MotoGP: Brad Binder wint op slicks in de regen

MotoGP: Brad Binder wint op slicks in de regen

Voor de tweede achtereenvolgende week werd er op Red Bull Ring gereden om het 2021 MotoGP kampioenschap. Voor de start begon het hier en daar een klein beetje te regenen maar de racedirectie koos er voor om de race als een ‘dry race’ van start te laten gaan.

Jorge Martin startte van pole position en meteen na de start werd er door de officials met de witte vlag gezwaaid waardoor de coureurs de pits in mogen komen om te wisselen van motor. Vooraan het veld zijn het vier Ducati’s en één Honda. Marquez kan het tempo van de Ducati’s goed volgen en kan op een gegeven moment zelfs de tweede plaats innemen. Bagnaia heeft de leiding maar kan niet wegrijden van de rest. Leider van het kampioenschap, Fabio Quartararo, had een slechte start maar kan na 7 ronden aansluiten bij de top 3.  Met nog 20 ronden te gaan neemt Quartararo de leiding en komen en steeds meer druppels op het asfalt maar de regen zet niet echt door. Bagnaia kan de eerste positie weer innemen van Quartararo en Marquez heeft nog steeds plaats drie in handen. Dit blijft een aantal ronden zo tot 9 ronden voor het einde. Quartararo verremt zich waardoor Marquez hem voorbij kan komen. De Honda rijder gaat meteen het gevecht aan met Bagnaia en legt daarmee druk op de leider van de wedstrijd.

Met nog 5 ronden te rijden komen de eerste rijders binnen in de pits om te wisselen van motor omdat de regen toch door lijkt te zetten. De heren die aan de aan de voorzijde van het veld rijden gaan nog door op slicks maar als Marquez de pits in gaat volgen de anderen meteen. Brad Binder gaat wel door op slicks en heeft nog drie ronden te gaan om deze race te winnen. Op plaats twee is het Aleix Espargaro en Valentino Rossi heeft plaatst drie in handen. Marquez vraagt te veel van de voorkant van zijn motor en gaat onderuit maar kan zijn race wel weer vervolgen. Binder heeft 10 seconden voorsprong op zijn achtervolgers en gaat heel voorzichtig de baan rond. Iedereen die nog op slicks rijden gaan met samengeknepen billen de laatste ronde in. De mannen met de regenbanden rijden zo’n 15 seconden per ronde sneller en deze maken een flinke opmars. Brad Binder heeft genoeg tijd om als winnaar over de finish te komen van een race met een krankzinnig einde. Bagnaia en Jorge Martin hebben veel rijders ingehaald en maken het podium compleet.

Foto: Redbull


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form