2018 Aprilia RX 50 en SX 50: offroad en supermoto voor jeugd

Aprilia lanceert op basis van de veelgeprezen RX en SX offroad- en motardmodellen nu ook coole 50cc-versies voor de jeugd. Om te cruisen in de stad of op de openbare weg, maar natuurlijk ook voor het echt serieuze werk. Daarmee is bewezen technologie uit de motorsport nu ook voor jonge motorrijders in spé bereikbaar, gekoppeld aan een krachtig 50cc-blok. De ideale eerste stap in de wereld van de motorsport, of gewoon in stoere Italiaanse stijl flaneren met vrienden of op weg naar school. 

Met de SX 50, SX 50 Factory en RX 50 Factory biedt Aprilia drie sportieve 50cc’s voor jonge liefhebbers van technologie, prestaties en strakke looks. De nieuwe modellen zijn stoer, supersnel en ware eyecatchers, zowel in de stad als daarbuiten. 

Italiaans design met sportieve accenten
De SX en RX hebben een compleet nieuwe styling gekregen waarmee je direct de show steelt. Highlights zijn het nieuwe kuipwerk rondom, en natuurlijk een state-of-the-art multifunctionele digitale klokkenwinkel. Naast de gebruikelijke info als snelheid en brandstofniveau zijn daarop ook zaken als de triphistorie, de gereden topsnelheid en twee dagtellers inbegrepen. Het nieuw gestylde zadel biedt uiteraard ook plek aan je vriendin of maat, maar houdt je tegelijkertijd stevig op je plek bij dynamische uitspattingen. De handgrepen voor de duorijder zijn nu geïntegreerd in het achterpaneel, waarmee het nieuwe design extra goed uitkomt. Wel zo belangrijk uiteraard!

Sportief 50cc Euro 4-blok
In het frame van de SX 50 en RX 50 huist een potente watergekoelde eencilinder met kickstarter en een 6-versnellingsbak. Goed voor supersnelle (tussen)sprints en power in alle situaties. De gepolijste roestvrijstalen uitlaat klinkt niet alleen goed, maar oogt ook stoer en hint naar de succesvolle motorsportversies van Aprilia.

Drie smaken: lekker, lekkerder, lekkerst
Aprilia levert de nieuwe 50cc’s in drie smaken waarmee iedereen aan zijn trekken komt. De SX 50 is de eerste, in Red Acceleration trim en voorzien van 17 inch wielen met gelikte velgdesigns.

De supersportieve SX 50 Factory en RX 50 Factory benadrukken optisch de link met de competitieversies met details als een zwarte handlebar en beschermende handkappen. Bovendien krijgen ze nog betere veersystemen voor en achter mee en een krachtiger remsysteem. Qua wielformaat heeft de RX 50 Factory net als de zwaardere motorversies vóór 21 inch en achter 18 inch rubber. De SX 50 Factory en RX 50 Factory worden geleverd in Red Stuntman livery: stijlvolle looks die alleen maar uit Italië kunnen komen.

Per direct leverbaar
De nieuwe Aprilia SX 50 en RX 50 staan inmiddels bij de officiële Aprilia-dealers. De prijs van de SX 50 bedraagt € 3.524, de SX 50 Factory is er voor € 3.924 en de RX 50 Factory voor € 4.074.

2018 Aprilia SX50 supermoto


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form