• Home
  • Motorsport
  • Isle of Man TT verklaart na zijspan-ongeval verkeerde deelnemer dood
Isle of Man TT verklaart na zijspan-ongeval verkeerde deelnemer dood

Isle of Man TT verklaart na zijspan-ongeval verkeerde deelnemer dood

Op zaterdag 4 juni 2022 leidde een ongeval van team nummer 21 met César Chanal en Olivier Lavorel, tijdens de openingsronde van de eerste zijspanrace van de Isle of Man TT Races 2022, bij Ago's Leap tot de dood van een van de deelnemers. De race werd met rode vlaggen direct stilgelegd, waarna medisch personeel, een rijdende marshal en de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse kwamen. 

Een van de deelnemers liep daarbij dermate ernstige verwondingen op dat hij niet meer in leven was, hij werd helaas ter plaatse dood verklaard. De tweede deelnemer had ernstige verwondingen en was bewusteloos. Deze gewonde deelnemer werd ter plekke behandeld, voordat hij naar het Noble's Hospital werd overgebracht. Vervolgens is hij voor verdere behandeling per vliegtuig naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Liverpool gebracht. 

Hierbij is volgens de daarvoor vastgestelde procedures een eerste identificatieprocedure uitgevoerd, die lijkt te hebben geleid tot een foutieve identificatie. Nu wordt aangenomen dat het César Chanal was die op zaterdag 4 juni stierf op de plaats van het ongeval. Olivier verkeert nog steeds in kritieke toestand en wordt nog steeds behandeld. De families van beide deelnemers zijn geïnformeerd.

Een grondige herziening van de processen met betrekking tot de identificatie van deelnemers zal te zijner tijd plaatsvinden.

Onze gedachten zijn bij de familie en geliefden van zowel Olivier als César in deze werkelijk verschrikkelijke tijd. We vragen het publiek om niet te speculeren op sociale media.

Bron: Isle Of Man TT


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form