NL InternationaleKampagne motiv 1 820x100

Nieuw: Shoei X-Spirit III Marquez 5 TC-1 motorhelm

Al sinds 2010 zijn Marc Marquez en Shoei onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een samenwerking die op z’n zachtst gezegd meer dan succesvol is. In acht seizoenen mocht de Spaanse coureur niet minder dan zes wereldtitels, waarvan vier in de MotoGP, op zijn palmares bijschrijven. Bovendien is hij momenteel hard op weg naar de negende. Dat de Japanse helmspecialist en goedlachse Spanjaard na dit seizoen nog minimaal twee jaar (tot eind 2020) met elkaar samen verder gaan, is dan ook voor beide partijen zowel logisch als heuglijk tegelijkertijd. 

Een heuglijk feit dat met de presentatie van de nieuwe X-Spirit III Marquez 5 TC-1 nog eens extra dik wordt onderstreept. Deze helm heeft het racen al net zo diep in de genen zitten als zijn naamgever, wat zich vertaalt in een extreem sportieve, hoogwaardige integraalhelm. De aerodynamische fiberglas buitenschaal is gemaakt conform Shoei’s bekende AIM+-technologie. Hierbij zorgen meerdere lagen glas- en organische vezels voor een heel rigide constructie, die tegelijkertijd bij een impact uitstekend de vrijkomende kinetische energie absorbeert. Door het gebruik van hoogwaardige glasvezels is de helm ook nog eens buitengewoon licht.

De buitenschaal is er in niet minder dan vier maten, hetgeen onder meer in een comfortabele pasvorm resulteert. De helm is echter ook voorzien van de modulaire centerpad, waardoor de pasvorm van de X-Spirit III dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,00) volledig persoonlijk op maat gemaakt kan worden. De standaarduitrusting van de X-Spirit III betreft verder onder meer een stevige dubbel-D sluiting, het Emergency Quick Release System (kortweg EQRS) en een bijzonder uitgebreid ventilatiesysteem, waarbij niet alleen zoals gewoonlijk enkel kin en hoofd van koele lucht worden voorzien, maar ook de wangen. Verder wordt de X-Spirit III standaard geleverd met onder meer een neus- en kinspoiler, een Pinlock anti-condensvizier en een zachte helmzak. 

Deze sportieve, exclusieve, maar bovenal bijzonder fraaie Marquez replica is leverbaar in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt € 869,00. Hij ligt vanaf de derde week van september in de winkel.

HIGHLIGHTS SHOEI X-SPIRIT III MARQUEZ 5 TC-1

Buitenschaal:  - AIM+ glasfiber composiet
- helmschaal in vier maten (XS-S | M | L | XL-XXL)
Interieur:  - uitneem- en wasbaar
- wangkussens in verschillende maten
- modulaire centerpad (individueel aanpasbaar)
Uitrusting: - dubbel-D sluiting
- Emergency Quick Release System (E.Q.R.S)
- snelwisselmechanisme vizier
- uitgebreid ventilatiesysteem met wangventilatie
- Pinlock-vizier (meegeleverd)

Maten: - XS t/m XXL
Prijs: € 869,00

Shoei X Fourteen Marquez 5 TC 1

Gerelateerde artikelen
  • Pinterest
Ga

Husqvarna oktober 2018 52452 pioneer 300x250

Revit Nieuwsmotor mei