Persberichten

Dutch TT 2016 op ZONdag 27 juni

De wedstrijddag van de Dutch TT wordt vanaf 2016 op de laatste zondag in juni verreden. Het TT bestuur heeft na een zorgvuldige en nauwkeurige afweging van alle voor- en nadelen besloten om met ingang van komend jaar de wedstrijddag van de zaterdag naar de zondag te verplaatsen. Voor de toekomst van het TT Circuit, het behoud van de Moto GP en de motorsport in Nederland heeft dat een positief effect. Door met ingang van 2016 te kiezen voor de zondag wordt een groter bezoekersaantal verwacht. In het huidige vrijetijdspartoon in Nederland is een topsportevenement op de zondag aantrekkelijker dan op zaterdag. Daarnaast is er op zondag meer media-exposure voor deze topsportevenementen en daar zal de Dutch TT zeker van gaan profiteren. Dit levert, bewezen, meer bezoek op. De zondag kent veel meer vrije uren dan de zaterdag en de zondag heeft bij het bezoeken van sportwedstrijden dan ook de voorkeur.

Door de trainingsdagen naar vrijdag en zaterdag te verschuiven wordt de Dutch TT aantrekkelijker voor een meerdaags bezoek en dus ook voor de aankoop van passe-partouts. Het besluit voor de zondag is harde noodzaak. Het aantal Grand Prix’s in de motorsport is wereldwijd beperkt en elders is vaak meer kapitaal beschikbaar om een Moto GP-licentie te verwerven. De Dutch TT kan deze concurrentie alleen het hoofd bieden door een toename van het aantal bezoekers. Met de stijging van het aantal bezoekers verwacht het bestuur dat de omzet van de TT op middellange termijn met 5-10% zal stijgen. Deze extra inkomsten zullen gebruikt worden om de groeiende operationele kosten van het evenement te kunnen blijven dekken, om de licentie op lange termijn veilig te stellen én een financiële dekking te kunnen garanderen voor nieuwe investeringen in publieksvoorzieningen.
Met de verschuiving naar de zondag sluit de TT beter aan bij het patroon van andere Moto GP’s in de auto- en motorsport en bij de huidige tijdgeest. Wereldwijd zien we dat bijna alle topsportevenementen op zondag plaatsvinden. De traditie van het laatste weekend in juni handhaven we uiteraard. De verschuiving van de zaterdag naar de zondag zou beschouwd kunnen worden als een oude traditie die in een nieuw jasje wordt gestoken.

Bron: Persbericht TT-Circuit Assen

Dutch TT Assen MotoGP 2016 kalender


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden