Persberichten

Tom Sykes nog 2 jaar bij Kawasaki Racing Team

Regerend wereldkampioen Tom Sykes heeft opnieuw voor twee jaar getekend bij Kawasaki. Als Kawasaki fabrieksrijder zal hij voor seizoen 2015 en 2016 voor Kawasaki strijden voor de titel in het World Superbikes kampioenschap. Sykes (28) won de WSBK titel voor Kawasaki in 2013 en heeft op dit moment maar liefst 44 punten voorsprong in het kampioenschap van dit jaar. Kawasaki zet de "winning mood" voort in het jaar dat Kawasaki 30 jaar leiderschap in het supersport segment viert. Tom rijdt al sinds 2010 met Kawasaki en mag zich daardoor niet alleen volgens zijn fans, maar ook volgens de gehele Kawasaki familie, 'Mr Kawasaki' noemen.

Sykes heeft tot nu toe al zijn WSBK overwinningen (22 stuks) op een Kawasaki behaald. Daarbij is hij ook de meest succesvolle rijder qua "Superpole kwalificaties". Van de 151 races in het WSBK, heeft Sykes 46 keer het podium behaald en 21 keer de snelste rondetijd gereden. Het 2015 seizoen zal voor het Kawasaki Racing Team een uitdaging zijn doordat er veranderingen plaatsvinden op het gebied van technische regelgeving. Maar zowel Sykes als Kawasaki vertrouwen erop weer competitief te zijn en te strijden voor de titel met de toonaangevende Ninja ZX-10R.
Tom Sykes: " Ik ben erg verheugd over het feit dat ik opnieuw mag rijden voor Kawasaki, de keuze was dan ook snel gemaakt. Ik kijk uit naar weer twee jaar bij een groot merk als Kawasaki. Wij hebben immers al een mooie geschiedenis staan. Dit is alweer mijn vijfde jaar bij Kawasaki, het voelt als mijn familie dus was het voor mij een gemakkelijke beslissing om door te gaan. Ik heb inmiddels zoveel ervaring met de ZX-10R dat ik het zonde zou vinden om mijn "schatje" aan een andere coureur te geven! We hebben kort onderhandeld, maar hebben zulke goede successen geboekt in de afgelopen jaren dat het voortzetten van onze relatie alleen maar kansen biedt om het succes te continueren. Kawasaki heeft gewoon het beste pakket!
Ik ben erg blij omdat Kawasaki en ik een groot wederzijds respect en vertrouwen delen. Het team is fantastisch. Ik kan ontspannen nu ik weet dat ik doorga met zo'n gaaf merk en omringd zal zijn door een bijzonder goed team. Ik ben trots dat ik deel heb uitgemaakt van de verdere ontwikkeling van de Ninja, en enorm blij dat ik lekker mag blijven waar ik ben."

Steve Guttridge, Racing Manager van Kawasaki Motors Europe: "Ik ben verheugd dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met Tom om ons succes voort te zetten. Hij is onze wereldkampioen en daarbij ook nog eens een fantastische ambassadeur voor ons merk. Op dit moment zetten we ons met man en macht in om onze toppositie in de World Superbikes te behouden en Tom is de man voor Kawasaki om dat waar te maken."

Guim Roda, Team Manager van Kawasaki Racing Team: "Het is erg goed dat Tom voor zowel 2015 als 2016 getekend heeft, omdat we zo voor 2015 naar de nieuwe regelgeving toe kunnen werken en daarmee ook een sterk seizoen in 2016 kunnen neerzetten. Tom kent de motorfiets en het team door en door en ik kan garanderen dat hij de limiet van zijn potentie nog lang niet heeft bereikt. Dit is bij uitstek de kans om met stabiliteit te continueren en ons zo te richten op verbetering zodat we volgend jaar nog beter presteren. "The Show will go on!" Dit is gewoon goed nieuws voor alle Kawasaki fans. Ik bedank iedereen voor alle steun aan het KRT team en de rijders. Ik hoop dat we nu kunnen genieten van een welverdiende vakantie tijdens de zomerstop en dat Tom goed uitgerust aan het laatste gedeelte van het seizoen kan beginnen."

Guim Roda and Tom Sykes


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden