Persberichten

Motorbeurs Utrecht 2015: Harley-Davidson Project LiveWire

Project LiveWire, de eerste elektrische motorfiets van Harley-Davidson, komt van 26 februari tot en met 1 maart 2015 naar de MOTORbeurs Utrecht. Duizenden motorfans krijgen daarmee de kans voor het eerst een glimp van deze motor op te vangen. Daarnaast vinden bezoekers ook de vier Nederlandse inzendingen van de 'Battle of the Kings'-competitie op de beurs. In deze competitie strijden Authorized Harley-Davidson Dealers in Europa om de titel 'Custom King' voor de best gecustomized Street 750-motorfiets.

Harley-Davidson heeft Project LiveWire opgezet om inzicht te verkrijgen in wat gebruikers verwachten van een elektrische Harley-Davidson-motor. Daarom laat het motormerk motorrijders op deze motor testritten maken. Dit is onderdeel van de Project LiveWire Experience die in 2014 startte met een reis over de Route 66. In 2015 vervolgt het motormerk zijn reis door Europa, Canada en Azië om ook daar feedback van motorrijders te verzamelen. Harley-Davidson lanceerde Project LiveWire voor het eerst in Europa tijdens de prestigieuze 72ste EICMA-motorshow in Milaan, Italië.

In de 'Battle of the Kings'-wedstrijd nemen dealers de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht. De Nederlandse dealers die meestrijden, zijn Central Harley-Davidson in Veghel, Motor Saloon in Amersfoort, Dutch Hills Harley-Davidson in Kerkrade en Harley-Davidson Point in Drachten. Het publiek stemt welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized. De Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event 'Wheels & Waves' in Biarritz (Frankrijk) van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury van customizers één dealer tot de Europese 'Custom King'.

Harley-Davidson stelt tijdens de MOTORbeurs Utrecht ook andere motoren in de 2015-collectie tentoon, onder andere de Road Glide Special, de Street Glide Special en de Ultra Limited Low.

Harley Davidson Livewire elektrisch motorbeurs utrecht


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden