst Amazon Prime kondigt, nadat al maanden de cameraploegen ervoor in de paddock aanwezig waren, nu eindelijk officeel de komst aan van...
2022 World Superbikes WorldSBK kalender: TT-Circuit Assen terug naar april
2022 World Superbikes WorldSBK kalender: TT-Circuit Assen terug naar april
Op de zojuist vrijgegeven 2022 kalender voor het WorldSBK wereldkampioenschap superbikes, staat de Nederlandse ronde in 2022 gepland voor 22, 23 en...
MotoGP stapt over op niet-fossiele brandstof
MotoGP stapt over op niet-fossiele brandstof
Het wereldkampioenschap MotoGP zal in 2024 overgestapt zijn op brandstof die nog maar voor 40% uit fossiele brandstof bestaat. In 2027 moet fossiel...
Toprak Razgatlioglu (Yamaha) wereldkampioen WorldSBK superbikes 2021
Toprak Razgatlioglu (Yamaha) wereldkampioen WorldSBK superbikes 2021
Na een door extreme regenval chaotisch verlopen laatste raceweekend van het seizoen, is de Turk Toprak Razgatlioglu met zijn Yamaha R1 wereldkampio...

Motorprijzen

Kymco scooters prijslijst 2021
Kymco scooters prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kymco motorscooters is de line-up grotendeels gelijk aan die van 2020, met daarop ook nu nog een aantal uitlopende Euro4-...
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Triumph Motorcycles prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Triumph Motorcycles voor Nederland staan erg veel modellen die vernieuwd zijn om aan de Euro5-homologatie te voldoen. Daa...
Hyosung prijslijst 2021
Hyosung prijslijst 2021
Over de prijslijst van het Chinees/Koreaanse motormerk Hyosung kunnen we kort zijn: daar staan twee betaalbare, lichte cruisermodellen op; de 125 e...
Mash Motors prijslijst 2021
Mash Motors prijslijst 2021
Op de prijslijst van Mash Motorcycles heeft importeur MotoMondo nog een aantal uitlopende Euro4 modellen uit modeljaar 2020 geplaatst, met daarnaas...
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Kawasaki motoren prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van Kawasaki in Nederland staan een aantal nieuwe prijzen voor de Euro5-modellen, met als opvallendste exclusieve nieuwkomer ...

Motorbranche

Powersports Distribution Group neemt Britse B&C Express over
Powersports Distribution Group neemt Britse B&C Express over
In de aanhoudende strijd tussen de grote Europese distributiebedrijven van motortoebehoren, heeft Powersports Distribution Group (PDG) weer een Bri...
Nieuwe fabriek en hoofdkantoor Norton Motorcycles in Engeland
Nieuwe fabriek en hoofdkantoor Norton Motorcycles in Engeland
TVS Motorcycles, sinds april 20202 de nieuwe eigenaar van het klassieke motormerk Norton Motorcycles, heeft zojuist een nieuw, wereldwijd hoofdkant...
Duell Bike-Center zoekt extra geld voor Europese uitbreiding
Duell Bike-Center zoekt extra geld voor Europese uitbreiding
Duell Bike Center Group, de grote Finse distributeur van motorfietsaccesoires, -kleding en -onderdelen, wil via haar moedermaatschappij op de Nasda...
Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
Mark Op de Beeck nieuwe Market Leader Benelux Triumph Motorcycles
De Belg Mark Op de Beeck, jarenlang vooral bekend als General Manager van de Belgische Yamaha-importeur D'Ieteren Sport, zal vanaf nu de sales...
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
Belgische motormarkt: daling 10% september 2021
In tegenstelling tot in Nederland, kijkt de Belgische motormarkt ook afgelopen maand wederom tegen een verlies aan ten opzichte van 2020. In septem...

Motorvacatures

MotorVacature: inkoper/voorraadbeheerder Hoco Parts
MotorVacature: inkoper/voorraadbeheerder Hoco Parts
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets aftermarket in heel Europa. Het is ee...
MotorVacature: Service Coordinator Powered Two Wheelers Yamaha
MotorVacature: Service Coordinator Powered Two Wheelers Yamaha
Voor Yamaha Motor Europe N.V. branch Benelux, op onze locatie Schiphol-Rijk, zijn we op zoek naar een fulltime ervaren Service Coordinator Powered ...
MotorVacature: Technisch Inkoper Motorcycle Storehouse
MotorVacature: Technisch Inkoper Motorcycle Storehouse
Motorcycle Storehouse is een snel groeiende B2B groothandel/distributeur in motoronderdelen en -accessoires, kleding en lifestyle producten. In Eur...
MotorVacature: ervaren motorfiets technicus (Eindhoven)
MotorVacature: ervaren motorfiets technicus (Eindhoven)
Sleutel jij vol enthousiasme aan motorfietsen zodat liefhebbers van BMW motorfietsen bij jou terecht kunnen voor reparatie, onderhoud en het monter...
MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
MotorVacature: Junior IT Developer Kawasaki
The Kawasaki Motors Europe IT team in Hoofddorp, The Netherlands, is looking for an innovative person who takes initiative and has experience in so...

Persberichten

Nieuw: Monimoto 7 GPS-tracker
Nieuw: Monimoto 7 GPS-tracker
Met de nieuwe Monimoto 7 is de GPS-tracker nog kleiner en gemakkelijker te installeren. Dit stille alarm maakt gebruik van de LTE Cat-M1- en 2G-net...
Vernieuwd: 2022 Ducati Panigale V4 met 215,5 pk
Vernieuwd: 2022 Ducati Panigale V4 met 215,5 pk
Ducati heeft haar Panigale V4 Superbike voor 2022 licht aangepast. De aanpassingen betreffen vooral settings qua vering, maar ook aanpassingen aan ...
Honda Driver-Assistive Technology: 2050 nul dodelijke ongevallen in verkeer
Honda Driver-Assistive Technology: 2050 nul dodelijke ongevallen in verkeer
Honda Motor Co., Ltd. had vandaag de wereldpremière van geavanceerde toekomstige veiligheidstechnologieën. Honda ontwikkelt zich momenteel voor de ...
Nieuw: 2022 Aprilia SR GT 125cc en 200cc motorscooters
Nieuw: 2022 Aprilia SR GT 125cc en 200cc motorscooters
Aprilia presenteert op EICMA 2021 een absoluut nieuwe aanbieding binnen de klasse van compacte GTscooters, met de onthulling van de Aprilia SR GT. ...
Conceptmodel: nieuwe versie Honda Hornet onderweg
Conceptmodel: nieuwe versie Honda Hornet onderweg
Honda bevestigt dat de modelnaam Hornet in de nabije toekomst zal terugkeren in het gamma. De Hornet staat al sinds de introductie in Europa in 199...

* Verplichte Velden