Kabroemmm familiespektakel met klassieke motoren

Kabroemmm... Het geluid van oude trekkers, auto's en motoren is op 24 augustus 2014 weer te horen in de omgeving van Hemelum. In de weilanden vindt dan de derde editie plaats van het familiespektakel Kabroemmm. "Een feest voor iedereen die houdt van oude en bijzondere voertuigen en van gezellig samen zijn. Vorig jaar trok het evenement 2500 belangstellenden", aldus Wijbrand Jan Attema. Hij is een van de initiatiefnemers. Of het dit jaar weer zo'n succes wordt? „Dat zou best eens kunnen. We worden regelmatig aangesproken met de vraag of Kabroemmm ook dit jaar weer plaats gaat vinden. Ja dus!".

Voor een Goed doel
Ook dit jaar gaat een groot deel van de opbrengst naar het goede doel. Dit jaar is dat Stichting Semmy. Deze stichting maakt zich sterk voor kinderen met hersenstamkanker. Ambassadeur van de stichting is Wendy van Dijk, bekend van televisie en film. Zij is blij met de actie van Kabroemmm. Wendy van Dijk: "Het idee dat kinderen zelfs de hoop op beterschap wordt ontnomen vind ik echt ondraaglijk. Daar moeten we met z'n allen iets aan doen!" .
Oldtimers, demonstraties, zelf meedoen ...

Er zal op 24 augustus weer van alles te beleven zijn. Diverse organisaties van oude tractoren, motoren en antieke auto's hebben hun medewerking toegezegd. Er zullen demonstraties zijn, wedstrijden en het publiek zelf kan desgewenst ook aan de bak als er bijvoorbeeld op oude brommers wordt gereden of bij het ringsteken voor motorvoertuigen. Ook is er een gezellige braderie met zeer uiteenlopende kraampjes en een kofferbakverkoop waar iedereen zijn gebruikte spullen mag verkopen." Er zijn tentjes met eten en drinken en veilige speelplekken voor de allerkleinsten. Kortom het wordt weer een leuke en gezellige dag uit voor het hele gezin.

Techniek is de toekomst

Nieuw dit jaar is dat met name jongeren door Kabroemmm worden uitgedaagd. Door het bouwen van een zelfgemaakte kleppendekselracer en het organiseren van een heuse kleppendekselrace wil Kabroemmm jongeren kennis laten maken met de techniek. De bedoeling is dat komend jaar een scholencompetitie wordt opgezet. De contacten daarvoor lopen inmiddels.

Kabroemmm
Datum : 24 augustus 2014
Tijd : van 10.00 tot 20.00 uur
Locatie : weilanden rondom Hemelum, (zichtbaar vanaf de N359).
Toegang : € 3,- (€ 1,- tot 12 jaar)

Activiteiten
- Klassieke en bijzondere voertuigen
- Klassieke 50 cc grasbaanracedemo
- 4x4 demonstratiehindernisbaan
- Oldtimer tractoren
- Ringsteekwedstrijden voor motorvoertuigen
- Kleppendekselrace
- Speelterrein, luchtkussens, schminken en knutselworkshops voor de kinderen
- Onderdelenmarkt en braderie
- Horeca

Zie ook: www.kabroemmm.nl 

Kabroemmm-festival-2014


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form