Zero Motorcycles onthult 2021 modellen

Zero Motorcycles onthult 2021 modellen

Zero Motorcycles, wereldleider op het gebied van elektrische motorfietsen en aandrijfsystemen, maakte haar producten en specificaties voor modeljaar 2021 bekend. Aanvoerder van deze vernieuwde productlijn is de revolutionaire SR/S die begin dit jaar op de markt verscheen. De SR/S is Zero's eerste motorfiets met volledige kuip en dankzij die aerodynamische meerwaarde biedt dit model 13% meer wegefficiëntie en bereik ten opzichte van de naked-variant, de SR/F. Alle elektrische motorfietsen van Zero van productiejaar 2021 worden aangedreven met de allernieuwste besturingssystemen van Zero. Toonaangevende bouwtechniek en technologie smelten samen voor moeiteloze kracht, beheersing en verbinding. Dat komt boven op de
nieuwe kleuren en grafische opties voor de gehele modellijn.

"De uitdagingen waarmee iedereen in 2020 mee geconfronteerd werd, creëerden voor Zero Motorcycles tcoh een paar unieke lichtpuntjes en kansen, waaronder een verbazingwekkende
verkoopstoename van onze reeds populaire Dual Sport-modellen,” vertelt Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “Ook hebben we een paar vestigingen moeten sluiten als gevolg van lockdowns vanwege het coronavirus, maar ook omwille van bosbranden in Californië, onze thuisstad. Onze productie lag een tijdje stil, maar dat gaf ons dan weer tijd en ruimte om met een strategisch oog naar onze productievoetafdruk te kijken en verbeteringen door te voeren waar we nog jarenlang de vruchten van zullen plukken.”  Zero Motorcycles produceert ieder jaar opnieuw meer elektrische motorfietsen dan welke concurrent ook. Een kroon op het ijverige werk, al 13 jaar lang. Ondanks de grillige omstandigheden in 2020 is Zero er opnieuw in geslaagd de meest complete en veelzijdige productlijn van elektrische motorfietsen af te leveren.

“Zero heeft dit jaar zijn koers verlegd en we optimaliseerden onze productie en efficiëntie door middel van grote herinvesteringen.", aldus Sam Paschel. "Daardoor hebben we de beproevingen van 2020 goed weten te doorstaan en hebben we tot onze grote vreugde ons gezond en bloeiend dealernetwerk in stand kunnen houden. Of je nu op zoek bent naar een Dual Sport-motorfiets om op avontuur te gaan en nieuwe gebieden te ontdekken, of een wendbare en lichte, degelijke motorfiets zoekt om de files in de stad te trotseren, Zero heeft voor elke rijder wat wils."

Zero is blijven schaven aan rijcomfort en dankzij een meer relaxte rijpositie geldt dat nu ook voor de passagier. Een haarfijn afgestelde vering voegt een luxueuze dimensie toe aan de rit. Deze
elementen in combinatie met het Cypher III-besturingssysteem van Zero zorgen voor soepele en nauwkeurige prestaties voor een consistente, superieure rijervaring. De geïntegreerde
MSC-systemen van Bosch, beroemd vanwege hun dynamische acceleratievermogen, bieden SR/S-rijders meer stabiliteit op elk wegdek en onder alle omstandigheden. De combinatie van deze systemen resulteert in ABS van de hoogste klasse en optimale tractiecontrole.

Het aanbod elektrische motorfietsen van Zero voor 2021 omvat verbeterde connectiviteit dankzij de app van Zero. Daarin krijgen rijders informatie over de status van hun motorfiets, de locatie en handige rij-informatie zoals monitoring van laadstatus, waarschuwingen over updates en systeemupgrades en informatie over de gereden ritten.

De sportmodellencategorie van Zero voor 2021 wordt geleid door de geavanceerde SR/S. De superieure uitstraling van deze motorfiets stemt voort uit de aerodynamische kuip die 13% meer
wegefficiëntie en bereik biedt wanneer voorovergebogen in de cockpit. Een lagere voetpositie en een hoger stuur zorgen bovendien voor een rechtere en meer ontspannen rijhouding. Het ergonomisch comfort geldt ook voor duoritten, want passagiers krijgen lagere voetsteunen en ook het zitgedeelte voor de bijrijder is ruimer. De SR/S van 2021 is verkrijgbaar in de kleuren Cerulean Blue en Skyline Silver in standaard- of premiumuitvoering voor respectievelijk €21.900 en €24.140.

De bekroonde SR/F, die de wereld van de elektrische voertuigen veranderde, zal in nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn: Black/Silver en mint/Red (met zwarte wielen). Voor het eerst is het windscherm onderdeel van de standaarduitvoering van de SR/F. De aluminium bar-ends, verwarmde handvatten en ingebouwde 6 kWh-lader blijven deel uitmaken van de premiumuitvoering. De standaard en premium SR/F zijn in 2021 verkrijgbaar voor respectievelijk €21,140 en €23,380. De SR, de originele 'hotrod' van Zero, zal verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleurstelling Red/Black, voor €17,990. De ultieme balans tussen kracht en gewicht op instapniveau vind je terug in de 11 kW Zero S ZF14.4. De originele elektrische naked van Zero zal te verkrijgen zijn in de kleuren Grey/Blue voor €16.570.

De wendbare FXS van 2021 van Zero is de enige reisgezel die je nodig hebt in je dagelijkse strijd met het stadsverkeer. De FXS voor 2021 is licht, wendbaar en geweldig om op te rijden.
Verkrijgbaar in de nieuwe, opvallende kleurstelling Grey/Gold. Verschijnt ook in een 11 kW-versie. Beiden te verkrijgen voor €13.370.

Het Dual Sport-assortiment met de FX, DS, DSR, en DSR Black Forest is ideaal voor avontuurlijke rijders of rijders die de straat op willen. In 2021 krijgt ook dit assortiment heel wat nieuwe
kleurstellingen en nieuwe grafische elementen. De 2021 Zero DSR Black Forest zet de toon en is dé keuze voor moeiteloos avontuur. Uitgerust voor elk mogelijk terrein, met top- en zijkoffers, dropbars, handbeschermers, touringscreen, 12V-contactdoos – en, in Europa, ook met koplamprooster en mistlampen. De DSR Black Forest is verkrijgbaar in All Black voor €21.230.

Voor rijders die op zoek zijn naar het ultieme avontuur en maximaal bereik is er de 2021 Zero DSR, met een bereik van 328 km per laadbeurt. Deze motorfiets combineert indrukwekkende prestaties met een ongeëvenaarde reeks onderdelen en accessoires. De DSR is verkrijgbaar in Matte Brown/Gold voor €17.990.

De 2021 DS ZF14.4 11 kW van Zero is het perfecte instapmodel van de elektrische Dual sport-motorfiets en leidt je de weg naar het avontuur. De 11 kW DS ZF14.4 is een aanpasbare
alleskunner met meer in z’n mars dan welke ICE-concurrent dan ook, beschikt over toonaangevende ingebouwde bergruimte, en zal verkrijgbaar zijn in de geheel nieuwe kleurstelling Matte
Grey/Green, voor €16.570

De lichte, snelle en krachtige FX van Zero is ook in 2021 de perfecte motorfiets om de ontsnappen aan alles. De FX kan tot wel 146 km lang vrijwel elke uitdaging aan, en zal verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleurstelling Black/Green, in 7,2 kWh-uitvoering, voor €13.370.

Alle motorfietsmodellen van Zero voor 2021 zijn verkrijgbaar bij een van de honderden dealers in Noord-Amerika en Europa en worden op dit moment verscheept vanuit de fabriekskantoren van het bedrijf in Californië.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form