2018 transitiejaar reglement European Classic series 2.0

De herwerking van het technisch reglement van de European Classic series die afgelopen zomer tijdens de 4 Hours of Spa Classic werd gelanceerd is nog steeds niet afgerond. Het onderwerp ligt gevoelig en betreft ook alle endurancekampioenschappen voor oude machines. Het uiteindelijke doel ervan is de kosten te verminderen en meer amateurteams toe te laten om deel te nemen zonder daarbij de meer professionele teams uit het oog te verliezen.

Om dit te realiseren hebben de organisatoren van de European Classic Series geopteerd om een transitiejaar in te lassen en in 2019 terug te komen met een afgewerkt reglement, dat in de smaak zal vallen bij alle habitués van het ECS en andere piloten zal overtuigen om ook deel te nemen.

Voor 2018 wordt er dus nog één wedstrijd weerhouden : de 4 Hours of Spa Classic die nog steeds zullen doorgaan binnen het prestigieuze kader van de Bikers'Classics (29 - 30 juni en 1 juli), maar volgens een volledig nieuwe formule van 2 keer 2 uren wedstrijd overdag, waardoor de voorbereidingen met betrekking tot de verlichting minimaal worden en waardoor teams die mechanische problemen hebben toch nog de kans krijgen om hun machine te repareren en opnieuw te vertrekken bij de start van de tweede manche.

Een unieke afspraak die ook als grote test zal dienen voor het toekomstig technisch reglement van de European Classic Series versie 2.0. De ideale gelegenheid om zich vertrouwd te maken met een formule waar de gemoedelijkheid het wint van de competitiviteit.

European Classic series


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form