Dossier: alles over de 2021 Honda Forza 350 motorscooter

Dossier: alles over de 2021 Honda Forza 350 motorscooter

Honda’s middenklasse sportieve GT-scooter geniet van een hogere topsnelheid en betere acceleratie dankzij een grotere motorinhoud. Het “enhanced Smart Power+”-motorblok voldoet nu ook aan de EURO5-norm. Uiterlijke updates versterken het kwalitatieve gevoel en verbeteren de aerodynamica. Het elektronisch bedienbare windscherm krijgt 40 mm meer bewegingsruimte en een USB-oplaadpoort vergroot het gebruiksgemak. Optioneel verbind je de Forza 350 draadloos met jouw smartphone via het nieuwe Honda Smartphone Voice Control system.

De naam Forza is al lang een gevestigde waarde in Honda’s aanbod van tweewielers. De geschiedenis van deze premium middenklasse scooter gaat terug naar het jaar 2000, toen het eerste model de standaard zette voor de combinatie van een levendige rijervaring, veel opbergruimte en een innovatief gecombineerd remsysteem. De Forza werd hartelijk ontvangen in Europa en eigenaars prezen de veelzijdige handigheid van de motor in het alledaagse leven.

Het handelsmerk van de Forza 300, sportiviteit in combinatie met het karakter van een Grand Tourer, evolueerde voortdurend en Honda streefde ernaar om telkens opnieuw de verwachtingen te overstijgen. In 2004 voegde Honda het S MATIC elektronisch bestuurde CVT (Continuosly Variable Transmisison) toe aan de Forza, samen met een diefstalbestendige Smart Key, het enorm efficiënte PGF-FI injectiesysteem voor het motorblok en ruimte voor twee integraalhelmen onder het zadel.

In 2005 kreeg de Forza 300 ABS-remmen en in 2008 volgde de toevoeging van luxueuze toetsen zoals een audiopakket en speakers en verbeterde het S MATIC (met gefaseerde automatische schakelmodus) en werd de Forza met gecombineerde ABS-remmen uitgerust. In 2016 volgde een nieuwe opfrissing, met een nieuw ‘sit-in’-design groot genoeg om twee mensen comfortabel te vervoeren, zelfs op de snelweg.

In 2018 presenteerde Honda een radicaal gemoderniseerde Forza 300: lichter, smaller, strakker en sportiever. Het volgde daarmee het voorbeeld van kleine broer Forza 125 zonder daarbij de geliefde ‘GT’-aspecten te verliezen. In 2020 volgden enkele exclusieve updates, zoals het ‘limited edition’ kleurprofiel met grijs en glossy zwart en bijpassende Smart top box.

Nu, in 2021, is het opnieuw tijd voor vooruitgang. De Forza 350 is sneller, nog praktischer en, uiteraard, stijlvol als nooit tevoren.

 Modeloverzicht

Een toename van 50 cc in de cilinderinhoud resulteert in een piekvermogen van 21,5 kW ofwel 16% meer dan voordien. Maar het motorblok van de Forza 350 won aan kracht over de hele lijn, met een snellere acceleratie en topsnelheid die 6% hoger ligt, op 137 km/u. Het blok is ook EURO5-compatibel.

Uiterlijke en aerodynamische updates aan de voorkuip, spiegels, achterste zijpanelen en motorblokcover zorgen voor een strakkere look met nog meer premium-gevoel. Het chassis is ongewijzigd maar heeft een lichtere swingarm. Het elektronisch bedienbare scherm krijgt 40 mm meer speling voor nog meer windbescherming.

Ook het instrumentenpaneel werd opgefrist en dankzij het nieuwe optionele Honda Smartphone Voice Control system, kun je je smartphone via bluetooth verbinden met de Forza 350. In plaats van een ACC-oplader, vind je nu een USB-oplaadpoort terug.

De 2021 Forza 350 komt in volgende kleurstellingen: Pearl Nightstar Black, Matt Pearl Pacific Blue, Pearl Cool White, Matt Cynos Gray Metallic en
Pearl Falcon Gray. 

Meer Forza: klik hier voor de 2021 Honda Forza 750 motorscooter of de 2021 Honda Forza 125 motorscooter

Belangrijkste kenmerken

Motorblok
• 330 cc motorblok, extra 3 kW piekvermogen op 7.500 tpm en 4,8Nm meer koppel bij 5.250rpm.
• Topsnelheid 137 km/u, 0,7 seconden snellere acceleratie tot 200 meter
• ‘enhanced Smart Power+’-technologie en een benzineverbruik van 3,33 l/100 km (of 1L op 30 km) in WMTC-mode, EURO5-compatibel
• 10% lichtere krukas
• Grotere gasklephuis (36 mm, was 34 mm)
• Grotere inlaatklepdiameter (28 mm, was 27 mm)
• Nieuwe zuigerkoelingssproeier om afkoeling en ontbranding te optimaliseren
• Gereviseerde inlaat- en uitlaatpoorten voor betere efficiëntie
• Hertekende demper, met slechts twee kamers
• Hydraulische nokkenkettingspanner en spoelpomp om interne wrijving te verminderen

De nieuwe ‘enhanced Smart Power+’-motor is minder belastend voor het milieu en is een krachtige aandrijfbron dankzij verregaande technologieën om wrijving te reduceren

Dankzij de extra 50 cc (van 179 cc naar 330 cc, zonder toenemend rijklaar gewicht) produceert de vloeistofgekoelde, SOHC-motor met vier kleppen een piekvermogen van 21,5 kW @ 7.500 tpm, ten opzichte van 18,5 kW bij het vorige model. Maximaal koppel is 31,5Nm bij 5.250 tpm. De grafiek van de rollenbank schetst het volledige plaatje en toont dat zowel vermogen als koppel aanzienlijk stijgen vanaf 3.500 tpm.

In het dagelijkse leven vertaalt zich dat in een hogere topsnelheid, 137 km/u (8 km/u meer) en in een snellere acceleratie. Vanuit stilstand legt de Forza 350 de eerste 200 m af in 10,4 seconden, 0,7 seconden sneller.

De extra cc’s komen vanuit een grotere boring, van 72 mm naar 77 mm en een grotere slag, 70,7 mm. De compressieratio is 10.5:1. Om de grotere capaciteit ten volle te benutten werden de lengte en timing van de klepverplaatsing geoptimaliseerd. Ten opzichte van het vorige model zijn het sluiten van de inlaatklep en de open/sluittijd van de uitlaatklep met 5° vertraagd. De klep opening werd ook 0,3 mm vergroot. De inlaatkleptiming blijft onveranderd.

Ook de krukas werd vernieuwd en is nu 10% lichter. De afmetingen van de krukashals bleven onveranderd en de sterkte en stijfheid van het geheel blijft behouden om de verhoogde output te kunnen verwerken. De roltuimelaar, krukas glijlager en gesloten carter zorgen voor langdurige betrouwbaarheid en een krachtige prestatie. Om zuigerkoeling te verbeteren, spuit een oliesproeier olie recht naar de achterkant van de zuiger, net zoals bij de Honda CRF450R. Dat versterkt de ontstekingstiming en verbetert het ontbrandingsresultaat. De oliecapaciteit is 1,7 liter.

De gasklephuis vergroot van 34 mm naar 36 mm en de inlaatkleppen vergroten tot met 1 mm tot 28 mm, wat de efficiënte ten goede komt. De luchtbox heeft een capaciteit van 5,5 liter. In- en uitmaatpoorten zijn volledige hertekend. De inlaatpoort trekt nu efficiënter lucht binnen dankzij een sterkere luchtstroom binnen in de cilinder, wat zorgt voor consistentere benzineverbranding. De uitlaatgassen worden via een rechte uitlaatpoort weggestuurd, ter vervanging van de gebogen uitlaatpoort, voor een betere efficiëntie.

Om uitlaatgasweerstand te verminderen is de nieuwe demper uitgerust met twee in plaats van drie kamers. Verbeteringen aan de verbinding van de expansiekamer en aan de omvang en plaatsing van de katalysator verbeteren gasstroom en gaszuivering.

Een 5 mm offset cilinder vermindert de interne wrijving, net als de introductie van een hydraulische nokkenkettingspanner en een spoelpomp. De pomp vermindert de interne druk in het blok, pompverliezen, interne rotatiewrijving en oliebeweging. Een nieuwe balansas vermindert trillingen en draagt bij tot een vlotte, aangename rijervaring.

De automatische centrifugaalkoppeling bedient het V-MATIC schakelmechanisme (waarvan de ratio’s afgesteld zijn voor snelle reactie bij lage snelheid en slimme acceleratie) en de eindaandrijvingsriem. De motorcover van het 2021-model is aangepast om perfect op te gaan in het nieuwe koetswerk

Het motorblok van de Forza 350 is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). Dat systeem detecteert elk snelheidsverschil tussen voor- en achterband, berekent de wielslip en past vervolgens het geleverde motorkoppel aan via het injectiesysteem om achterwieltractie terug te winnen. Het HSTC kan je ook uitschakelen via een bediening aan de linkerstuurhelft. Een knipperende ‘T’ op het digitale dashboard geeft aan wanneer het systeem in werking treedt.

Het blok haalt nu ook EURO5-norm, wat sinds 1 januari 2020 een aanzienlijk strengere uitstootrestrictie oplegt ten opzichte van EURO4. De vereisten omvatten een substantiële reductie van toegestane uitstoot van carbonmonoxide, een afnamen van meer dan 40% van de totale uitstoot van koolwaterstof, strengere ontstekingsfoutdetectie en de introductie van een limiet op fijnstofdeeltjes.

Het benzineverbruik is een opperzuinige 3,33l/100km (1L op 30 km) in WMTC-mode. Met een benzinecapaciteit van 11,5 liter geeft dat een bereik van meer dan 340 km.

Styling & Uitrusting
• Het elektronisch bedienbare scherm heeft 180 mm speling, 40 mm extra
• Uiterlijke updates verbeteren het visuele en de aerodynamische prestaties
• Lichtgewicht handvatten voor de passagier besparen 1.400 g
• Ruimte voor twee integraalhelmen onder het zadel
• USB-oplaadpoort
• Smart Key bedient de ontsteking en (optionele) 45 liter topkoffer
• Noodstopsignaal om andere weggebruikers te waarschuwen bij bruusk remmen.

Het windscherm vooraan – elektronische te bedienen via een switch aan de linkerstuurhelft – onderging voor 2021 een nieuwe vorm en 40 mm extra bewegingsruimte voor een totaal van 180 mm. Het ontwerp zorgt voor windbescherming, reduceert het geluid en leidt bovendien de luchtstroom rond en over het hoofd van de bestuurder. Stabiliteit en comfort aan hoge snelheid – en tijdens lange ritten – valt eenvoudig in te ruilen voor dat gevoel van vrijheid tijdens rijden door gewoon het scherm te verlagen.

Het scherpe design maakt van de Forza 125 een stijlvolle en aerodynamische machine met een soepele en modern karakter en een energieke, kwalitatieve uitstraling. Het stylingteam werkte rond de kernwoorden ‘agressief, technisch en krachtig’ en dat is terug te vinden in de spoiler-achtige omtrek van de koplamp, de frisse zijkuip met een uitgekiende ‘Z’-designlijn. De karakteristieke lijnen van de achterste zijpanelen creëren een vooruitstrevende, doeltreffende esthetiek.

De handvatten voor de passagier zijn plastiek in plaats van aluminium, wat 1.407 gram gewicht bespaart en de massacentralisatie en beweegbaarheid ten goede komt. Een groter luchtkanaal vooraan beïnvloedt de negatieve druk voor de rijder en vermindert de natuurlijke winddruk op de rijder voor meer comfort op hoge snelheid.

Onder het zadel kan je twee integraalhelmen kwijt, maar je kan de opbergruimte ook opdelen in een ruimte voor je helm en/of regenkledij, schoolrugzakken of aktetassen. De binnenkuip links vooraan huisvest een kleine vergrendelbare opbergruimte om bijvoorbeeld je smartphone en een flesje water in op te bergen. Een USB-oplaadpoort vervangt het 12V ACC-oplaadpunt. Alle verlichting is LED

Om volledig verbonden te blijven, beschikt de Forza 350 over het nieuwe Honda Smartphone Voice Control system. Daarmee connecteert de bestuurder zijn of haar smartphone met de interface en kan zo via stembediening toegang krijgen tot telefoonoproepen, e-mail, muziek en navigatie. Een interne headset in de valhelm is daarvoor een vereiste. De smartphone verbindt met het dashboard via bluetooth en de bediening gaat ook via knoppen op de linkse stuurhelft en het dashboard.

De Smart Key van de Forza 350 bedient zowel de ontstekingsschakelaar als de opbergruimtes aan de scooter, maar kan ook de optionele Smart topkoffer van 45 liter openen en vergrendelen. De Smart Key blijft eenvoudigweg in je zak zitten wanneer je de topkoffer opent en wanneer je wegwandelt vergrendelt de topkoffer automatisch. Je kan ook de reguliere sleutel gebruiken om de topkoffer te vergrendelen. Het interne volume van de topkoffer blijft behouden want het werkingsmechanisme is in de achterkant van de machine weggestopt.

De knipperlichten voor- en achteraan beschikken over een nieuw Emergency Stop Signal (ESS)-feature. Wanneer het ABS bruusk remmen detecteert, gaan de waarschuwingslampen snel knipperen om andere weggebruikers te waarschuwen. Het systeem schakelt zich automatisch weer uit.

Een analoge snelheidsmeter en toerenteller flankeren het digitale display. Dat display kan switchen tussen drie modi: 1) kilometerteller, resterend bereik en huidige verbruik, 2) tripteller, gemiddeld verbruik en klok of 3) buitentemperatuur en batterijsensor.

Chassis

• Korte wielbasis en scherpe stuurgeometrie
• Verplaatste radiator voor betere koeling
• Compacte dimensies en een praktische zadelhoogte
• Gegoten aluminium wielen: 15 inch vooraan, 14 inch achteraan


Een stevig maar lichtgewicht stalen buisframe is de kern van het geruststellende gevoel dat de Forza 350 je onderweg biedt. De wielbasis is 1.510 mm, balhoofdhoek 26,5° en naloop 89 mm. De radiator is gepositioneerd vóór de benzinetank om zo een betere koeling te realiseren. De accu bevindt zich tussen de benzinetank en de opslagruimte onder het zadel, wat de massa op het centrum legt. Rijklaar gewicht is onveranderd gebleven op 182 kg.

De zadelhoogte is 780 mm. De rijhouding is rechtop, wat zorgt voor een uitstekend blikveld rondom. Het stuur is 755 mm breed, de voorkant meet 580 mm in de breedte en de spiegelafstand is 860 mm. Deze compacte omvang maakt het eenvoudig om door het stadsverkeer te laveren.

Een stevige telescopische voorvork van 33 mm zorgt voor demping vooraan. De dubbele schokbreker achteraan – aanpasbaar via een 7-traps instelbare veervoorspanning – vangt de klappen op die de herwerkte, lichtere aluminium swingarm ondergaat.

Het 15 inch voorwiel uit gegoten aluminium is uitgerust met een 120/70-15 band en het 14 inch achterwiel draagt een band van het type 140/70-14. Een combinatie die zorgt voor maximale tractie en rijcomfort. Een enkelvoudige remschijf van 256 mm diameter zorgt voor de nodige remkracht vooraan. Achteraan doet een enkelvoudige remschijf van 240 mm diameter hetzelfde. 2-kanaals ABS ondersteunt de remmen op gladde ondergrond.

Accessoires

Voor de Forza 350 is een collectie van Genuine Honda Accessories beschikbaar:
Smart top koffer van 45 liter
Bagagedrager achteraan (direct te monteren)
Binnenzakken
Verwarmde handvatten
Alarm

Technische gegevens 2021 Honda Forza 350 motorscooter

MOTOR  
Motortype Vloeistofgekoelde viertakt, vier kleppen
Inhoud 330 cc
Boring x Slag 77 mm x 70,7 mm
Compressie verhouding 10,5:1
Max. Vermogen 21,5 kW @ 7.500 tpm
Max. Koppel 31,5 Nm @5.250 tpm
Oliecapaciteit 1,7 liter
   
BENZINESYSTEEM  
Injectie PGM-FI 
Tankinhoud 11,7 liter
Verbruik 3,33 liter/100 km (1L op 30 km)
   
ELECTRONICA  
Starter Elektrisch
Accu 12V – 8,6 AH
ACG output 340 W
   
AANDRIJVING  
Koppeling  Automatische centrifugaalkoppeling, droog type
Transmissie  CVT
Eindaandrijving V-snaar
   
FRAME  
Type Stalen underbone frame
   
CHASSIS  
Afmetingen (L x B x H) 2.140 x 755 x 1.470 mm
Wielbasis 1.510 mm
Balhoofdhoek 26,5⁰
Naloop 89 mm
Zadelhoogte 780 mm
Grondspeling 135 mm
Draaicirkel 2,4 m
Rijklaargewicht 184 kg 
   
VERING  
Type voor 33 mm telescopisch
Type achter Dubbele schokdemper
   
WIELEN  
Voorband 120/70R15
Achterband 140/70R14
Velgmaat voor 15 inch
Velgmaat achter 14 inch
   
REMMEN  
ABS-systeem 2-kanaals
Type voor 256 mm enkele remschijf 
Type achter 240 mm enkele remschijf

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Nieuw 2021: Aprilia RSV4 en RSV4 Factory
Naast de vandaag gepresenteerde supernaked Tuono V4 en V4 Factory heeft Aprilia ook de vernieuwde 2021 Aprilia RSV4 en RSV4 Factory geïntroduceerd....
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Nieuw: 2021 Aprilia Tuono V4 en V4 Factory
Na de Aprilia Tuono 660 en de Aprilia Tuono V4X komt Aprilia nu met de reguliere Aprilia V4 en Aprilia V4 Factory. Beide modelvarianten van de V4 z...
KNMV wil groots evenement op 11 en 12 september 2021
KNMV wil groots evenement  op 11 en 12 september 2021
Wat er precies te gebeuren staat, blijft nog even onduidelijk, maar de KNMV wil op 11 en 12 september 2021 een 'groots nieuw evenement' organi...
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
MV Agusta CRC designcentrum door zonder Castiglioni
Nadat Giovanni Castiglioni eerder deze week aankondigde een nieuwe designbedrijf te starten, komt MV Agusta nu met een persbericht waarin een nieuw...
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Harley-Davidson voltooit Rewire reorganisatie
Enige tijd geleden kondigde Harley-Davidson de reorganisatie plannen genaamd 'The Rewire' aan. Inmiddels laat Harley weten dat The Rewire is voltoo...

Motorsport

Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
Kevin Benavides (Honda) wint Dakar Rally 2021, Pierre Cherpin overleden
In de laatste etappe van de 2021 Dakar Rally is het Honda fabriekscoureur Kevin Benavides gelukt de leiding in het klassement vast te houden, de Ar...
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
Dakar 2021 motorrijders: nog extreem spannend na een-na-laatste dag
De 11e etappe van vandaag in de 2021 Dakar werd al voor de rally als zéér zwaar, met misschien wel de moeilijkste special aangeduid. Het scheelde w...
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
Dakar 2021 - Etappe 10: leider Cornejo out na crash, Honda domineert toch
 Ook vandaag moest er weer een grote naam de Dakar 2021 na een val verlaten, deze keer was het zelfs klassementsleider Nacho Cornejo, voluit J...
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
Dakar 2021 - Etappe 9: Honda wint, Toby Price out na crash
De 2021 Dakar Rally verloor vandaag twee belangrijke kanshebbers voor de overwinning: Toby Price (KTM) kwam ten val en de Yamaha van Ross Branch ga...
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Dakar 2021 - etappe 8: Cornejo wint, De Soultrait in ziekenhuis
Na de tweede dag van de marathonetappe leidt Jose "Nacho" Cornejo het klassement. Dat is voor een tweede dag op rij dat dezelfde motorrijder bovena...

Motorprijzen

KTM motoren prijslijst 2021
KTM motoren prijslijst 2021
Op de voorlopige prijslijst van KTM ontbreken begin 2021 nog een aantal modellen, waarvoor blijkbaar (nog) geen Euro5-versie beschikbaar is, maar d...
BMW Motorrad prijslijst 2021
BMW Motorrad prijslijst 2021
Op de 2021 prijslijst van BMW Motorrad Nederland staan een aantal nieuwe modellen, waaronder de lichte G310R en G310GS adventure, de S1000R naked b...
SWM prijslijst 2021
SWM prijslijst 2021
De historie van SWM is roemrucht, met vele verschillende hoofdstukken. De meeste recente aflevering draait om een samenwerking tussen de overgeblev...
FB Mondial prijslijst 2021
FB Mondial prijslijst 2021
Ook FB Mondial is een Chinees product met een klassieke Europese naam, zoals meer merken van importorganisatie BW Import dat zijn. Vooral in België...
Orcal prijslijst 2021
Orcal prijslijst 2021
Feitelijk is Orcal nog nauwelijks aanwezig in Nederland, maar onder aanvoering van importeur BW Import wordt er vanuit België hard aan een dealerne...

Motorbranche

Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Lockdownmaatregelen showrooms motordealers verlengd
Het kabinet heeft besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. De geldende maatregelen voor de mobiliteitssector...
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
2020: wereldwijde verkoop motorfietsen daalde 18% tot 108,8 miljard
Volgens gegevens van de Italiaanse beursexperts van Finaria daalde de wereldwijde omzet van motorfietsen met 18% tot 108,8 miljard US dollar in 202...
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daa...
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
MKC Moto +1: nu ook Motoreflex overgenomen
De motorkledingketen MKC Moto heeft bekend gemaakt dat zij per direct MotoReflex uit Kortrijk (B) hebben overgenomen. De bekende gezichten van het ...
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Proefritten motordealers mogen nu toch weer wel
Nadat BOVAG gisteren aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK, is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede...

Motorvacatures

MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
MotorVacature: Monteur Motor Centrum Roosendaal
Tijd voor een nieuwe route in 2021? Volg je de mbo-opleiding Motorfietstechnicus of ben je al een ervaren monteur? In beide gevallen nodigen wij je...
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
MotorVacature: Sales Engineer schokdempers motorfiets
Heb je iets met motorfietsen, ben je commercieel-technisch aangelegd en wou je altijd al van je hobby je werk maken, check dan deze vacature.Tracti...
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
MotorVacature: Logistics Engineer Tractive Suspension
Ben je een talent op logistiek gebied, heb je interesse in motorsport, check dan deze vacture. Tractive Suspension in Cuijk levert met bijna 30 med...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
MotorVacature: Commercieel binnendienst medewerker
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa. Wij zijn een ...

Persberichten

Ducati verkoopt 350.000 Monsters
Ducati verkoopt 350.000 Monsters
De Ducati Monster bereikt een belangrijke mijlpaal in zijn geschiedenis met de levering van het 350.000ste model. De Monster is het meest verk...
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
2022 BMW Motorrad International GS Trophy in Albanië
‘Explore the unexpected’ is het motto van de achtste editie van de BMW Motorrad International GS Trophy. Die vindt tegen het einde van de zomer van...
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Belgische motormarkt groeide 3,5% in 2020
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken mochten de Belgische motorwinkels in 2020 gedurende 2 periodes geen klanten ontvangen. Je zou e...
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel
Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar ...
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Perier Motorsport nieuwe importeur Monimoto anti-diefstal tracking systemen
Monimoto is een anti-diefstal smart tracking systeem dat je actief opbelt wanneer het nodig is. Het systeem werkt door middel van een Monimoto...

Plaats Reactie


{rsform 3}