• Home
  • Persberichten
  • Alles over de nieuwe 2016 Yamaha FJR1300AE/AS met 6 versnellingen

Alles over de nieuwe 2016 Yamaha FJR1300AE/AS met 6 versnellingen

In 2016 brengt Yamaha de FJR1300 AE/AS modellen naar een hoger niveau dankzij de introductie van een aantal nieuwe specificaties die de sportiviteit en het dynamisme van de FJR nog sterker tot uiting brengen. Dit verhoogt zowel het rijplezier als het comfort bij elke snelheid. De Yamaha ingenieurs hebben een volledig nieuwe 6-versnellingsbak ontwikkeld die niet alleen het accelereren zelf bevordert, maar ook een rustiger motorregime garandeert bij hoge snelheden. Dit resulteert in dynamische prestaties met een sterke focus op het sportieve karakter van het model en nog meer comfort tijdens het rijden.

Een andere belangrijke aanpassing op het 2016 model is de nieuwe A&S antidribbel koppeling voor soepel versnellen en een betere stabiliteit bij het terugschakelen. Dit geeft meer animo bij het aansnijden van opeenvolgende bochten – terwijl de nieuwe koppelingsveren een vlottere bediening garanderen van de koppelingshendel, waardoor de rijder minder inspanning moet leveren. De nieuwe LED verlichting voor- en achteraan accentueert de premium look ‘n feel van de nieuwe FJR modellen. Daarnaast verhogen de hoeklichten de nachtzichtbaarheid van het AE en AS model. Ook het dashboard kreeg een update en vanaf 2016 is de FJR ook leverbaar in de nieuwe kleur “Matt Silver”. De nieuwe generatie FJR’s combineren hun geraffineerde stijl met een verbeterde functionaliteit.

2016 Yamaha FJR1300A AS AE EU 6speed

Nieuwe 6-versnellingsbak
De FJR beschikt over een performante 1.298cc motor die geroemd wordt voor zijn uitstekende lange afstandscapaciteiten tegen hoge snelheden. Dankzij de make-over voor 2016 en de volledig nieuwe versnellingsbak is de FJR dynamischer dan ooit. Dit is de eerste Yamaha die over deze versnellingsbak beschikt. Deze versnellingsbak is voorzien van een aparte klauwkoppeling met speciale tandwielen met schuine vertanding. In vergelijking met een conventionele transmissie met een enkelvoudige klauwkoppeling en rechte vertanding, weegt de nieuwe 6-versnellingsbak van de FJR circa 400 gram lichter en zijn de afmetingen niet groter dan die van de variant met 5 versnellingen. Met de nieuwe transmissie kan de sportieve touringrijder de hoge koppelafgifte van de 1298cc motor nog beter benutten door het optimaliseren van de prestaties over het volledige snelheidsbereik, wat het rijden plezieriger en interactiever maakt

Nieuwe Assist & Slipper koppeling
De nieuwe lichte geassisteerde antidribbelkoppeling op de 2016 FJR1300AE modellen maken de bewegingen van het frame nog vloeiender bij het terugschakelen. Het design van deze koppeling is afgeleid van de 2015 YZF-R1. De A&S koppeling maakt gebruik van een speciale schuine vertanding tussen de korf en de drukplaat. Dit design met lichtere koppelingsveren heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats zal de structuur met de schuine vertanding meer druk uitoefenen op de koppelingsplaten waardoor de bediening van de koppelingshendel lichter aanvoelt voor de rijder. Daarnaast is het design van de geassisteerde antidribbelkoppeling afgestemd op het partieel lossen van de druk wanneer men brutaal terugschakelt. Hierdoor voorkomt men het slippen van het wiel. Tijdens het bruusk afremmen op de motor neemt de druk op de koppelingsplaten af met 50%. De A&S koppeling draagt bij tot een grotere stabiliteit van de motorfiets tijdens het terugschakelen wat resulteert in een erg soepele handling.

LED verlichting vooraan
De FJR is bij Yamaha dé sportieve kilometervreter. Het nieuwe design van het dubbel LED voorlicht geeft de rijder in 2016 nog meer comfort. De lichten voegen een 3D-dimensie toe aan deze toch al zeer karaktervolle machine, die met zijn geavanceerde uitrusting alleen maar kwaliteit uitstraalt. De nieuwe voorlichten zijn anders gestructureerd, waarbij de vier lichte LED’s onderin werden gemonteerd. Er zitten tevens twee lichten aan de buitenhoeken met een lage stralenbundel. De twee lichten aan de binnenkant associëren zich automatisch met die aan de buitenrand wanneer de grootlichten worden aangeschakeld. LED standlichten met gerimpelde lenzen De balkvormige LED standlichten met multireflectoren bevinden zich aan de buitenrand van de voorlichten en onderstrepen het 3-dimensionele aspect van deze unit. Alle 2016 versies van de FJR hebben lenzen met een gerimpelde textuur die de LED standlichten nog krachtiger doen stralen.

Speciale adaptieve LED verlichting op de FJR1300AE/AS
De nieuwe FJR1300AE/AS modellen zijn de eerste motorfietsen die bij Yamaha worden uitgerust met lichten die zich aanpassen aan het gebruik van de FJR. Deze verlichten de weg wanneer de motorfiets de bocht aansnijdt. Boven elk voorlicht zitten 3 LED’s die oplichten op instructie van de IMU sensor (Inertial Measurement Unit) wanneer de machine overhelt. Tussen elk van deze lichten zitten reflectoren die de juiste hoeveelheid licht doseren. De boven- en onderkant van het voorlicht zijn gescheiden door een uniek verbindingsstuk eigen aan de FJR1300AE/AS modellen. Bij lage hellingshoeken zullen de twee LED’s die het diepst liggen automatisch worden aangeschakeld en naarmate de machine verder overhelt, zullen ook de middelste LED’s oplichten. Bij extreme overleuning, volgen de twee lichten aan de buitenrand. Dit innovatieve systeem werkt permanent en verhoogt de functionaliteit van de FJR tijdens nachtelijke ritten, wat de capaciteit van de FJR1300AE/AS als lange afstandsmotor verder accentueert.

Nieuw LED achterlicht
De verlichting op de nieuwe 2016 FJR’s werd volledig herzien. Zo beschikt de FJR achteraan over een nieuwe LED unit die de 3D-dimensionaliteit vergroot. In vergelijking met het vorige model valt de verlichting achteraan iets breder uit. De unit is samengesteld uit een centrale cluster met LED’s voor het remlicht. De LED’s in de perimeter hierrond vormen het achterlicht en elke richtingaanwijzer bestaat uit 3 horizontale LED’s. De licht verhoogde bovenkant van het achterlicht past bij het sportieve karakter van de 2016 FJR’s.

Nieuw dashboard
Op het excellent uitgeruste dashboard van de FJR werden een paar details aangepast om het intuïtieve overzicht te verbeteren en de sportiviteit van de 2016 FJR’s te accentueren. Het frame rond de drie hoofddisplays kreeg een speciale gun metal kleur ter illustratie van de verfijnde kwaliteit van de laatste nieuwe FJR modellen. De cijfers en letters op de nieuwe tachometer zijn geïnspireerd op de Rserie, wat de sportieve natuur van deze hi-tech 1.298cc Sport Tourers illustreert. In het centrale gedeelte van het digitale LCD scherm zit een benzinemeter met balkjes. Deze aanpassingen lijken subtiel, maar zijn niet onbelangrijk voor de algemene feeling van kwaliteit, functionaliteit en stijl.
Nieuwe Matt Silver kleur in 2016
De nieuwe kleuroptie in 2016 is het nieuwe Matt Silver. Deze kleur complementeert de hi-tech look van de ge-upgrade sport tourers. Het design van de FJR is matuur en verfijnd, met discrete logo’s op de benzinetank en de carrosserie. Naast deze nieuwe kleur, is de 2016 FJR nog steeds leverbaar in het tijdloze Dark Grey Metallic, een populaire keuze onder FJR eigenaars.

Voorbereid op het D-Air Street System
De 2016 FJR1300 modellen zijn alvast voorbereid op de installatie van het Dainese D-Air® Street systeem. De speciale FJR1300 D-Air installatiekit (M-Kit) - samengesteld uit sensoren, connectoren en fixeringen – kan worden besteld bij en geplaatst door een erkende D-Air street dealer, in combinatie met het D-Air Jacket (J-kit). De D-Air Street M-kit voor de FJR1300 is leverbaar vanaf het eerste kwartaal van 2016.

2016 Yamaha FJR1300AE/AS Nieuwe specificaties:
• Nieuwe 6-versnellingsbak
• Assist & Slipper (A&S) koppeling
• Verlichting vooraan bestaande uit 4 LED’s
• 6 LED’s voor het verlichten van de bocht (alleen op de AE/AS)
• LED standlichten
• LED richtingaanwijzers
• Nieuwe dashboard met 3 displays
• Nieuw achterlicht met LED combinatie
• Nieuw achterspatbord
• Vooruitrusting installatie D-Air System

2016 Yamaha FJR1300AE/AS technische hoogtepunten:
• 1.298cc 4-cilinders-in-lijn blok met vloeistofkoeling en dubbele
bovenliggende nokkenassen
• Schoon en stil aandrijfsysteem
• Elektronisch instelbare veringen op de FJR1300AE/AS
• Upside-down voorvork op de FJR1300AE/AS
• Aluminium Deltabox frame en schommelarm
• Elektronisch instelbaar windscherm
• Instelbare kuip, 2 zadelposities, 3 stuurposities
• Yamaha D-MODE motormodi
• Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T)
• Traction Control System (TCS)

 


Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Testmotor: test 2020 MV Agusta Superveloce 800
Testmotor: test 2020 MV Agusta Superveloce 800
Door de redactie is, als een van de eersten wereldwijd, de MV Agusta Superveloce 800 getest. De hele test is, inclusief veel zéér mooie foto's en d...
Dit is de nieuwe Harley-Davidson 350 voor de Aziatische markt
Dit is de nieuwe Harley-Davidson 350 voor de Aziatische markt
Op deze afbeeldingen ziet u de nieuwe, in China gebouwde Harley-Davidson met 338 cc. Dat lijkt op het eerste gezicht niet heel erg duidelijk, omdat...
Suzuki brengt modelnaam Bandit terug
Suzuki brengt modelnaam Bandit terug
Met de introductie van de Suzuki GSX150 Bandit, heeft de Japanse motorfabrikant de klassieke modelnaam Bandit teruggebracht in haar line-up. D...
2021 BMW Motorrad updates voor R1250RS, R1250R, S1000RR, S1000XR
2021 BMW Motorrad updates voor R1250RS, R1250R, S1000RR, S1000XR
BMW Motorrad meldt vandaag een aantal updates en nieuwe kleuren voor een paar 2021-modellen, wat ook betekent dat ze voor komend modeljaar niet ver...
Garmin slachtoffer cyberaanval met ransomware, servers gegijzeld
Garmin slachtoffer cyberaanval met ransomware, servers gegijzeld
Garmin bevestigt te zijn getroffen door een cyberaanval, waardoor ze niet meer in haar eigen computersystemen kon komen. Het bedrijf kwam met een v...

Motorsport

Yamaha & KNMV achter ontwikkeling elektrische crossmotor
Yamaha & KNMV achter ontwikkeling elektrische crossmotor
Het moet de eerste elektrische crossmotor worden die zich kan meten met de huidige generatie van 250cc crossmotoren. Eind dit jaar moet het prototy...
Nederland verlengt Motocross of Nations wereldtitel met 1 jaar
Nederland verlengt Motocross of Nations wereldtitel met 1 jaar
Organisator Infront Moto Racing en motorsportbond FIM moeten helaas melden dat de Monster Energy FIM Motocross of Nations 2020, die gepland stond v...
Nieuwe roadraces in 2021: Diamond Races op Isle of Wight
Nieuwe roadraces in 2021: Diamond Races op Isle of Wight
Waar op veel plekken de zogenaamde Road Races, wegraces op afgesloten openbare weg, onder druk staan, lukt het de organisatie van de nieuwe Diamond...
MotoGP: Quartararo wederom de snelste op Jerez
MotoGP: Quartararo wederom de snelste op Jerez
Voor het tweede achtereenvolgende weekend was het circuit van Jerez het toneel van de tweede ronde van het 2020 MotoGP kampioenschap. De race werd ...
Geen Marc Marquez tijdens de tweede MotoGP race
Geen Marc Marquez tijdens de tweede MotoGP race
Regerend wereldkampioen Marc Marquez liep tijdens race één van het 2020 seizoen van de MotoGP een flinke blessure op, na een highsider brak hij zij...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Verkoopcijfers motorfietsen juli 2020 plus 16 procent : Yamaha loopt uit
Verkoopcijfers motorfietsen juli 2020 plus 16 procent : Yamaha loopt uit
In de hard oplopende strijd om het Nederlandse marktleiderschap, heeft Yamaha enige afstand genomen van Kawasaki. BMW Motorrad heeft, na 10 jaar bo...
Jeroen Punt weg bij KTM Nederland, Oostenrijk gaat zelf sturen
Jeroen Punt weg bij KTM Nederland, Oostenrijk gaat zelf sturen
KTM AG is verheugd de benoeming van Andreas Stütz aan te kondigen als nieuwe general manager van haar Nederlandse dochteronderneming, met ingang va...
Harley-Davidson reorganisatie: 30% minder modellen
Harley-Davidson reorganisatie: 30% minder modellen
Harley-Davidson maakte gisteren haar resultaten van het tweede kwartaal van 2020 bekend, waarin de omzet met 47% daalde. Tegelijk met de aanko...
Omzet Harley-Davidson daalt 47% in tweede kwartaal 2020
Omzet Harley-Davidson daalt 47% in tweede kwartaal 2020
Harley-Davidson leed in het tweede kwartaal van 2020 een verlies van $ 92 miljoen, nadat het vorig jaar in dezelfde periode nog een winst van $ 196...
Perier Motorsport neemt distributie Pando Moto en Monimoto over
Perier Motorsport neemt distributie Pando Moto en Monimoto over
 Vanaf 1 juli 2020 heeft Perier Motorsport de distributie overgenomen van Pando Moto en Monimoto. Deze merken worden toegevoegd aan Stadler, T...

Motorvacatures

MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
MotorVacature: Digital Marketing Coördinator Yamaha Motor
De Digital Marketing Coördinator is verantwoordelijk voor het implementeren, beheren en bewaken van de digitale communicatiekanalen van Yamaha Moto...
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
MotorVacature: verkoopadviseur motorfietsen
Ben jij de verkoper waar de klant vertrouwen in heeft en heb jij het juiste commerciële inzicht? Heb jij daarnaast affiniteit met online marketing?...
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
MotorVacature: Balie- / Servicemedewerk(st)er
Ben jij de Allround Balie- / Servicemedewerk(st)er met een passie voor motorfietsen die ons team komt versterken? Houd je van afwisseling in je wer...
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 op...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer via telefoon, e-mail en post binnen. De vragen zijn van alle soorten en ma...

Persberichten

Testdag CF Moto, Voge en Zero op de Veluwe
Testdag CF Moto, Voge en Zero op de Veluwe
Zaterdag 22 augustus aanstaande organisereert MVS Motormakelaardij in Terschuur op de Veluwe, in samenwerking met Electric Motorbikes, CF Moto en V...
Alle verkeersborden Nederland vanaf nu digitaal vastgelegd
Alle verkeersborden Nederland vanaf nu digitaal vastgelegd
Een wereldprimeur: Nederland krijgt vanaf deze week als eerste land ter wereld een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden...
MotoMondo levert 1000e Royal Enfield in de Benelux af
MotoMondo levert 1000e Royal Enfield in de Benelux af
MotoMondo, de officiële vertegenwoordiger van Royal Enfield voor de Benelux sinds begin 2019, heeft deze maand de 1000e Royal Enfield mogen aflever...
Cardo Systems speciale Packtalk Black editie motorfiets communicatiesysteem
Cardo Systems speciale Packtalk Black editie motorfiets communicatiesysteem
Cardo Systems, de wereldmarktleider op het gebied van draadloze communicatiesystemen voor motorrijders, heeft vandaag Packtalk Black aangekondigd, ...
Lazer RedClean: motorhelmen snel ontsmetten met UV-C lamp
Lazer RedClean: motorhelmen snel ontsmetten met UV-C lamp
Vandaag is Lazers slogan ‘Protect your Freedom” meer dan ooit toepasselijk. Om hun klanten beter te beschermen stelt Lazer de RedClean voor, een on...

Plaats Reactie


{rsform 3}