Nieuw: 2019 Yamaha YZF-R125

Precies 20 jaar geleden gaf de eerste Yamaha YZF-R1 het supersportsegment een compleet ander gezicht. Deze baanbrekende motorfiets, gebouwd volgens de hoogste specificaties, zonder concessies te doen, met een sensationeel vermogen, een uitstekende wendbaarheid en een dominante aanwezigheid op de weg, was de pionier van de R-wereld. Hij plaveide de weg voor de ontwikkeling van de huidige R-serie. Met misschien wel het grootste aanbod aan high-performance modellen van 125cc tot en met 1000cc, is de Yamaha's R-serie nog immer toonaangevend. Elke supersportmotor uit R-serie is gewoonweg gemáákt voor de sensatiebeluste motorrijder die de allerhoogste prestaties in deze klasse zoekt, zowel op de weg als op het circuit. Deze machines zijn altijd weer goed voor een adembenemende rit en gebouwd om uw realiteit opnieuw vorm te geven.

Met de meest dynamische en opwindende stijl die werd gecreëerd met het DNA van de R-serie, is de geheel nieuwe YZF-R125 de meest geavanceerde 125cc supersport die ooit door Yamaha werd ontwikkeld. Het geheel nieuwe hightech motorblok zorgt voor krachtigere acceleratie en een veel bredere spreiding van vermogen van lage tot hoge toerentallen. Het nieuwe chassis en de ergonomische vormgeving bieden een soepele wendbaarheid en een grote stabiliteit, waarbij tevens het alledaags comfort en gebruiksgemak is verbeterd. Een gestroomlijnde racekuip en een door MotoGP beïnvloed cockpitontwerp dragen bij aan het agressieve door de YZF-R1 geïnspireerde uiterlijk. Daarmee straalt de YZF-R125 uit dat hij zijn mannetje staat op het circuit. Met daaraan toegevoegd zijn sublieme afwerking en de hoogwaardige motor en chassiscomponenten, vormt de geheel nieuwe YZF-R125 de ultieme 125cc Supersport van Yamaha.

2019 yamaha yzf r125 eu bwcm

Gloednieuwe 125cc motor met een Variable Valve Actuation systeem (VVA)
De Yamaha YZF-R125 staat alom bekend als een van de sterkst presterende modellen in de 125cc supersportklasse. Voor 2019 werd de vloeistofgekoelde motor met vier kleppen geheel opnieuw ontworpen met het oog op meer koppel en een bredere, soepelere vermogensafgifte en tegelijk een lager brandstofverbruik. Een van de sterkste staaltjes technologie is het Variable Valve Actuation systeem (VVA), dat zorgt voor een optimale kleppositie bij verschillende motortoerentallen. Het Variable Valve Actuation systeem zorgt voor de ideale bedrijfskarakteristiek voor de inlaat- en uitlaatkleppen bij alle motortoerentallen, zodat de bestuurder van de YZF-R125 een krachtiger koppel en een betere acceleratie ervaart vanuit een laag tot middelhoog toerental evenals hogere prestaties bij hogere motortoerentallen.

De nieuwe krachtbron profiteert bovendien van een opnieuw ontworpen brandstofinjectiesysteem, voorzien van een gasklephuis dat soepeler aanspreekt voor een betere doseerbaarheid. Ook is er een verfijnd koelsysteem voor een kortere opwarmtijd van de motor en een grotere koelefficiëntie bij hogere motortemperaturen. En dankzij deze verbeterde koelefficiëntie kon de radiateur lichter en compacter worden gemaakt.

Hogere verbrandingsefficiëntie
Naast het prestatieverhogende Variable Valve Actuation systeem kreeg de nieuwe motor een geheel nieuwe vierkleps cilinderkop met grotere en kortere in- en uitlaatkleppen. De verbrandingskamer werd door de technici van Yamaha verkleind, met als resultaat een veel hogere brandstofefficiëntie waardoor een betere spreiding van het nuttig vermogen van de nieuwe YZF-R125 mogelijk werd en tevens de brandstofefficiëntie kon worden verbeterd. Deze ontwikkelingen dragen tevens bij aan het opwindende uitlaatgeluid.

Nieuw Deltabox frame met geoptimaliseerde geometrie
Alle modellen uit de R-serie staan bekend om hun lichtvoetige wendbaarheid op de weg en het circuit, en het 2019 YZF-R125 chassis heeft een reeks belangrijke wijzigingen ondergaan om de status van dit model als de absolute 125 Supersport te onderstrepen.

De geometrie van het chassis, zowel voor als achter, is geoptimaliseerd voor soepelere rijeigenschappen en verbeterde wendbaarheid. Dat levert een opwindender rijgedrag op, en samen met de hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork biedt dit nieuwe chassis meer comfort, zelfs op hoge snelheden.

Nieuw ontwikkelde, lichtgewicht aluminium swingarm
Het verfijnde chassis is nu uitgerust met een nieuw ontworpen lichtgewicht aluminium swingarm. Deze kortere swingarm, die werd geproduceerd met behulp van Yamaha's geavanceerde giettechnologie, zorgt voor geoptimaliseerde stijfheid met een laag onafgeveerd gewicht voor een sportieve, wendbare en comfortabele rit.

Verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling
Om elke berijder van een YZF-R125 de hoogste mate van controle te laten ervaren tijdens het remmen en accelereren, is het nieuwste model uitgerust met een verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling. Dankzij nieuwe koppelingsveren voelt de hendel beter aan en is deze comfortabeler en nauwkeuriger te bedienen. Het ontwerp zorgt voor een goede doseerbaarheid bij het accelereren en voorkomt tevens dat het achterwiel blokkeert bij het afremmen.

Slank en agressief kuipontwerp, geïnspireerd door de YZF-R1
Het uiterlijk en het karakter van de nieuwe YZF-R125 zijn gevormd door hetzelfde dynamische DNA van de R-serie dat de YZF-R1 tot een van de meest gerespecteerde motorfietsen op de weg en op het circuit maakt.

De twee nieuwe twee LED-koplampen en een kuip van het type YZR-M1 onderstrepen dat deze motorfiets integraal onderdeel uitmaakt van de iconische R-serie. En de premium afwerking komt duidelijk naar voren in de hoogwaardige onderdelen zoals de kroonplaat en het gelakte voorspatbord. Zelfs de achterzijde is onderworpen aan de volledige YZF-R1 metamorfose; het volledig vernieuwde achterdeel is voorzien van uit de racewereld afkomstige luchtkanalen en een achterlicht met 12 LED's.

Nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud
Het ranke en sportieve ontwerp van de nieuwe YZF-R125 wordt aangevuld door een nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud. Deze kan gemakkelijk worden verwijderd als er toegang is vereist bij gepland onderhoud. Samen met de prachtig afgewerkte, strak aansluitende panelen zorgt de vorm van deze stijlvolle nieuwe tank voor een uitstekend houvast voor de knieën en kan de berijder verschillende posities aannemen, voor rijden met lage en hoge snelheid.

Nieuw vormgegeven cockpit, afgeleid van de MotoGP
De 'roots' van ieder model uit de R-serie leiden onmiskenbaar terug naar het racecircuit. De YZF-R125 beschikt niet alleen het zuivere DNA dat afkomstig is van de YZF-R1 maar ook over het nieuwe kroonplaatontwerp dat is geïnspireerd op de Yamaha YZR-M1 MotoGP motorfiets. Ook is er een remhendelbeschermer in MotoGP stijl, en de hele 'look and feel' van de nieuwe cockpit illustreert zijn eersteklas 125cc wedstrijdgenen.

Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
Ter versterking van de band tussen de motorfiets en de rijder, verschijnt op het nieuw ontworpen instrumentenpaneel een persoonlijke begroeting zodra het contact wordt ingeschakeld. Naast de gemakkelijk afleesbare toerenteller met indicatiebalken en een grote digitale snelheidsmeter, is dit stijlvolle en sportieve multifunctionele LCD-display tevens voorzien van een schakelindicator, een versnellingsindicator en een display met de Variable Valve Actuation status.

Optimale zitpositie
Belangrijke wijzigingen voor 2019 zijn bedoeld voor meer comfort voor de bestuurder en passagier. Nieuwe stuurgrepen met een meer open en horizontale positie zijn ontworpen om een ideale balans tussen sportief rijgedrag en alledaags comfort te bieden, en beide zittingen zijn opnieuw ontworpen en beschikken nu over een dikkere schuimvulling. Deze aanpassingen en de nieuw vormgegeven brandstoftank en nieuwe aluminium voetsteunset achter maken de nieuwe YZF-R125 comfortabeler en praktischer, zonder concessies te doen aan zijn opwindende supersportkarakter.

Net als de brandstoftank kan ook de vergrendelbare zitting makkelijk worden verwijderd als toegang tot de motor vereist is, waardoor gepland onderhoud snel en makkelijk kan worden uitgevoerd.

Nieuwe, bredere achterband met breedtemaat 140
Voor optimale algehele prestaties van de nieuwe motor en het verbeterde chassis, is de YZF-R125 uitgerust met een bredere achterband van breedte 140. Deze nieuwe 140/70-17 achterband, die werd ontworpen voor een goede balans tussen grip en duurzaamheid, biedt meer stabiliteit en een beter rijgedrag. Het brede profiel accentueert de agressieve uitstraling van deze 125cc Supersport.

Verbeterd remgevoel
De Ø 292 mm schijfrem vóór en de Ø 230 mm schijfrem achter bieden krachtige prestaties en zijn uitstekend doseerbaar. Voor 2019 werd dit eersteklas systeem nog verder verfijnd met een herzien remslangontwerp en een nieuwe achterremklauw met andere remblokspecificatie, voor een nog beter remgevoel en nog meer controle.

Hoofdkenmerken
• Nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation systeem (VVA)
• Verbeterde verbrandingsefficiëntie voor soepelere vermogensafgifte
• Nieuw Deltabox frame met uitmuntende stijfheid
• Nieuwe aluminium swingarm voor wendbaarheid en stabiliteit
• Lichtere en nauwkeurigere Assist & Slipper koppeling,
• Slank, nieuw R-serie frame, 'twin-eye' LED-koplampen
• Nieuw ontworpen brandstoftank met 11 liter inhoud
• Geheel nieuwe op de YZR-M1 MotoGP motorfiets geïnspireerde cockpit
• Geavanceerd, goed afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
• Verbeterde ergonomie voor betere zitpositie
• Bredere achterband voor scherpere besturing en optimale wegligging
• Verfijnd en verbeterd remgevoel
• Ultieme 125 R-serie Supersport

Beschikbaarheid
De nieuwe YZF-R125 is vanaf begin 2019 beschikbaar bij de Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie en de adviesprijs contact op met de Yamaha-persvoorlichter in uw land.

Kleuren: Yamaha Blue - Tech Black - Competition White

 

Originele Yamaha accessoires
Met originele Yamaha accessoires kan elke coureur zijn Yamaha transformeren tot een unieke motorfiets. Het assortiment onderdelen voor de modellen uit de Yamaha R-serie is ontworpen voor betere prestaties, functionaliteit en stijl en omvat titanium uitlaatsystemen en slip-on uitlaatdempers, billet koppelingsbeschermers, en nog veel meer.

Yamaha werkt nauw samen met erkende leveranciers om nieuwe producten te blijven ontwikkelen, het assortiment originele Yamaha accessoires wordt dus continu uitgebreid.

2019 Supersport Pro Tour
Yamaha gaat opnieuw 'On Tour' door Europa en verschillende circuits bezoeken waar potentiële consumenten een scala aan modellen uit de R-serie kunnen testen, ervaren en beoordelen. De professionals van de Supersport Pro Tour adviseren berijders over de eigenschappen van elke motorfiets en geven daarnaast informatie over het originele Yamaha accessoires assortiment.Laatste Nieuws

Motornieuws

2020 MV Agusta Brutale 1000RR - 208 PK / 186 kilo
2020 MV Agusta Brutale 1000RR - 208 PK / 186 kilo
Zojuist heeft MV Agusta vanuit de fabriek in Shiranna de nieuwe 2020 Brutale 1000RR nogmaals gepresenteerd. De 1000RR is de vierde generatie vierci...
Macron: geen 110 km/u maximumsnelheid in Frankrijk
Macron: geen 110 km/u maximumsnelheid in Frankrijk
De Franse president Emmanuel Macron heeft zojuist verklaard nu tegen een voorstel te zijn om in heel Frankrijk een maximumsnelheid van 110 kilomete...
Sena komt met eigen bluetooth systeemhelm: de Outrush motorhelm
Sena komt met eigen bluetooth systeemhelm: de Outrush motorhelm
Sena was tot nu in de motorbranche vooral bekend als fabrikant van communicatiesystem voor motorrijders, gemaakt voor montage in een motorhelm. Het...
Testmotor: test 2020 Yamaha Tricity 300 driewiel motorscooter
Testmotor: test 2020 Yamaha Tricity 300 driewiel motorscooter
Door de redactie van Testmotor is als eerste wereldwijd met de nieuwe Yamaha Tricity 300 driewieler voor autorijbewijs gereden. Deze Tricity is de ...
Duitse motorrijders gaan 4 juli demonstreren tegen motorverboden
Duitse motorrijders gaan 4 juli demonstreren tegen motorverboden
Op diverse plekken in Duitsland zal door motorrijders op 4 juli 2020 gedemonstreerd worden tegen de in hun ogen willekeurige afsluitingen van wegen...

Motorsport

Officieel: Michael van der Mark vanaf 2021 bij BMW Motorrad WorldSBK Team
Officieel: Michael van der Mark vanaf 2021 bij BMW Motorrad WorldSBK Team
Michael van der Mark wordt de nieuwe rijder van het BMW Motorrad WorldSBK Team in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het team rijdt al sinds 20...
Michael van der Mark in 2021 van Yamaha naar BMW WorldSBK Superbikes
Michael van der Mark in 2021 van Yamaha naar BMW WorldSBK Superbikes
De Nederlandse World Superbikes coureur Michael van der Mark (27) zal in 2021 niet meer op een Yamaha rijden. Daarmee beëindigt Van der Mark e...
Motorsport en races vanaf 1 juli weer toegestaan
Motorsport en races vanaf 1 juli weer toegestaan
Door de vanavond aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen zal motorsport in wedstrijdverband al vanaf 1 juli ( "july") 2020 weer toegest...
2021 KTM crossmotoren modellaunch
2021 KTM crossmotoren modellaunch
KTM toont de digitale presentatie van het KTM motocross-modellengamma van 2021. De 2021 KTM SX-modellenreeks is gebaseerd op feedback van race...
Toch WorldSBK Superbikes in 2020 op TT-Circuit Assen?
Toch WorldSBK Superbikes in 2020 op TT-Circuit Assen?
Vandaag heeft de organisatie van WorldSBk World Superbikes een nieuwe kalender uitgegeven voor races in 2020 "na corona", waarop vreemd genoeg het ...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Bajaj blijft produceren na corona uitbraak in grootste fabriek
Bajaj blijft produceren na corona uitbraak in grootste fabriek
Bajaj Auto, partner en voor 49% eigenaar van KTM, heeft in haar grootste fabriek in India meer dan 200 besmettingen met het coronavirus waarvan er ...
EICMA motorbeurs Milaan 2020 afgelast
EICMA motorbeurs Milaan 2020 afgelast
De organisatie van de EICMA in Milaan, de belangrijkste jaarlijkse motorshow ter wereld, laat weten dat de editie van 2020 die gepland stond van 3 ...
Santander start verkoopplatform in Duitsland
Santander start verkoopplatform in Duitsland
De Santander Bank lanceert in Duitsland binnenkort een eigen verkoopsite voor nieuwe en gebruikte voertuigen, waarmee het vooral de strijd aanbindt...
Vorige eigenaar Norton moet 14 miljoen pensioengeld terugbetalen
Vorige eigenaar Norton moet 14 miljoen pensioengeld terugbetalen
Stuart Garner, de voormalige eigenaar van het Britse motormerk Norton Motorcycles, is veroordeeld tot het terugbetalen van ongeveer 14 miljoen pond...
Politie op zoek naar onopvallende motorkleding
Politie op zoek naar onopvallende motorkleding
De politie heeft een zogenaamde marktconsultatie aangekondigd voor de levering van onopvallende motorkleding. Bij de politie rijden de meeste ...

Motorvacatures

MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
De Digital Marketing Coördinator is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en bewaken van de digitale communicatiekanalen van Yamaha Moto...
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
Ben jij de verkoper waar de klant vertrouwen in heeft en heb jij het juiste commerciële inzicht? Heb jij daarnaast affiniteit met online marketing?...
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
Ben jij de Allround Balie- / Servicemedewerk(st)er met een passie voor motorfietsen die ons team komt versterken? Houd je van afwisseling in je wer...
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 op...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer via telefoon, e-mail en post binnen. De vragen zijn van alle soorten en ma...

Persberichten

Nieuw: BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC)
Nieuw: BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC)
Active Cruise Control (ACC) is bij auto’s al jaren gemeengoed, maar tot dusver nog niet toegepast op een motorfiets. BMW Motorrad introduceert deze...
CF Moto geeft 3 jaar garantie op nieuwe motorfietsen
CF Moto geeft 3 jaar garantie op nieuwe motorfietsen
Een aantal motormerken heeft vanwege de corona-maatregelen een verlenging van de garantieperiode met een aantal maanden voorzien. CFMoto pakt nog s...
Nieuw: Michelin Power 5, Power GP, Power Cup2 en Power Slick 2 motorbanden
Nieuw: Michelin Power 5, Power GP, Power Cup2 en Power Slick 2 motorbanden
Michelin Power 5:  De Michelin Power 5 is op de eerste plaats bestemd voor sportieve rijders die hun motor intensief gebruiken op de weg. De ...
BMW Motorrad Rent A Ride: motorverhuur in Nederland en België
BMW Motorrad Rent A Ride: motorverhuur in Nederland en België
Europa's grootste platform voor motorverhuur, Rent A Ride, blijft uitbreiden. Met Rent A Ride biedt BMW Motorrad spontaan motorrijplezier via het v...
Indian Motorcycle: 2200 euro korting op nieuwe 2019 FTR1200
Indian Motorcycle: 2200 euro korting op nieuwe 2019 FTR1200
Motorrijders in de Benelux hebben momenteel drie uitstekende redenen om een dealer van Indian Motorcycle te bezoeken voor een proefrit met de FTR 1...

Plaats Reactie


{rsform 3}