Persberichten

2014 Kawasaki Z1000SX kost 14.598 euro

Recent is de Z1000SX succesvol geïntroduceerd in Oostenrijk. De pers is unaniem positief gestemd. Sommigen spraken zelfs uit: 'We hebben een probleem. Deze motor heeft geen concurrentie, dus we kunnen hem niet vergelijken...'. Kawasaki zal de nieuwe Z1000SX voor € 14.598,- gaan verkopen in 2014. Ondanks alle innovaties betekent dit een meerprijs van slechts € 100,- ten opzichte van het voorgaande jaar.

Uniek in zijn klasse
Kawasaki mikt met de Z1000SX op voormalige supersport rijders maar ook op motorrijders die op zoek zijn naar een tourmachine waarmee tevens echt sportief gereden kan worden.

Nieuwe looks
De nieuw vormgegeven motor heeft onder andere een geheel nieuw koffersysteem dat zorgt voor een slank design. De totale breedte van de koffers is nu nog slechts 925 mm en heeft een "mono-key" systeem. Dit zorgt ervoor dat voortaan nog maar één sleutel nodig is om zowel de motor te starten als de koffers te openen.

Ultieme performance
De Z1000SX is voor 2014 uitgerust met een reeks nieuwe technologieën, waaronder de gevierde KTRC Traction Controle. Naast de drie instelbare modi, waaronder sportief rijden en gladde omstandigheden, wordt dit systeem nog aangevuld met twee extra motor-mappings waaruit de rijder kan kiezen.

Door een nieuwe 41mm voorvork en een radiale rempomp in combinatie met het ABS systeem benaderen de rem- en rijkwaliteiten nu het absolute supersport niveau. De achtervering is dankzij de nieuwe en eenvoudige bediening makkelijker in te stellen. Naast de geoptimaliseerde performance is de geluidsbeleving intenser geworden. De nieuwe airbox en het vernieuwde luchtinlaatsysteem beloven de typerende en verslavende Kawasaki "inlaat huil" bij het accelereren.
Dankzij zijn aantrekkingskracht vergaarde de Z1000SX al een uiteenlopende schare fans met zowel een Supersport als een Touring achtergrond. Met de scherpe prijsstelling voor 2014 is Kawasaki ervan overtuigd haar leidende rol in het Sport Tour segment verder uit te bouwen.

Link: Testmotor.nl test 2014 Kawasaki Z1000SX

2014-Kawasaki-Z1000SX-prijs


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden