Husqvarna juli 2019

 

Yamaha

Scorpion

2015 Yamaha XV950 Racer

Voor 2015 wordt de Yamaha Sport Heritage serie verder versterkt met de lancering van onze nieuwe XV950 Racer. Gericht op rijders op zoek naar een unieke, karaktervolle en sportieve motorfiets die V-twin Low Rider stijl met tijdloze Café Racer-houding combineert. 

Yamaha Sport Heritage motorfietsen 
De zinsnede "Geïnspireerd door het verleden, gebouwd voor de toekomst" beschrijft perfect de Yamaha Sport Heritage serie voor staat. Motoren als de VMAX, XJR1300 en SR400 hebben generaties rijders geïnspireerd en de nieuwe XV950 Racer is klaar om verder te gaan in deze traditie. 

Pure en minimalistische stijl 
Met zijn gespierde luchtgekoelde V-twin, zijn compacte en wendbare onderstel, het clip-on stuur en naar achter geplaatste voetsteunen, voegt de nieuwe XV950 Racer een extra dimensie toe aan de Sport Heritage line-up.

Motorfiets met hoog koppel en agiele handling 
Met een maximaal koppel van 8.1kg-m bij 3.000 tpm - en een maximumvermogen van 52.1PK bij 5.500 tpm – is de 942cc luchtgekoelde 60-graden V-twin gebouwd om sterke acceleratie vanuit lage toerentallen te realiseren. Het korte en lage chassis zorgt voor wendbaar weggedrag en deze combinatie met de koppelrijke motor maakt van de nieuwe XV950 Racer een unieke en opwindende motorfiets.

Perfecte Café Racer look
Wat de nieuwe XV950 Racer van andere modellen onderscheidt is de voorovergebogen rijhouding die de rijder een groot gevoel van eenheid met de
motorfiets geeft. Dit door het gebruik van een aluminium 22.2mm diameter clip-on stuur die 156mm verder naar voren en 78mm lager gepositioneerd is dan op de XV950R modellen. Het clip-on stuur is uitgerust met nieuwe compacte schakelaars en compacte koppeling- en remhendels die het sport-georiënteerde gevoel te versterken. Ook de hoofdremcilinder is in omvang verkleind. De zwart gekleurde aluminium kroonplaat, het minimalistische instrumentenpanel en de knipperlichten op de onderste kroonplaat onderstrepen de Café Racer stijl. De naar achter geplaatste voetsteunen staan 150mm verder achterwaarts en 29mm hoger dan op de XV950R. Het nieuwe slanke zadel biedt een zithoogte die 75mm hoger is dan op de XV950R. Het resultaat is een totaal andere zithouding en rijgevoel, sportiever en met meer controle over de machine. Om de Racer looks te completeren krijgt het zadel een afdekkap op de passagierszit, een coole minimalistische stuurkuip, een ronde luchtinlaat tussen de cilinders en aan de zijkant een aluminium nummerplaat.

Nieuwe ophanging
De voorste en achterste ophangingen op XV950 Racer zijn ontwikkeld om te beantwoorden aan het sportieve karakter van de machine, en de 41mm vorken bieden 144mm lange veerweg, 9mm meer dan de XV950R modellen. De twee achterste gasschokdempers stijl piggybag hebben een veerweg van
116mm, 6mm meer dan de XV950R. Deze veranderingen geven de rijder de prestaties om van de motor te genieten met behoud van comfort. 

Gebouwd om te personaliseren
Yamaha heeft een breed gamma aan accessoires ontworpen voor de nieuwe XV950 Racer.

Originele accessoires
- Stuurspiegels van Rizoma
- Billet voetsteunen van Rizoma
- Voorpoelie-afdekkap van Rizoma
- Billet koppeling- en remhendel
- Kentekenplaathouder
- Voorvork Brace
- Akrapovic uitlaat
- Sport luchtfilter

XV950 Racer Overzicht
* Authentieke Sport Heritage racer
* V-twin Low Rider met Café Racer houding
* Sportieve forward zitpositie
* Afdekkap passagierszit
* Café racer voorspoiler en clip-on stuur
* Ronde LCD snelheidsmeter
* Aluminium zijpanelen
* Koppelrijke luchtgekoelde 942cc 60 graden SOHC V-twin
* Piggyback-stijl achterschokdempers
* Dubbel wiegframe voor tijdloze looks
* 12-spaaks lichtmetalen velgen
* 298mm remschijven met ABS

Kleuren
Glacier Blue (PBMJ) - Matt Grey (MNM3) 

Gerelateerde artikelen
  • Pinterest
Ga

kawa mei 19 z1000sx