Nieuw: 2019 Yamaha YZF-R125

Precies 20 jaar geleden gaf de eerste Yamaha YZF-R1 het supersportsegment een compleet ander gezicht. Deze baanbrekende motorfiets, gebouwd volgens de hoogste specificaties, zonder concessies te doen, met een sensationeel vermogen, een uitstekende wendbaarheid en een dominante aanwezigheid op de weg, was de pionier van de R-wereld. Hij plaveide de weg voor de ontwikkeling van de huidige R-serie. Met misschien wel het grootste aanbod aan high-performance modellen van 125cc tot en met 1000cc, is de Yamaha's R-serie nog immer toonaangevend. Elke supersportmotor uit R-serie is gewoonweg gemáákt voor de sensatiebeluste motorrijder die de allerhoogste prestaties in deze klasse zoekt, zowel op de weg als op het circuit. Deze machines zijn altijd weer goed voor een adembenemende rit en gebouwd om uw realiteit opnieuw vorm te geven.

Met de meest dynamische en opwindende stijl die werd gecreëerd met het DNA van de R-serie, is de geheel nieuwe YZF-R125 de meest geavanceerde 125cc supersport die ooit door Yamaha werd ontwikkeld. Het geheel nieuwe hightech motorblok zorgt voor krachtigere acceleratie en een veel bredere spreiding van vermogen van lage tot hoge toerentallen. Het nieuwe chassis en de ergonomische vormgeving bieden een soepele wendbaarheid en een grote stabiliteit, waarbij tevens het alledaags comfort en gebruiksgemak is verbeterd. Een gestroomlijnde racekuip en een door MotoGP beïnvloed cockpitontwerp dragen bij aan het agressieve door de YZF-R1 geïnspireerde uiterlijk. Daarmee straalt de YZF-R125 uit dat hij zijn mannetje staat op het circuit. Met daaraan toegevoegd zijn sublieme afwerking en de hoogwaardige motor en chassiscomponenten, vormt de geheel nieuwe YZF-R125 de ultieme 125cc Supersport van Yamaha.

2019 yamaha yzf r125 eu bwcm

Gloednieuwe 125cc motor met een Variable Valve Actuation systeem (VVA)
De Yamaha YZF-R125 staat alom bekend als een van de sterkst presterende modellen in de 125cc supersportklasse. Voor 2019 werd de vloeistofgekoelde motor met vier kleppen geheel opnieuw ontworpen met het oog op meer koppel en een bredere, soepelere vermogensafgifte en tegelijk een lager brandstofverbruik. Een van de sterkste staaltjes technologie is het Variable Valve Actuation systeem (VVA), dat zorgt voor een optimale kleppositie bij verschillende motortoerentallen. Het Variable Valve Actuation systeem zorgt voor de ideale bedrijfskarakteristiek voor de inlaat- en uitlaatkleppen bij alle motortoerentallen, zodat de bestuurder van de YZF-R125 een krachtiger koppel en een betere acceleratie ervaart vanuit een laag tot middelhoog toerental evenals hogere prestaties bij hogere motortoerentallen.

De nieuwe krachtbron profiteert bovendien van een opnieuw ontworpen brandstofinjectiesysteem, voorzien van een gasklephuis dat soepeler aanspreekt voor een betere doseerbaarheid. Ook is er een verfijnd koelsysteem voor een kortere opwarmtijd van de motor en een grotere koelefficiëntie bij hogere motortemperaturen. En dankzij deze verbeterde koelefficiëntie kon de radiateur lichter en compacter worden gemaakt.

Hogere verbrandingsefficiëntie
Naast het prestatieverhogende Variable Valve Actuation systeem kreeg de nieuwe motor een geheel nieuwe vierkleps cilinderkop met grotere en kortere in- en uitlaatkleppen. De verbrandingskamer werd door de technici van Yamaha verkleind, met als resultaat een veel hogere brandstofefficiëntie waardoor een betere spreiding van het nuttig vermogen van de nieuwe YZF-R125 mogelijk werd en tevens de brandstofefficiëntie kon worden verbeterd. Deze ontwikkelingen dragen tevens bij aan het opwindende uitlaatgeluid.

Nieuw Deltabox frame met geoptimaliseerde geometrie
Alle modellen uit de R-serie staan bekend om hun lichtvoetige wendbaarheid op de weg en het circuit, en het 2019 YZF-R125 chassis heeft een reeks belangrijke wijzigingen ondergaan om de status van dit model als de absolute 125 Supersport te onderstrepen.

De geometrie van het chassis, zowel voor als achter, is geoptimaliseerd voor soepelere rijeigenschappen en verbeterde wendbaarheid. Dat levert een opwindender rijgedrag op, en samen met de hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork biedt dit nieuwe chassis meer comfort, zelfs op hoge snelheden.

Nieuw ontwikkelde, lichtgewicht aluminium swingarm
Het verfijnde chassis is nu uitgerust met een nieuw ontworpen lichtgewicht aluminium swingarm. Deze kortere swingarm, die werd geproduceerd met behulp van Yamaha's geavanceerde giettechnologie, zorgt voor geoptimaliseerde stijfheid met een laag onafgeveerd gewicht voor een sportieve, wendbare en comfortabele rit.

Verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling
Om elke berijder van een YZF-R125 de hoogste mate van controle te laten ervaren tijdens het remmen en accelereren, is het nieuwste model uitgerust met een verfijnde Assist en Slipper (A&S) koppeling. Dankzij nieuwe koppelingsveren voelt de hendel beter aan en is deze comfortabeler en nauwkeuriger te bedienen. Het ontwerp zorgt voor een goede doseerbaarheid bij het accelereren en voorkomt tevens dat het achterwiel blokkeert bij het afremmen.

Slank en agressief kuipontwerp, geïnspireerd door de YZF-R1
Het uiterlijk en het karakter van de nieuwe YZF-R125 zijn gevormd door hetzelfde dynamische DNA van de R-serie dat de YZF-R1 tot een van de meest gerespecteerde motorfietsen op de weg en op het circuit maakt.

De twee nieuwe twee LED-koplampen en een kuip van het type YZR-M1 onderstrepen dat deze motorfiets integraal onderdeel uitmaakt van de iconische R-serie. En de premium afwerking komt duidelijk naar voren in de hoogwaardige onderdelen zoals de kroonplaat en het gelakte voorspatbord. Zelfs de achterzijde is onderworpen aan de volledige YZF-R1 metamorfose; het volledig vernieuwde achterdeel is voorzien van uit de racewereld afkomstige luchtkanalen en een achterlicht met 12 LED's.

Nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud
Het ranke en sportieve ontwerp van de nieuwe YZF-R125 wordt aangevuld door een nieuwe brandstoftank met 11 liter inhoud. Deze kan gemakkelijk worden verwijderd als er toegang is vereist bij gepland onderhoud. Samen met de prachtig afgewerkte, strak aansluitende panelen zorgt de vorm van deze stijlvolle nieuwe tank voor een uitstekend houvast voor de knieën en kan de berijder verschillende posities aannemen, voor rijden met lage en hoge snelheid.

Nieuw vormgegeven cockpit, afgeleid van de MotoGP
De 'roots' van ieder model uit de R-serie leiden onmiskenbaar terug naar het racecircuit. De YZF-R125 beschikt niet alleen het zuivere DNA dat afkomstig is van de YZF-R1 maar ook over het nieuwe kroonplaatontwerp dat is geïnspireerd op de Yamaha YZR-M1 MotoGP motorfiets. Ook is er een remhendelbeschermer in MotoGP stijl, en de hele 'look and feel' van de nieuwe cockpit illustreert zijn eersteklas 125cc wedstrijdgenen.

Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
Ter versterking van de band tussen de motorfiets en de rijder, verschijnt op het nieuw ontworpen instrumentenpaneel een persoonlijke begroeting zodra het contact wordt ingeschakeld. Naast de gemakkelijk afleesbare toerenteller met indicatiebalken en een grote digitale snelheidsmeter, is dit stijlvolle en sportieve multifunctionele LCD-display tevens voorzien van een schakelindicator, een versnellingsindicator en een display met de Variable Valve Actuation status.

Optimale zitpositie
Belangrijke wijzigingen voor 2019 zijn bedoeld voor meer comfort voor de bestuurder en passagier. Nieuwe stuurgrepen met een meer open en horizontale positie zijn ontworpen om een ideale balans tussen sportief rijgedrag en alledaags comfort te bieden, en beide zittingen zijn opnieuw ontworpen en beschikken nu over een dikkere schuimvulling. Deze aanpassingen en de nieuw vormgegeven brandstoftank en nieuwe aluminium voetsteunset achter maken de nieuwe YZF-R125 comfortabeler en praktischer, zonder concessies te doen aan zijn opwindende supersportkarakter.

Net als de brandstoftank kan ook de vergrendelbare zitting makkelijk worden verwijderd als toegang tot de motor vereist is, waardoor gepland onderhoud snel en makkelijk kan worden uitgevoerd.

Nieuwe, bredere achterband met breedtemaat 140
Voor optimale algehele prestaties van de nieuwe motor en het verbeterde chassis, is de YZF-R125 uitgerust met een bredere achterband van breedte 140. Deze nieuwe 140/70-17 achterband, die werd ontworpen voor een goede balans tussen grip en duurzaamheid, biedt meer stabiliteit en een beter rijgedrag. Het brede profiel accentueert de agressieve uitstraling van deze 125cc Supersport.

Verbeterd remgevoel
De Ø 292 mm schijfrem vóór en de Ø 230 mm schijfrem achter bieden krachtige prestaties en zijn uitstekend doseerbaar. Voor 2019 werd dit eersteklas systeem nog verder verfijnd met een herzien remslangontwerp en een nieuwe achterremklauw met andere remblokspecificatie, voor een nog beter remgevoel en nog meer controle.

Hoofdkenmerken
• Nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation systeem (VVA)
• Verbeterde verbrandingsefficiëntie voor soepelere vermogensafgifte
• Nieuw Deltabox frame met uitmuntende stijfheid
• Nieuwe aluminium swingarm voor wendbaarheid en stabiliteit
• Lichtere en nauwkeurigere Assist & Slipper koppeling,
• Slank, nieuw R-serie frame, 'twin-eye' LED-koplampen
• Nieuw ontworpen brandstoftank met 11 liter inhoud
• Geheel nieuwe op de YZR-M1 MotoGP motorfiets geïnspireerde cockpit
• Geavanceerd, goed afleesbaar LCD-instrumentenpaneel
• Verbeterde ergonomie voor betere zitpositie
• Bredere achterband voor scherpere besturing en optimale wegligging
• Verfijnd en verbeterd remgevoel
• Ultieme 125 R-serie Supersport

Beschikbaarheid
De nieuwe YZF-R125 is vanaf begin 2019 beschikbaar bij de Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie en de adviesprijs contact op met de Yamaha-persvoorlichter in uw land.

Kleuren: Yamaha Blue - Tech Black - Competition White

 

Originele Yamaha accessoires
Met originele Yamaha accessoires kan elke coureur zijn Yamaha transformeren tot een unieke motorfiets. Het assortiment onderdelen voor de modellen uit de Yamaha R-serie is ontworpen voor betere prestaties, functionaliteit en stijl en omvat titanium uitlaatsystemen en slip-on uitlaatdempers, billet koppelingsbeschermers, en nog veel meer.

Yamaha werkt nauw samen met erkende leveranciers om nieuwe producten te blijven ontwikkelen, het assortiment originele Yamaha accessoires wordt dus continu uitgebreid.

2019 Supersport Pro Tour
Yamaha gaat opnieuw 'On Tour' door Europa en verschillende circuits bezoeken waar potentiële consumenten een scala aan modellen uit de R-serie kunnen testen, ervaren en beoordelen. De professionals van de Supersport Pro Tour adviseren berijders over de eigenschappen van elke motorfiets en geven daarnaast informatie over het originele Yamaha accessoires assortiment.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Testmotor: 2012 BMW R1250GS "40 Years Edition" (Euro5)
Testmotor: 2012 BMW R1250GS "40 Years Edition" (Euro5)
Door de redactie van Testmotor is de vernieuwde 2021 BMW Motorrad R1250GS getest in de speciale "40 Years GS" edition. De nieuwe GS is hiermee geho...
Politie op zoek naar informatie voor aanbesteding nieuwe motorkleding
Politie op zoek naar informatie voor aanbesteding nieuwe motorkleding
De Nederlandse politie is voornemens opnieuw een Europese aanbesteding te starten om nieuwe, opvallende motorkleding aan te schaffen. Om voldo...
Eerste beeld: 2021 Yamaha MT-09 volledig vernieuwd
Eerste beeld: 2021 Yamaha MT-09 volledig vernieuwd
Vanavond om 17:00 uur zal Yamaha Motor haar nieuwe 2021 MT-09 onthullen, maar voor die tijd zijn de officiële foto's al uitgelekt. Daarop is te zie...
Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Op haar Youtubekanaal heeft Honda Motorcycles Europe vandaag officieel de 2021 Honda CB1000R aangekondigd. Op 10 november 2020 zal de officiële ont...
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
In Japan heeft Honda een officiële HRC-raceversie van haar nieuwe MSX125 Grom model aangekondigd. Het is de bedoeling dat met de HRC-Grom een cupra...

Motorsport

Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Jean Louis Schlesser maakt vandaag bekend dat de 31ste Africa Eco Race in januari 2021 niet door kan gaan wegens de wereldwijde impact van de coron...
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
Op Motorland Aragón werd de elfde race verreden voor het 2020 MotoGP kampioenschap. Een race zonder Valentino Rossi. Hij testte positief op Covid-1...
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
In World Superbikes pakte Jonathan Rea vandaag zijn 6e wereldtitel op rij, terwijl de jonge Nederlandse coureur Jeffrey Buis wereldkampioen werd in...
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
Op de vandaag aangekondigde 2021 kalender van British Superbikes (BSB) komt het TT-Circuit in Assen niet voor. Hiermee neemt de Britse organisatie ...
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Yamaha Motor meldt dat Valentino Rossi dit weekend niet aanwezig zal zijn op de Gran Premio de Aragón omdat hij besmet is met het corona-virus en d...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Honda produceert 30 miljoen motoren in Vietnam
Honda produceert 30 miljoen motoren in Vietnam
Honda Vietnam Co., Ltd, de dochteronderneming van Honda in Vietnam, kondigde vandaag aan dat het een cumulatieve productie van motorfietsen heeft b...
Harley-Davidson: verkoopcijfers blijven laag, winst stijgt
Harley-Davidson: verkoopcijfers blijven laag, winst stijgt
Harley-Davidson, Inc. kondigde vandaag vooruitgang aan bij de implementatie van The Rewire , het reorganisatieplan voor de Amerikaanse motorfabrika...
Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Het Europees Parlement heeft deze week maatregelen aangekondigd waardoor onverkochte motorfietsen met EURO4 homologatie ook in 2021 nog verkocht mo...
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Nadat BOVAG eerder waarschuwde voor de mogelijkheid dat er door een technische aanpassing aan de BPM-procedure voortaan BTW over BPM dreigde, heeft...
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow & Expo gaat niet door! Door de maatregelen vanwege de tweede golf corona-besmettingen is duidelijk geworden dat het organisere...

Motorvacatures

MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
Het team van Doornekamp Motorsport is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die nieuwe chef werkplaats? Jij houdt van alles wat met mo...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
Affetto Ducati is een bedrijf ontstaan uit de passie voor het merk Ducati. Al jaren is onze naam een begrip binnen de motorwereld en vooral in het ...
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
Ben je een Product Manager met benzine in je bloed? Dan is dit jouw perfecte uitdaging! CMS (Consolidated Motor Spares) is wereldwijd de groot...
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
Ben jij de vertegenwoordiger onderdelenverkoop & dealernetwerk specialist voor KTM, Husqvarna Motorcycles en GasGas die wij zoeken? Heb jij de ...
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Wegens sterke groei zijn wij per direct op zoek naar versterking voor ons team. Heb jij benzine in je bloed? Zie je jezelf al in een motorzaak...

Persberichten

GMTO start trainingen motorfietselektronica voor monteurs
GMTO start trainingen motorfietselektronica voor monteurs
 Sinds dit jaar is GMTO begonnen met het geven van trainingen op het gebied van motorfietselektronica. GMTO geeft al meer dan 30 jaar ele...
Alles over de nieuwe 2021 Yamaha MT-09 met 889 cc
Alles over de nieuwe 2021 Yamaha MT-09 met 889 cc
Hoewel hij absoluut trouw blijft aan de fundamentele waarden die ten grondslag liggen aan de Hyper Naked-filosofie, is de geheel nieuwe 2021 Yamaha...
Motorbeurs Utrecht 2021 wordt motoroutletbeurs
Motorbeurs Utrecht 2021 wordt motoroutletbeurs
Motorbeurs Utrecht heeft in 2021 een aangepaste vorm, onder een andere naam: MOTORoutletbeurs Utrecht. Deze outlet-editie van de beurs vindt van vr...
Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en Euro-5
Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en  Euro-5
Voor 2021 presenteert Ducati de Streetfighter V4 S in een nieuw Dark Stealth kleurstelling, die zich aansluit bij het sportieve Ducati Red. Bovendi...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Class...

Plaats Reactie


{rsform 3}