Persberichten

Sleutelcursussen

Uit de praktijk is gebleken dat er veel motorrijders en motorrijdsters zijn die graag wat meer kennis zouden willen bezitten van de motortechniek. Het antwoord is een sleutelcursus met als insteek het bijbrengen van de basiskennis over de techniek van de motor. Tijdens de cursus wordt de techniek bijgebracht en verklaard en er worden diverse reparaties voorgedaan. Het is de bedoeling om met minimale middelen zoveel mogelijk zelf te doen aan de motor qua kleine reparaties.

Een dagprogramma ziet er als volgt uit:
1. Rijcomfort afstellen (hendels, pedalen afstellen en achterlichtschakelaar).
2. Kabels smeren en afstellen (koppelingkabel, gaskabel en remstang).
3. Vloeistofniveau's controleren en bijvullen (koelvloeistof, motorolie, remvloeistof, cardanolie, versnellingsbakolie en  accu).
4. Olie en oliefilter vervangen.
5. Controleren elektrisch gedeelte / lezen bedradingschema (vervangen van lampjes, zekeringen        en stekkerverbindingen, controle en onderhoud van de accu).
6. Controle ketting & tandwielen en afstellen.
7. Remblokken controleren en vervangen.
8. Banden controleren en omleggen (noodreparatie toepassen).
9. Luchtfilter vervangen, de- en montage brandstoftank.
 

Kennis wordt o.a. bijgebracht over: soorten motorolie, soorten remvloeistof, coderingen op banden en het viertakt principe aan de hand van een opengewerkt motorblok. Dit alles wordt in een dag gedaan, van 10:00u tot ongeveer 16:00u in een garage incl. hefbrug en voorbeeld motor van een van de cursisten. Groepen van 5 personen zijn ideaal. Prijs is € 79,- p.p. incl. koffie en lunch. Kom je met een groep dan is mailen of bellen het makkelijkst. Kom je alleen geef dan de dagen op die je kunt zodat wij er een groep van kunnen maken als er genoeg aanmeldingen zijn.

Motorblok cursus
Voor iedereen die wel eens vaker aan zijn motor sleutelt maar graag wat dieper het motorblok in willen duiken is er de kans om een motorblok in elkaar te zetten. Tijdens de cursus wordt de techniek bijgebracht en verklaard aan de hand van een Suzuki GSX750 motorblok.

Een dagprogramma ziet er als volgt uit:
1. Gebruik van gereedschap.
2. Onderdelen beoordelen op slijtage en of schade.
3. Motorblok in elkaar zetten.
4. Kleppen stellen, de-montage kleppen.
5. Nokkenassen op tijd zetten met krukas.

Kennis wordt o.a. bijgebracht over: Gebruik van gereedschap, afstellingen van motorblok, aanhaalkoppels, beoordeling van toleranties.Dit alles wordt in een dag gedaan, van 10:00u tot ongeveer 16:00u in een garage incl. hefbrug en motorblok van GSX750. Groepen van 5 personen zijn ideaal. Prijs is € 79,- p.p. incl. koffie en lunch. Kom je met een groep dan is mailen of bellen het makkelijkst. Kom je alleen geef dan de dagen op die je kunt zodat wij er een groep van kunnen maken als er genoeg aanmeldingen zijn.

Info en contact: Erik van Lent, 06-21490366
www.motorkeuringen.nl

sleutelcursus


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden