• Home
  • Persberichten
  • BMW Motorrad Pure&Crafted Festival op 28 en 29 augustus 2015 in Berlijn
Persberichten

BMW Motorrad Pure&Crafted Festival op 28 en 29 augustus 2015 in Berlijn

De BMW Motorrad Days zijn nog maar net voorbij of het volgende BMW evenement staat alweer voor de deur. De eerste editie van het Pure&Crafted Festival vindt deze zomer, op 28 en 29 augustus 2015, plaats in de stedelijke omgeving van het Berlijnse Postbahnhof. Het festival combineert muziek, motorrijderscultuur en New Heritage-lifestyle. Het unieke tweedaagse festival biedt de beste gitaarmuziek, liefde voor handgemaakt design en het beste van de custom bike-wereld.

De programmering – verdeeld over twee podia – valt zeker in de smaak bij fans van rock-, alternatieve en folkmuziek. Een van de hoogtepunten is een optreden van The Hives. De band speelt hier één van de twee in Duitsland geplande concerten van dit jaar. De punkrockhelden van Refused vertolken hun nieuwe album. Het Britse trio Kitty, Daisy & Lewis – broer en zussen – stond onlangs nog in een uitverkochte Berlin Columbia Hall met hun pakkende rock ’n roll. Het beste uit de indiefolk rock komt van de Mighty Oaks, drie jongens uit Berlijn met internationale roots. Andere acts zijn het Engelse duo Blood Red Shoes, de Zweedse indieformatie Friska Viljor, het Nederlandse Birth of Joy, de westcoast-rockers Allah-Las en Talisco, Abay, BRNS, Suns of Thyme en Syd Arthur.

Kunst en design
Het Pure&Crafted Festival biedt meer dan geweldige rocksound. De hal van de Postbahnhof biedt onderdak aan een markt met (handgemaakte) producten, exposanten en workshops die de New Heritage-cultuur tot leven brengen. Zoals lederen artikelen van de Berlijnse Emma Opitz, de beroemde hoeden en petten van Stetson en de geruite sokken van Burlington. Ook Gestalten Verlag, bekend van boeken over kunst en design, en Harry Brack en Frank Damson van de Harry Damson Speedshop, tonen hun passie voor kunst en ambachtswerk op het festival. Oak en Mühle Shaving, experts in haar- en baardproducten, en een kapper bieden bezoekers van het festival de mogelijkheid goed voor de dag te komen op de dansvloer. Voor eten en drinken kunnen ze vervolgens terecht bij foodtrucks en bars.

Motoren
Het buitenterrein staat volledig in het teken van motoren, met onder meer een hellrider motorshow in de legendarische Motodrome, talloze custom bike-garages, mogelijkheden tot testritten en een Festival Bike Build-Off. Tijdens de loterij op zaterdag kunnen bezoekers speciale Pure&Crafted Festival Bikes winnen.

Verplaatst naar Postbahnhof
Het Pure&Crafted Festival zou aanvankelijk plaatsvinden op het evenemententerrein Ferropolis, maar nu is gekozen voor het terrein van de Postbahnhof. De eerste editie van het festival zit daarmee in het kloppend hart van Berlijn, waar trends en subculturen ontstaan en groeien en muziek een belangrijke rol speelt. Dit is dé plek voor Pure&Crafted, waarvan de organisatie in handen is van reclamebureau Gemeinsamen Sache GmbH & Co. KG in nauwe samenwerking met experts uit de custom bike- en New Heritage-scene. Samen met initiatiefnemer en sponsor BMW Motorrad bieden ze hét platform voor deze scene.

Toegangstickets voor het festival zijn vooraf te bestellen voor 49 euro. Ook zijn dagkaarten verkrijgbaar voor de vrijdag (22 euro) en zaterdag (35 euro). Bestellen kan via www.pureandcrafted.com. Tickets die al voor Ferropolis zijn gekocht, blijven geldig.

Line-up:
Vrijdag: Friska Viljor – Mighty Oaks – Blood Red Shoes – Allah-Las
Zaterdag: The Hives – Refused – Kitty, Daisy & Lewis – Talisco – ABAY – BRNS – Birth of Joy – Syd Arthus – Suns of Thyme

BMW Motorrad PureCrafted Festival Berlin 2015


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden