• Home
  • Motorsport
  • Officieel: Valentino Rossi in 2021 naar Petronas Yamaha sattelietteam
Officieel: Valentino Rossi in 2021 naar Petronas Yamaha sattelietteam

Officieel: Valentino Rossi in 2021 naar Petronas Yamaha sattelietteam

Na weken onderhandelen, tijdrekken en vooral elke dag "bijna" aankondigingen is het dan nu eindelijk echt officieel: Valentino Rossi stopt aan het einde van dit jaar bij het Yamaha fabrieksteam, om in 2021 bij het Petronas Yamaha SRT sattelietteam te gaan rijden. Daar krijgt hij van Yamaha wel een volledige fabrieksmotor en de daarbij behorende ondersteuning. Frankie Morbidelli, één van Rossi's eigen "VR46 Academy" protegés zal zijn teamgenoot zal zijn. Hierdoor ruilt Rossi (41) feitelijk van plaats met jong talent Fabrio Quartararo (21). Het nieuwe contract is voor één jaar. 

In de afgelopen tijd was al volop duidelijk dat Rossi zou overstappen naar het Maleisische Petronas Yamaha Sepang Racing Team team, waar Wilco Zeelenberg, Torleif Hartelman en Robin Spijkers voor een belangrijke Nederlandse inbreng zorgen. Alle betrokken partijen waren daar open over en bespraken de voortgang, maar de daadwerkelijke officiële aankondiging werd steeds vooruit geschoven. Lang hingen de onderhandelingen op het al dan niet meenemen van Valentino's eigen mensen, waarvoor eigenlijk geen plaats is binnen het al goed draaiende Yamaha-sattelietteam. Gisteren meldde Rossi dan ook dat hij een paar van zijn vaste monteurs niet mee zou nemen, maar dat er nog geen overeenstemming was over alles. Vandaag werd als door Yamaha Factory Racing als eerste officieel gemeld dat Rossi de overstap maakt, om nog eens te benadrukken dat hij wel een onderdeel blijft van de fabrieksstrategie. 

Ondanks teruglopende prestaties laat de negenvoudig wereldkampioen regelmatig weten nog volop gemotiveerd te zijn om te blijven racen.  Rossi over de overstap:

"Ik ben erg blij om verder te rijden in 2021 en dat te doen met het Petronas Yamaha Sepang Racing Team. Ik heb veel nagedacht voordat ik deze beslissing nam, omdat de uitdaging steeds groter wordt. Om aan de top te staan ​​in de MotoGP moet je veel en hard werken, elke dag trainen en het leven van een atleet leiden, maar ik vind het nog steeds leuk en ik wil nog steeds rijden. In de eerste helft van het jaar heb ik mijn keuze gemaakt en heb ik met Yamaha gepraat, die het met me eens was. Ze vertelden me dat zelfs als er geen plaats voor mij was in het fabrieksteam, de fabrieksmotor en de fabrieksondersteuning toch gegarandeerd waren.

Ik ben erg blij om over te stappen naar Petrona Yamaha SRT. Ze zijn jong, maar ze hebben laten zien dat ze een topteam zijn. Ze zijn erg serieus en erg goed georganiseerd. Voor dit jaar heb ik ook mijn teamchef veranderd. blij met David, en ik denk dat we ons best nog niet hebben bereikt. Dit was een van de redenen waarom ik ervoor koos om door te gaan, want de sfeer in het team vind ik erg leuk."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form