• Home
  • Persberichten
  • Ducati en Dainese winnen Prof. Ferdinand Porsche award voor D-air

Ducati en Dainese winnen Prof. Ferdinand Porsche award voor D-air

De University of Technology in Wenen (TU-Wien) heeft de Ducati Multistrada 1200 S D|air de prestigieuze prijs toegekend, vernoemd naar Professor Ferdinand Porsche. Dit is de eerste keer dat de eer, die elke twee jaar door de Universiteit uit Wenen voor hoogstaande technologische innovatie in de auto-industrie wordt toegekend, aan een fabrieksmotor is. De prijsuitreiking werd gehouden op vrijdag 19 juni in de Vienna University Festival Hall ter gelegenheid van het innovatieve genie Ferdinand Porsche (1875 –1951), Laurea Honoris Causa van de University of Technology van Wenen, om zo Europese hoogstaande techniek te belonen. Dit jaar ging de prijs naar Ducati en Dainese vanwege de technische innovaties getoond door beide bedrijven in een baanbrekend technisch project met als doel het verhogen van de veiligheid.

Professor Bernhard Geringer, Director van het Institute of Automotive Engines and Technology van de University of Technology van Wenen en coördinator van de Professor Ferdinand Porsche Award organisatie comité, bedankte formeel Claudio Domenicali, Ducati Motor Holding CEO, die aanwezig was op de ceremonie. Hij overhandigde daarna de 2015 prijs aan Federico Sabbioni, hoofd van Vehicle Project Management van Ducati Motor Holding. Over het ontvangst van de prijs verklaarde Mr. Sabbioni: “Het is een eer om het bedrijf te vertegenwoordigen op zo’n belangrijke ceremonie. Ducati heeft zich altijd ingezet voor veiligheid. De voorbije tien jaar hebben we meerdere systemen hieromtrent ontwikkeld: van ABS, wat vandaag standaard op al onze modellen aanwezig is, en die nu op de Multistrada 1200 volledig aanwezig is met bochtenfunctie, tot Traction en Wheelie control, net zoals semi-active veering. Passieve veiligheid is even belangrijk bij het rijden met een motor. Constructief en baanbrekende samenwerking tussen Ducati en Dainese heeft geleid tot de evolutie van het D|air Street® Systeem geïntegreerd in de Multistrada 1200: het beschikt nu ook over een nieuw algoritme die detecteert wanneer de motor onder de rijder vandaan schuift en dan de airbag in actie laat treden. Een enorme stap vooruit voor veiligheid, maar ook een uitzonderlijke technische prestatie, het resultaat van twee briljante bedrijven met een sterke focus op R&D”.

De nieuwe Multistrada 1200 S D|air is een mijlpaal op het gebied van technische innovatie en rijplezier. Hij voorziet, naast andere standaard veiligheidsfuncties, in een intelligent geïntegreerd systeem dat draadloos verbonden is met het door Dainese ontwikkelde Ducati Apparel D|air airbag motorvest. Het Multistrada D|air systeem analyseert de data en kan de airbags in slecht 45 milliseconden opblazen wat het risico op verwondingen door botsing sterk verminderd. De Multistrada 1200 S D|air heeft TÜV SÜD certificering, uitgegeven door de gezaghebbende Duitse instantie verantwoordelijk voor draagbare airbag standaarden.

De 2015 versie van de Multistrada 1200 S D|air zal in de Europese Ducati Dealers beschikbaar zijn vanaf begin augustus.

Ducati Dainese D air


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form