Bijna 100.000 bezoekers voor Motorbeurs Utrecht

Motorbeurs Utrecht trok gedurende vier dagen - met op de vierde dag de 100ste verjaardag van de Jaarbeurs - bijna 100.000 motorliefhebbers. Na de positieve berichtgeving van de BOVAG dat er in 2016 fors meer nieuwe motorrijders bij zijn gekomen, blijkt ook uit het toegenomen bezoekersaantal van de beurs dat motorrijden in de lift zit. Dit betekent een mooie start van het motorseizoen.

Maar liefst 97.820 motorfans bezochten van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari de Motorbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Daarmee is het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar iets gestegen. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat 89% van deze groep al een motor bezit. 7% heeft er nog geen maar is wel serieus van plan om binnenkort rijlessen te volgen en 4% heeft geen motor. Een vijfde van de bezoekers heeft een nieuwe motor en 63% rijdt op een tweedehands. Een op de tien is van plan om binnen nu en een jaar een nieuwe motor te kopen. Bijna een derde gaat voor een tweedehands.

Nieuwe modellen
Bezoekers konden zich in één keer oriënteren op nieuwe modellen, motorkleding, trends, accessoires, op maat gebouwde motoren, helmen, navigatie, motorreizen, racers en veel, héél veel meer. Daarbij lag de focus dit jaar op de belangrijkste trend: de betaalbare middenklassers die momenteel heel erg populair zijn. In de afgelopen jaren zijn bijna alle fabrikanten ook juist in dit segment met motoren gekomen.
Daarnaast is de Motorbeurs altijd populair door het enorme aanbod aan stunts en activiteiten. De meest bizarre motorstunts, interessante demonstraties, wedstrijden, verkiezingen, live motorbouw, er is van alles te zien en te doen.

1 op de vijf Nederlanders heeft motorrijden op bucketlist staan
Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope in samenwerking met de Motorbeurs blijkt dat maar liefst 1 op de 5 Nederlanders motorrijden op zijn bucketlist heeft staan. Het onderzoeksbureau vroeg 1000 willekeurige Nederlanders wat ze ooit in hun leven nog eens willen doen, waarop motorrijden plaats 5 en 6 van de Top 10 in blijkt in te nemen. Desgevraagd vinkte maar liefst 19% van het panel ‘leren motorrijden’ en/of ‘een mooie reis maken op de motor’ aan. Hiermee scoort motorrijden opvallend hoog.

Motorbeurs Utrecht 2018
De beste plek om het motorseizoen te starten is Motorbeurs Utrecht. De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 25 februari 2018.

Motorbeurs Utrecht


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form