Norton tekent exportovereenkomst Japan van 20 miljoen

Norton Motorcycles is er trots op een van de grootste exportkrachten van Groot Brittanië te zijn. Alleen al in de laatste 8 jaar hebben we onze export met 80% uitgebreid naar meer dan 20 buitenlandse gebieden. Japan is een van onze snelstgroeiende markten en de vraag naar onze motorfietsen is snel gestegen in de Azië-Pacific regio. We weten dat veel andere iconische Britse merken vergelijkbaar succes hebben. 

Met genoegen kondigen we vandaag aan dat we een nieuwe, 5-jarige deal hebben afgesloten, waarmee ongeveer 1000 nieuwe V4 RR & SS-, 650 Scrambler-, 650 Superlight- en Commando 961 motorfietsen kunnen worden verkocht aan Japanse klanten. De nieuwe deal zal ongeveer £ 20 miljoen (€ 22,3 miljoen) aan omzet genereren, wat zal bijdragen aan meer dan 200 banen in onze Britse fabrieken in de East Midlands. We kijken er erg naar uit om sterke handelsactiviteiten met Japan te blijven opbouwen en ons personeelsbestand te laten groeien, om zo deze vraag naar onze motorfietsen te ondersteunen. 

Het is bemoedigend dat de uitvoer van motorfietsen naar Japan momenteel onderhevig is aan nultariefheffingen, wat betekent dat bedrijven als de onze op een gelijk speelveld kunnen concurreren met Japanse rivalen als Honda en Kawasaki. Er is immers gen gelijke aan een Britse motorfiets en de vraag naar onze motoren -en andere iconische Britse producten- is in Azië enorm in opkomst. 

Helaas staan niet alle landen zo open voor buitenlandse importeurs en profiteren niet alle bedrijven van nultarieven. Daarom is het, in een steeds onzekerder wordende wereld, goed dat de Britse regering met Japan wil samenwerken om vrije en eerlijke handel te blijven bevorderen.

Het Departement voor Internationale Handel is zeer belangrijk geweest in hun ondersteuning van onze exportactiviteiten. Hier bij Norton hebben we dan ook nauw samengewerkt met het DIT-team om wereldwijd succes te behalen in overzeese gebieden, ook op belangrijke markten zoals Japan.

2019 Norton 650 Superlight


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form