Persberichten

Nieuwe Arai MX-V offroad helm

De MX-V is een, compleet nieuw ontworpen helm met daarin alle ervaring en kennis verwerkt, welke is vergaard in decennia van succesvolle motorsport. Dat is wat de Arai MX-V tot de nieuwe benchmark maakt in dit zeer competitieve helmsegment.

Revolutionaire kenmerken
Naast het comfort en de perfecte pasvorm waar iedere Arai helm om wordt geroemd, biedt de nieuwe MX-V een aantal revolutionaire nieuwe features. Een daarvan is de geheel nieuw ontworpen peak. De peak is voor iedere Off-Road rijder van groot belang. De peak biedt niet alleen bescherming tegen modder en opspattende stenen, ook de bescherming tegen zonverblinding is een significant punt. Tegelijkertijd vergroot de peak door het nieuwe ontwerp de effectieve ventilatie en verbetert het de windgeleiding om de helm.

De nieuwe "randen" van de kijkopening tonen eveneens de ervarenheid van Arai. Deze zorgen ervoor dat de crossbril middels geleiding van de elastische band ook onder zeer extreme omstandigheden stabiel op zijn plek blijft zitten. Dit niveau van aandacht voor detail is ook terug te zien in de nieuwe kin ventilatie. Deze kan zeer eenvoudig verwijderd worden om te reinigen en is tevens voorzien van een roestvrijstalen gaas om vuil tegen te houden en de penetratiebestendigheid te vergroten.

Ventilatie
Een zeer goede ventilatie is cruciaal voor een Off-Road helm. Dat is waarom Arai het ventilatiesysteem heeft herzien: eenvoudig te reinigen diffusers en een centrale topventilatieopening, geven een verbeterde luchtstroom. De luchtinlaat onder de klep geleidt koele lucht naar het voorhoofd, terwijl de klep aan de binnenkant van de luchtinlaat bij de kin voorkomt dat onder stoffige omstandigheden vuil in de helm komt. De driedelige spoiler zorgt voor een venturi vacuüm-effect. Koele lucht wordt als het ware in de helm "gedrukt" en de spoiler zorgt voor "afzuiging" van de warme lucht. Demontage van deze spoiler voor reiniging of vervanging is zeer eenvoudig.

De zijdelingse ventilatie uitgangen geven een lage onderdruk voor een betere afvoer van warme lucht. In combinatie met de inlaatventilatie en de spoiler zorgen deze voor maximale beluchting. Omdat de zijlingse ventilatie uitgangen in de schaal zijn geïntegreerd voor een betere aerodynamica, reduceren ze tevens windgeruis en turbulenties op hogere snelheden. Binnenin helpt een klein "schuimdammetje" om excessief geluid te absorberen, zonder de ventilerende werking teniet te doen.

Interieur
Een belangrijk kenmerk voor alle Off-Road rijders is het volledig uitneembare en wasbare interieur. Alle delen (interieur, wangstukken, nekrol en zelfs de kinband covers) zijn eenvoudig uitneembaar voor reiniging, daarmee iedere keer weer zorgend voor een frisse helm.

R75 Shape
Natuurlijk beantwoord de Arai MX-V aan het unieke "R75 Shape" concept*. Gebaseerd op een rondere, gladdere en sterkere buitenschaal. Het ontbreken van scherpe randen of uitstekende delen aan de schaal, is een zeer bewust "R75 Shape" design detail. Het behoud de originele kenmerken van de schaal, welke nodig is om maximale impactbestendigheid te garanderen.

Beschikbaarheid
De nieuwe MX-V is beschikbaar in de maten XS t/m XXL in de unikleuren wit en zwart. Meer designs en replica's volgen binnenkort. De MX-V ligt in het voorjaar van 2014 bij de Arai Off-Road dealers.

Arai-MX-V motor-helm-motorcross


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden