Alles over de nieuwe Triumph Rocket 3 modellen

De in 2004 geïntroduceerde, legendarische Rocket III van Triumph was een pure, originele motorfiets met meer kracht, uitstraling en koppel dan de concurrentie. De gloednieuwe Rocket 3 R en Rocket 3 GT-modellen luiden het begin in van een nieuwe motorlegende. Met 's werelds grootste in serie geproduceerde motorblok van 2.500cc levert de nieuwe Rocket 3 meer vermogen, 11% meer dan de vorige generatie en het hoogste koppel van iedere motorfiets, met 221Nm bij 4.000 tpm. Door de combinatie van een imposante, krachtige uitstraling en prachtige stijl, het hoogste niveau van technologie, de toonaangevende handling van Triumph, het wereldberoemde voorkomen van de Rocket en altijd gemakkelijke rijvermogen, zijn de nieuwe Rockets een klasse apart.

Triumph Rocket 3

• Twee nieuwe toonaangevende Rocket 3-modellen
o Rocket 3 R – De ultieme, krachtige roadster, met direct wereldleidend koppel, ongelooflijke controle, comfort en capaciteiten.
o Rocket 3 GT - Verbluffende prestaties en uitstraling, met subliem comfort, relaxte cruiser rijhouding en nog meer moeiteloze tourcapaciteiten.

• De grootste productiemotor voor in een motorfiets ter wereld
o Het compleet nieuwe 2.500cc Triple motorblok levert ongelooflijke acceleratie en prestaties
o Het hoogste koppel van alle productiemotorfietsen met 221 Nm @ 4.000 tpm
o Opwindend vermogen van 167 pk @ 6.000 tpm, 11% meer dan de vorige generatie
o Onderscheidende nieuwe hydrogevormde uitlaatheaders, produceren een diep grommende Triple sound

• Pure, krachtige uitstraling en prachtige stijl
o Overheersend nieuw Rocket 3 silhouette, imposante houding en uitstraling
o Unieke design kenmerken, waaronder dubbele LED-koplamp, innovatief vormgegeven 3-header uitlaat, verborgen inklapbare passagiersvoetsteunen en 20-spaaks gegoten aluminium wielen met imposante 240 mm achterband
o Comfortabele en verwisselbare duo en single zadelmogelijkheden
o Premium afwerking en detaillering

• Fenomenale handling en indrukwekkend rijgedrag
o Meer dan 40 kg lichter dan zijn voorganger
o De hoogste specificatie qua uitrusting, inclusief Brembo Stylema® Monobloc remmen en instelbare Showa vering
o Rijdergerichte technologie, inclusief 2e generatie TFT-dashboard met verlichte
schakelaars, geoptimaliseerd bochten-ABS & -tractiecontrole, 4 rijmodi (Road, Rain, Sport en Rider-Configurable), integrale LED-verlichting, Hill Hold Control, Cruise Control, sleutelloos starten en verwarmde handgrepen zijn standaard op de GT
(verwarmde handgrepen zijn als accessoire verkrijgbaar op de R)

• 50+ speciale nieuwe Rocket 3 accessoires
o Nieuwe, uitgebreide bagagemogelijkheden en veel nieuwe accessoires voor verbeterd comfort, gebruiksgemak, stijl en veiligheid
o Nieuwe ‘Highway’ inspiratieset presenteert het uitgebreide scala aan tourmogelijkheden

De nieuwe Rocket 3-modellijn introduceert twee fantastische volledig nieuwe modellen. De Rocket 3 R levert ogenblikkelijk toonaangevend koppel, ongelooflijke controle, comfort en capaciteiten, terwijl de Rocket 3 GT is gebouwd om nog verder te gaan, met meer comfort en nog meer moeiteloze tourcapaciteiten.

Beide nieuwe Rocket 3-modellen zijn uitgerust met het geheel nieuwe 2.500cc Triple motorblok, die een nog hogere capaciteit en prestaties biedt dan zijn voorganger - voor verbluffende acceleratie en altijd moeiteloos rijgedrag, of je nu samen rijdt of alleen. Het nieuwe Rocket 3-motorblok levert een verbazingwekkende stap omhoog in piekvermogen met 167 pk @ 6.000 tpm, wat 11% meer is dan zijn voorganger. Met meer kracht bij een lage 3.500 tpm, en helemaal tot de hoge rode lijn van 7.000 tpm, levert de nieuwe Rocket 3 een verbluffend prestatieniveau. Het Rocket 3-motorblok heeft ook het hoogste koppel van alle productiemotoren, met 221 Nm - een verbazingwekkende 71% meer dan zijn naaste concurrentie. Met een ongelooflijk vlakke en rijke koppelkromme, die een piek bereikt bij 4.000 tpm, houdt deze het maximale koppel ook beschikbaar in het middenbereik, wat zorgt voor moeiteloze acceleratie en uitmuntende gasrespons in alle versnellingen. Dit is het grootste motorfietsmotorblok ter wereld met diverse geoptimaliseerde prestatieverbeteringen; inclusief nieuwe carterassemblage, een nieuw smeersysteem met dry sump en een integrale olietank en nieuwe balansassen, die samen een gewichtsbesparing van 18 kilo opleveren ten opzichte van de vorige generatie.

De onderscheidende hydrogevormde 3-header uitlaat is een iconisch ontwerpdetail voor zowel de Rocket 3 R als de Rocket 3 GT. Dit is innovatief ontworpen voor de perfecte uitlaatrouting, die van de kop via de gecombineerde katalysator naar de drievoudige einddemper stroomt, en een onderscheidende en unieke, diep grommende Triple Rocket-sound oplevert. Voor een uitzonderlijk hoog niveau van rijdercomfort en een indrukwekkend niveau van controle over de krachtige prestaties van de Rocket 3, zorgt de nieuwe 'torque assist' hydraulische koppeling voor een lichte bediening van de koppelingshendel. Bovendien is de gloednieuwe, krachtige zesversnellingsbak met schuine vertanding van de Rocket 3 heel nauwkeurig ontwikkeld om soepeler, sterker en lichter te zijn dan een standaardversnellingsbak en specifiek ontworpen om de grotere koppelcapaciteit van deze nieuwe generatie mogelijk te maken. Net als de recente serie Triumph’s, levert het Rocket 3-motorblok moderne capaciteiten met ride-by-wire, evenals een gevoelig, ingebouwd koelvloeistofsysteem voor verbeterde prestaties en een nog efficiëntere rit. Beide Rocket-modellen hebben een lage onderhoudsinterval van 16.000 kilometer.

Met prachtige onderscheidende details, zoals de nieuwe, kenmerkende dubbele LED-koplamp, inclusief de bekende driehoek uit het Triumph-logo en de gevormde 3-header uitlaat, heeft de nieuwe Rocket 3-modelserie een ongelooflijk imposante houding en uitstraling. Bovendien versterken de geheel nieuwe lichtgewicht multi-spaak gegoten aluminium wielen de krachtige, moderne stijl, waarbij de wielen van de Rocket 3 R een mooie zwarte afwerking hebben, terwijl het Rocket 3 GT-model een stap verder gaat met een machinale bewerking op de velg en spaken. Beide modellen zijn uitgerust met Avon Cobra Chrome-banden, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Rocket 3, waarbij het achterwiel de imposante breedte heeft van 240 mm. De nieuwe banden hebben prachtige details en beide zijn voorzien van een nieuw loopvlakpatroon dat is ontwikkeld voor uitstekende grip en duurzaamheid, waardoor ze vele kilometers mee gaan.

De prachtig ontworpen enkelzijdige swingarm levert een duidelijke bijdrage aan de strakke stijl van de Rocket 3, met offset monoshock-ophanging en hoogwaardige afwerking van de achterasbehuizing. Het stijlvolle intern bedrade stuur versterkt verder het krachtige gevoel en de indrukwekkende zithouding op de motorfiets. Het Rocket 3 R-model is voorzien van een stuur in roadster-stijl, terwijl het Rocket 3 GT-model een op touring gericht stuur heeft dat het comfort en de mogelijkheden voor touring verbetert. Beide nieuwe Rocket 3-modellen worden geleverd met een goedgevormd berijders- en passagierszadel, met onder het zadel een gegoten aluminium afwerking om zo een unieke vloeiende lijn door de gehele motorfiets te creëren. De set-up voor elke Rocket 3 is zodanig ontworpen dat deze eenvoudig kan worden veranderd van duo naar single gebruik, met optionele toevoeging van een extra opvulpad voor een nog betere look met alleen berijderszadel. De Rocket 3 R is uitgerust met een op roadster georiënteerd berijders- en passagierszadel, met een lage zithoogte van 773 mm, terwijl de Rocket 3 GT een voor touring geoptimaliseerd berijders- en passagierszadel heeft met een nog toegankelijkere zithoogte van 750 mm. De Rocket 3 GT is bovendien uitgerust met een rugsteun van geborsteld aluminium.

Triumph Rocket 3 6

Voor maximaal comfort voor elke berijder biedt elk Rocket 3-model een aantal ergonomische verstelmogelijkheden aan. De pedalen van de Rocket 3 R hebben twee vertikale positie-instellingen waaruit je kunt kiezen (0 mm / -15 mm), terwijl de Rocket 3 GT foot-forward pedalen biedt met drie horizontale standen (-25 mm / 0 mm / +25 mm) , en ook een in hoogte verstelbare rugsteun voor de passagier. De nieuwe Rocket 3-serie profiteert ook van het hoge, klassebepalende niveau van afwerking en detaillering van Triumph, dat bijdraagt aan zijn prachtige stijl. Deze mooie kenmerken omvatten een krachtig gevormde brandstoftank met het kenmerkende design-DNA van Triumph, geborstelde roestvrij stalen tankband en mooie aluminium Monza-stijl kap, geborsteld aluminium luchtfilterafdekking, geborsteld aluminium koelvloeistof- en olievuldoppen in Monza-stijl, gefreesde vinnen op de carter, hoofd- en nokkenafdekking, geborstelde hitteschilden en eindkappen op de uitlaat en elegante verborgen passagiersvoetsteunen met uniek inklapbaar ontwerp.

Ter complementering van hun unieke uiterlijk, is er voor elk Rocket 3-model keuze uit 2 alternatieve kleurenschema’s:
- Rocket 3 R
o Korosi Red
o Phantom Black
- Rocket 3 GT
o Silver Ice en Storm Grey met een Korosi Red pinstripe applicatie
o Phantom Black

De geheel nieuwe Rocket 3 R en GT bevatten de allerbeste specificaties van premium remmen en veringscomponenten, plus ultramoderne rijdergerichte technologie, allemaal ontworpen om fenomenale handling, superieur comfort en continue indrukwekkend rijgedrag te bieden. Met een gewichtsbesparing van meer dan 40 kilo zijn de nieuwe Rocket 3 R en GT beide meer dan 13% lichter dan de vorige generatie.De Rocket 3-modellijn beschikt over een geheel nieuw, hoogwaardig, geoptimaliseerd aluminium frame met een innovatief ontwerp dat bijdraagt aan de algehele gewichtsbesparing en biedt een ongelooflijke koppel/gewicht-verhouding, meer dan 25% hoger dan de naaste concurrentie. Bovendien zijn de nieuwe Rocket 3-modellen uitgerust met een volledig instelbare Showa monoshock-achterwielophanging met een piggyback reservoir (instelbare rebound, compressie en veervoorspanning) en 47 mm instelbare Showa-voorvork (met instelbare rebound en compressie) voor superieur rijcomfort en uitzonderlijke tourcapaciteiten en handling. Om de hoogstaande technische innovaties af te maken zijn de Brembo Stylema®-remklauwen met de hoogste specificaties op beide nieuwe Rocket 3-modellen gemonteerd. Bovendien zorgt dit nieuwe ontwerp voor een betere luchtstroming rond de remblokken, waardoor de remklauwen sneller afkoelen wat zorgt voor nog betere remprestaties.

De Rocket 3-modellen brengen de capaciteiten tot het allerhoogste niveau en zijn toonaangevend in zijn klasse voor op rijdergerichte technologie, waaronder:
- 2e generatie TFT-dashboard
Beide modellen zijn uitgerust met Triumph’s laatste generatie full-color TFT-dashboard, welke geavanceerder, meer personaliseerbaar en veel meer functionaliteiten biedt dan de instrumenten van de vorige generatie. De TFT-eenheid is in positie verstelbaar voor optimale leesbaarheid en heeft een stijlvol ontwerp en twee informatiethema's die kunnen worden gepersonaliseerd, waardoor de rijder zijn eigen naam ziet terwijl hij de motor start.

- Geoptimaliseerd bochten-ABS – ondersteund door een IMU
Het geoptimaliseerde bochten-ABS is standaard gemonteerd op de Rocket 3 R en GT. Deze waarborgt optimale remprestaties, ongeacht de hellingshoek.

- Geoptimaliseerde bochten-tractiecontrole – ondersteund door een IMU
Beide Rocket 3-modellen zijn standaard uitgerust met geoptimaliseerde bochten-tractiecontrole. Dit handhaaft het optimale niveau van tractiecontrole voor de actuele hellingshoek van de motorfiets.

- IMU – Inertial Measurement Unit
Een vooruitstrevende traagheidsmeter ofwel IMU (Inertial Measurement Unit), die samen met Continental is ontwikkeld, ondersteunt het optimaal functioneren van het geoptimaliseerde bochten-ABS en tractiecontrole. De IMU meet continue de bewegingen, hellingshoek en acceleratie en communiceert automatisch met de relevante en actieve veiligheidssytemen.

- 4 rijmodi
Beide modellen zijn voorzien van de rijmodi Road, Rain, Sport en Rider-Configurable, welke de gasklepregeling en tractiecontrole-instellingen aan de rijomstandigheden en de voorkeuren van de rijder aanpast. De rijmodi kunnen eenvoudig onderweg worden aangepast via de intuïtieve, verlichte schakelaars.

- Integrale LED-verlichting met DRL*-koplamp
Beide Rocket 3-modellen zijn voorzien van integrale LED-verlichting, inclusief een nieuwe dubbele LED-koplamp unit, achterlicht, knipperlichten (afhankelijk van lokale wetgeving) en kentekenverlichting. De koplamp is ook voorzien van LED-dagrijlicht (DRL – afhankelijk van de lokale wetgeving) welke uitstekende zichtbaarheid en een opvallend lichtprofiel oplevert.

- Hill Hold Control
Deze functie voorkomt dat de motorfiets achteruit rolt, voor een verbeterd zelfvertrouwen van de rijder en maximale controle, zelfs met een passagier en volle bepakking. Het systeem brengt de achterrem in werking totdat wordt gedetecteerd dat de rijder begint weg te rijden en wordt geactiveerd door gebruik van de remhendel. De functie is omschakelbaar via het instellingenmenu.

- Cruise Control
De elektronische cruise control is op beide Rocket 3-modellen standaard. Deze functie vermindert op lange afstanden vermoeidheid bij de rijder en kan onder het rijden eenvoudig worden bediend om het gemak en de veiligheid te optimaliseren.

- Sleutelloos starten en stuurslot
Triumph’s systeem voor sleutelloos starten is op beide modellen standaard. Het systeem herkent de afstandsbediening en ontgrendelt de startknop op de schakelaarbehuizing als de afstandsbediening in de buurt is. Voor een nog grotere veiligheid kan de draadloze zendfunctie van de sleutel met een knop worden uitgeschakeld.

- Verwarmde handgrepen
Verwarmde handgrepen zijn eveneens standaard aanwezig op de Rocket 3 GT en zijn beschikbaar als een accessoire op de Rocket 3 R. Deze zijn netjes geïntegreerd en te bedienen via een knop op de linkerhandgreep voor meer rijdercomfort en is instelbaar in twee standen.

- USB-oplaadpunt
Beide nieuwe Rocket 3-modellen zijn uitgerust met een USB-aansluiting van 5V onder het zadel, om persoonlijke apparaten op te laden.

Hoge specificatie optionele accessories

- Triumph Shift Assist
De Triumph Shift Assist maakt het mogelijk om 'op en terug' te schakelen zonder gebruik te maken van de koppeling, wat de inspanning en vermoeidheid van de rijder vermindert en de algehele rijervaring en schakeltijden verbetert. De functie kan als een accessoire op beide Rocket 3-modellen worden gemonteerd.

- ’s Werelds eerste geïntegreerde GoPro bedieningssysteem
De nieuwe Rocket 3-modellen zijn klaar om te worden uitgerust met een baanbrekend geïntegreerd GoPro bedieningssysteem, dat exclusief verkrijgbaar is bij Triumph. Deze functie maakt bediening van de GoPro-camera mogelijk, die wordt vergemakkelijkt door een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. De verbinding en bediening wordt weergegeven op het TFT-dashboard en de video- en fotofunctie kan via de schakelaars worden bediend.

- Turn-by-turn-navigatiesysteem
Deze exclusieve Triumph-functie, mogelijk gemaakt door Google, vergemakkelijkt de navigatie via een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. Wanneer de route is ingesteld op de ‘My Triumph’-app wordt na vertrek met grafische symbolen op het scherm aangegeven wanneer de motorrijder moet afslaan. Met dit systeem heeft de rijder een navigatiesysteem, een routeplanner, de eindbestemming en points-of-interest, zoals hotels, tankstations en restaurants, tot zijn beschikking.

- ‘My Triumph’-app
Voor iOS- en Android-telefoons kunnen rijders de nieuwe Triumph-app gratis downloaden, welke de aangesloten navigatiefunctie levert. De navigatie, routeplanner, eindbestemming en points-of-interest (hotels, tankstations, restaurants, enz.) worden allemaal door de rijder via deze app beheerd.
Google en Android zijn trademarks van Google LLC.

- Geïntegreerde telefoon- en muziekbediening
Ook draadloos telefoneren via Bluetooth is volledig geïntegreerd op de nieuwe Rocket 3-modellen, met een duidelijke weergave op het TFT-dashboard en een intuïtieve telefoonbediening via de schakelaars, om muziek te selecteren, het volume te regelen en oproepen aan te nemen. Dit wordt vergemakkelijkt via een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule.

- Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
Voor verhoogde veiligheid en controle van de rijder kunnen beide Rocket 3-modellen worden uitgerust met de accessoire TPMS, om de bandenspanning eenvoudig te monitoren.

50+ SPECIALE NIEUWE ROCKET 3 ACCESSOIRES

De nieuwe Rocket 3 R en GT kunnen naar wens van de rijder worden gepersonaliseerd met meer dan vijftig originele Triumph accessoires die allemaal zijn ontworpen, ontwikkeld en getest naast de ontwikkeling van deze geheel nieuwe motorfietsen.
Accessoires die de bagagemogelijkheden, het comfort, het praktisch gebruik, de stijl en de veiligheid van de Rocket 3 verbeteren, zijn allemaal verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Triumph dealers.

De nieuwe Rocket 3 bagagemogelijkheden:
- Innovatieve, door Triumph gepatenteerde, gegoten aluminium koffers ‘intrekbaar’ & ‘afsluitbaar’ montagesysteem
- Sportkoffers, 20 liter
- Magnetische tanktas, 12 liter
- Innovatieve, door Triumph gepatenteerde, quick-release achtertas, 9 liter
Nieuwe comfort accessoires omvatten:
- Roadster en touring stuur
- Touring en sport zadel
- Berijderszadel pad
- Comfort passagierszadel
- Rugsteun voor passagier met pad en machinaal bewerkte plaat
- Rugsteun voor passagier met rek
- Foot-forward en gewone pedalen
- Kniepads
Nieuwe stijl accessoires omvatten:
- Sport scherm
- LED-knipperlichten (afhankelijk van de lokale wetgeving)
Nieuwe veiligheid accessoires omvatten:
- Track+ Thatcham goedgekeurde tracker met 24/7 monitoring door in Groot-Brittanië gevestigd en beveiligd callcenter
- Protect+ Thatcham goedgekeurd alarmsysteem
- Beugelslot
- Schijfremslot
- Schijfremslot met alarm
- Ketting en slot
- Beveiligd grondanker

Om het extra niveau van de tourcapaciteiten die aan de Rocket 3 kunnen worden toegevoegd te demonstreren, hebben we een aantal bagagemogelijkheden en op touring gerichte accessoires gecombineerd. Rijders kunnen deze gebruiken als startpunt voor het ontwerpen van hun eigen Rocket 3 R & GT, of kunnen de complete set door hun dealer laten monteren.

De ‘Highway’ inspiratieset omvat:
- Bagagerek
- Sportkoffers
- Koffermontagesysteem
- Triumph Shift Assist
- Triumph TFT Connectivity System

Engine Type Inline 3-cylinder, water-cooled, DOHC
Capacity 2458cc
Bore/Stroke 110.2 mm x 85.9 mm
Maximum Power 167PS /165 bhp (123 kW) @ 6,000rpm
Maximum Torque 221Nm @ 4,000rpm
Fuel system Ride-by-wire, fuel injected
Exhaust Stainless 3-into-1 headers with 3 exit silencer / CAT box
Final drive Shaft, bevel box
Clutch Hydraulic, torque-assist
Gearbox 6 speed
Frame Full aluminium frame
Instruments TFT multi-functional instrument pack with digital speedometer, trip computer, digital tachometer, gear position indicator, fuel gauge, service indicator, ambient temperature, clock and rider modes (Rain/Road/Sport/Rider-configurable) –
Triumph TFT Connectivity System can be added with accessory fitted Bluetooth module
Swingarm Single-sided, cast aluminium
Front Wheel 17 x 3.5in cast aluminium
Rear Wheel 16 x 7.5in cast aluminium
Front Tyre 150/80 R17 V
Rear Tyre 240/50 R16 V
Front Suspension Showa 47mm upside-down 1+1 cartridge front forks, compression and rebound adjuster. 120mm travel
Rear Suspension Fully adjustable Showa piggyback reservoir RSU with remote hydraulic preload adjuster, 107mm rear wheel travel.
Front Brake Dual 320mm discs, Brembo M4.30 Stylema® 4-piston radial monobloc calipers,
Cornering ABS
Rear Brake Single 300mm disc, Brembo M4.32 4-piston monobloc caliper, Cornering ABS
Seat Height 773mm 750mm
Rake 27.9º
Trail 134.9 mm
Dry Weight 291 kg 294 kg
Fuel Tank Capacity 18 L
Fuel Consumption TBC
CO2 Emissions TBC


Laatste Nieuws

Motornieuws

2020 MV Agusta Brutale 1000RR - 208 PK / 186 kilo
2020 MV Agusta Brutale 1000RR - 208 PK / 186 kilo
Zojuist heeft MV Agusta vanuit de fabriek in Shiranna de nieuwe 2020 Brutale 1000RR nogmaals gepresenteerd. De 1000RR is de vierde generatie vierci...
Macron: geen 110 km/u maximumsnelheid in Frankrijk
Macron: geen 110 km/u maximumsnelheid in Frankrijk
De Franse president Emmanuel Macron heeft zojuist verklaard nu tegen een voorstel te zijn om in heel Frankrijk een maximumsnelheid van 110 kilomete...
Sena komt met eigen bluetooth systeemhelm: de Outrush motorhelm
Sena komt met eigen bluetooth systeemhelm: de Outrush motorhelm
Sena was tot nu in de motorbranche vooral bekend als fabrikant van communicatiesystem voor motorrijders, gemaakt voor montage in een motorhelm. Het...
Testmotor: test 2020 Yamaha Tricity 300 driewiel motorscooter
Testmotor: test 2020 Yamaha Tricity 300 driewiel motorscooter
Door de redactie van Testmotor is als eerste wereldwijd met de nieuwe Yamaha Tricity 300 driewieler voor autorijbewijs gereden. Deze Tricity is de ...
Duitse motorrijders gaan 4 juli demonstreren tegen motorverboden
Duitse motorrijders gaan 4 juli demonstreren tegen motorverboden
Op diverse plekken in Duitsland zal door motorrijders op 4 juli 2020 gedemonstreerd worden tegen de in hun ogen willekeurige afsluitingen van wegen...

Motorsport

Officieel: Michael van der Mark vanaf 2021 bij BMW Motorrad WorldSBK Team
Officieel: Michael van der Mark vanaf 2021 bij BMW Motorrad WorldSBK Team
Michael van der Mark wordt de nieuwe rijder van het BMW Motorrad WorldSBK Team in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het team rijdt al sinds 20...
Michael van der Mark in 2021 van Yamaha naar BMW WorldSBK Superbikes
Michael van der Mark in 2021 van Yamaha naar BMW WorldSBK Superbikes
De Nederlandse World Superbikes coureur Michael van der Mark (27) zal in 2021 niet meer op een Yamaha rijden. Daarmee beëindigt Van der Mark e...
Motorsport en races vanaf 1 juli weer toegestaan
Motorsport en races vanaf 1 juli weer toegestaan
Door de vanavond aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen zal motorsport in wedstrijdverband al vanaf 1 juli ( "july") 2020 weer toegest...
2021 KTM crossmotoren modellaunch
2021 KTM crossmotoren modellaunch
KTM toont de digitale presentatie van het KTM motocross-modellengamma van 2021. De 2021 KTM SX-modellenreeks is gebaseerd op feedback van race...
Toch WorldSBK Superbikes in 2020 op TT-Circuit Assen?
Toch WorldSBK Superbikes in 2020 op TT-Circuit Assen?
Vandaag heeft de organisatie van WorldSBk World Superbikes een nieuwe kalender uitgegeven voor races in 2020 "na corona", waarop vreemd genoeg het ...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Verkoopcijfers motorfietsen groeien 22% in jui 2020, hard gevecht om marktleiderschap
Verkoopcijfers motorfietsen groeien 22% in jui 2020, hard gevecht om marktleiderschap
In de maand juni van 2020 werden er 1698 nieuwe motorfietsen op kenteken gezet, een stijging van 22% ten opzichte van de 1393 in dezelfde maand van...
Bajaj blijft produceren na corona uitbraak in grootste fabriek
Bajaj blijft produceren na corona uitbraak in grootste fabriek
Bajaj Auto, partner en voor 49% eigenaar van KTM, heeft in haar grootste fabriek in India meer dan 200 besmettingen met het coronavirus waarvan er ...
EICMA motorbeurs Milaan 2020 afgelast
EICMA motorbeurs Milaan 2020 afgelast
De organisatie van de EICMA in Milaan, de belangrijkste jaarlijkse motorshow ter wereld, laat weten dat de editie van 2020 die gepland stond van 3 ...
Santander start verkoopplatform in Duitsland
Santander start verkoopplatform in Duitsland
De Santander Bank lanceert in Duitsland binnenkort een eigen verkoopsite voor nieuwe en gebruikte voertuigen, waarmee het vooral de strijd aanbindt...
Vorige eigenaar Norton moet 14 miljoen pensioengeld terugbetalen
Vorige eigenaar Norton moet 14 miljoen pensioengeld terugbetalen
Stuart Garner, de voormalige eigenaar van het Britse motormerk Norton Motorcycles, is veroordeeld tot het terugbetalen van ongeveer 14 miljoen pond...

Motorvacatures

MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
De Digital Marketing Coördinator is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en bewaken van de digitale communicatiekanalen van Yamaha Moto...
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
Ben jij de verkoper waar de klant vertrouwen in heeft en heb jij het juiste commerciële inzicht? Heb jij daarnaast affiniteit met online marketing?...
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
Ben jij de Allround Balie- / Servicemedewerk(st)er met een passie voor motorfietsen die ons team komt versterken? Houd je van afwisseling in je wer...
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 op...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer via telefoon, e-mail en post binnen. De vragen zijn van alle soorten en ma...

Persberichten

Korting en promoties op 2020 Triumph Motorcycles modellen
Korting en promoties op 2020 Triumph Motorcycles modellen
Het gaat een hete zomer worden met de Triumph Summer Deals. Aantrekkelijke aanbiedingen op verschillende Triumph modellen bij de Triumph dealer. On...
Nieuw: BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC)
Nieuw: BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC)
Active Cruise Control (ACC) is bij auto’s al jaren gemeengoed, maar tot dusver nog niet toegepast op een motorfiets. BMW Motorrad introduceert deze...
CF Moto geeft 3 jaar garantie op nieuwe motorfietsen
CF Moto geeft 3 jaar garantie op nieuwe motorfietsen
Een aantal motormerken heeft vanwege de corona-maatregelen een verlenging van de garantieperiode met een aantal maanden voorzien. CFMoto pakt nog s...
Nieuw: Michelin Power 5, Power GP, Power Cup2 en Power Slick 2 motorbanden
Nieuw: Michelin Power 5, Power GP, Power Cup2 en Power Slick 2 motorbanden
Michelin Power 5:  De Michelin Power 5 is op de eerste plaats bestemd voor sportieve rijders die hun motor intensief gebruiken op de weg. De ...
BMW Motorrad Rent A Ride: motorverhuur in Nederland en België
BMW Motorrad Rent A Ride: motorverhuur in Nederland en België
Europa's grootste platform voor motorverhuur, Rent A Ride, blijft uitbreiden. Met Rent A Ride biedt BMW Motorrad spontaan motorrijplezier via het v...

Plaats Reactie


{rsform 3}