Persberichten

Nieuwe modellen en concepten van Hero op Delhi Auto Expo

Met een reeks opmerkelijke productintroducties, variërend van op de jeugd georiënteerde 100 cc motorfietsen tot een 620 cc streetfighter en futuristische studiemodellen, was Hero MotoCorp, 's werelds grootste tweewielerfabrikant, dit jaar prominent aanwezig op de Delhi Auto Expo in India. Op de belangrijkste show in de regio waren alle belangrijke Indiase en internationale fabrikanten present en de tentoonstelling die op 11 februari haar deuren sloot heeft ruim 1 miljoen bezoekers mogen begroeten.

De samenwerking tussen Hero en EBR (Erik Buell Racing) werd op de Hero-stand overduidelijk gesymboliseerd door het tonen van de EBR 1190RS en de fonkelnieuwe 1190RX sportmotorfietsen. Hero toonde verder een serie van producten die is ontwikkeld in samenwerking met EBR en de Hero-stand mocht zich verheugen in een grote interesse van media en publiek. De aanwezigheid van Team Hero-coureurs Geoff May en Aaron Yates droeg bij aan de aantrekkingskracht.

Hero MotoCorp's Managing Director en CEO Pawan Munjal lichtte de visie van Hero toe: "Als wereldwijde koploper bij de tweewielers dagen wij routine en het conventionele uit. Ons nieuwe motto is om te veranderen door middel van baanbrekende innovaties. Wij monitoren nauwgezet de wensen van de jeugdige scooterrijders en mede op basis van die kennis ontwikkelen wij producten die aan de verwachtingen van onze klanten wereldwijd zowel op de korte als lange termijn voldoen. Onze R&D-afdelingen ontwerpen producten die zijn gericht op de toekomst en wij spannen ons tot het uiterste in om zuinige en ecologisch verantwoorde mobiliteits oplossingen te bieden."

Hastur 2
Hero Hastur

 

Hierbij enkele van de belangwekkende nieuwe producten die door EBR en Hero gezamenlijk zijn ontwikkeld, en die werden getoond in het Hero-paviljoen tijdens de Auto Expo 2014.

Hero HX250R: de nieuwe 250 cc sportmotor
De Hero HX250R, met een prettige zitpositie, een high-tech motor en een sportchassis van wereldklasse, beschikt over alle attributen die zorgen voor de perfecte ervaring met een lichtgewicht sportfiets. Met zijn moderne, watergekoelde motor en geavanceerde multi-sensor elektronische brandstofinspuiting levert de HX250R in zijn klasse uitstekende prestaties, terwijl het verbruik, vooral in de stad, is afgenomen. De nieuwe motorfiets zal voldoen aan de verwachtingen van iedere gepassioneerde motorrijder. Aerodynamische vormgeving, een zesversnellingsbak en een lichtgewicht chassis maken de HX250R uiterst responsief en wendbaar onder alle omstandigheden. In het buizenchassis is de motor als een vast onderdeel geïntegreerd waardoor de controle over de motor met fraaie 17" sportwielen en banden optimaal is. De HX250R is geschikt voor ervaren en onervaren motorrijders.
Het remsysteem is voorzien van krachtige Brembo hydraulische remklauwen, en 300 mm schijven voor en 220 mm achter. De HX250R kan optioneel worden geleverd met de modernste ABS-technologie.

Hero RNT: de baanbrekende diesel conceptfiets
De RNT is het bewijs dat fraai en doelmatig goed samen kunnen gaan. Veel motorrijders en bedrijven met motorfietsen hebben behoefte aan laadvermogen en draagkracht, maar ze stellen ook prijs op comfort, praktische gebruiksmogelijkheden en een laag brandstofverbruik. Aan deze voorwaarden wordt voldaan met de opvallende nieuwe RNT conceptfiets. De brede, vlakke laadplaat met strekbanden evenals de inklapbare beugels aan de zijkant, de grote comfortabele zitting en ruime treeplanken creëren een nieuwe look die ongewoon is voor een motorfiets. Onder de buitenkant is alles nieuw en praktisch. De kracht wordt geleverd door een 150 cc diesel met optioneel een turbocharger, met een grote trekkracht. De RNT heeft opties in overvloed waaronder een grote generator die naast de dieselmotor in extra elektrische aandrijving voorziet. De optionele LED-lamp vóór kan worden losgemaakt.

Hero RNT: 2 wheel hybrid drive
Een andere optie voor het RNT-studiemodel is een elektromotor in het voorwiel. Hierdoor kan de berijder beschikken over aandrijving op beide wielen, ideaal voor moeilijke omstandigheden. Ook kan de achterwielaandrijving worden uitgeschakeld zodat in de stad met uitsluitend elektrische voorwielaandrijving kan worden gereden.

Hero Leap: India's eerste elektrische hybride scooter
Leap, de eerste elektrische hybride scooter uit India, is ontworpen om op alle markten ter wereld te kunnen worden uitgebracht. Toen de Hero Leap in 2012 als een prototype voor het eerst werd gelanceerd leek het een voertuig uit de verre toekomst. Aangedreven door lithium-ion batterijen en een 8 kW elektromotor beschikt de Leap over een grote actieradius dankzij een 'range extender,' aangedreven door een efficiënte 124 cc motor. De Leap wordt opgeladen via het regulaire stopcontact maar met de range extender met een brandstoftank van 3 liter is de reikwijdte vier maal zo groot als de actieradius van uitsluitend de elektromotor op batterijen. Met zijn slanke, aerodynamische vormgeving en de LED-verlichting geeft de Leap een krachtig statement af van Hero's technische innovaties en hoe de onderneming kijkt naar een groenere toekomst. De permanent magnetische wisselstroommotor heeft een koppel van ruim 60 Nm en maakt geen gebruik van een koppeling of een transmissie. De overdracht van het motorvermogen wordt verzorgd door een hightech getande riem in de swing-arm, die intact blijft gedurende de gehele levensduur van de scooter. De topsnelheid van de Leap is 100 km/u wanneer de range extender is ingeschakeld. De geruisloze acceleratie in elektrische modus is sneller dan een benzinescooter. Krachtig afremmen doet de Leap met een krachtige Brembo installatie met een remschijf van 240 mm.

Hero Hastur: de nieuwe 620 cc motorfiets
De 620 cc Hastur zal opzien baren in het segment van middelzware motoren. De Hastur heeft een watergekoelde motor die 80 pk levert bij 9.600 tpm. Deze explosieve kracht komt uit een nieuwe en zeer compacte motor die een vast onderdeel vormt van het chassis voor een optimaal zwaartepunt, resulterend in een uitstekende handling en grote wendbaarheid. Het unieke ontwerp heeft een tegengesteld draaiende krukas met een vermogensoverdracht zoals bij auto's voor een laag brandstofverbruik. De krachtbron heeft een geavanceerde cilinderkop en een speciaal vormgegeven verbrandingskamer een voor gunstig brandstofverbruik. De Hastur heeft een agressieve styling met streetfighter looks en het minimalistische bodywork straalt prestaties uit met grote banden, een sport-wielophanging, krachtige remmen, een geodetisch buizenchassis en een krachtige motor.

Hero 'ion': de elektrische motorfiets aangedreven door Li–Air batterijen en waterstof brandstofcel range extender.
De Hero ion geeft een spannende blik in de toekomst en demonstreert Hero's geloof in en toewijding voor grenzeloos rijplezier van het motorrijden en persoonlijk vervoer. De volledig elektronische ion heeft Lithium-air batterijen en een waterstof brandstofcel range extender in het middendeel van het chassis met super condensatoren. De Lithium-air batterij, de lichtste en meest krachtige batterij, gebruikt zuurstof uit de lucht in plaats van een interne oxidizer. Indien nodig fungeert de elektromotor als rem. Het voertuig wordt bediend door een lichte vingertipbediening in de handgrepen. Bedieningssignalen worden naar de VCM (Vehicle Control Module) gestuurd waar ze worden getransformeerd naar rijsignalen voor de PBS (power, braking en steering) systemen. Een Ride-by-Wire voorziening integreert meervoudige on-board elektronische verkeerssensoren voor het detecteren en voorkomen van botsingen. Variabele tweewielbesturing werkt synchroon met de rijstijl van de bestuurder en de dynamiek van het voertuig te optimaliseren. Een Vehicle Situational Awareness (VSA) systeem houdt de omringende verkeersstroom in de gaten en brengt correcties aan in het PBS-systeem indien nodig. Het VS-systeem negeert signalen van een lagere prioriteit wanneer de verkeersdichtheid daarom vraagt. M-Link is de technologie voor een geavanceerd wielophangingssysteem dat voorziet in een ongelooflijk weggedrag en het rijplezier verhoogt. Sensoren sturen alle componenten van de wielophanging aan. Deze sensoren variëren voortdurend het vermogen van de elektromagneet die de dempingkarakteristieken aanstuurt. Het systeem is geïntegreerd met andere voertuigsystemen, waaronder de Ride-by-Wire besturing die voorziet in op de bestuurder afgestemde rijkarakteristieken met road vision-gecontroleerde demping. Belangrijke voertuiginformatie is beschikbaar in het compacte instrumentcluster, maar alle informatie en communicatie wordt overgebracht naar de helm van de bestuurder.

Hero 'SimplEcity': India's opzienbarende lichtgewicht elektrische motorfiets
SimplEcity, de lichtgewicht elektrische stadsmotorfiets uit India, bestendigt Hero MotoCorp's standvastige toewijding om efficiënt, betrouwbaar persoonlijk transport voor een groene planeet.
De revolutionaire SimplEcity belooft een efficiënte en betrouwbare woon-werkverkeer ervaring voor commuters. Door het gewicht te beperken tot een minimum van 35 kg en ieder systeem te ontwerpen voor optimale prestaties in een stedelijke omgeving, heeft Hero een geheel nieuw motorfietssegment gecreëerd voor een schone en groenere planeet. De SimplEcity komt met innovatieve voorzieningen zoals een verwijderbaar batterijpakket waardoor het opladen eenvoudiger gaat. Een andere innovatie is het dashboard dat is verbonden met de smartphone van de bestuurder middels een gratis SimplEcity applicatie. De verbinding kan gemakkelijk tot stand worden gebracht door de telefoon op het stuur te bevestigen.

De nieuwe Hero 100 cc 'Splendor Pro Classic'
In een onweerstaanbare combinatie van retro en aansprekende vormgeving geënt op de jeugd komt het vlaggenschip van Hero MotoCorp nu in een nieuwe uitvoering, de 100-cc Splendor Pro Classic. Hij biedt een onderscheidende rijervaring met de vormgeving van een caféracer, met ondermeer het nieuwe stuur, een klassieke ronde koplamp, het ronde achterlicht, de racekuip en toegevoegde chromen delen zoals op de voor- en achterspatborden, de richtingaanwijzers, de afdekking van de wielophanging en ronde achteruitkijkspiegels. De onberispelijk vormgegeven Splendor Classic wordt aangedreven door een luchtgekoelde 100 cc viertakt eencilinder motor die een maximaal koppel levert van 8,04 Nm bij 4.500 tpm.

De nieuwe 100 cc Hero 'Passion Pro TR'
De nieuwe 100 cc Passion Pro TR biedt jonge motorrijders een avontuurlijke rit met de mogelijkheid om van de gebaande paden af te gaan. De Passion Pro TR biedt ongekende rijcapaciteiten op onverharde paden met een reeks nieuwe uiterlijke voorzieningen waaronder all terrain banden, een steviger stuur met een dwarsstang, een hoog en stevig spatbord vóór, een beschermrooster voor de koplamp, een beschermkap voor de handgrepen, een carterplaat en beschermstrips op de brandstoftank.

Hero-MotoCorp-Logo

 

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden