Persberichten

Oldtimerbezitters gaan protesteren

De grens voor de vrijstelling motorrijtuigenbelasting gaat van 25 jaar naar 40 jaar. De Tweede Kamer is ondanks massaal verzet vanuit de oldtimer- en automotive-brancheorganisaties al akkoord gegaan. De Eerste Kamer behandelt het voorstel volgende week. Er is meer duidelijk geworden over de grootscheepse protestactie van oldtimerbezitters, die aanstaande maandag 16 december vanuit diverse delen in Nederland leidt tot eindstation Den Haag.

mag logo

Deze vreedzame actie is op touw gezet door liefhebbers uit diverse regio's. Zij willen laten blijken dat het bezit van het cultureel erfgoed door de aangekondigde maatregelen onder druk wordt gezet. Om de protestactie ordentelijk - en vanuit diverse regio's - en bloc te laten verlopen zijn in diverse delen van het land verzamelplaatsen,vertrektijden en stops vastgelegd. Het schema ziet er als volgt uit:

Groningen/Drenthe
De deelnemers uit het noorden van het land verzamelen bij benzinestation Panjerd aan de A28 ter hoogte van Zuidwolde. Het verzameltijdstip is vastgesteld op 09.15 uur. Er wordt om 10.00 uur gestopt bij het Shell-tankstation in Wezep, aan de A28. Daar kunnen de deelnemers uit de wijde omgeving van Zwolle aansluiten. Van daaruit wordt er verder gereden naar Den Haag.

Friesland
De Friese deelnemers verzamelen zich bij het Monument op de Afsluitdijk. Het tijdstip is 10.00 uur.

Noord-Holland
Om 09.15 uur wordt in Noord Holland een start gemaakt in Enkhuizen en wel bij het BP station. Verzamelen kan ook bij de McDonalds in Hoorn, gelegen bij de A7. Vandaaruit vindt het vertrek om 09.45 uur plaats. De volgende verzamelplaats is het laatste tankstation voor de Coentunnel. Dat ligt aan de A8 bij Zaandam. Het tijdstip van vertrek is vastgesteld op 10.30 uur. De laatste Noordhollandse vertrekplaats is het brugrestaurant bij Hoofddorp. Van daaruit vindt vertrek plaats om ongeveer 11.00 uur.

Utrecht
Voor de regio Utrecht is Shellstation Hellevliet bij Harmelen/Woerden aangewezen aan verzamelplaats, waar de deelnemer om 11:00 uur aanwezig moet zijn. Om 11:30 uur wordt er vertrokken naar Den Haag.

Regio Pernis/Rotterdam
Voor deelnemers uit de omgeving van Pernis/Rotterdam is als vertreklocatie de Nieuwendijk vastgesteld. Tijdstip van verzameling: 10.00-10.15 uur. Tijdstip van vertrek: 10.30/11.00uur. Vervolgens wordt naar benzinestation Esso Roc Ruyven op de A13 gereden. Om 11.30 uur wordt dan het startsein gegeven voor de laatste etappe richting Den Haag.

Zeeland
Voor de Zeeuwse oldtimerliefhebber ziet het schema er als volgt uit:
1.Verzamel en vertrekplaats Terneuzen busstation. Vertrek tussen 07:45 en 08:00. Enige tijd van te voren aanwezig zijn.
2.Verzamel en vertrekplaats Vliedberg Total Goes Rijksweg 100 's Heerarendskerke. Het vertrek geschiedt om 08:35. Enige tijd van te voren aanwezig zijn.
3.Verzamel en vertrekplaats Bergen op zoom Canadaweg. Verzamelen 09:05. Vertrekken 09:10. Enige tijd van te voren aanwezig zijn.
4.Verzamel en vertrekplaats Texaco Mijnsheerenland aan de A29. Vertrek tussen 09:40 en 09:50. Enige tijd van te voren aanwezig zijn.
5.Verzamel en vertrekplaats Pernis Nieuwedijk. Verzamelen om 10:05. Vertrek: 10:30/11:00
6.Esso Roc Ruyven A13 Pynacker Verzamelen om 10:45. Vertrek 11:00 11:30.

Limburg/Noord-Brabant
Voor de deelnemers uit Limburg/Noord-Brabant is het volgende schema opgesteld. De samenkomst is Best. Plaats van handeling is de McDonalds gelegen aan de Eindhovenseweg Zuid 59. Tijdstip van vertrek is 08:30 uur. Hierna wordt gestopt en verder verzameld bij de McDonalds aan de Burgemeester Burgerslaan 48 in Rosmalen. Vandaaruit wordt om 09:30 uur verder gereden.

Bron: MAG


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden