Persberichten

Zwarte Cross wordt in 2014 Roze Cross

Maandag 4 november 2013 starten de inschrijvingen voor de Zwarte Cross 2014. De organisatie voegt vier nieuwe klassen toe. De MotoGP klasse, de Kleuterklasse, de Bed Peace klasse en de Roze Cross: een Achterhoekse canalpride op het droge voor hetero's, holebi's en transgenders. 

Roze Cross 
'Op de Zwarte Cross viert iedereen samen feest ongeacht leeftijd, huidskleur, geaardheid, afkomst, lichaamsgewicht en geur', aldus festivaldirectrice Tante Rikie. Daarom is de 'Roze Cross in Nichtenvoorde' een logisch vervolg op 'The Naked Run for Freedom' in 2013, waarbij 450 naakten over de crossbaan renden in protest tegen het repressieve beleid van de Russische regering. In 2014 kan iedereen die een statement wil maken tegen anti-homo geweld of gewoon de vrijheid wil vieren op de Zwarte Cross zich inschrijven voor deze roze klasse, ongeacht geaardheid, dus ook hetero's zijn welkom!

Kleuterklasse, MotoGP en Bed Peace
Voor het eerst in de geschiedenis van de Zwarte Cross mogen deelnemers jonger dan 16 jaar meecrossen bij een klasse op inschrijving: de Kleuterklasse. Op voorgaande edities viel het de organisatie op hoeveel enthousiaste kinderen er langs de crossbaan stonden. Vanaf volgend jaar mogen kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar met hun basisschool, sportclub of vriendengroep gas geven in deze nieuwe gemotoriseerde klasse.
De MOTOGP klasse, inclusief pitspoezen en –katers, is geïnspireerd op de koningsklasse in de wegracerij bekend van rijders als Valentino Rossi en Jurgen van de Goorbergh. Op de Zwarte Cross racen deelnemers natuurlijk door het zand! In de Bed Peace klasse, naar voorbeeld van John Lennon en Yoko Ono, crossen deelnemers al liggend op een gemotoriseerd bed over de Lichtenvoordse Schans.

Geïnteresseerden kunnen zich via www.zwartecross.nl inschrijven voor zeven verschillende klassen, waaronder de vier bovengenoemde. Alle voorgaande jaren zat de inschrijving binnen enkele minuten vol en de organisatie verwacht dat dit bij deze 18de editie niet anders zal zijn. Naast de ludieke klassen staat op de Zwarte Cross 2014 wederom een internationaal deelnemersveld van professionele rijders aan de start in de Superklasse, 85cc klasse en de Calimeroklasse.

Data voorverkoop en festival 2014
• Start inschrijving deelname Zwarte Cross: 4 november 2013 om 11:00 uur
• Voorverkoop leden Zwarte Cross Fanclub: 18 november 2013 om 11.00 uur
• Aanvang kaartverkoop algemeen: 25 november 2013 om 11.00 uur
• Zwarte Cross 2014: 25, 26 en 27 juli 2014

RozeCross-2014-FotoZwarteCrossNL


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden