Door de concurrentie van cloudbased routeplanners is er voor Tyre helaas geen plek meer op de markt. Al vroeg in 2018 kwamen de cijfers in het rood en daarom was er geen andere keuze mogelijk om per 17 juli 2019 te stoppen met TyreToTravel. Gelukkig hebben we niet stilgezeten, in de tussentijd is één van de initiatiefnemers van TyreToTravel gestart met een supermodern alles-in-één routeplatform: MyRoute-app.

Tyre
Tyre wordt geroemd om zijn eenvoud, maar heeft ook zijn beperkingen. Zo is Tyre alleen geschikt voor Windows en maakt het gebruik van OpenStreetMap en (in beperkte mate) van Google Maps. Op zich goede kaarten, maar de kaarten komen niet overeen met de kaarten van je navigatiesysteem. Daarom is het bijzonder lastig de routes die je met Tyre hebt gemaakt exact na te rijden via je gps. Met MyRoute-app heb je wél de beschikking over dezelfde kaarten die Garmin (HERE) en TomTom gebruiken. Wil je meer informatie over de toekomst van Tyre, ga dan naar www.tyre.tk.

MyRoute
MyRoute-app is op de eerste plaats namelijk een website waarmee je op een prettige manier routes kunt vinden, maken, delen én exporteren naar je gps. Gebouwd met de nieuwste technieken waardoor je MyRoute-app kunt gebruiken voor Windows, MacOS, PC, tablets en smartphones. Klinkt ingewikkeld? Valt mee hoor, lees gerust verder, we gaan je indien nodig een handje helpen.

MyRoute-app Mobile
Naast de website is er een ondersteunende app voor smartphones waarmee je je ritten kunt tracken (tracklogs) en foto’s en tekst (momenten) aan een track kunt toevoegen. MyRoute-app heeft ook een eigen premium navigatie app gemaakt als alternatief voor dure navigatiesystemen. Lees gerust de reviews, misschien is het een waardig alternatief (of reserve gps!) voor je huidige gps.

UPDATE: Tyre blijft als zelfstanige software nog wel bestaan, zo meldt de originele ontwikkelaar Jan Boersma (http://www.tyre.tk/). in onderstaand bericht.

De samenwerking met TyreToTravel is beëindigd. De eigenaar ervan heeft dat bedrijf opgeheven. Daarmee is een einde gekomen aan de periode dat Tyre commercieel aangeboden werd. Overigens is dat in goed onderling overleg gegaan. Wel had ik me de ontwikkeling van Tyre anders voorgesteld. Nu het zo gelopen is, stond ik voor de keus: niks doen, of zelf de draad weer oppakken. Ik heb gekozen voor het laatste, omdat ik denk dat veel mensen Tyre met plezier gebruiken. Die mensen wil ik graag ter wille zijn. En als bonus kreeg ik mijn oude hobby weer terug...

Deze verandering maakte het nodig om opnieuw te kijken naar aanbieders van kaarten, routeberekeningen, e.d. Daarbij is de keus voor versie 8 opnieuw gevallen op Google Maps. Net als vroeger voor versie 5 en 6. Helaas betekent dat wel dat iedere gebruiker zelf een Google API Key moet aanmaken. Ik heb lang geaarzeld of ik dat de gebruikers kon aandoen. Uiteindelijk heb ik toch daarvoor gekozen, omdat andere aanbieders grotere nadelen hebben: ze zijn niet gratis of ze bieden onvoldoende kwaliteit.

Tyre Navigatie tyretotravel

Bron: MyRouteApp