Husqvarna Motorcycles presenteerde op de EICMA 2018 trots de productieklare Svartpilen 701 en het conceptmodel Vitpilen 701 Aero, plus de elektrische minimotor EE 5. Met de eerstgenoemde twee modellen wordt Husqvarna’s progressieve visie op straatmotoren verder uitgebouwd, en met de EE 5 wordt een eerste stap gezet in de wereld van elektrisch rijden. De geheel nieuwe Svartpilen 701, geïnspireerd door de opleving van de flattrack-wereld, markeert de volgende stap in de terugkeer van Husqvarna Motorcycles naar de straat. Het is een moderne en innovatieve machine, geheel ontdaan van alles wat niet strikt noodzakelijk is. Hij is gericht op een heel nieuwe generatie motorrijders.

Het Vitpilen 701 Aero-conceptmodel, dat op de EICMA zijn werelddebuut maakte, levert een hommage aan een iconisch motortijdperk. Hij combineert de lijnen van een klassieke racemotor met moderne styling en is ontwikkeld als een prestatiegerichte conceptmotor die een meer racegeoriënteerde kijk geeft op de toekomstige stappen van Husqvarna Motorcycles in het straatsegment.

De EE 5 maakt gebruik van Husqvarna’s rijke historie in de topklasse van de motocross. Het is een elektrische minimotor met een 5kW-elektromotor, ontwikkeld voor jonge talenten die de eerste stap in de spannende motocrosswereld zetten.

Svartpilen 701
De Svartpilen 701 straatmotor is een door flattrack geïnspireerde machine voor de nieuwe generatie van vrijdenkende motorrijders. Hij is ontdaan van alles wat niet strikt noodzakelijk is, en spreekt rijders aan die minder geïnteresseerd zijn in de overdaad van veel moderne motorfietsen – zij die houden van een eenvoudiger, meer tijdloos design. De Svartpilen 701 is tevens geïnspireerd door de Zweedse historie van het merk. Het is een vooruitstrevende motor die erom vraagt gereden te worden. Hij heeft een lichtgewicht, krachtige eencilinder-viertaktmotor die een indrukwekkend topvermogen levert van maar liefst 75 pk. Dit blok is gebouwd met de modernste technologie qua constructie en elektronica, waardoor een optimale betrouwbaarheid en ongeëvenaard rendement is bereikt. De lichte en krachtige eencilindermotor huist in een minimalistische lay-out van frame, tank, zadel en overige componenten, voor een pure en unieke rijbeleving. Het vakwerkframe van hoogwaardig chroommolybdeenstaal geeft nauwkeurige stuureigenschappen en ongekend vertrouwen in alle rijomstandigheden. De Svartpilen 701 is voorzien van hoogwaardige en volledig instelbare WP-vering, en beschikt over uitzonderlijke remkracht dankzij de combinatie van Brembo-remmen en het nieuwste BoschABS. De geheel nieuwe Svartpilen 701 zal in het eerste kwartaal van 2019 bij de erkende Husqvarna Motorcycles-dealers staan.

Svartpilen 701 highlights:
=> Simpel maar vooruitstrevend design
=> Chroommolybdeenstalen vakwerkframe
=> Het meest geavanceerde eencilindermotorblok op de markt
=> Standaard voorzien van hoogwaardige componenten & techniek
=> Ride-by-wire
=> Topklasse instelbaar ABS
=> Slipper clutch (remkoppelbegrenzer)
=> Quickshifter voor op- en terugschakelen
=> Uitgebreide lijn van specifieke Husqvarna-accessoires

Husqvarna Svartpilen 701 2019

Vitpilen 701 Aero-concept
De Vitpilen 701 Aero-conceptmotor is een moderne sportmotor met kuip, met een innovatief design dat eer betoont aan het verleden. De machine is gebouwd rond een geavanceerde eencilindermotor met extra vermogen, en heeft een sportief uiterlijk dat een idee geeft van het potentieel van een meer prestatiegerichte toekomst voor de Husqvarna-straatmodellen. Met de lagere en meer compacte zithouding geeft het Vitpilen 701 Aero-conceptmodel een intensieve rijbeleving. Hij combineert een aantrekkelijke klassieke styling met opwindende prestaties; de machine is erop gericht om de opwinding van het motorrijden in de meest pure essentie te vatten.

Husqvarna Vitpilen 701 Aero concept

EE 5
De EE 5 is helemaal nieuw voor modeljaar 2020. Het is Husqvarna’s eerste stap in de snel voortschrijdende wereld van elektrische motoren. De EE 5 is gericht op jonge, ambitieuze rijders en hij combineert de modernste hoogwaardige componenten met een design dat zich duidelijk identificeert met de waarden van Husqvarna Motorcycles. Het is een gebruiksvriendelijke minimotor die geheel aanpasbaar en instelbaar is; hij geeft jonge talenten de mogelijkheid om met vertrouwen in de opwindende wereld van offroad-motorrijden te stappen. De nieuwe EE 5 zal in de zomer van 2019 beschikbaar zijn bij erkende Husqvarna Motorcycles-dealers.

EE 5 highlights
=> State-of-the-art elektromotor met 5 kW vermogen
=> Zes verschillende rijmodi
=> Lithium-ion-accu, 907 Wh
=> Snel opladen
=> high-end rijwielgedeelte met in competitie bewezen techniek
=> Modern design in Zweedse stijl
=> Ergonomische zitpositie en verstelbare zithoogte
=> WP-vering voor hoogwaardige prestaties & controle

Husqvarna EE 5 2020