‘The Naked Run For Freedom’ op de Zwarte Cross

Amnesty International en Zwarte Cross doen oproep voor deelname aan naakte protestmars.

Dat in Rusland de vrijheid van meningsuiting onder druk staat is de naakte waarheid. Dat je open en bloot voor je mening moet kunnen uitkomen is ook een feit. Daarom presenteert de organisatie van de Zwarte Cross, de Feestfabriek, in samenwerking met Amnesty International een high-speed protestmars, oftewel: 'The Naked Run For Freedom'. Deelnemers zullen, gekleed met slechts een motorhelm, over de crossbaan rennen. De 'run' zal plaatsvinden op vrijdag 26 juli.

Poetin en de situatie in Rusland
Journalisten, geëngageerde artiesten en kunstenaars, homoseksuelen en onafhankelijke advocaten hebben het moeilijk in Rusland. Daarnaast worden demonstranten voor meer democratie hardhandig aangepakt, opgepakt, zonder eerlijk proces veroordeeld of overlijden ze onder dubieuze omstandigheden. Deze situatie wordt ook steeds erger en hier moet, volgens Amnesty International, wat aan gedaan worden.

The Naked Run For Freedom
De Feestfabriek en Amnesty International hebben elkaar gevonden in 'The Naked Run For Freedom'. Een ludiek initiatief dat perfect past bij de ontspannen en positieve atmosfeer op de Zwarte Cross en dat voor Amnesty International naadloos aansluit op hun doel om aandacht te vragen voor de toenemende repressie in Rusland onder het bewind van president Poetin. "We willen de mensen op een positieve manier laten beseffen dat we in een land leven waar vrijheid van expressie en meningsuiting een groot goed is.", aldus Gijs Jolink van de Feestfabriek.

Doe mee!
Naakt protesteren is al zo oud als de schaamte ervoor. Door op vrijdag 26 juli met maximaal 450 gelijkgezinden al rennend te protesteren wordt aandacht gevraagd voor de beperkte vrijheden in Rusland. Amnesty International gaat wereldwijd aandacht vragen voor deze ludieke actie en een internationale oproep doen om mee te doen. Aanmelden kan via www.amnesty.nl/zwartecross

Zwarte Cross Festival 2013; 26, 27 en 28 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde

naked run zwartecross

 

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17