Persberichten

Harley Davidson presenteert 2016 line-up

Harley-Davidson heeft in Las Vegas de line up voor 2016 gepresenteerd. Twee nieuwe Dark Custom-modellen, de meest krachtige cruiser-line-up in de geschiedenis van het merk en een heel scala van performance- en styling-upgrades over de complete serie. Dit zijn de belangrijkste hoogtepunten van de nieuwe modellenline-up van Harley-Davidson. 

Highlights 2016: Harley-Davidson-modellen 
Nieuwe Iron 883- en Forty-Eight-modellen
bevestigen Harley-Davidsons Dark Custom-leiderschap met motoren geïnspireerd op de rebelse spirit van vroeger, maar verbeterd met modern design en nieuwe vering voor nog meer comfort in de authentieke Harley-Davidson-geest.

Nieuwe S Series limited edition-cruisers hebben ongekend vermogen en waanzinnige styling. De Fat Boy S en Softail Slim S combineren rijke afwerkingen met het indrukwekkende Screamin’ Eagle Twin Cam 110-motorblok voor jaloersmakende styling en brute performance.

Voorheen alleen leverbaar in Harley-Davidson Touring bikes, vergroot het High-Output Twin Cam 103-motorblok nu het vermogen van alle Softail-modellen, wat leidt tot de meest krachtige cruiserline-up in de geschiedenis van Harley-Davidson.

De Project Rushmore's touring-revolutie gaat verder met de terugkeer van de Road Glide Ultra.

“Dit is weer een historisch jaar voor Harley-Davidson”, vertelt Mark-Hans Richer, Harley-Davidson Senior Vice-President en Chief Marketing Officer. “We presenteren de meest krachtige collectie cruisers ooit, waaronder de gloednieuwe S Series. We leggen de lat voor Dark Custom-bikes weer wat hoger met de Iron 883 en de Forty-Eight, de puurste expressie van de designbeweging die we in 2008 gestart zijn. En we vergroten onze voorsprong in het touring-segment met de terugkeer van de Road Glide Ultra en het nieuwe ontwerp van de populaire Heritage Softail Classic.”

Dark Custom-ziel
De nieuwe Iron 883 heeft bewust wat rauwe randjes, met een modern design geïnspireerd op de in garages gebouwde bobbers uit heden en verleden. Volledig nieuwe en verstelbare achtervering, lichtere wielen en een verbeterd zadel zorgen voor meer comfort en controle. De nieuwe Forty-Eight krijgt zijn agressieve uitstraling door een vette voorband, nieuwe velgen en een stoere voorkant met nieuwe 49 mm-voorvork. Bovendien heeft ook hij een verbeterde, verstelbare achtervering en een verbeterd zadel. Retro-styling en een perfecte combinatie van zwart, kleur en chroom geven deze bike zijn brute voorkomen. Tijdens je rit door weinig vergevingsgezind stadsverkeer zul je blij zijn op de Harley-DavidsonStreet 750 met zijn vertrouwenwekkende nieuwe voor- en achterremmen.

Harley Davidson 883 IRON

Meest krachtige cruiserline-up ooit
Achterbanden krijgen het zwaar op de meest krachtige line-up ooit van Harley-Davidson. Aangedreven door het Screamin’ Eagle Twin Cam 110-motorblok, leveren de nieuwe Fat Boy S- en Softail Slim S-cruisers het vermogen en de performance die ooit voorbehouden waren aan Custom Vehicle Operations-modellen (CVO). Beide limited edition-modellen hebben donkere styling voor de look die past bij hun vette bouw. De Softail Slim S is leverbaar in een nieuw Olive Gold Denim-kleurenschema met militair geïnspireerde styling als ode aan de naoorlogse customs waaruit de bobberbeweging ontstaan is. Harley-Davidson biedt meer rijders een beetje een Project Rushmore-performance door het High-Output Twin Cam 103-motorblok standaard te leveren in elk 2016 Softail-model.

Heritage Softail Classic
De perfecte combinatie van stijl en soepele, moderne Softail-performance: de Heritage Softail Classic heeft in 2016 een vernieuwde styling plus het High-Output Twin Cam 103-motorblok, standaard elektronische cruisecontrol en een nieuw, verbeterd ophangsysteem voor de zadelkoffers.

Softail Cruise Control
Er is meer cruisernieuws voor 2016: voor het eerst is er een elektronische cruisecontrol beschikbaar voor alle Harley-Davidson Softail-modellen. Het gemak van Harley-Davidsons elektronische cruisecontrol – mogelijk vanwege de nieuwe elektronische gasbediening – is standaard aanwezig op de 2016 Heritage Softail Classic, Softail Deluxe, Fat Boy S enSoftail Slim S, en leverbaar als accessoire op alle andere 2016 Softail-modellen.

Harley Davidson Softail Slim S

Nieuwe Sportster-vering
Alle 2016 Sportster-modellen temmen het wegdek met een compleet nieuwe voor- en achtervering en een verbeterd zadel, wat zorgt voor meer comfort en controle. De nieuwe zadels zijn gemaakt van premiummaterialen en hebben een verbeterde vorm voor meer ondersteuning. De nieuw ontwikkelde Sportster-vering combineert emulsie-coil-over-schokbrekers met een nieuwe cartridgevoorvork. Met stikstof geladen schokbrekers voorkomen luchtbelletjes in de olie en hebben een interne klep met 36 mm-zuigers en high-performance olie voor superieure compressie en rebound dempingcontrole die snel reageert op kleine hobbels en de banden ook bij een slecht wegdek op het asfalt houdt. Progressieve veervoorspanning is via een stelring verstelbaar met een spanner die onder het zadel bewaard wordt. Gemaakt om samen te werken met de schokbrekers, heeft de stevige voorvork een gekalibreerde zuiger en klep, en progressieve veren die consistent voelen over de gehele compressie en extensie van de vering. De drievoudige veer- en olielock beperkt een stuiterend wiel bij hard remmen.

Road Glide Ultra
De twee jaar waarin hij weg was uit de Harley-Davidson Touring-lijn, is goed gebruikt, omdat de Road Glide Ultra nu voorzien is van betere styling, uitmuntende aerodynamica en geoptimaliseerde touring-ergonomie voor rijder en passagier – het ultieme resultaat van het klantgedreven Project Rushmore-productontwikkelingstraject. Aangedreven door de onvermoeibare Twin-Cooled™ High-Output Twin Cam 103-krachtbron, overtreft de Road Glide Ultra de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende touring-rijder.

Harley Davidson Road Glide Ultra

Bron: Harley-Davidson Nederland


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden